Oğlum,ben ve çaresizliğimiz...

Gideceği okulda sınıf öğretmeniyle konuşun,orda sınıf anneleri oluyor,size komşu anneler kendi çocuklarıyla bir sizinkini götürüp getirebilir...babaanne biraz sende kalsın çocuk okula iyice alışana kadar.alıştıktan sonra babaanne evine dönsün

Gece caliscak bir is bulsaniz bayanlarin calistigi vardiyali fabrikalar var evladiniz gece uyur gunduzde siz hem dinlenir hem evladinizla ilgilensiniz.

Merhaba arkadaşlar aslında çok eski kullanıcıyım ancak bu 2.üyeliğim.zamanında da buradan çok destek almistim evli iken..konuya gidiyorum 3 sene evvel boşandim 6 yasinda oğlum ile ailem le yasiyorum.2 seneden fazla oğluma tek baktim kreşdi bakiciydi bir şekilde idare ettim.annemde calişmak zorunda.. Bu süreçte eski eş olacak adam nearadi ne sordu ne bir çift çorap aldi çok Zor günlerdi.. Sabahlar ı 6 da evden cikmam gerektiği için artik oğlumu
aninda tutmam imkansizlasti.babannesin
e yalvardim mecburum arkamda babamda yok oglunuzda sahip cikmadi bana yardim et bak diye.. Sağolsun 1 yila yakindir Babanne bakiyo her hafta sonu gidip alıyorum her rahatsizliginda da kapilarinda biliyorum babasi ilgilenmiyor diye hereksigini alip her anne gibi içim yana yana vedalaşmak zorunda kaliyorum..oğlum da bende çok zorlanıyor uz. Mesele şu oğlum bu sene okula basliyor...birinci siniflar hep öğlen okula gitmek zorunda ...ne annenin ne benim iş saatlerimiz uymuyor..o kadar caresizimki ya ekmeğim ya evladim...babannesinde okula gidecek benim evime 45 dk uzakliktalar...oğlum yalvariyor anne yeter beni yanından ayirma diye..ben napicam ailem dolmuyor...hayat okadar zorki ne yapmaliyim bu sureci nasip asmaliyim..ne yapabilirim ki kizlar varmi bi fikriniz..
Allah yardimcin olsun yaa cok uzuldum durumuna uff yaa boyle bi durumla Rabbim kimseyi sinamasin bu da senin sinavin . sen elinden geleni yapiyosun daha ne yapabilirsin ki canm benm insallah bi felaha cikarsin

Komşunun biri olsa çocuğu okula giden. Sizinkini de bıraksa. Dönerken de komşuya geçer sizi bekler yemek vs. Komşuya da maddi bir destek olur. Öyle biri vardır inşallah. Allahım işinizi rast getirsin. Amin

Merhaba arkadaşlar aslında çok eski kullanıcıyım ancak bu 2.üyeliğim.zamanında da buradan çok destek almistim evli iken..konuya gidiyorum 3 sene evvel boşandim 6 yasinda oğlum ile ailem le yasiyorum.2 seneden fazla oğluma tek baktim kreşdi bakiciydi bir şekilde idare ettim.annemde calişmak zorunda.. Bu süreçte eski eş olacak adam nearadi ne sordu ne bir çift çorap aldi çok Zor günlerdi.. Sabahlar ı 6 da evden cikmam gerektiği için artik oğlumu
aninda tutmam imkansizlasti.babannesin
e yalvardim mecburum arkamda babamda yok oglunuzda sahip cikmadi bana yardim et bak diye.. Sağolsun 1 yila yakindir Babanne bakiyo her hafta sonu gidip alıyorum her rahatsizliginda da kapilarinda biliyorum babasi ilgilenmiyor diye hereksigini alip her anne gibi içim yana yana vedalaşmak zorunda kaliyorum..oğlum da bende çok zorlanıyor uz. Mesele şu oğlum bu sene okula basliyor...birinci siniflar hep öğlen okula gitmek zorunda ...ne annenin ne benim iş saatlerimiz uymuyor..o kadar caresizimki ya ekmeğim ya evladim...babannesinde okula gidecek benim evime 45 dk uzakliktalar...oğlum yalvariyor anne yeter beni yanından ayirma diye..ben napicam ailem dolmuyor...hayat okadar zorki ne yapmaliyim bu sureci nasip asmaliyim..ne yapabilirim ki kizlar varmi bi fikriniz..
Ne olur .ne olursun . ekmek ye . şekerli suya ekmek koy yiyin ama o çocuğu birakmayin. :( Oğlunuz büyüdüğünde çok mutsuz ve güçsüz bir erkek olur. ne olur giymeyin almayın bi şey ama oğlunuzun yanınıza alın . işveren anlamaz mi anlatsanız. okul araştırın okula yakin.taşının. of ya çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.

