• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfke kontrolü.

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Bi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.

3,5 aylık çocuga bağırmak nedir Allah aşkına!El insaf.Yapmayın n'olur.Peki bizi annemiz nasıl büyütmüş.Ben ilk doğduğumda sabaha kadar ağlamışım.Salla salla.O zaman böyle ana kucağı falan da yok tabii.Battaniyede salla salla.Siz olsaymışsınız demekki ölmüştüm ben şimdiye.Bence en kısa zamanda bakıcı tutun.En azından sakinleşinceye kadar.Bir tatile çıkın ne bileyim yapın birseyler işte.Ama hıncınızı melekten çıkarmayın yalvarıyorum.

Yardim edecek biri olsa keske.Her bebek ayni degil ama bi yerde hepsi buyuyo.Sabretmeye calis.Gazi falan vardir belki.Bi havluyu ilit karnina sar,ayaklarini sicak tut,karnina masaj yap.

Yok yok şükür hiç gaz problemimiz yok ve bizim + yanımız bugün olduğu gibi en geç 9.30 da yatıyor en erken 7.30 da yatıyor ve sabah 7 8 gibi uyanıyor. Ama çok yoruldum gerçekten dediğiniz gibi sabretmek lazım. Kendi kendine zaman geçtikçe uyumayı öğrenir mi acaba

Uyku eğitimi biraz zorluyor anneyi de bebeği de ... Ben 2.5 aylıkken verdim sayılır ondan önce sürekli salla dur uykuda bile... Bıraksam uyanrdı... Yarım kundak ve emzik bu işi çözdü bende... Şimdi kundak neredeyse yok gibi emzik hala devam... Sallamaktan iyidir bana kalırsa emzik ve (sikmadan ) yarım kundak ... Bağırma annesi içerler anlamazsın, bakma şimdi güldüğüne :) sana yardımcı olacak kimse yok mu?

Acele etmeyin

Daha çok küçük

Arada atak haftaları vs de olacak

Ayrıca 15 kg olunca da kucakta olmak isteyecek vs vs

Siz gerildikçe daha da ağlar

Arada tv müzik vs açıp kafanızı dağıtın

Uyutacağım diye tutturmayın Bırak'ın sizin yanınızda takılsın yatsın koltukta

3,5 aylık çocuga bağırmak nedir Allah aşkına!El insaf.Yapmayın n'olur.Peki bizi annemiz nasıl büyütmüş.Ben ilk doğduğumda sabaha kadar ağlamışım.Salla salla.O zaman böyle ana kucağı falan da yok tabii.Battaniyede salla salla.Siz olsaymışsınız demekki ölmüştüm ben şimdiye.Bence en kısa zamanda bakıcı tutun.En azından sakinleşinceye kadar.Bir tatile çıkın ne bileyim yapın birseyler işte.Ama hıncınızı melekten çıkarmayın yalvarıyorum.

Abartmayın yahu ölmek falan ne saçma yorum. Ailem dahil çevremde herkes bebeğime çok güzel baktığımı söylüyor ve görüyor. Ben, annem şu baldan tatsin ufak bişey dediğinde dahi hayır diyorum. Sorun sadece uyutma işleminde şu 2 3 haftadır aralıklarla. Size annelligimi eleştirme hakkını da vermiyorum bu arada, benim kendi eleştirim bana yetiyor gereksiz yorum yapmayın.

Ah bacım ne çektin sen. Şu konularına da yazan düşünceli, hassas ''meleğe bağırılır mı'' diyen anneler yok mu! Offf onlar da ayrı stres yükü. Sanki biz caniyiz. Eminim hepsi bekar, bebek sahibi olmamışlar. Onlara inşallah kolik bebeğiniz olur bedduamı yapıyorum artık.
Ben hala iddia ediyorum bebeğin atak döneminde. 12. Hafta atağı. Bazen 2-3 hafta sürüyoe bu dönem. Önceden uyuyordu da sonradan değiştiyse eğer, atak haftalarındadır daha önce de söylemiştim.

Uyku eğitimi biraz zorluyor anneyi de bebeği de ... Ben 2.5 aylıkken verdim sayılır ondan önce sürekli salla dur uykuda bile... Bıraksam uyanrdı... Yarım kundak ve emzik bu işi çözdü bende... Şimdi kundak neredeyse yok gibi emzik hala devam... Sallamaktan iyidir bana kalırsa emzik ve (sikmadan ) yarım kundak ... Bağırma annesi içerler anlamazsın, bakma şimdi güldüğüne :) sana yardımcı olacak kimse yok mu?

Gülüm emzige alışık değil sevmiyor. Yaz sıcakları da geldi. Bi şekilde uyutuyorum işte ama bugün çok gerildim ve paylaşmak istedim. Esim var sadece o da zaten 12.30 22.30 da geliyor

Bi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.
Lohusa depresyonundasin büyük ihtimalle. yardım alman senin için de bebek için de iyi olur.

