of ki ne of

kevserrrrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
206
236
113
nasıl anlatılır ki kısaca söyle 5 ve 2,5 yaşında 2 kızım var ilk kızıma 2 sene annem baktı . sonra hamile kaldım doğum izni falan derken 1 sene oldu işe başlayalı . o dönem annem ben bakmam demişti ben işi bırakacağımı söyleyince 15 gün ben bakarım 15 günde ister bakıcı tut ister kaynanan baksın dedi . neyse 1 sen boyunca çok zor günler geçirdim .
Kaynanam bakamıyor beceremiyor. evi b.k götürüyor. çocuklar aç ve sürekli tv karşısında .annemin sırası gelince bir oh diyordum kısacık . ama sürekli annemin şikayetleri yaptıklarımı gözüme sokması sırf çocuklarım mutlu temiz ve tok oldukları için çok şeyi sineye çektim .
Annem baktığı günler bende kalıyordu . sonra annem ev aldı içini yaptı döşedi o zaman şikayetleri arttı her gün bin bir surat . 2 ay önce akşam otururken oh be anne iyi ki geldin çok yoruldum sen yokken bir soluklandım . şu çocuklar tok ya daha bir şey istemem demeye kalmadan . keyfini sür yazın başının çaresine bak ben artık bakmam dedi . çok üzüldüm mutfağa gittim peşimden geldi. iş yapacak bende bırak anne ben geldim evdeyim yaparım dememe kalmadan bağırarak işine geliyor senin şimdi laf etme gibi şeyler söyleyerek . laf saymaya başladı . sen bana muhtaçsın gibi . ve sonrada ne haliniz varsa gör deyip gecenin köründe çıktı gitti. tam 2 ay süründüm. eşimle zaten sorunluyuz onlara da koz oldu annesiyle geçinemiyor diye .
vel asıl kelam 2 ay boyunca kapı kapı bakıcı aradım gözümün yaşı kurumadı . bittim gerçekten 4 tane kadın geldi gitti kimini ben beğenmedim . kimi eşi oğluyla gelecekmiş. ben istemem diye istemedi. şimdi biri var 1 aydır bakıyor . çok iyi değil ama mecburum .
bu olaylardan sonra 2 hafta önce annem geliyor çocukları görmeye . ağlıyor falan babam sonra beni çok zorladı gel diye . 2 gün önce gittim . ama içim çok fena yüzüne bakasım gelmedi ama sonuçta annem . bu arada bakmadı diye değil bir gecede yüz üstü bıraktı diye . dursaydı birini bulsaydım sonra gitseydi . ben zor durumda kalınca 1300 olan bakıcıyı 1600tl ye zor buldum çünkü çok acildi .
neyse şimdi annem ben bakarım ama çocuklar bana gelsin diyor . evim uzak taşınmam lazım . vel asıl kelem 1600tl de çok geliyor. zorlanıyorum öderken . şimdi ben ne yapayım ki

İyi de kadın bakmam demiş zaten.Isi bırakırım deyince siz yine mecbur kalmış isteseniz bulurdunuz o süreçte birini.

İstemiyor demekki zor da geliyordur haklı kadın.Mecbur da değil vicdan yaptırmayın kadına.Ya bakıcıya devam ya da cidden işten ayrılıp kendiniz bakacaksınız.Yerinizde olsam öyle yapardım yani diken üstünde yaşamaktansa

Çocuk bakamiyorsan uygun zamanda yap kaynanan gelip bakmış arkasından soyleniyossun ne kendi annen ne de kaynanan. çocuk bakmak zorunda değil sanki vazifeliymış gibi anlatiyosun ister bakar ister bakmaz kocanlà sorunlar olduğunu soyluyorsun ikinci çocuk neden yapiyorsun kusura bakma da bi düşünmeli insan buyutebilir miyim uzar miyim Kısalir miyim diye .... artık ikisinden biriini seciceksin ya taşıncan ya bakıcı bakacak.

Toruna bakmak bir lütuftur, gönülden istenirse yapılır.
Hiçbir anneanne ya da babaanne buna mecbur değildir.
Sizin anneniz de defalarca bakmak istemediğini söylemiş.
Belki yoruluyor da istemiyor belki de çocuk gürültüsü işini kafası götürmüyordur, olabilir yani.
Ben annemle aramı bozacağıma, aldığım maaştan bakıcı haricinde kayda değer bir meblağ kalıyorsa bakıcıya bırakırım, yok eğer kalmıyorsa da, 500-800 tl için yorulmam, otururum evimde kendim bakarım.