Gideceği okulda sınıf öğretmeniyle konuşun,orda sınıf anneleri oluyor,size komşu anneler kendi çocuklarıyla bir sizinkini götürüp getirebilir...babaanne biraz sende kalsın çocuk okula iyice alışana kadar.alıştıktan sonra babaanne evine dönsün
Babanne sizle kalamaz mi?

siz kimle.kalıyorsunuz? nerde yaşıyorsunuz? büyük şehir mi ? küçük bi şehre tasinin. valla olmazsa polise gidin derdinizi anlatin. kaymakama gidin derdinizi anlatın devlet bir şekilde sahip çıkar. .

Arkadasim calismak zorunda ,evli ,cocugu butun hafta babanesinde kaliyor cunku biz avrupa yakasindayiz babaanne anadolu yakasinda ,cocugunu sadece hafta sonu goruyor,
İmkanlar olcusunde hayatta hersey cocugunuzla konusun ,iyiligi icin oldugunu biraz buyuyup okula tek basina gidecegi zamana kadar idare etmesi gerektiginin,
Yatili okul gibi dusunmesini ogutleyin
Sizinde onu cok ozlediginizi belirtin ,
Hafta sonu kaliteli zaman gecirin ...

Konu sahibesi tez elden sağlam bir avukat bulup , o tek hücreliden çocuğunun parasını almanı tavsiye ederim.
Yazık günah ya ! .
Bu kadar çalış didin , bir de evladından ayrı kal.
O şere...z de keyfine baksın. Yok öyle !

Etüt nasip olacak ki bilmiyorum...aksam 7 de evde oluyorum..ortam sapikliklar o kadar kötü o kadar yayginki insanlara güvenemiyor insan..nolur dua edin bana Allah kimseyi böyle vicdansiz adamlara denk getirmesini adamin zerre umrunda değil bir baba olarak
Allah yardımcınız olsun çok dua ettim şuan sizin için aslında evladınız için. Allah bi kapı açar inşallah

1. Seni cok iyi anliyorum bnde benzeri durumu yasiyorum..ama su varki Kimin icincalisiyorsun?oglun icin!ya babannesine yakin ev bul hayatini cocukla kur yada etut bul abla bul cocuga baktir ama asla cocugu babanneye birakma.......Allah yardimcin olsun..

Sosyal hizmetlere basvur orda cocuk icin kres etut yada maddi yardim yapiliyor diye biliyorum ama lutfen cocugunu birakma

Aklıma şu geldi : çalıştığınız ve erken çıktığınız için babannede kalmak zorunda.siz de orda kalabilirsiniz .sizden de ayrılmamış olur yavrular. Psikolojisi bozulmaz.siz de biraz idare edeceksiniz böyle

konuyu anlamadım,
çocuk babaannede ve babasıyla kalıyor?
oradaki masrafını kim karşılıyor?

Acaba bi arastirsan senin cocugunla ayni okula ayni seneye gidicek cocuklar varmi mahallede? Guvendigin mahalleden tandigin bi komsuyla uygun bi fiyat karsiligi oglunu alsa okuldan cikislari? Tabi sabahta annen biraksa oglunu okula?

Arkadaslarin soylediklerine katiliyorum bir komsu kizi bulabilirsiniz sanirim cuzi bir miktara yardim edecek size. Bir de İstanbul'da yasiyorum dediniz. Acikcasi calisacak yer cok buralarda. Neden kendinize daha uygun ve evinize yakin bir is bakmiyorsunuz? Kfc, mc donalds tarzi yerlerin surekli eleman ihtiyaci olur ve mutlaka size yakin bir subesi de vardir. Nacizane onerim is yerinizi degistirin cunku sizin asil sorununuz uzak ve mesailerinizin uzun olmasi yani is yeriniz.

Umarım bir çıkış yolu bulursunuz.
Benim aklıma ilk gelen,komşu desteği oldu. Yokmu hiç kimse tanıdık,eve uğrayıp kontrol edecek? Oğlunuz evde kalsa okul çıkışı. Sonrasında velilerle tanışırsınız,muhakkak biri vardır yakın oturan size,arada onlarla kalır siz işten gelene kadar. Bilemiyorum baktığında Anadolu yakasıda Avrupa yakasıda İstanbul ama ha deyince gidilip gelinemiyor,sanki başka şehre geçiyor gibi saatlerce trafikte cebelleşiyor insan. Bu sebeple yakın olmanız iyi olur. Birde iş bulup sizin karşiya taşinma durumunuz varsa onu değerlendirmeye bakın,hem babaannede kalır okul çıkışı,akşamda sizinle evinize gelir,sizden uzun süre ayrı kalmamış olur. Bunu bir düşünün derim.
Rabbim yardımcınız olsun,kavuştursun evladınıza inşallah tez zamanda

Eski eş çalışmıyor mu? Devlet bu konularda acımaz, maaşının 4/1'ini haczeder yine de alır o nafakayı devlet ondan. Direkt iş yerleri kesiyor maaştan, adamın eline geçmiyor bile. Mahkemenin uzamasına sebep olan durumu anlatır mısınız? Neden uzuyor? Öncelikle avukat tutup o nafakayı alın. Aldığınız nafakayla da çocuğunuza bakıcı tutun. Benim tavsiyem budur.

Back
X