Ogluma biseymi oldu yoksa nazlaniyormu?

Kızımda da aynı şeyi yaşadık bir.1,5 yaşlarında falana birde 2,5 yaşları civarı.Gece bir baktım basmıyor resmen ayağını kaldırıp yürüyor tek ayak.Çok garip geldi hemen acile gittik ortopedist yoktu neyse sabah gittik yok bi problem dedi filmde çekildi.Sonra yine olunca tekrar gittik başka doktora oda ortopedik bir sorun yok dedi ki şuan normal yürüyor.Ya hafif inciniyo ayakları ondna yapıyorlar,ya da ilgi çekmek için.İnşallah sizin oğlunuzda da bir sorun yoktur...Bazen herhangi bir acı karşısında basmaktan korkuyorlar çünkü...O diken neden olmuştur tabanına gelmese bile...Çok geçmiş olsun...

Dr gittik nobetci dr vardi muaynede etti filmleride cekilde kalcadan ayaga kadar herhangi bisey yokmus yamukluk cikik filan doku zedelenmesi olabilir uc dort gun agri kesici verip uyarmayin dikkat cekmeyin dedi cuma gunu gunduz dr kontrole getirin dedi

Arkadaşlar cocugu bu sekılde yan basan yada ıce basan varmı?

buarada o gun oglum babasına demıskı ben cok sut ıctıgım ıcın bak ayagım ters dondu

cuma gunu belkı fızık tedavı derler artık sankı o doktorda bısey analamdımı ne oldu anlamadım fılmlerde bısey cıkmadı
sol ayagını ıce tam yan basıyordu
ama bugun bakalım nasıl babasıyla evdeler bugun ınsallah normale donmsutur

süt içmemek için entrika mı çeviriyo acaba ufaklık,süt içirmeyin bende düz basıyım gibi, şimdiki çocuklar bir alem naz bence kuzum

Cute, canım geçmiş olsun diyeceğim ama inşallah birşey yokur.Tabanına baktı mı dr taban düşmesi, düztaban gibi bişeyler olabiliyormuş.Yeğenimde vardı.2 3 yaşlarında falan sürekli kucakta taşınmak isterdi.Fazla yürüyemezdi.Çabuk yorulur, ayağı ağrırdı.Bale önerdiler.3senedir baleye gidiyor ve geçti.Hatta bir arkadaşı da varmış.Ablam anlatıyor.Çocuk geldiğinde nerdeyse yürüyemiyordu şimdi iyi diyor ablam.Başka bir dr daha götürün bence.Sen de oğluna çok hassas olduğun için hemen panikliyorsun ama çocuklar özellikle bizim tepkilerimizi izliyorlar.Onu daha çok korkutabilir, ağrısını daha fazla yaşamasına sebep olabilirsin.Serin kanlı ol ve izle bakalım tekrarlıycak mı

Geçmiş olsun öncelikle dileğim ciddi bir şey olmaması yönünde. Sana bir olay anlatmak istiyorum benim ufaklık bir gün bakıcısına karnım ağrıyor diye söylenmeye başlıyor, ilk başta ciddiye almıyor kadın, nane limon kaynatıyor vs derken bizim ufaklık kusmaya başlayınca beni aradı ben de hastanedeyim çalışıyorum o gün. Telefonda çocuğun attığı çığlığı duyunca Allah'ım sana geliyorum diyerek ambulans çıkarttım hemen, ambulansta senaryolar üretiyoruz apandist olabilir, bir şey yutmuş olabilir... neyse 8 dk. sonra kapıdaydık aldık kuzuyu tekrar öttüre öttüre hastaneye geldik kaptığım gibi çocuğu önce radyolojide röntgene sonra ultrasona... Sonuç mu :))) gaz gaz gaz... ultrason çekimini yaparken kuzucum dedi ki "kakammm geldiii" yani biz ambulansla o kadar yolu hastaneye kaka yapmak için geldik, çok şükür ciddi bişi olmadı, olabilirdi de. Bu günün getirisi ne mi oldu aklına ne zaman bir şey düşse, ablasına kızsa, canı sıkılsa hanımefendinin karnı ağırıyo :)

Bazen çocuklar anne-babalarının hangi durumlarda üzerlerine çok düştüğünü anlayabiliyorlar, ayırt edebiliyorlar ve onu kullanıyorlar. Umarım böyle bir şeydir de çabuk geçer..

İçe basıyor olduğunda akla ilk gelen kalça problemi oluyor ama röntgende bir şey çıkmamış son bir kez detaylı bir baktır gönlün rahat etsin, eğer fizyolojik olarak bir sorun yoksa tamamen dikkat çekmeye çalışıyordur o davranışı yok sayacak fazla üzerine düşmeyeceksiniz... Geçmiş olsun kuzum.

