Offf anne olmak ne kadar zor

Kızınızı fanusa koyun isterseniz.
Bu saydığınız şeylerden karakterini ya da zihni birikimlerini nasıl çıkardınız?
Elbette çocuklarımız çok kıymetli ama şekilcilik edip de böyle itelemeyin özgür ruhlu çocukları.

18 yasinda evlenecek degil ya birakin ne istiyorsa yapsin. Cocugun kotu aliskanliklari vs yoksa...
Herkes cocugu hic uzulmesin ister ama sonsuza kadar koruyamazsiniz heryerde, bazen uzulmekte gerek, hepsi tecrube bunlarin. Karsimiza ilk cikan insan bizim ivin en mukemmel insan olmaz genelde. Cok mudahale etmeden dinleyin boylece ciddi durumlarda mudahele edersiniz.

Ben arsız uğursuz demedim ki sadece uygun değiller
İnanın anne olunca hiç takmayın olmuyor istesemde istemesemde takıyorum
su-doku,
siz uygun olmadıklarını düşünüyorsunuz ama kızınız farklı düşünüyor, sigara içmesi, trafiğe çıkınca kendi güvenliğini düşünmemesi kötü bir şey ama isterse tüm vücudu dövmeli, her yerinde piercing olsun, kulakları da küpelerden sarksın, bunlar uygun olmama kriteri değildir bence, tamam kafanıza takıp endişe ediyorsunuz, kızınızdan 6 yaş büyük kızı olan bir anne olarak duygularınızı anlıyorum ama siz istediğiniz kadar koruyun kızınızın arkadaş çevresinde sigara içen de vardır, alkol alan da vardır, dövmelisi de vardır, piercinglisi de, küfür edeni de vardır, erkek arkadaşıyla birlikte olanı da, siz istediğiniz kadar kızınızla arkadaş gibi olun, sonuçta onun annesisiniz, kızınız bunun bilincinde, kendiyle ilgili şeyleri anlatır ama arkadaşlarının her özelini sizle paylaşmaz çünkü nasıl ki her anne evladını bilir, her evlat da annesini bilir, nelere tepki göstereceğinizi bilecek yaşta.

Kızınıza açık olun, endişelerinizi de dile getirin, siz söylemesenizde sizin kriterlerinizi bildiğinden zaten tasvip etmediğinizi anlıyordur ama bırakın görüşmek istiyorsa görüşsün, bu yaşa kadar temel eğitimini verdiyseniz ufak tefek yanılmaları olur ama korktuğunuz kadar büyük yanılgılara düşmez, erkek arkadaştan ne beklediğini, ne gibi kriterler aradığını anlamasına yardımcı olur bu tip deneyimler, biz annelerin asıl endişe etmesi gereken çocuklarımızın karşısına çıkan kişinin saplantılı biri olup olmamasıdır, kısıtlayan, yaşam biçimine müdahale eden, aileden bile öncelikli olmayı talep edip isteyen, saplantılı biri benim için daha korkutucudur.

Yoksa dövmeli olmuş, küpe takıyormuş bunlar mühim değil, sigara evet o yaşta ciğerlerini nikotinle doldurması sağlığı için zararlı ama kızınız erkek arkadaşı sigara içiyor diye sigaraya başlamaz.

O yaşlarda başlayan ilk ilişkimde sevgilim tam anlamıyla mahallenin serserisiydi. Bütün kötü alışkanlıklar, kavga dövüş, okul okumayan gece gündüz sokaklarda gezen aile düzeni diye bir şeyi olmayan bir tip, bak dövmesi de vardı bi de :) ben ise muhafazakar bir ailenin kızıydım, şehirdeki en iyi liseye giden, sigarayı bile bir kere denememiş, okul ev dışında hayatı olmayan biri.
Anneme açıkça söyledim görüştüğümüzü. Babana söylerimden girdi hakkımı helal etmemden çıktı. Bu kadar sert tepki ile karşılaşınca mı artık nedendir erkek arkadaşımla iyice bağlanmıştık. Sonrasında görüşmeye devam etsem de sakladım falan. Onlar ayrılayım diye bekledi.

