- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.732
- 798
- Konu Sahibi Xeroderma_pig
-
Amin canım sağol evt bugünler gelmeyecek kv konusunda şu an anlattığın yolu izliyorumŞimdi baştan anlaşalım kayınvalide seni sevmek zorunda değil,, sende onu. Bu romantik duygusal süreci bir tarafa bırakalım.
Sonra gelelim kayınvalideye ne yapacağımıza umursamayacağız. Çağırmayacağız. Torununu çok önemseyen insan zaten kendisi çıkıp gelir. Arar sorar. Yapmıyorsa demek ki hak edişi bu aynı muamelseyi biz ona yapacağız.
Tabiki en önemlisi bebişimizin tadını çıkartacağız. Bir daha bu dönemlere asla donmeyecek. Onu opeceğız, seveceğiz. :)
(Allah bebişini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım)
Ha bir de kızı var seninkinin pess sadece oğlu olanların daha sorunlu olduğunu düşünürdüm farketmiyormuşiyi şükür. Allah yardım etti. bir canavar oldu. Büyüdü kardesi bile oldu. kendilerinden zorla nefret ettiriyorlar. bizimkinin vari yoğu kızı.
Aynen dediğiniz sebepten aradım kesinlikle ne dediğini bilmiyorbana kalırsa iyi niyetinden,saygısından ve tamamen eşini düşündüğü için,eşi üzülmesin diye çağırmıştır ki sonunda kendisi üzülmüş her zaman olduğu gibi..bu kadın tam bir saygısızlık abidesi,ne dediğini bilmeyen bir canavar..yazlıkta ayrı yatak yapmak da ne oluyormuş,kendisi oğlunu koynuna mı alıp yatacak ,bu kıskandığını belli ederken de utanmıyor mu acaba
patavatsızlığın adı içi dışı bir olmuşAynen dediğiniz sebepten aradım kesinlikle ne dediğini bilmiyor
Ama ona sorsanız içi dışı bir hep iyi niyetinden kaybediyor bana da birşey söylenmiyor
Benim için annelik sadece kendi çocuğuna değildir tüm evlatları sarıp sarmalamaktır. Ben kötü olduğumda bir annenin o anda bile oğlunu( ona hiçbirşey olmamışken) düşünmesi hiçe sayıldığının göstergesidir.Doğrudur, detaylı olarak bilemiyorum. Doğum yapmadım. Fakat gene de senin tepkilerini abartılı buldum. Atladığım bir şey var mı diye dönüp konunu tekrar okudum. Ancak k.validene bu denli bilenmene sebep olacak bir şey hala bulamadım. Üstelik yorumlara baktıkça daha da şaşırıyorum. Söz konusu kvalideyle tartışma olunca pek objektif olamıyor hanımlar gördüğüm kadarıyla. Lohusalıkta çevremde gördüğüm kadarıyla aşırı alınganlık, sabırsızlık ve hassaslık gibi durumlar gayet olağan. Ancak "sinir krizi" durumu bence çok abartılı. Ki k.validenin ben daha neler duydum demesi daha önceden de doğum öncesinde de aranızda bazı şeylerin olduğunu gösteriyor. Bebeğini yıkamaya çağırarak bence iyi etmişsin. Ama ben kvalidenin illa da özür dilemesini gerektirecek bir durumu olduğunu sanmıyorum. Sen lohsayım diye herkesten özel ihtimam beklersen daha çok üzülürsün. Belki de kvaliden kendisinden özür bekledi sinir krizi geçirdiğin için??
Nasıl bir hastalık bu emzirecekmiş gibi davranmak ne gelmesin ona ihtiyacı yok bebeğinizintabı canım daha bunlar ne kı...
5 bucuk 6 aylık hamıleydım
esım ozellıkle ek mesaıye kalıyordu bebegın herseyı daha guzel olsun dıye
esımı arayıp altından kalkamıcaksanız nıye yaptınız yapmayın dedı
bunun gıbı seyler
kızım ılk dogdugunda kızımı paşam paşam oglum dıye sevıyordu
emzırıcekmıs gıbı davranıyordu gogsune dayayıp emzıgı verıyordu sankı emzıgı emme kısmı gogsu gıbı anlatabıldım mı :) sankı bebegımın annesı o gıbı
sonrada bıdaha gormeye bıle gelmedı bı kere bıle aramadı tuhaflar bu kayınvalıdeler ya
erkek annelerı benım kızım var gozunuzu sevım lutfen kızlarımıza kotu davranmayın ya
sız cektınız gelınlerınız cekmesın...