Ne acımasız anneler var ya
benımde annem bakıyor senelerdır, evet sıkayette edıyor etmıyor degıl bana guvenıyorsunuz dagnık bırakıyorsunuz dedıgıde cok oldu
Sımdı annem bıraz rahatsız okullar tatıle cıkacagı ıcın bende yıllık ıznımden alayım hem sana bakayım evımde hemde ogluma goz kulak olayım dıyor yok dıyor, senın baska zaman ızne ıhtıyacın olur genede alma ben ıdare ederım.
Sız haksız degılsınız kı annenız haksız

Bu kadar surat asan, yaptığını başıma kakan annemin ne yanına taşınırım ne de çocuğuma baktırırım! Veririm parasını bakıcıya bırakırım, en azından kafam kulağım rahat olur. Kusura bakmayın ama anneniz tepenize çıkmış. Sevmeye bile götürmeyin. Torunum diyip özlerse kalksın kendi gelsin. Elinde oyuncak etmeyin ne kendinizi ne çocuğunuzu!

İnsanlar çocuklarını büyüttükten sonra biraz rahat huzur dinginlik arada bir torun sevmek isterler şimdi anneniz haklı iki çocuğun sorumluluğunu almak istememekte
ve dikkat ediyorumda yeni nesil annelerine güvenipte çocuk yapıyor bu annelere haksızlık olurzaten dönemlerinde yapıp etmişler emekliliklerinde dinlensinler

Ben annelere cok uzuluyorum. Ununu elemis elegini duvara asmisken, hop bir bebeyi tutusturuyoruz ellerine. Calisan kadinmissiniz neden annenizi yiprattiniz? Gerekirse maasin hepsini bakiciya verir insan yine de annesini yormaz bence. Karsiliginda cocugunuza bakiliyor cunku, biraz insaf edin. Anneniz bakarken de yanina yardimci bir hanim tutsaydiniz o kadincagiz bunca bunalmazdi

kimseyi kendi anneniz dahil çocuklarınıza baksın diye zorlamaya hakkınız yok. kaldı ki bir çocuğunuzu zaten büyütmüş. siz maddi manevi zorluğa girmeyecekseniz diye anneye bu nasıl bir baskıdır.
ayrıca söylemiş bakamam diye. seni kardeşlerini büyütmüş bir oh çekeceği vakitte ille çocuklarıma bak diye bu dayatma nedir.
kusura bakmayın bizde bir laf vardır totosuna güvenmeyen hasan dağına oduna çıkmasın diye.. güvenmiyordu iseniz kendinize maddi manevi ikinciyi yapmayacaktınız.

Offffffff okurken daraldim siz de bayagi bunalmissiniz belli.

Ben olsam cocuklari ne olursa olsun anneme baktirirdim gonlunu de hos tutardim. El kadinina nereye kadar guven olur belli degl. Yanina bir yardimci tutun orta isleri, yemek yapsin anne de cocuklarin basinda dursun.

Canım her zorlukla birlikte mutlaka kolaylık ta olacaktır inşallah.Benim kızım 14 aylıktı kreşe başladı.Bu sürede Allah razı olsun annem baktı.Sonra yeğenim vefaat etti iş kazası.Annem bakamadı haliyle yengemin yanına gitmesi gerekti felan derken bir yer bulduk çok şükür.Ben çok zorlandım ilk zamanlar ama iş yerime 5 dk. mesafede olunca bir nebze içim rahatti.Hani hemen giderim bişey olursa diye.
Sizde güzel biryer bulabilir misiniz? Böylelikle hem içiniz rahat olur hemde laf söz duymazsınız.Bu arada kızım 4 yaşında şimdi inanın çok zor ünler geçirdim o dönemler.

valla yorumlara baktım ben gibi düşünen birisiniz
yahu bu ne ne kadar acımasız bu kk dakı kadınlar ya
hemen yapıştırıyorlar bakmak zorunda değil diye
nasıl bakmak zorunda degıl ya bır anne evladına yardım etmek ıstemez mı
benım de annem bakıyor cocuguma ve cok sevıyor evet yoruluyor hem de cok cocuk bakmak kolay degıl ama hem yoruluyor hem de bırakamam cocougumu dıyor
bu kadın torununa da mı acımıyor ya
ınsan ne kadar bakmak ıstemese dogru duzgun bır bakıcı bulunamamıs torunum ne halde dıye ona uzulur de bakar
hayretler ıcındeyım su forumda böyle acımasız yorumlara

Anneniz sizi (ve varsa diğer çocuklarını) büyütmüş, okutmuş, meslek sahibi etmiş, evlendirmiş. Siz çocuk yapmayı düşündüğünüz zaman size "ben hep bakarım sen merak etme" gibi bir söz verdi mi? Eğer vermediyse hiçbir yükümlülüğü yok. Ki kayınvalidenizin hiç bakamadığı çocuğa uzun süre gül gibi bakmış.

pardon ama tek çocuk mu 1600..
2 çocuksa büyük olanı devlet okullarının anasınıfına yazdırın..4 yaşı dolduran çocuklarını alıyorlar..anaokulu değil ama anasınıfı..
küçük olana da bakıcı ...olur biter..

çok şanslısınız gerçekten

Çok düşünceli bir anne olsa gece yarısı bırakıp sabahına kızını elı ayagı baglı koymazdı
masallah anne resmen trıbe baglamıs sankı anne degıl kayınvalıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…