ocuklarmzn anneleri biz miyiz? kaynvalidelerimiz mi ? bazen sinir oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çocuğum yok ama olunca eminim annem de kayınvalidem de karışmaya çalışacaklar annecim kolay bilir zaten karışılmasını sevmediğimi karışma bana derim geçirim
kayınvalidem de farkında karışılmasından hoşlanmadığımı ama bazen kendine hakim olamıyor o durumda da evet annem de öyle dedi ama doktora sordum öyle yapma dedi ben de o yüzden yapmıyorum diyip geçmeyi planlıyorum hani annemi de dinlemedim zaten üstüne alınma gibilerden hem fazla kırılmasın hem de işime karışmasın
tecrübe tabi önemli ama o zaman ki tıp bilgileriyle şu anki bile aynı değil ki annem beni doğurduğunda ultrason Ankara da sadece bir tek doktorun muayenehanesinde varmış öyle her doktora gidip ultrasona girmek mümkün değilmiş yani ben ıbni Sina da doğmuşum kızkardeşim Hacetepe de annemin ilk sorusu elleri ayakları tam mı olmuş şimdikiler şanslı her şeyi görüyorlar diyor arkadaşım hamileyken de kayınvalidesi şöyle yap demiş dediğimde şimdiki tıp bilgisiyle o zamanki aynı değil doktor ne derse onu yapsın diyordu
tabi ki tecrübe önemli ama doktor bana seninkinden bir kat fazla giydir derken annem çocuğu sarar sarmalar ise tabi ki dur bi saniye derim ben kimse kusura bakmasın

benım kayınvalıdemle aramda boyle seyler ılk baslarda oldu ama ben tavrımı koydum. tabıkı durduk yerde saygısızlıkta etmem. ama cocugum ıcın dogru olmayan bı sey yapıldıgında karsımdakı kım olursa olsun hosuma gıtmedıgını soylerım. bazı arkadaslar guzel atıp tutmuslar ama bu konu abla olmakla anlanacak bır hadıse degıl. anne olunca gelır ınsanın ıcıne o asırı korumacı durtu. o yuzden konu sahıbı arkadasım koy tavrını cocuk senın anne sensın nasıl ıstıyorsan oyle buyut cocugunu.

atıp tutan bızmıyız anlamadım arkadasım?

17 yasimdaydim ilk cocugumda hic unutmuyorum kadir gecesi dogurdum kizimi ve butun bir ramazani kaynanam bana tutdurmustu elle gelen dugun bayram diye + ailemde yoktu yanimda yakinimda :sinifsinif: evlenip yurt disina gelmistim , kadir gecesi ve butun gun sancim varmis bilmiyorum ne kadar kucuksem sonra suyum gelince esim annesine soyledi gelinin sancisi var diye (sikiysa ismimi soylesin gelinin ve oglun derdik isim soylemek saygisizlikmis) ,o da " hemen sanci olunca hastaneye gidilmez beklesin sanci cogalsin " ( yanima soyle bir geldi ve tekrar gitdi) dedi hanfendi :gitme: ama ben agliyorum o kadar sancim varki en son esim gidelim artik dedi ve gitdik , sikimi benim kaynanama hastaneye goturun beni anne demek mafoldumben , ay valla o gunlere dondum hakimi hic helal etmiyorum hic birine 15 yasindaki cocugu alip geldiler cile cektirmek icinmis mafoldumben,... neyse gitdik hasteneye doktor geldi bakti ve hemen dogum haneye dedi 5 dakika icinde bebek dogdu kaynanam hala derki bizim gelin 5 dakikada dogurur :bbo: kadin hasta ya butun gun oruc agzimla sanci cektim + birde bayram temizligi yaptim cam ,cerceve, carsaf, yorgan , yemin ederim size :gitme: ,, bebek dogdu doktorlar direk annenin karnina koyarlar benimde karnimin uzerine koydular ben hayir koymasinlar kanli diyorum ama o arada cocugum karnimdan kaydi ve yere dusuyordu bir yakaladim bagrima bastim o basis asla ve asla birakmadim lmaz: 3 tane yavrum oldu hic kimse ne bir biberon mamasini ne bir tas corbasini icirdi cocuklarimin , kendim buyutdum cocuklarimi ve hicde kimseye ihtiyacim olmadi cok sukur annelik boyle bir duygu onlara gelebilecek zarari engeleye bilmek icin bir anne dunyayi yakar hic kimse bir annenin karsisinda duramaz , ben bunu bilir bunu soylerim ...

