Oğlum

Bilmiyorum çözüm öneriniz var mı?
Nasil bilemezsiniz ki ?
4 yasindaki cocuk kufur etmeyi de siddeti de baskasindan ogrenir
Cocuk siddet iceren tv programi mi izliyor?
Evde mi duyuyor kufuru?
Siz bunlari soylerseniz ona gore cozum onerisinde bulunabiliriz
Benim oglum ilkokula baslayana kadar ne kufur bilirdi ne birine vururdu , okulda ogrendi hepsini , konusarak onunu kestik
Cocugun sorununu cozmek istiyorsaniz once nasil bu hale geldigini bilmeniz lazim

Nasil bilemezsiniz ki ?
4 yasindaki cocuk kufur etmeyi de siddeti de baskasindan ogrenir
Cocuk siddet iceren tv programi mi izliyor?
Evde mi duyuyor kufuru?
Siz bunlari soylerseniz ona gore cozum onerisinde bulunabiliriz
Benim oglum ilkokula baslayana kadar ne kufur bilirdi ne birine vururdu , okulda ogrendi hepsini , konusarak onunu kestik
Cocugun sorununu cozmek istiyorsaniz once nasil bu hale geldigini bilmeniz lazim
Evde küfür ve şiddet asla yok ama çizgi film izliyo bilemiyorum tv bu kadar etkiler mi?

bence kendini suçlama benimde oğlum 5 yaşında küfür etti el kol hareketleri de yaptı ama ben kimden öğrendiğini öğrenip hemen o ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum. çocuklar çevresindekileri çok taklit ederler oğlum babacı mesela bende eşime her zaman doğru örnek ol sen ne yaparsan aynısı yapıyor derim
Sana vurmasına gelince bu durumda hep saygısızlığı sevmem deyip gözlerinin içine sinirli sinirli bakarım. anlar ona kızdığımı
birde dediğini yapmaması olayı var malesef o bizimkinde de var malesef çocuklarımızı belirli bir düzene alıştırmıyoruz. mesela isterdim sofradan her kalktığımızda eşimde oğlumda bana yardım etsin ama nerdeee söylersem yaparlar
bu yüzden sakin ol bence anlatmaya uyarmaya çalış

bence kendini suçlama benimde oğlum 5 yaşında küfür etti el kol hareketleri de yaptı ama ben kimden öğrendiğini öğrenip hemen o ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum. çocuklar çevresindekileri çok taklit ederler oğlum babacı mesela bende eşime her zaman doğru örnek ol sen ne yaparsan aynısı yapıyor derim
Sana vurmasına gelince bu durumda hep saygısızlığı sevmem deyip gözlerinin içine sinirli sinirli bakarım. anlar ona kızdığımı
birde dediğini yapmaması olayı var malesef o bizimkinde de var malesef çocuklarımızı belirli bir düzene alıştırmıyoruz. mesela isterdim sofradan her kalktığımızda eşimde oğlumda bana yardım etsin ama nerdeee söylersem yaparlar
bu yüzden sakin ol bence anlatmaya uyarmaya çalış
Aslında ben vurma konusunda çok rahatsızım ama tam yapmıyo diyorum tekrardan başlıyo

Benimde oğluma teyzelerim bakıyor, bir gün gördüm vur, vur diyor diğer teyzem için, sonra da '' bugün şuna hep vurdu'' defalarca söyledim yapmayın diye ama dinletemiyorum.. Bu arada benim oğlum 19 aylık, kreş için küçük olduğundan dolayı teyzelerim bakıyor. Yani mutlaka birinden görmüştür, biri teşvik etmiştir bence.

Arkadaşımın oğlu sokakta henüz 3 yaşındayken neler öğrenmişti, neler..
Duyuyorlar, görüyorlar mutlaka..

Evde kavga gurultu var mi? Mutlaka ogreniyor birilerinden. Siz cocugunuza guzellikle soyluyorsunuzdur herseyi mutlaka ama misal babasiyla kavga ediyorsunuzdur,agizdan kufur eksik olmuyordur o cocuk onu da ogreniyor ille kendisine yonelik olmasina gerek yok.
Babaannenin ve sizin evin ortami onemli. Giren cikanlar onemli. Eger bu saydiklarim tamamen mukemmel kosullardaysa o zaman mahalledeki arkadaslarindan ogreniyordur,salmayin disari. Bu arada o yastaki cocugu tek basina mahallede oynamaya gondermiyor olmalisiniz,basinda kim duruyor? Basinda duran kisinin arkadas ortaminin nasil oldugundan haberi yok mu?
Başında ben duruyorum ev ve babaannesinin evinde sorun yok gibi ama bilmiyorum tek bildiğim şey bana vurunca çok üzülüyorum

Başında ben duruyorum ev ve babaannesinin evinde sorun yok gibi ama bilmiyorum tek bildiğim şey bana vurunca çok üzülüyorum
Uzulecek bir durumda degilsiniz,cocugun ortamini degistirmeniz lazim belli ki. 4 yas kred yasi. Verin krese sosyallessin, yasitlariyla tanissin. Baslarinda bir ogretmen olsun babaannesi duracagina.

Allah korusun devlet hastanelerinde de oluyo mu ?

Amin.

Karşıt davranış oluyor inadi çocuğun.

Pedagog en iyi destek.
Büyük sehirlerde daha yaygin devlet hastanelerinde. Yaşadığınız yer için netten bakabilirsiniz.

Olmadı özele gidin lütfen kendiniz ve çocuğunuz için mucadelenize devam edin.

Benimde oğluma teyzelerim bakıyor, bir gün gördüm vur, vur diyor diğer teyzem için, sonra da '' bugün şuna hep vurdu'' defalarca söyledim yapmayın diye ama dinletemiyorum.. Bu arada benim oğlum 19 aylık, kreş için küçük olduğundan dolayı teyzelerim bakıyor. Yani mutlaka birinden görmüştür, biri teşvik etmiştir bence.

Arkadaşımın oğlu sokakta henüz 3 yaşındayken neler öğrenmişti, neler..
Duyuyorlar, görüyorlar mutlaka..
Ben çalışmadığım için kendim bakıyorum çok üzülüyorum o kadar masum bi o kadar canavar

Amin.

Karşıt davranış oluyor inadi çocuğun.

Pedagog en iyi destek.
Büyük sehirlerde daha yaygin devlet hastanelerinde. Yaşadığınız yer için netten bakabilirsiniz.

Olmadı özele gidin lütfen kendiniz ve çocuğunuz için mucadelenize devam edin.
Onu sevdiğimi söylerim sarılırım öperim o da aynı şekilde ama hep kendi istediği olsun istiyo olmayınca da durum bu hatta babası çok yüz veriyorsun diyo gerçekten yüz mü vermek bu?

Sakinliğinizi kesinlikle koruyun, siz gerilirseniz o da gerilir. "Kötü şeyler söylediğinde çok üzülüyorum sen konuşmayı bilen bir çocuksun bu kelimeler sana hiç yakışmıyor" gibi tabiri caizse gaza getirici şeyler söyleyebilirsiniz.

Oyuncakları için de "Eğer bu oyuncaklatla bir daha oynamak istiyorsan onları yerlerine koyman gerekiyor. Yoksa ben onları oynamak isteyen başka çocuklara veririm" diye tehdit edebilirsiniz. Gerekirse de toplayın kaldırıp saklayın. Bu cümle paylaşımı öğrenmesi açısından biraz tehlikeli olabiliyor ama kendi eşyasının sorumluluğunu öğrenen çocuk paylaşmayı sonradan da öğrenebilir.

Back
X