Yazdıklarım sizi korkutur mu mutlu mu eder bilemeyeceğim ama o günlerin üstünden 14 sene geçti 7 senedir o serseri adamla evliyim.
Kendisi sigara bile kullanmayan, işten çıkıp evine koşan, eski arkadaşlıklarını ortamınu terk etmiş, okulunu tamamlamış, devlet memuru bir aile babası artık.
Hatta arada ben mafya falan olacaktım bu hale nasıl geldim diye sorguluyor :)
Demem o ki çok sert çıkmayın sonra bendeki gibi ters tepebilir. Kızınız mantıklı biri olarak yetiştiyse sadece duygularının peşinden gitmez onları mantığıyla da harmanlayıp değerlendiriyordur. Benim ailemin anlayamadığı şey bu olmuştu. Ben saf aşık değildim. Kızınız da kendi için doğru olanı yapar umarım.

Buradan aileme teşekkür eder size de kolaylıklar dilerim, annemin neler hissettiğini biraz daha iyi anladım okuyunca

Kasksız motor kullanması dışında bir problem göremedim..

Hayır duası almışsınız

Aıle yasantınıza baglı bence.
Benım 2 oglum var. 9 yasındakı oglumun kulakları delık, dovmede ısterse ıstedıgı zaman yaptırabılırız bıraz daha buyudugunde tabı kı dogru ıstedıgı seyı secebılsın dıye.
Cocuklarımla ben 32 yasındayım kucugune denk gelmem ama buyuguyle ılk bara gıden bız anne baba olmak ısteriz. Bunlar cok anormal seyler degıl, bız karı koca sıgara ıcıyoruz ama onların sıgara ıcmesını tabıkı ıstemem. Ancak ne kadar mudahale edebılırız ben bılemıyorum

benim eşimin de dövmesi var işinden evine evinden işine bir adam :) dövme kötü birşey değil :)
he ilk tanışmada temmuz sıcağında uzun kollu gömlekle babamla tanışmaya geldi o ayrı :)

Şu an büyük kızım 5.5 yaşında, bir an önce büyüsün istiyorum. Ama belli ki büyüse de sırtımdan inmeyecek. Allah kolaylık versin

Valla çocuk tam genç kızların hislanilcagi bir tipmis :)
Bence karismayin, kızımıza güvenin. Şuanda kontrol edebilirsiniz belki ama ilerde bu şansınız olmaz. O doğrusunu bulmak ve yapmak zorunda.

İnanın faunusa koyabilsem koyarım heralde
Başına kötü birşey geleceğini düşündüğümde içimde çok derin bir sızı hissediyorum
Hele bunun gözümün önünde olması onu koruyamama fikri acı veriyor
Biliyorum korumacı bir anneyim ama elimde değil

Hiç sormayın çok endişeliyim bu konuda
Anlattım kendiside biliyor
Kızım zaten anlattı
Çok tehlikeli işler yapıyor kasksız motor kullanıyor diye
Kendi kendine olurda duygularıyla hareket eder arkadaşına uyar diye düşünüyorum
Alıyor beni bir korku bir endişe

Yok canım neden kızayım
Bunları biliyor zaten

Öyle bir baslık acmıssınız ki anne olamamak kadar zor bir durumdasınız sanıp baktım.

Sanmaki tek dert sende var, sendeki derdi nimet sayanlarda var diyerek konuyu baglayayım.
Hayırlı geceler
Herkes yaşadığını bilir diyorum bende
Derdi olana derman dilerim

Cok guldum ya
Bende yaslanmiyorum
Yaslanmama karari aldim kendi kendime

Asla yasak getirmeyin takipte kalın kizinizi ama ona asla hissetirmeden her adimini izleyin. Yasi hata yapmaya cok musayit anneler de hislerinde hep hakli cikar istemiyirsaniz vardir bildiginiz o yuzden caktirmadan gozlemlemeye devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…