- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Geçmiş olsun kardeşim ben anladım seni zaten sen davranışlardan dolayı böylesin ama şimdi sütün gelmiş bak sakın kimseyi duyma bırak konuşan konuşsun sen annesin bebeğin seni emsin bak nasil değişecek herşey iyi yaptın doktora gitmekle en azindan o uyarmıştır aileni dikişlerinde ağrısı geçtimi herşey daha iyi olur insallah sağlıkla büyüt yavrunuNe yazmistim okumicam. En az 20 sayfa yorumları da okumadım. Bu konuyu açarken eşim beni iterek çocuğu almıştı emmiyor diye. Annem başımda anne olmak kolay değil emerek diye laf sokuyordu. Vs vs. En son dun öğlen arkadaşım geldi ve o da senin çocuğun mu benzemiyor kulağı ufak kedi gibi vs vs dedi ama zaten eve gelince diyince evi o halimle toparamaya calsitigim igneleyici biriydi. Dün akşam vücudum c şeklini almaya başladı ağrıdan. Sankı tekrar ilk odaya alınıp ilk ağrı kesici diye yalvardigim ameliyat sonrasına döndüm. Şansıma nobetci doktor hiç tanimadigim biriydi. Ki tüm doktorlar nereye tanidikti hamileyken devamlı gidiyordum. Ben sadece ağrıyan yerimi gosterdim ve sedyeye yatamam geri kalkamicam ayakta muayene isterim dedim gerçekten de yatınca kalkamıyordum. Doktor sen sadece kendini düşün nefes al balkona çık ama yanında biri olsun kesin bebek mama falan bi şekil de yaşar istersen getirsinler emzir dedi. Eşim tabi itiraz edecekti ki susturdu! O an sedyeden rahat kalktım tabi destek alarak. Eskiler lohusa yalnız birakilmaz der tib sendrom adı verir. Ortak noktayi anladım sanırım. İnş esimde anladı.gizli gizlı annemi uyardi. Daha nazikler şükür. Daha iyisi sütüm geldi. Ben olayın özetini sezeryanimin benim yüzümden 1 hafta kadar öne alinmasina bağlıyorum bu hislerimı. Sankı çocuk daha olgunlasmamis gibi benim hatammis gibiydi sutun gelmemesi vücudunun kırmızı olması. Yavaş yavaş kendi başıma oğlumla ilgilenmeye kimsenin lafını duymamaya başladım. Kendi çocuğu anne sevgisiz kalmış gibi hissedip içi yanan anneler için actirdim konumu. Oglumu tabii ki seviyorum ama eski konulara bakarsaniz kendimi suçlu hissedecek çok etken var. Adını Muhammet koymazsam çocuğa bişey olur mu denmedi bana neler yaşadım hamileyken. Neyse zaten beni anlayanlar ona göre yorum yapmış diğerleri umarım aynısını yaşamaz.
