- 1 Şubat 2007
- 5.428
- 1.603
- 698
aslında çok mantıklı bir seçenek bu.
yani mesela bu hafta sonu için bir gece deneme yapayım.
nasılsa düğün bir sonraki hafta sonu..
bizim için tecrübe olur.
evet çok zordur eminim henüz denemedim hiç ama kesen arkadaşlarımın anlattıklarından biliyorum..
şuan tamamen bitirdiniz mi meme olayını? ve toplamda ne kadar sürdü?
"memeden kesmem lazımdı çoktan" hmm.. neye göre kime göre.. bu kişisel bir tercih diye biliyorum ben ama..Bence fazla abartiyorsunuz bir kere coktan kesmeniz lazimdi memeden.Ayrica yabanciya degil annenize birakiyorsunuz gece emme olayini da biberonla sut ya da mama verir hallolur.
bir iki gün akşam üzeri bırakırsın gündüz arar sesini duyr yada görüntülü ararsın
Doktorlar 24 aya kadar emzirin diyorlar tercih meselesi tabi askre gidene kadar yolu var"memeden kesmem lazımdı çoktan" hmm.. neye göre kime göre.. bu kişisel bir tercih diye biliyorum ben ama..
evet annem en güvendiğim kişi zaten gözüm hiç arkada kalmayacak, benim sorunum duygusal olarak bununla başa çıkamamak...
maalesef ki biberondan nefret ediyor oğlum.. mama da sevmediği hiç almadığı için kullanmıyoruz.
Bi taraftan sıcak bi taraftan düğün koşturmacası çocuk daha çok perişan olurmerhaba hanımlar..
başlıktan da anlaşılacağı üzere şehir dışına gitme durumumuz, hatta durum değil direkt mecburiyetimiz var. ay sonunda bir düğüne katılacağız eşimle birlikte. düğün en yakın arkadaşımın, şahit benim. yani kızın herşeyine ben koşturacağım.
oğlum 25 aylık, hala emiyor. bunu belirtme sebebim de, gece uyandığında meme almadan uykusuna devam edebilir mi bunu hiç denemedim.. ve bu büyük bir sorun benim için.. (annem sorun olmayacağını emziğini verip susturabileceğini, susmazsa da kaldırıp oyun oynatabileceğini yani her türlü idare edebileceğini söylüyor ama emin değilim bundan)
şehirler arası mesafe 6 saat falan sürüyor özel araçla. (istanbul-izmir onu da belirteyim)
şöyle planladık; cumartesi gecesi oğlumu uyutup 00.00-01.00 gibi yola çıksak, sabaha orada oluruz kahvaltı kuaför koşturmalar falan derken akşam olacak, akşam da zaten düğün dediğim de nikah+ sonra yemek şeklinde. pazar gecesi de duruma bağlı olarak ya gece çıkıp pazartesi sabahı burada olacağız tekrar, ya da pazartesi sabah çıkıp akşama doğru burada olacağız..
sorum şu ki, oğlumsuz oralar bana zehir olur mu? yani ben.. of nasıl söylesem.. vicdan yapıyorum sanırım ama bu ilk kez uzun ayrılığımız olacak.. içim hiç rahat değil..
ama yanımda götürsem de (uzun yol sıkıntı değil biz beraber çok yol gittik geldik) oralarda çocuk perişan olacak... yani götürsem orada herşey daha beter olur mu?
eşimle gideceğiz aslında o biraz ilgilense diyeceğim ama oğlum bana çok düşkün... ve bütün gün koşturmalarım olacak, onunla hiç ilgilenemeyeceğim. uyusa nerede uyuyacak, o uyurken onu kime bırakıp nasıl arkadaşımla ilgileneceğim..
oğlum annemde kalacak bırakırsam, zaten ben normalde çalışıyorum ve annem bakıyor, çok güzel vakit geçiriyorlar.. oyunlar aktiviteler vs.. düşkün yani anneme.. kaldı ki pazar günü evde büyük teyzesi var o ben ilgilenirim gece de benimle uyur dedi, erkek ve kız kardeşim de var onlarla da çok güzel vakit geçiriyor..
tamam böyle bakınca herşey güzel görünüyor ama ben burnumun direğinin sızlamasına engel olamıyorum..
yorumlarınıza ihtiyacım var... şimdiden çok teşekkür ederim...
