Eşimin bacağında ayrı, topuğunda ayrı dövmeleri var, gençken motor üzeri takılırdı, sigara kullanır filan (Bırakıyor gerçi son zamdan sonra bırakma kararı almış, bakalım).
Tamam motora kasksız binilmesin, bu önlemi zaten kızınızın aklına kazıdıysanız, bilinçli bir gençse dikkat edecektir de dövmeli olmasına takıldım yani ne olacak ki dövmeli olunca bir insan?
Endişelerinizi anlıyorum hani insanın kafasında belli bir "Serseri-işe yaramaz" tipi oluyordur, film etkisi diyelim buna; filmlerde, barlarda dağıtır, olay çıkarırlarken gördüğümüz kötü çocuklar dövmeli, motorlu, deri ceketli heartbreaker olarak karakterize ediliyor tamam ama bu biraz şekilciliğe giriyor ve bir insanın tipinden de direkt nasıl biri olduğu belli olmuyor. Benim üni.deki halimi görseydiniz, kızınızın benimle arkadaş olmasından da korkabilirdiniz, gotik bir tiptim. 18-19 yaşındaki bir fotomu şurada paylaşsam, pek çok kişinin bu geceki kabusu olabilirim yani. :)) Ama derslerimde başarılıydım, hocalarla aram süperdi, kibar ve naziktim (Şu an olmadığım kadar), arkadaşlarıma yardımcıydım, onları vize ve finallerde çalıştırırdım. Benle gıyabında tanıştırılıp, anlatılınca çok seven arkadaşlarımın anneleri, beni görünce yadırgardı, inanamazdı. Çünkü görüntüm, gece 3te sokaktan kedi toplayıp, evinin salonuna çizdiği pentagramın ortasında sabah ezanından evvel kesen biri gibiydi. :)) Bu da film etkisi... Neyse.
Şimdi burada liste gibi exlerimin tipini yazmam hoş olmayacak ama benim gözlemlediğim, tecrübe ettiğim; aşırı düzgün görünen, jilet gibi olan, toplumun onayladığı tüm görselleri üzerinde barındıran insanların daha sorunlu olduğuydu.
Allah hepimizin evlatlarını iyi insanlarla karşılaştırsın, siz kızınıza öğreteceklerinizi öğrettiyseniz, onu bilinçlendirdiyseniz birkaç adım gerisinde kalıp, karşınıza almadan ve fakat iletişimde kalarak devam edeceksiniz artık. Çünkü o da kendi tecrübelerini acı-tatlı kazanacak, o da böyle böyle büyüyecek. Yineliyorum, anne olarak endişelenmekte haklısınız, bu sanırım hep sürüüp gidecek, anne olmak böyle bir şey... Ama evladınızı siz eğittiniz, seçimlerinde de ona güvenin.