- Konu Sahibi NightStalker
-
- #21
Öyle yaptım ya bugün koltukta oyaladim orda da bi zaman sonra uykusu gelince mizmizlaniyo guluyo ama zorla guluyo yani :)
Anladım canım , tek başına çocuk bakmak çok zor çok iyi anlıyorum... Tek başıma dağın başında bakıyorum desem yeridir , anne gel desem kadın 1 saat yol tepecek, eşim sabah sekiz akşam sekiz o saatte de çocuk uyumuş oluyor ki ben yeni yeni alıştım idare etmeye tabi bağırma vs gibi bir durum olmadı ama ağladığı zaman kendimi bastırmak için ya kucağıma aldım kokladm ya da bulduğu odadan çıkıp 2-3 dk sonra geri geldim.. biraz daha sabırlı ol 4. Ay'i da atlat gör bak herşey daha rahat olacak... Evet sıcaklar geliyor bende şimdi kara kara kundak işini düşünüyorum tek kol dışarda olsa bile diğeri yinede kundakta... Uykuya dalınca anca açıyorum kundağı , böyle böyle alışacak inşallah .. emzik meselesine gelirsek her türlü emzik denedim ben en başlarda, damaklı ,kiraz uc, standart vs en son yassı emzik bana çare oldu midesini bir tek o bulandırmadı ve aldı ondan sonra "oh" dedim... Uzun oldu kusura bakma ...
Normal bunlar suclama kendini. :)
Tecrübeli anneler simdi belki ipucları verir :)
Piremsesi öpün benim icin :)
Benim bebeğim 4 aylıkken eşim işi gereği 6 aylığına gitti ve benim 2 yaşında bir oğlum daha vardı. İlk zamanlar üçümüz birden ağlardık yatakta..daha sonra bu iş böyle gitmez dedim. Biri uyuyor diğeri onu uyandırıyor ben orta da paramparça. Gece ayni anda uyanmalar falan filan işte sen düşün kaosu...1 hafta sabredip uyku eğitimi verdim ve 2 yaşındaki oglum daha önce uyku eğitimi vardı ama kardeş kıskançlığı bozdu bütün duzenini. Şimdi biri 1.5 digeri 3 yaşında kendileri uyuyorlar çok şükür. Beterin beteri var sinirlendiğinde onlar daha huzursuz oluyorlar. Ninni dinletmeyi dene ve uyutmadan önce banyo mutlaka yaptır. Daha küçük annesi 5 aylik falan olsun uyku düzenine geçersin. Seni çok iyi anlıyorum ama geçecek bu günler merak etme.Bi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.
Olsun işte öyle öyle yorulacak
Oyuncak al oyun halısı dönence vs vs
Ayına uygun bir şeyler edin
Zira evde sürekli uyutmaya ve beslemeye endeksli olunca bunalırsın
Bunun daha ek gıdası var dişi var
Eğlenceli hale getirmelisin
Örneğin bir şarkı bul aralıksız ve aynı ritimde söyleyebileceğin onu söyle ama tek sefer değil sürekli ona alışsın vs cs
Benim bebeğim 4 aylıkken eşim işi gereği 6 aylığına gitti ve benim 2 yaşında bir oğlum daha vardı. İlk zamanlar üçümüz birden ağlardık yatakta..daha sonra bu iş böyle gitmez dedim. Biri uyuyor diğeri onu uyandırıyor ben orta da paramparça. Gece ayni anda uyanmalar falan filan işte sen düşün kaosu...1 hafta sabredip uyku eğitimi verdim ve 2 yaşındaki oglum daha önce uyku eğitimi vardı ama kardeş kıskançlığı bozdu bütün duzenini. Şimdi biri 1.5 digeri 3 yaşında kendileri uyuyorlar çok şükür. Beterin beteri var sinirlendiğinde onlar daha huzursuz oluyorlar. Ninni dinletmeyi dene ve uyutmadan önce banyo mutlaka yaptır. Daha küçük annesi 5 aylik falan olsun uyku düzenine geçersin. Seni çok iyi anlıyorum ama geçecek bu günler merak etme.