ahhh bu kuzular pek haylaz, anne yara gitmiş mi diyor bi' de kıyamam ben ona..Evet tamamen bitti. Yaklaşık 15 gün falan sordu. Tekrar emmek istedi. Benim kızım artık kolik derecesine gelmişti. O yüzden 23 aylıkken bırakma kararı aldım. İşten geldiğimde sofrada yemek yerken yemeği bırakıp sofrada istiyordu. Sürekli kucağımdaydı. 15 günlük süreçte bayağı zorlandı. En son çareyi burada bir yazı okumuştum. Gögüs ucuna göz kalemi sürün diye. Onu denedim. 1 Hafta hep kontrol etti. Anne yara gitmiş mi diye. O bakacağı zaman sürüyordum nokta şeklinde. Birkaç tane. Bizim sürecimizde bu şekil de oldu
ahh ne güzel anlattın bak.. tam olarak söylemeye çalıştığım şey buydu..Kızım 26 aylık iki kez birer gün hastanede yattım . Gece bana zehir oldu ilk ayrılığımız ilk kez ayrı uyuduk. Ağladım birazda hamilelik lohusalık etkisi ile. Ama kızım gayet mutluymuş babası yanındaydı ama onu belirteyim. Beni aramış gece sayıklamış annem diye zaten sabah 10 da çıkış yaptım hastaneden oda gelmişti beni almaya öyle özlemişim kikayınvalidem amcaları vardı evde hep oynamış gülmüş eğlenmiş parka götürmüşler hediyeler almışlar. Güzel uyumuş yemeğini yemiş. İlgilenen biri varda ve bebeğin onu seviyorsa için rahat olsun . Ama bensiz asla duramaz diyorsan bırakma aklın kalır. Ki zaten sen çok özleyeceksin için parçalanacak vicdan azabı duyacaksın annelik çünkü. Ama onun ruhu duymadan dönmüş olacaksın :)
benim doktorum da eğer yemek yemesinde bir sıkıntı yaratmıyorsa, kendisi emmek siz de emzirmek istiyorsanız ve sütünüz varsa emzirebilirsiniz dedi.Doktorlar 24 aya kadar emzirin diyorlar tercih meselesi tabi askre gidene kadar yolu var
Kucağında sürekli bu sıcakta perişan olur orda burda uyuyacağına yatağında annenin yanında uyusun. Sen zaten her iki türlü pişman olacaksın bıraksan özleyeceksin bırakmasan perişan olacak. İki gün hiç bişey değilahh ne güzel anlattın bak.. tam olarak söylemeye çalıştığım şey buydu..
evet o burada annemlerle çok rahat olacak, evet en emin ellerde olacak.. ama ben işte kendi içimde olayı normalleştiremiyorum..
bırakmasam da orada mahvolacak..
evet canım, bırakacağım. teşekkür ederim.Bi taraftan sıcak bi taraftan düğün koşturmacası çocuk daha çok perişan olur
Bence annene bırak
Kucağında sürekli bu sıcakta perişan olur orda burda uyuyacağına yatağında annenin yanında uyusun. Sen zaten her iki türlü pişman olacaksın bıraksan özleyeceksin bırakmasan perişan olacak. İki gün hiç bişey değilahh ne güzel anlattın bak.. tam olarak söylemeye çalıştığım şey buydu..
evet o burada annemlerle çok rahat olacak, evet en emin ellerde olacak.. ama ben işte kendi içimde olayı normalleştiremiyorum..
bırakmasam da orada mahvolacak..
evet her türlü mutsuz olacağım ben zatenKucağında sürekli bu sıcakta perişan olur orda burda uyuyacağına yatağında annenin yanında uyusun. Sen zaten her iki türlü pişman olacaksın bıraksan özleyeceksin bırakmasan perişan olacak. İki gün hiç bişey değil
maşallah oğlunuzaaslında evet memeden ayırma olayı için de belki bir adım olur diye düşünüyorum. ama şuan ne ben ne de oğlum hazır değiliz.. o çok meme aşığı, ben de o hisse aşığım.. kes artık memeden koca çocuk oldu diyenlere diyorum ki; en son ilk okula başladığı gün meme verip yollucam o gün kesicem herhalde diyorum
anne sütünü almayı "bıraktırma" olarak değil de, daha çok kendi isteğiyle bırakmasından yanayım ben..
yani memeye bir şeyler sürme olayını travmatik buluyorum, konuşarak herşeyi anlatabileceğim bir çocuk oğlum..
dün gece bi kaç kez uyandığında memede süt bitmiş oğlum şimdi uyu sabah emeceksin dedim tamam dedi emziğini aldı uyudu..
gidene kadar geceleri öyle denemeyi düşünüyorum bakalım :)
maşallah oğlunuza
süt bitmiş dedin seni anladı dinledi uyudu ne güel
bunu 25 aylık bebek mi yapıyor
Bazı insanlar çocuklarını bırakıp yurtdışı tatillerine bile gidiyor.
Bu kadar bağımlı olmayın bence sizin de biraz nefes almaya ihtiyacınız var
hem ne güzel anneniz bakarım demiş
Aklınız kalmasın bence :)
evet canım burada bir üyenin hatırlatmasıyla aklıma yattı, bu hafta sonu bir gece deneme yapacağım.Bunu anlamanın tek yolu , düğüne gitmeden evvel bu süreci tecrübe etmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?