Zorlanmışsındır seni anlıyorum.Fakat sizi ve yorumlarınızı kaale almıyorum demek için mi açtırdın konunu?Başta, yorumları okumadım,sonda da beni anlayanlar ona göre yorum yapmış,diğerleri umarım aynısını yaşamaz demişsin,okumadan ne yazdığımızı nereden biliyorsun?Seni anlayanlar teşhisi koymuş zaten, lohusa sendromu diye.Bebeğinle ilgilen,uyu dinlen,laf çarpmaya zaman harcama istersen.Seni üzmek istemem ama zaten okumuyormuşsun,o halde problem olmazNe yazmistim okumicam. En az 20 sayfa yorumları da okumadım. Bu konuyu açarken eşim beni iterek çocuğu almıştı emmiyor diye. Annem başımda anne olmak kolay değil emerek diye laf sokuyordu. Vs vs. En son dun öğlen arkadaşım geldi ve o da senin çocuğun mu benzemiyor kulağı ufak kedi gibi vs vs dedi ama zaten eve gelince diyince evi o halimle toparamaya calsitigim igneleyici biriydi. Dün akşam vücudum c şeklini almaya başladı ağrıdan. Sankı tekrar ilk odaya alınıp ilk ağrı kesici diye yalvardigim ameliyat sonrasına döndüm. Şansıma nobetci doktor hiç tanimadigim biriydi. Ki tüm doktorlar nereye tanidikti hamileyken devamlı gidiyordum. Ben sadece ağrıyan yerimi gosterdim ve sedyeye yatamam geri kalkamicam ayakta muayene isterim dedim gerçekten de yatınca kalkamıyordum. Doktor sen sadece kendini düşün nefes al balkona çık ama yanında biri olsun kesin bebek mama falan bi şekil de yaşar istersen getirsinler emzir dedi. Eşim tabi itiraz edecekti ki susturdu! O an sedyeden rahat kalktım tabi destek alarak. Eskiler lohusa yalnız birakilmaz der tib sendrom adı verir. Ortak noktayi anladım sanırım. İnş esimde anladı.gizli gizlı annemi uyardi. Daha nazikler şükür. Daha iyisi sütüm geldi. Ben olayın özetini sezeryanimin benim yüzümden 1 hafta kadar öne alinmasina bağlıyorum bu hislerimı. Sankı çocuk daha olgunlasmamis gibi benim hatammis gibiydi sutun gelmemesi vücudunun kırmızı olması. Yavaş yavaş kendi başıma oğlumla ilgilenmeye kimsenin lafını duymamaya başladım. Kendi çocuğu anne sevgisiz kalmış gibi hissedip içi yanan anneler için actirdim konumu. Oglumu tabii ki seviyorum ama eski konulara bakarsaniz kendimi suçlu hissedecek çok etken var. Adını Muhammet koymazsam çocuğa bişey olur mu denmedi bana neler yaşadım hamileyken. Neyse zaten beni anlayanlar ona göre yorum yapmış diğerleri umarım aynısını yaşamaz.
Tipi hiç bize benzemiyor eşim yesil gözlü kumral ben kahverengi gözlü kumral çocuk esmer göz rengi belirsiz büyük ihtimal köyü kahve saçı köyü kahve siyah gibi hatta. 3 kg gibi doğdu acaba değişir mi
Ne yazmistim okumicam. En az 20 sayfa yorumları da okumadım. Bu konuyu açarken eşim beni iterek çocuğu almıştı emmiyor diye. Annem başımda anne olmak kolay değil emerek diye laf sokuyordu. Vs vs. En son dun öğlen arkadaşım geldi ve o da senin çocuğun mu benzemiyor kulağı ufak kedi gibi vs vs dedi ama zaten eve gelince diyince evi o halimle toparamaya calsitigim igneleyici biriydi. Dün akşam vücudum c şeklini almaya başladı ağrıdan. Sankı tekrar ilk odaya alınıp ilk ağrı kesici diye yalvardigim ameliyat sonrasına döndüm. Şansıma nobetci doktor hiç tanimadigim biriydi. Ki tüm doktorlar nereye tanidikti hamileyken devamlı gidiyordum. Ben sadece ağrıyan yerimi gosterdim ve sedyeye yatamam geri kalkamicam ayakta muayene isterim dedim gerçekten de yatınca kalkamıyordum. Doktor sen sadece kendini düşün nefes al balkona çık ama yanında biri olsun kesin bebek mama falan bi şekil de yaşar istersen getirsinler emzir dedi. Eşim tabi itiraz edecekti ki susturdu! O an sedyeden rahat kalktım tabi destek alarak. Eskiler lohusa yalnız birakilmaz der tib sendrom adı verir. Ortak noktayi anladım sanırım. İnş esimde anladı.gizli gizlı annemi uyardi. Daha nazikler şükür. Daha iyisi sütüm geldi. Ben olayın özetini sezeryanimin benim yüzümden 1 hafta kadar öne alinmasina bağlıyorum bu hislerimı. Sankı çocuk daha olgunlasmamis gibi benim hatammis gibiydi sutun gelmemesi vücudunun kırmızı olması. Yavaş yavaş kendi başıma oğlumla ilgilenmeye kimsenin lafını duymamaya başladım. Kendi çocuğu anne sevgisiz kalmış gibi hissedip içi yanan anneler için actirdim konumu. Oglumu tabii ki seviyorum ama eski konulara bakarsaniz kendimi suçlu hissedecek çok etken var. Adını Muhammet koymazsam çocuğa bişey olur mu denmedi bana neler yaşadım hamileyken. Neyse zaten beni anlayanlar ona göre yorum yapmış diğerleri umarım aynısını yaşamaz.