İnanamıyorum:1shok: neler çekmişsin yaa.
Bu kayınvalide hiç mi gelin olmamış, onu bırak bir insan bu kadar merhamet duygusundan yoksun olabilir mi?:1no2:

ınanamıyorum:1shok: neler çekmişsin yaa.
Bu kayınvalide hiç mi gelin olmamış, onu bırak bir insan bu kadar merhamet duygusundan yoksun olabilir mi?:1no2:

olmazmi canim oda gelin olmus amaaa kaynanasi anneden ustunmus, buna is gostermeye kiyamazmis, kendi anlatir surekli.. ay dislerin ne guzel elerin ne guzel diye bunu pispislarlarmis, benim yapacagim isi gorumcem eltim yapardi der kendisi!, laelaelaelaelae kayinbaba da hic kiyamazmis bugun yemek yemedi der gider bakaldan sucuk bastirma alirmis valla onlarida soyler ogunurdulaelaelaelaelae ogunurdu derken oldu felan sanmayin canavar gibi hicbirseyi yok ama bendende onu takan yok sositososito

Son düzenleme:

Ya farklı olayım herkes beni tanısın vs.. diyemi böyle cvplar veriliyor anlamıyorum...Reklamın iyisi kötüsü olmaz misali herhalde

Bence dekoder hediye edeceğinize bence ilk siz kendinize alın...
Çünkü msjı anlamadan yazı yazmışsınız

Her çocuk büyüten her şeyi iyi biliyor demek değildir..Sokakta çingenenin çocuğuda büyüyor Allah yardımıyla....

Senin bakış açısıyla bakarsak olaya,kayınvalidesi haklı görüyorsun ya hani (büyüklerin yanında küçüklerin söz hakkı yoktur) o zaman burda bu kadar büyüklerinin arasında yorum yapmaman gerekir...

bence büyüklerle çocukbüyütmek çok zor..herşeye karışıyolar..ama kendileri çok bildiğinden değil bana herzaman söyler çocuğun altını al pişik olmuş hemen almıyomusun diye bigün bırakıp 10dk dışarı çıktım çocuğu uyutmaya çalışmış(zaten yaptığı tek şey bu) uyumadı diyo bide baktım altı pis ve pişmiş ilk doğum yaptığımda çocuğun altını alırken ellerini yıka diyodu...bide mutfaktaki bulaşıkları konuşup duruyodu neyseki beraber değiliz ama üstte oturuyo şimdi oğlum 4 yaşında laf söyletmez yüz verir..

:roflol:güzel tespit...

en uyuz oldugum sey iyyyy ne sinir bi durum..bende sirf bu yuzden bebek istemiyorum esimin ailesiyle yasiyoruz simdilik kendi istedigim gibi buyutmek istiyorum ben cocugumu. bebek bakmak isteyen kendi dogursun:umursamaz:benimki de karisacak gibi simdiden esimin bebeklik bezlerini saklamis onlari cocumun seyine baglamak istiyor igg eski yontemler nerde kalmis yha uyuz oluyorum

inanamıyorum söylediklerinize,nasıl bunları söylersiniz
insanın kendi karnında 9 ay büyütüm ,ne acılarla doğurup,emek verdiği bebeğine istediği zaman dounamaması,sevememesi nasıl olur
ne demek kaynanayla sidik yarışı gibi laflar,size hiç yakıştıramadım,küçüklük bilmek ne demek,,,valla sizin yorumlarınızı yazdıklarınızı genellikle beğenirdim ama bu yorum tam bir fiyasko...(((
çocuğu doğuran istediğini yapmakta özgür canım,çocuğuyla ilgili bütün doğru kararları almakta serbest,isimden tutun,emzirme pozisyonuna kadar,
ayrıca bu kaynanalarda kim oluyorda cahil bilmeme ne lafları kullanıyor,
bu cahil diyenlerin hepsi oksford mezunumu bimiyorumdelikafadulden

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

benim kayınvaldem doğumda geldi,bebeğimin kilosunu iyi bulmadı ki 3300 doğdu oğlum ve bana daha neler saydırdı
sinir küpü oldum o günlerde iyiki sütüm kesilmedi,ama kendi annemde vardı yanımda ,istediği kadar ezemedi beni
sonra oğlumu 1 yıl sonra gördü,bu seferde oğlum onu çok yabancı gördü ve kucağına gitmedi,benden başkasının yüzüne bakmadı,iyi oldu kaynanama,o bana acımadan neler söyledi
tek erkek torunuda onun kucağına gitmedi oh olsun

Ay bayılızammm...Kaynana değil ömür törpüsü bunlar-tatlicadiarzu-

bende bu ay sonu doğurcam nasip olursa benmde kaynana karışıcılardan mutlaka bebektede çok bilmişlik yapacak doğuma gelcek hiçte istemiom ya.... ama ben vermem öle bebeğimi allah sağlık sıhat versinde bakarım inş .herkez annesinn karnında mı öğrenio bebek bakıp büyütmeyi bende öğrenirim dimi amaa ...aaaaaaaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…