Demekki en kötü lohusalik 4 ay sürüyor:)ne kadar oldu bebegin bilmiyorum ama benim kizlar 3 yaşında eşim daha yeni anladi hatasini,ailesinin yaptiklarini daha yeni yeni anliyor,konu acilinca benden cok üzülüyor,keşke boyle yapmasalardi diyor.bende diyorum keske en basta bana laf soyletmeseydin.Aynen onun eline gücü vermiş olmuş oldum ne yapar ne ederim o kapıdan gir
benim de lohusalığım 4 ay sürdü 4 ay ağlar mı bir insan ben de bugüne kadar kabahati hep kv bulurdum ama anladım ki eşimde onun kadar kabahatli ağzını açıp tek kelime etseydi belki bu durumda olmazdım
Şimdi nasılsınız peki? Görüşüyor musun yani siz o durumdayken bile oğlunu düşünüyor aynı benim kv gibi ya da hepsi aynıGeçer canim geçer,herseyin zamani var benzer şeyleri bende yaşadım,ozellikle lohusalik döneminde daha bir duygusal oluyor insan kv dede bir o kadar gıcık:)
Ne unutmam dediğim laflari unuttum kizim kuvezde kaldı cok agladim bir kere benim durumunu düşünmediler hep sikayet ettiler eşime yüzlerine gulmuyormusum diye sanki gülecek halim vardi.esimde sadece dinler hic birsey demez di ben sinir krizleri gecirirdim esimle oyle bir kavga ettim ki,koydum kapinin önüne siddet uyguladim.defol git beni begenmiyolarsa sana istedikleri gibi birini alsinlar dedim.yuzlerini gordukce tiskiniyordum.lohusalik 4 ay surermi sürdü valla:)lohusalik depresyonuna da girdim sanirim.ama çıktım sonunda anladim ki sorun kv mler degil eşim,bir kere o kiymetli agzini acip benden yana olsaydi tansiyonu yuksek bir hamilelik ve lohusalik gecirmezdim.
Kızım 9 aylık ben daha iyiyim ama unutamıyorum yüzünü gördükçe o sahneyi yaşıyorum dönüp eşime kızıyorum tepkisiz kaldığı için kısır döngü..Demekki en kötü lohusalik 4 ay sürüyor:)ne kadar oldu bebegin bilmiyorum ama benim kizlar 3 yaşında eşim daha yeni anladi hatasini,ailesinin yaptiklarini daha yeni yeni anliyor,konu acilinca benden cok üzülüyor,keşke boyle yapmasalardi diyor.bende diyorum keske en basta bana laf soyletmeseydin.
Ne hayal ettigim gibi bir hamilelik gecirebildim ne lohusalik.
Sanirim Erkekler cocuklariyla beraber büyüyorlar.
Ayni seyleri yasadim bak kizim 2 yasini bitirdi unutamiorum daha simdi ogluma hamileyim bu defa daha akilliyim taviz yok kendimi uzmek yok bitti artik goz yasi yok sadece kizim ve oglum varİyi geceler kızlar, konumu çok uzatmadan anlatmaya çalışacağım.
Eşimin annesiyle evlilik öncesi dönemde gayet iyi anlaşırdık ben haftada boş olan bir günümü mutlaka onunla geçirirdim. İletişimimiz gayet iyiydi.Evlendikten sonra klasik kv gelin sorunları yaşadık. Ben daha mesafeli oldum. Kv oğluna bağımlı bir kadındı. Oğlum benim eşim dostum arkadaşım diyen biri...
Doğum yaptım ve kötüydüm. Tansiyondan dolayı acil sezaryene alındım. Kızım minikti ememiyordu emmeyince de süt gelmiyordu. Psikolojik olarak iyi değildim. Çok ağlıyordum. Lohusa depresyonu... sonra anladım
5 günlük lohusa iken kv söyledikleri yüzünden gözünün önünde sinir krizi geçirdim. Bu esnada eşime dönüp" oğlum sen üzülme ben neler duydum " dedi ve evimden gitti. O an evi yakmak istedim. Benim nasıl olduğumla hiç ilgilenmemişti. Umurunda olmamıştım
1 hafta sonra salak gibi arayıp kızımı yıkayacağız istersen gel dedim geldi ne bir özür ne bir nasılsın..
