Öfke kontrolü

Evde huzur bırakmayan,karısının üstüne yürüyen adamlar da nasıl iyi baba oluyor onuda anlayamıyorum he. O çocuk o kavgaları görmüyor mu? Korkup etkilenmiyor mu? Neyse ay da bir oluyormuş zaten tamam erim diyip geçsin işte.
Cıks o mükemmel baba nokta daha eşeleme

Hak verir gibi olmadim adama tamamen hak verdim. 🤣
Zaten bi şey yapmamış ki, üstüne yürümüş, heralde bi ürksün geri bassın diye. Hep böyle yapıyorsa kendini tutuyor gayet, şu kadar kontrol sağlayamayanlar var.

Hamileyim demeseydiniz zaten birsey eksik diyecektim. Böyle adamlari nerden buluyorsunuz allah askina bula bula böyleleriyle evleniyorsunuz ya. Suan siddet uygulamiyor yazmissiniz ama bunun garantisi varmi? Ya yarin birgün uygularsa size yada cocuklariniza?
Hala eksik var : niye ikinci çocuk diyecez korunurken oldu diyecek

İnsanlara tepki göstermişsiniz ama haklılar. Siz 2. çocuğu yaptığınız için adam yaptıklarının yanına kar kaldığını, sizin bunu kabullendiğinizi düşünüyor haklı olarak. Uyuşturucu bağımlısı insanların faturalarını öder, yakıp yıktıklarını söndürüp yerine koyarsanız hayatlarına böyle devam ederler, onlara en büyük iyilik onlar için hiçbir şey yapmamaktır mesela aynısını bunun için de düşünebilirsiniz.

Ha iş işten geçmiş tabii. O yüzden herkesin yazdığı gibi en doğru karar bir terapi desteği alması olur. Öfke Kontrolü for Dummies diye bir kitap var, okuyup hayatına uygular derseniz onu da alabilirsiniz ama kendisinin farkında değildir muhtemelen üstteki sebepten, en iyisi uzman yardımı

Yaşattığını yaşamadan ölmezsiiiiin
Sınanmadığın derdi nereden bileceksiiiiiiin
Son olarak da Allah sana bin beterini versiiiiiiiiiiin
Kapanış
Yöneticilere sesleniyorum lütfen konulara yorum yapmadan önce "Daha önce bu dertten sınandınız mı?" Seçeneği gelsin. Kimse sınanmadığı dert hakkında yorum yapamasın.

Yaşattığını yaşamadan ölmezsiiiiin
Sınanmadığın derdi nereden bileceksiiiiiiin
Son olarak da Allah sana bin beterini versiiiiiiiiiiin
Kapanış

Bu konuda, bu cevaplar çok hızlı geldi. İlk 2 yoruma, 2 kalıplaşmış cevap. 😒Bundan hızlısı, konu açılış mesajına peşinen tüm kalıplaşmış cevapları yazmakla olur ancak.

Merhaba hanımlar. Konuyu kısaca anlatacağım önerilerinizi bekliyorum. 5 yıllık evliyim bir evladım var ve hamileyim. Eşimle normal zamanda çok iyiz evden işi işten eve çalıştığını elime getirir çocuğuna iyi bir babadır kimseye ezdirmez her şeyden önceliği biziz. Fakat öfke kontrolü yok kendisinin. Sinirlendiği zaman gözü bir şey görmüyor. Vurmuyor ama üzerime yürüyor buda bir şiddet ve ben artık kaldıramıyorum. Bana ne yaparsa ne söylerse fazlasıyla cevabını veriyorum ama artık okadar soğudum ki elim kolum bağlı olmasa gözümü kırpmadan boşayacağım. Elim kolum neden bağlı.. Baba evim yeterince sıkıntılı boşanmış ailemin yanında kalan bir ablam var bir abim var cezaevinde yeterince uğraştıkları şey var onlara kıyamıyorum birde ben yük olmak istemiyorum yaşlı başlı insanlar. Onlar için hayatımı feda ediyorum. Küsüyorum özürler diliyor yine aynısını yapıyor ben tükendim artık ne yapabilirim lütfen fikir verin..
Çok üzücü ne desem boş.. rabbim yardımcın olsun . Böyle yaşanmaz diyip baba evine geri dön tavsiyesi veremem, baba evide sıkıntılı yazdığın kadarıyla. O yüzden kadın dediğin destek beklememeli , ve kendi ayakları üzerinde durması gerekmekte. Nil’in şarkı sözlerinde geçen sözü misali ; bir atın olmalı. Birilerinin arkasına sığınmak, medet aramak çok kötü . Nereden bakarsan bak, her zaman Mağlesef ki biz kadınlar fedakarlık yaparken; yara alıyoruz. Kendimizden vazgeçiyoruz . Bir şeylerin düzelmesini beklerken , bir şeylerden ödün veriyoruz .. sabırlar diliyorum dilerim ki bir yol bulursun ..

