Oglum doğdu şükür ama

Geçmiş olsun kardeşim ben anladım seni zaten sen davranışlardan dolayı böylesin ama şimdi sütün gelmiş bak sakın kimseyi duyma bırak konuşan konuşsun sen annesin bebeğin seni emsin bak nasil değişecek herşey iyi yaptın doktora gitmekle en azindan o uyarmıştır aileni dikişlerinde ağrısı geçtimi herşey daha iyi olur insallah sağlıkla büyüt yavrunu

Oglusumubekliyorum anliyorum sizi, sakin olmaya calisin. Bunun adi lohusa depresyonu ve yardim almalisiniz. Benim ilk oglum inanilmaz guzel bir yenidogandi, hastanede bile herkes donup bakardi ama benim cocuga isinmam baya zamanimi aldi. Yani bu ruh halinizin cocugunuzun tipiyle alakasi yok. Bir de bence bazi kadinlarda (ben de dahil) annelik duygusu default settingslerde yok, bende yok mesela, zamanla baglandim ilk ogluma.

2. Cocugum da cidden cirkin dogdu ama oyle boyle cirkin degil. Esim de ben de bu cocuk kime benziyor ki, cok cirkin dedik. Mor-kirmizi bir surat, sisko, her yeri kil ve gozler sasiydi. Ona daha cabuk isindin ve boyle devam ediyoruz :)

Soyleyecegim su ki, psikolojik destek alana kadar o bebegin size ne kadar muhtac oldugunu dusunun. Sizin hic caba sarfetmeden urettiginiz sutunuz bile onun icin ne kadar degerli. Hem bebekler karistiysa bile, olay ortaya cikana kadar baskasinin bebegi bile olsa, bir bebege annelik etmek guzel degil mi? Bir insanin hayata tutunmasini saglamak mesela?

Zorlanmışsındır seni anlıyorum.Fakat sizi ve yorumlarınızı kaale almıyorum demek için mi açtırdın konunu?Başta, yorumları okumadım,sonda da beni anlayanlar ona göre yorum yapmış,diğerleri umarım aynısını yaşamaz demişsin,okumadan ne yazdığımızı nereden biliyorsun?Seni anlayanlar teşhisi koymuş zaten, lohusa sendromu diye.Bebeğinle ilgilen,uyu dinlen,laf çarpmaya zaman harcama istersen.Seni üzmek istemem ama zaten okumuyormuşsun,o halde problem olmaz

Garip değil mi merakların? Bana garip geldi. Oldu değişmedi olabilir. Benim bi arkadaşım var anne baba abla baya kara kaş kara göz arkadaşım sarışın mavi gözlü. Eminim annesi böyle şeyler düşünmemiştir.

Daha iyi olunca yaz tamam mı.geçicek herşey düzelecek.neler neler geçmiyor ki.kuzucuguna iyi bak tamam mı annesi.o senin karnında senin sesini duyarak büyüdü.daha dünyayı tanımıyor ama seni tanıyor. Sesini biliyorlar kokunu biliyor. Onu sıcaklığından sevginden mahrum bırakma. Sar sarmala küçük meleğini annesi

Herkes benzer duygular yaşayabiliyor lohusa depresyonu Türkiye'de neredeyse her doğum yapan kadının yaşadığı ama nedense ciddiye alınmayan bir durumdur. İlk başta düşüncenizi anlamadım sonraki mesajlarınızı okuduğumda depresyon olduğunu anladım. Başınızda olan kalabalık, anlayışsız bir anne... Neyse ki eşiniz destekmiş. Çok bunaldığınızı, garip düşünceler içine girdiğinizi hissettiğinizde bunları eşiniz ya da yakın çevrenizle paylaşın ve ihtiyaç duyarsanız ruh sağlığı uzmanlarıyla görüşmekten çekinmeyin. Dediğim gibi neredeyse her kadının başına gelebilecek bir durum. Mutlu huzurlu sağlık dolu bir ömür diliyorum minik bebeğinize ve size.

Bir de bence bazi kadinlarda (ben de dahil) annelik duygusu default settingslerde yok, bende yok mesela, zamanla baglandim ilk ogluma.

Cok normal
Cunku hicbir kadinda annelik duygusu doguma kadar olusmaz :)
Dogumdan sonra hormonlarin tirmanmasiyla "annelik icgudusu" dedigimiz sey olusuyor. (Ona da icgudu denmez gerci de halk dilinde boyle derler)
Sadece, bizde toplumda merhamete anaclik, "annelik icgudusu" (icgudu denmez ama halk dilinde oyle derler
Ama yanlis

Son düzenleme:
Güzel bir açıklama doktor hanımcım:) ara ara siz doktor hanımlar bize konuları bilimsel açıdan açıklayınca iyi oluyor.
Anneliği doğumla birlikte öğrenmeye başlıyoruz, her evrede bebekle beraber bizde birşeyler öğreniyoruz annelik adına, henüz annelik diplomamı alamadım.

Kendi yazdığımı dahi okumadım da dedim oysa ki. Daha detayli izah edeyim; konuyu açarken kendimde olmadığımı ifade etmeye çalıştım. Tabi hakli cikacagim bir mazeret değil. Daha da detayli analiz isterseniz Şuan oglum gözüme normal geliyor ama o gün öfkeli tuhaf bir bebekti bana adETA suclarcasina bakan.

Oğlumun başında nöbet tutuyorum ağlama sorunu var idrari yaparken sorunlu. Bu konu utancim olarak geçmişte kalacak insAllah ama yine de gereken yardimi alacağım tekrarlama ihtimaline karşı. Mune konu tamamen kapanabilir mi özelden soran tavsiye veren herkesten Allah razı olsun Allah im oglumu bana bagislasin insAllah ve Affet sin.

Eminim çok iyi bir annesindir Mune abla :)

Teşekkür ederim.

İsteğim artık kadınlardan olağanüstü şeyler beklenmesin.

Hele insanlar bilmeden kadınları suçlamasın.

Veya böyle mantıkdışı beklentileri olmasın.

Konun neden utancın olarak kalsın,elbetteki utanç olarak değil,tecrübesiz bir annenin bocalaması ve bebeğini tanıma süreci olarak kalacak.Bana suçlayarak bakıyordu dedin ya,o senin kendini bir şekilde suçlamandan kaynaklandı bence.Bundan kurtuldukça herşey yoluna girecektir inşallah,güle güle büyüt bebeğini...

Bu arada doğumdan sonra hormonlar tırmanıyor denmiş.doğumdan sonra hormonlar tırmanmıyor.hamilelik sırasında yükselişe geçen hormonlar , doğumdan sonra aniden düşüyor.yani tam tersi hormonların hızlı bir şekilde eski haline dönmesinden dolayı oluyor (lohusalık depresyonu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…