- 11 Eylül 2015
- 3.281
- 12.589
- 208
- Konu Sahibi kevserrrrr
-
aynı görüşte değiliz anlayamıyorum ben bu bakmak zorunda değil mantıgını
olabilir tabi düşünceler farklı canım
ben anneyim , kızım çaresiz kaynanasından memnun değil , ben kızımı bunalımlara terk etmem
fedakarlık yaparım
aynı görüşte değiliz anlayamıyorum ben bu bakmak zorunda değil mantıgını
olabilir tabi düşünceler farklı canım
ben anneyim , kızım çaresiz kaynanasından memnun değil , ben kızımı bunalımlara terk etmem
fedakarlık yaparım
bence de vericektim ama işte şu ihtiyaç bu derken düzenli bir şey yapamadım . ama çocuklarım yokken çok yüklü borçlarını kapattım babamın .maaşını alamıyordu. o verdiğim parayla 3 sene bakılırdı çocuğa . helali hoş olsun . insanın zoruna gidiyor. para için mi evet para için ben anneme para verseydim böyle olmazdı gibime geliyor. bilemiyorum . ama annemi tanıyorsam para verdiğimde de sen bana para verdiğin için böyle yapıyorsun diyerek trip atardı netbence annenize para verin bu onu motive eder
valla anlamadımZaten yazınızın sonundaki "fedakarlık yaparım" cümlesi anneanne-babaannelerin çocuk bakmak zorunda olmadığının kanıtı. Bakmak zorunda değiller. Eğer bakıyorlarsa bu bir "fedakarlıktır".
valla anlamadım
inşallah hepimiz çocuklarımız için uğraşıyoruz zaten onların yaşamı bizden daha iyi olsunKız deme oyle guzel ıslerı olsun mesleklerı ıyı olsun olur tabı. Yanı benım bakımıma ıhtıyacları olmazsa bakayım dıye atlamam ha gıderım bakıcının yanına torunu bır ıkı eylerım ama ev ısı yemek gırısemem :) Sanırım ben olmadım dımı
düşünceler farklı ...Yani annelerimiz çocuklarımıza bakmak zorunda olsalardı bu iş bir "zorunluluk" olurdu. Bakmak zorunda olmadıkları için bu bir "fedakarlık".
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Konu sahibinin annesi bakmam demiş mi? Demiş. Ama konu sahibi buna bir çözüm bulacağına işten çıkarım demiş, kadın gene bakmaya devam etmiş ve bu süreçte de sıkıntısını devamlı beyan etmiş.Çok düşünceli bir anne olsa gece yarısı bırakıp sabahına kızını elı ayagı baglı koymazdı
masallah anne resmen trıbe baglamıs sankı anne degıl kayınvalıde
evet bu iş fedakarlık işi sevgi işi ve herkes yapamaz . annemi de zorlamadım kendi de biliyor şartlarımı . kayınvaldem kendi istedi çalışmamı zira oğlunu düşünüyor haklı olarak . çünkü geçinemeyiz diye . annem bana pzt sabah gelir cuma akşam gider. hafta sonlarını düşünce ayda 10 gün bakıyordu . babam hiç sorun etmedi hatta mutlu bile çünkü başbaşa olduklarında anlaşamıyorlar . eşimle de araşı benden iyidir . eşim çok saygılı hiç sorun yaşamadılar . ama annem biraz keyifçi . birde yeni ev alınınca e günleri komşuları olacak diye çok sevinçliydi.evet belki siz fedakarlık yaparsınız, siz fedakarsınız
ama zorunda değilsiniz
ben çocuk yaparken bakımını vs de düşünmeliyim
örneğin konu sahibi annesi 15 gün bakıp kv si 15 gün bakarken kv den şikayetçi imiş ama bir çözüm üretmemiş sadece susmuş kv ye karşı annesine saol sen yardımcı oluyorsun bana demiş
ben sadece fedakarlık yapmayan anneannenin de kendince haklı sebebi olabileceğini düşünürüm zira onun kocasına kim bakıyor bu süreçte mesela damat ile arası nasıl vs vs
kaç yaşındasın? anneni yeni mi tanıdın, huyunu yeni mi öğrendin?
yaş 35 annemi yeni tanımadım da değişti sandım . bana ve kardeşime yapmadığını çocuklarıma yaptığını sandım . bakıcı olmadığından mecburiyetten gözümü kör ettim kulağımı sağır . zira eşim bakıcıyı istemiyordu . şimdi mecburiyetten kabul etti.
çocuklarınız için nazını çekeceksiniz artık en sağlıklısı ananelerinin bakması.bence de vericektim ama işte şu ihtiyaç bu derken düzenli bir şey yapamadım . ama çocuklarım yokken çok yüklü borçlarını kapattım babamın .maaşını alamıyordu. o verdiğim parayla 3 sene bakılırdı çocuğa . helali hoş olsun . insanın zoruna gidiyor. para için mi evet para için ben anneme para verseydim böyle olmazdı gibime geliyor. bilemiyorum . ama annemi tanıyorsam para verdiğimde de sen bana para verdiğin için böyle yapıyorsun diyerek trip atardı net
evet 15 gün için kendimi çok suçluyordum üzülüyordum ama başka seçeneğim yoktu ki. eşim annem bu tepkiyi verene kadar bakıcı bu eve giremez diyordu . şimdi oda kabul etti mecburiyetten . annesi ne kadar kötü baksa bakıcıdan iyi olurmuş mantığı bence yanlış .ama şu bakıcı paraları yok mu. ah işte o büyük sorun . ben şuan bana kalan 250+ sigorta için çalışıyorum . ama geçici bir şureç diye eşim işi bırakmamı da istemiyor . yoksa benim canıma minnet o kadar yıprandim ki yaşlandım resmen . yaş 35 ruh 75ayrıca bakıcı tutsam geçinemezdim deyip çocukları kayınvalidenin bakımsız ve pis gözetimine bırakmışsınız ayda 15 gün. anneliğinize laf etmek istemiyorum ama sorgulanabilir bi durum. hadi iki annenin birden vefat ettiğini düşünelim. ya bakıcı ya işten çıkma. iki alternatifte de geçinemiyorsanız çocuk yapmayacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?