Benimki de öule kucağı çok severdi :)
Gerçi hala öyle 12 kilo çocuğu alıp kıcağımda gezdiriyorum az biraz odaları
Gerçi kendi de ordan oraya geziyor ama kucak başka :) bir sarılışı ve kafasını omuzuma koyuşu var ki...inanılmaz bir duygu...gerçi biraz ağır ama kas yapıyorum diye oyalıyorum kendimi :)

Memede uyımayı alışırsa işin çok zor
16 aylık oğlum gündüzleri memede geceyi ise yeni yeni yatağa koyup yatırıyorum ama öncesinde gene emziriyor tabi

Ah bacım ne çektin sen. Şu konularına da yazan düşünceli, hassas ''meleğe bağırılır mı'' diyen anneler yok mu! Offf onlar da ayrı stres yükü. Sanki biz caniyiz. Eminim hepsi bekar, bebek sahibi olmamışlar. Onlara inşallah kolik bebeğiniz olur bedduamı yapıyorum artık.
Ben hala iddia ediyorum bebeğin atak döneminde. 12. Hafta atağı. Bazen 2-3 hafta sürüyoe bu dönem. Önceden uyuyordu da sonradan değiştiyse eğer, atak haftalarındadır daha önce de söylemiştim.

Ya evet o zamanlar anneme baktirmistim forumlara bi kaç şey okudu ama tam kafamı verememistim şimdi bakayım yine. Ya bu yorumcular heryer de var benim stresim sanki bana yetmiyor bi de bunlara derdini anlat

Yok yok şükür hiç gaz problemimiz yok ve bizim + yanımız bugün olduğu gibi en geç 9.30 da yatıyor en erken 7.30 da yatıyor ve sabah 7 8 gibi uyanıyor. Ama çok yoruldum gerçekten dediğiniz gibi sabretmek lazım. Kendi kendine zaman geçtikçe uyumayı öğrenir mi acaba
Emzik kullaniyodu kizim ve 3 ay gibi kendi uyuydu emzikle.Zor zamanlar evet ama sabret bagirinca eminim vicdan azabi cekiyosundur.Yapma, tut kendini.O da buyur annesi :KK68:

Gülüm emzige alışık değil sevmiyor. Yaz sıcakları da geldi. Bi şekilde uyutuyorum işte ama bugün çok gerildim ve paylaşmak istedim. Esim var sadece o da zaten 12.30 22.30 da geliyor
Anladım canım , tek başına çocuk bakmak çok zor çok iyi anlıyorum... Tek başıma dağın başında bakıyorum desem yeridir , anne gel desem kadın 1 saat yol tepecek, eşim sabah sekiz akşam sekiz o saatte de çocuk uyumuş oluyor ki ben yeni yeni alıştım idare etmeye tabi bağırma vs gibi bir durum olmadı ama ağladığı zaman kendimi bastırmak için ya kucağıma aldım kokladm ya da bulduğu odadan çıkıp 2-3 dk sonra geri geldim.. biraz daha sabırlı ol 4. Ay'i da atlat gör bak herşey daha rahat olacak... Evet sıcaklar geliyor bende şimdi kara kara kundak işini düşünüyorum tek kol dışarda olsa bile diğeri yinede kundakta... Uykuya dalınca anca açıyorum kundağı , böyle böyle alışacak inşallah .. emzik meselesine gelirsek her türlü emzik denedim ben en başlarda, damaklı ,kiraz uc, standart vs en son yassı emzik bana çare oldu midesini bir tek o bulandırmadı ve aldı ondan sonra "oh" dedim... Uzun oldu kusura bakma ...

Benimki de öule kucağı çok severdi :)
Gerçi hala öyle 12 kilo çocuğu alıp kıcağımda gezdiriyorum az biraz odaları
Gerçi kendi de ordan oraya geziyor ama kucak başka :) bir sarılışı ve kafasını omuzuma koyuşu var ki...inanılmaz bir duygu...gerçi biraz ağır ama kas yapıyorum diye oyalıyorum kendimi :)

Memede uyımayı alışırsa işin çok zor
16 aylık oğlum gündüzleri memede geceyi ise yeni yeni yatağa koyup yatırıyorum ama öncesinde gene emziriyor tabi

Bende işi spora bağladım artık :)) memeye ve benim kokuma alışık gözü benden başka bişey görmüyor. Bakalım ya azcık büyüsün de.

Acele etmeyin

Daha çok küçük

Arada atak haftaları vs de olacak

Ayrıca 15 kg olunca da kucakta olmak isteyecek vs vs

Siz gerildikçe daha da ağlar

Arada tv müzik vs açıp kafanızı dağıtın

Uyutacağım diye tutturmayın Bırak'ın sizin yanınızda takılsın yatsın koltukta

Öyle yaptım ya bugün koltukta oyaladim orda da bi zaman sonra uykusu gelince mizmizlaniyo guluyo ama zorla guluyo yani :)

Emzik kullaniyodu kizim ve 3 ay gibi kendi uyuydu emzikle.Zor zamanlar evet ama sabret bagirinca eminim vicdan azabi cekiyosundur.Yapma, tut kendini.O da buyur annesi :KK68:

Çekmez miyim ya çok kötü hissediyorum geçen gün annemle paylaştım sende yapar miydin bende mi anormallik var diye onun da patladığı zamanlar olduğunu normal dönemler olduğunu öğrendim. Kimsenin ofkesiz gecmiyordur değil mi ? Keşke benm kız da emzik alsa

Ihtiyacin olan tek şey sabır yapicabilicegin başka bişey yok malesef canım benim ufak kızım öyleydi her gece kanguruyla meme ağzında bi oyana bi buyana deli gibi uyuttugumu bilirim 6 ay hiç kucaktan inmedi 1 saniye ayuramiyodum kendime ama şimdi çok şükür düzeldi birazdaha sabret sinirlendiginde aklına onun daha hic Bişey den anlamadigini getir sakinlesirsin en azından ben öyle yapiyodum

Back
X