Hala eksik var : niye ikinci çocuk diyecez korunurken oldu diyecek
aa dogru, istemeyerek oldu. Süpriz oldu. Beklemiyorduk.
Sonra burdakiler soracakti "nasil korundun da?"
Sonra konu sahibi diyecekti "geri cekilme ile"
Sonra burdakilar kizacakti "geri cekilme korunma yönetime degil" diye
Ayni hikayeyi isitip isitip önümüze koyuyorlar.

Çok üzücü ne desem boş.. rabbim yardımcın olsun . Böyle yaşanmaz diyip baba evine geri dön tavsiyesi veremem, baba evide sıkıntılı yazdığın kadarıyla. O yüzden kadın dediğin destek beklememeli , ve kendi ayakları üzerinde durması gerekmekte. Nil’in şarkı sözlerinde geçen sözü misali ; bir atın olmalı. Birilerinin arkasına sığınmak, medet aramak çok kötü . Nereden bakarsan bak, her zaman Mağlesef ki biz kadınlar fedakarlık yaparken; yara alıyoruz. Kendimizden vazgeçiyoruz . Bir şeylerin düzelmesini beklerken , bir şeylerden ödün veriyoruz .. sabırlar diliyorum dilerim ki bir yol bulursun ..
Genel olarak gördüğüm evlilik ve ilişkilerde en büyük fedakarlığı yapan, daha çok seven, evliliğin sorumluluklarını bilen ve olgunlaşan hep KADIN. Kaybetmekten korkan bir erkekte çok nadir görüp duymuşumdur. Anca gerçekten karşısında güçlü, ekonomik gücünün dışında erkeği kaybetse de gayette başararım diyen bir kadını görürse o zaman bir afallıyorlar. Onlarda biliyor aile baskının, boşanma korkusunun kadında olduğunu. Hiç boşanan erkeğe '' niye boşandın, ne yapacaksın şimdi tek başına? '' diyeni görmedim :) Fazla fedakarlık sıkıntı. En azından bunu belli etmemelisin.

Genel olarak gördüğüm evlilik ve ilişkilerde en büyük fedakarlığı yapan, daha çok seven, evliliğin sorumluluklarını bilen ve olgunlaşan hep KADIN. Kaybetmekten korkan bir erkekte çok nadir görüp duymuşumdur. Anca gerçekten karşısında güçlü, ekonomik gücünün dışında erkeği kaybetse de gayette başararım diyen bir kadını görürse o zaman bir afallıyorlar. Onlarda biliyor aile baskının, boşanma korkusunun kadında olduğunu. Hiç boşanan erkeğe '' niye boşandın, ne yapacaksın şimdi tek başına? '' diyeni görmedim :) Fazla fedakarlık sıkıntı. En azından bunu belli etmemelisin.

Alıntıladığınız mesaj benim değil; alıntılar karışmış. Süresi geçmeden mesajınızı düzenleyin isterseniz.

Alıntıladığınız mesaj asopenya asopenya ya ait.

Back
X