Ben bu durumu atlatamıyorum kv yüzünü görmeye dayanamıyorum. Çünkü beni sevdiğine inanmıyorum. Eşim hiçbirşey yapmadığı için ona da tepkiliyim.
Nasıl atlatacağım ben..
Ellerine ne geçiyor bilmiyorum en özel zamanlarımızı berbat ederek.. Taviz hiç yokAyni seyleri yasadim bak kizim 2 yasini bitirdi unutamiorum daha simdi ogluma hamileyim bu defa daha akilliyim taviz yok kendimi uzmek yok bitti artik goz yasi yok sadece kizim ve oglum var
Bu da geçicek,hic gecmicek gibi oluyor biliyorum ama geciyor.ikiz bebeklerim benim bir kere bile yardima gelmediler.annem kaldi hep bizde,annem kaliyor diye laf ettiler.annemin gorumceme cay getirdigini bilirim.kalkip almazdi.Kızım 9 aylık ben daha iyiyim ama unutamıyorum yüzünü gördükçe o sahneyi yaşıyorum dönüp eşime kızıyorum tepkisiz kaldığı için kısır döngü..
Daha iyiyim canim bobreklerimde bebekten kaynakli sisme baslamis inan onun acisindan ne esimi ne ailesini gozum gormuo yarin uroloji gorecek srnde uzulme unut demiorum unutulmuo ama mesafe koyEllerine ne geçiyor bilmiyorum en özel zamanlarımızı berbat ederek.. Taviz hiç yok
Sizi diğer konunuzdan hatırlıyorum. İyi misiniz
Eve misafir gelirdi aniden eşime firindan kuru pasta felan al demiştim.yoook oglum yorulur gitmesin,bebekler gec e aglar sakin oglumu gece uyandirmayin sabah işe gidiyo derdi.sanki keyfimizden kaldırıyoruz anne sen kal bir gecede dedim olmaz evde islerim var dediŞimdi nasılsınız peki? Görüşüyor musun yani siz o durumdayken bile oğlunu düşünüyor aynı benim kv gibi ya da hepsi aynı
Çok benzeşiyoruz sanki geleceğimi gördüm sizde bizim de evler yakın doğum sonrası annen benle kalırdı kv gelirdi annem kahvesini yapar ayağına götürürdü.Bu da geçicek,hic gecmicek gibi oluyor biliyorum ama geciyor.ikiz bebeklerim benim bir kere bile yardima gelmediler.annem kaldi hep bizde,annem kaliyor diye laf ettiler.annemin gorumceme cay getirdigini bilirim.kalkip almazdi.
Kizlarim büyüdü konusmaya baslayana kadar evime gelmediler.ama ben gitmiyorum temizlige yardima felan hep soylsndiler.iki bebek bebek cantasi ve ben tek basima kv deme gidicem,boyle bise teknik olarakta mümkün degil:)ama anlamiyorlardi.cocuklarim onlari sevince sinir oluyordum.ama simdi alistim dedesi babNnesi diyorum ben ne kadar sevmesemde onlar sevecek diyorum.ve zamanla alistim
şimdi mesafeliyim evim yakin ama eşim olmadan gitmem haftada 3 4 saat gider geliriz esimde git demez.bazen desede karisma aramizi bozma, gecmis aklima geliyor diyorum hemen tamam sakın aklina getirme der:)
Sen bebekle oturma odasinda yat dedigini bile biliyorum oglu uyanmssin diyeEve misafir gelirdi aniden eşime firindan kuru pasta felan al demiştim.yoook oglum yorulur gitmesin,bebekler gec e aglar sakin oglumu gece uyandirmayin sabah işe gidiyo derdi.sanki keyfimizden kaldırıyoruz anne sen kal bir gecede dedim olmaz evde islerim var dedicok kötü gunlerdi dogurasim kaçtı:)dogursamda hic lohusa olasim yok:)
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin sana ve miniğine..düşük tehlikem de var demiştinDaha iyiyim canim bobreklerimde bebekten kaynakli sisme baslamis inan onun acisindan ne esimi ne ailesini gozum gormuo yarin uroloji gorecek srnde uzulme unut demiorum unutulmuo ama mesafe koy
Biz hic yatak odasina beşik koymadik kv de iyi oglum uyanmaz demisti:))acaba akrabalık varmi bunlarda:)Sen bebekle oturma odasinda yat dedigini bile biliyorum oglu uyanmssin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?