Gecici 1 surec bu
Herkes hepimiz yeter artik noktasina geldik.
Cildiracak gibi olduk.
Ben pes ediyorum yapamiyorum galiba dedik
Bagirdik kizdik
Vucut beyin ve ruh yorulmasi
Kimisi mulayim bir bebek sahibi olup bizi yadirgadi mesela
Kendinize yuklenmeyin
Normal bir durumdasiniz
Ofke kontrolu tedavisi durumunuz yok yani : ))
Sabahta yapsın akşamda. Banyo büyüme hormonları için önemliymiş doktorumuz özellikte tembihlerdi. Bizde izmirdeyiz sıcağın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Isilik bile olmuştu oğlum. Ben birde çok yoğurt yerdim gece gece çünkü hiç uyumazdim. Hala 5 saat uyurum gerci de. Kendi yaptığım yoğurt birde kilo verdirmisti bana. Aman konudan konuya geçiyorum öyle işte geçecek merak etme canım.Banyoyu sabah yaptırdım bazen yatırmadan önce yaptırıyorum ama burası sıcak bölge bunalmasin diye öyle erken saatte yaptırıyorum yarın yatma saatinde yapayım. Bu arada gözümün önünde canlandiniz ve önce üzüldüm sonra helal olsun dedim valla tebrik ederim
Sabahta yapsın akşamda. Banyo büyüme hormonları için önemliymiş doktorumuz özellikte tembihlerdi. Bizde izmirdeyiz sıcağın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Isilik bile olmuştu oğlum. Ben birde çok yoğurt yerdim gece gece çünkü hiç uyumazdim. Hala 5 saat uyurum gerci de. Kendi yaptığım yoğurt birde kilo verdirmisti bana. Aman konudan konuya geçiyorum öyle işte geçecek merak etme canım.
Şu an senin ruh halinden daha kötü olamaz emin ol emziği bıraktırmak ... Yassı emzikler anne memesi hissi veriyormus ben eczaneden almıştım istersen bir dene eczaneden alıp ?Senin de işin çok zor. Bende değişik uçlar denedim olmadı en son philips avent shootie emzigi ni araştırdım ama hem pahalı hem alırım da ya almazsa memeyi diye almadım bende bi de sonradan biraktirmasi zor oluyormus
Hiç aldırış etmeyin bekara karı boşamak kolaydır diye bi tabir var ya o hesap.. bebeği olmayan ne bilsin.. benim oğlum da aynıydı bi de uyumazdı hiç.. bazen hıncımı kendimden çıkarırdım. Uyku yok yemek yok dur durak yok.. eee haliyle sinirler tepende fiyonk oluyo.. zamanla daha iyi olcak annesi.. oğlum 1 yaşını geçerek uyumaya başlamıştı onda da gece de 10 12 defa kalkardı.. 2 yaşını geçtikten sonra iyice rahatladık.. şimdi 10 buçuk gibi yatar ertesi gün öğlene kadar nerdeyse :)) bazen kalk diyorum anne uyuycam yorgunum diyo 4buçuk yaşında :))Abartmayın yahu ölmek falan ne saçma yorum. Ailem dahil çevremde herkes bebeğime çok güzel baktığımı söylüyor ve görüyor. Ben, annem şu baldan tatsin ufak bişey dediğinde dahi hayır diyorum. Sorun sadece uyutma işleminde şu 2 3 haftadır aralıklarla. Size annelligimi eleştirme hakkını da vermiyorum bu arada, benim kendi eleştirim bana yetiyor gereksiz yorum yapmayın.