Bir de bence bazi kadinlarda (ben de dahil) annelik duygusu default settingslerde yok, bende yok mesela, zamanla baglandim ilk ogluma.
Güzel bir açıklama doktor hanımcım:) ara ara siz doktor hanımlar bize konuları bilimsel açıdan açıklayınca iyi oluyor.Cok normal
Cunku hicbir kadinda annelik duygusu doguma kadar olusmaz :)
Dogumdan sonra hormonlarin tirmanmasiyla "annelik icgudusu" dedigimiz sey olusuyor. (Ona da icgudu denmez gerci de halk dilinde boyle derler)
Sadece, bizde toplumda merhamete anaclik, "annelik icgudusu" (icgudu denmez ama halk dilinde oyle derler
Ama yanlis
Kendi yazdığımı dahi okumadım da dedim oysa ki. Daha detayli izah edeyim; konuyu açarken kendimde olmadığımı ifade etmeye çalıştım. Tabi hakli cikacagim bir mazeret değil. Daha da detayli analiz isterseniz Şuan oglum gözüme normal geliyor ama o gün öfkeli tuhaf bir bebekti bana adETA suclarcasina bakan.Zorlanmışsındır seni anlıyorum.Fakat sizi ve yorumlarınızı kaale almıyorum demek için mi açtırdın konunu?Başta, yorumları okumadım,sonda da beni anlayanlar ona göre yorum yapmış,diğerleri umarım aynısını yaşamaz demişsin,okumadan ne yazdığımızı nereden biliyorsun?Seni anlayanlar teşhisi koymuş zaten, lohusa sendromu diye.Bebeğinle ilgilen,uyu dinlen,laf çarpmaya zaman harcama istersen.Seni üzmek istemem ama zaten okumuyormuşsun,o halde problem olmaz
Güzel bir açıklama doktor hanımcım:) ara ara siz doktor hanımlar bize konuları bilimsel açıdan açıklayınca iyi oluyor.
Anneliği doğumla birlikte öğrenmeye başlıyoruz, her evrede bebekle beraber bizde birşeyler öğreniyoruz annelik adına, henüz annelik diplomamı alamadım.
inanmıyorum ya bir an düşündüm de, evde birbirine benzeyen, paytak paytak yürüyen tam dört adet çocuk var. cidden çok güzel bir şey olmalı:) Allah bağışlasın, acılarını göstermesin.MuhteşemAllah razi olsun
Konun neden utancın olarak kalsın,elbetteki utanç olarak değil,tecrübesiz bir annenin bocalaması ve bebeğini tanıma süreci olarak kalacak.Bana suçlayarak bakıyordu dedin ya,o senin kendini bir şekilde suçlamandan kaynaklandı bence.Bundan kurtuldukça herşey yoluna girecektir inşallah,güle güle büyüt bebeğini...Oğlumun başında nöbet tutuyorum ağlama sorunu var idrari yaparken sorunlu. Bu konu utancim olarak geçmişte kalacak insAllah ama yine de gereken yardimi alacağım tekrarlama ihtimaline karşı.Mune konu tamamen kapanabilir mi özelden soran tavsiye veren herkesten Allah razı olsun Allah im oglumu bana bagislasin insAllah ve Affet sin.
___________________Oğlumun başında nöbet tutuyorum ağlama sorunu var idrari yaparken sorunlu. Bu konu utancim olarak geçmişte kalacak insAllah ama yine de gereken yardimi alacağım tekrarlama ihtimaline karşı.Mune konu tamamen kapanabilir mi özelden soran tavsiye veren herkesten Allah razı olsun Allah im oglumu bana bagislasin insAllah ve Affet sin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?