Bana haftada 2 defa polis gelirdi hanimefendi sikayet var diye.cok agliyormus.bir sey yaptigimi mi sanmislar derdim hayir cami kapasin diyorlar diye cevap aliyordum.yasin ortasinda susmayan cocuk kan ter icindeyim zaten.getirdim polislere bir defa alin susturun dedim agzini bantlim susmuyor yani.sonra gelmediler bir daha : )Benimki de 3 hafta öncesine kadar mülayim bi bebekti maşallahı vardı yani ama şuan tam bi cadıbi de inatçı ve agresif essek kafalım ya allah beni kahretsin bugün sondu bi daha daha sakin olucam
Arada olur öyle benim kızım 7,5 aylık bazen bi başlıyo durduk yere resmen şımarıklıktan ağlıyor bende bi bağırıyorum ardından da bi kahkaha,canım kızımm beniimm diyorum o da oyun sanıyo gülme krizlerine giriyo yani hem stresimi atıyorum hemde onu üzmemiş oluyorum napiyim çatlicam yoksa illa hep onunla ilgilenicem sürekli oyun oynicaz benim annem yanımda ona rağmen hiçbir işime yetişemiyorum,bi ara ne güzel kendi kendine uyuyordu artık sallıyorum ama tabi 1 saat uğraşıyorum bazen pes ediyorum yani böyle canım sık sık huy değiştiriyorlar,zamane bebekleri ilgi manyağı hepsi valla yakında koli bandıyla kendime bağlicam bebeğimiBi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.
ya ne kadar olumsuz konuşmuşsunuz kim isteyerek bağırır kızcağız belliki çok zor durumda siz annemisiniz bilmiyorum ama çeken bilir ben onu çok iyi anlıyorum3,5 aylık çocuga bağırmak nedir Allah aşkına!El insaf.Yapmayın n'olur.Peki bizi annemiz nasıl büyütmüş.Ben ilk doğduğumda sabaha kadar ağlamışım.Salla salla.O zaman böyle ana kucağı falan da yok tabii.Battaniyede salla salla.Siz olsaymışsınız demekki ölmüştüm ben şimdiye.Bence en kısa zamanda bakıcı tutun.En azından sakinleşinceye kadar.Bir tatile çıkın ne bileyim yapın birseyler işte.Ama hıncınızı melekten çıkarmayın yalvarıyorum.
Şu an senin ruh halinden daha kötü olamaz emin ol emziği bıraktırmak ... Yassı emzikler anne memesi hissi veriyormus ben eczaneden almıştım istersen bir dene eczaneden alıp ?
Hiç aldırış etmeyin bekara karı boşamak kolaydır diye bi tabir var ya o hesap.. bebeği olmayan ne bilsin.. benim oğlum da aynıydı bi de uyumazdı hiç.. bazen hıncımı kendimden çıkarırdım. Uyku yok yemek yok dur durak yok.. eee haliyle sinirler tepende fiyonk oluyo.. zamanla daha iyi olcak annesi.. oğlum 1 yaşını geçerek uyumaya başlamıştı onda da gece de 10 12 defa kalkardı.. 2 yaşını geçtikten sonra iyice rahatladık.. şimdi 10 buçuk gibi yatar ertesi gün öğlene kadar nerdeyse :)) bazen kalk diyorum anne uyuycam yorgunum diyo 4buçuk yaşında :))
O dönemler baktım ki oğlum sadece kucağımda ya da ayağımda uyuyo. Eşim sırtıma kolumun altına falan yığardı yastıkları ben de uyurdum oğlumla bir.. uyuyunca dinlendiğim için sakinleşirdim.. evi de salmıştım beğenmeyen gelmesin derdik eşimle.. kolaylıklar diliyorum size de...
Beğenmiyor demekki :) o zaman oyun halısı al, çok ise yarıyorŞuan 5 saniye ağzında tuttuğu bi emzik var ucu sarı yassı Anne memesine en yakın oymuş ama o da işe yaramıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?