aslında o cumartesı gunu oglum dusmus
bunu bıze duna ksam abımın oglu soyledı terlıgı cıkmıs ayagından topugunu fılan kaldırıma vurmus
ıncınmıste olabılır
ama duz taban ıcın tabana bakmadılar kalcadan asagıya fılm ıstedı yaptırdık aman amanda bır cevap alamadık yanı neyanı ne sımdı doku zedelenmesı oalbılır agrı kesıcı verın cuma gunu gunduz doktorlarına gelın dedı sadece
ozel hastaneye gıttık yanı buyuk bır hastaneye bırde

buarda panık konusunda haklısın fılm cekılmeye gırdıklerınde kapıda agladım
sankı ne yanı ne oluyor yok ılla aglıcam
buarda oglumda cok uzun sure yurumez kcuaga gelmek ıster
cuma gunu bakalım ne dıyecekler

nemi buarada sut ıcmemek ıcın degıl canım sut ıcmeyı cok sevıyor versen tum gun sut ıcer nıye boyle soyledıgını bılmıyoruz bakalım bugun ıcın uyanıp haber gelmeısnı ıstıyorum suanda

kalca usg ıcın bakıldı canım kalca cıkıklıgı vs yok
hatta fılmlerı ceken ısım dedıkı BU ISMI HATIRLIYORUM
daha once gelmısmıydınız dedı dedım evet ama nasıl hatırlıyorsunuz
ısım cok degısık gelmıstı dedı :) buda ısım konusuna ıtafen olsun
neyse bahsettıgım omur ılıkte acıklık ıcın cekılen fılmlerı ceken adama denk dusmusuz ne enteresankı
neyse doktordan cok randıman alamadık herhalde cuma gunu orayamı gıtmelı baska bır yeremı bılemedım cumada calısıyorum ızne cıkıyorum ben gıdemıcem ıcın ıstemıyorum ya cumartesı yada pazartesı kendım gotursem daha ıyı olacak
tatıle gıdecektık gıtmemek en ıyısı suanda ıstedıgım gıbı doktorlara kosturabılırım bu 10 gunu
Bı aklıma takılan duz taban muhabbetı cunku ASLINDA HEP ICE BASMA DURUMU VARDI ancak suanda ayagının tamamen yatay yan basıyor ınsallah bısey yoktur
lydx cok tesekkur ederım sanada anlattıgın olay cok enteresanmıs gaz oldugunu duyunca muhtıs rahatlamıssındır emınım

İçe basma durumu bebekliğinden beri varsa hiç bir doktorun dikkatini çekmedi mi? Genelde bu tip durumlarda uzun süreli alçıya filan almaları gerekirdi sanki? işin ehli bir doktor araştır derim gönlün rahat etsin, hani derler ya aklın takılı kalacağına sen bi herşeyi yap sonrasını zaten halletmek kolay Ortopedi ve Fizik tedavi üzerinden paralel baktır, ikisi de olsun hastane de ve konsültasyon istet derim. Baksınlar detaylıca. Şu halini de bi çaktırmadan filme filan çek, göster işine yarayacaktır. Birde sen odadan çıktıktan sonra gözlemle derim (gizlice) , aynı şekilde yürümeye devam mı ediyor ortamda birileri varken mi yapıyor bu da önemli .

Filmi çeken kişiye sordun mu peki.Onlar dr.lardan daha uzman olabiliyor bu konuda. Omurilik için düşündüm bunu ama sanırım kalçadan aşağısını çekmişler. Keşke hazır çekiliyorken o da görünecek gibi çekselerdi

Cok hafıf ama hatta bendede vr ama ben kontrol edebılıyorum dıkkatlı yururum genelde ama o da cocuk ya haldur huldur :)
valal couk doktoru bakmıstı dedı bısey yok duz taban fılan kendımıde sucluyorum genede goturseydım sonucta ben cocugun afedersınız otuna bokuna doktora kosturan bırıyım nasıl atladım neden atladım bılemıyorum o yuzdende kendımı rahatlatamıyorum suanda

dıyorumkı cuma gunu bu hastaneye gıdıp annemlere goturecek bende pazartesı unıv hastanesıenmı gotursem kuzenım doktor sıraydı randevuydu sorunum olmayacak dahamı ıyı arastırırlar acaba yoksa bu hastanede kalmalımıyım bılemıyorum
buarada vıdeoya almak cok akıllıcca dun eve geldıkten sonra bazen tamamen normal baznyıne yan bastıgınıg orduk ısın aksı gıbı dun evde 15 kısılık bır msıafır ordusu vardı
ama agrısı sızısı yok olsa kıpırdamaz yerınden bılırım , odada kontrol etmek cok mantıklı aslında tkaıbe alayım cumaya kadar

bugunde uyanmamıs normalde 7de uyanan cocuk uyuyor bugun ben haber beklıyorum ya :S

Araştırma hastanelerini ben sevmiyorum, interni ayrı bakıyor asistanı ayrı, öğrencisi ayrı, profu ayrı... saatler geçmek bilmiyorum bana sorarsan adı sanı belli bünyesinde iyi doktorları barındıran ve hiçbir ayrıntıyı atlamayacak yerleri bul derim. özelden sana istersen hastane ismi de vereyim, paranla baktırırsın belki biraz fazla harcarsın ama istediğin her detayı sorar baktırabilirsin. Basma sorunu varsa ve ailede de varsa zaten ortopedik giymesi gerektiğini biliyorsundur :) zamanla geçer ben nedense hala dikkat çekmeye çalıştığını düşünüyorum, kullanıyor gibi sanki durumu

evet sorduk dedık bısey varmı hayır gorunurde hıc bısey yok cok muazzam hersey dedı
ama doktorda bır gorsun dedı
omurılık ıcın ıse bel kısmıda dahıldı fılme ve ayaga kadar ama arkadan degıl on kısımdan sanırım esım ıcerı gırdıgı ıcın tam net emın degılım ne oldguunda ama sorunlu olacan bacagı tek on ve yan bırde bel dahıl asagısınıda butun cekmısler

omurılıkten bıseymıdır bılemıyorum kafam hala cok karısık

evde kim bakıyorsa ona da söyle mesela yemek yapmaya gittiğinde gizliden izlesin, bak bakalım ciddi mi değil mi ya da sevdiği ve asla vageçemediği bir şeyi uzatsın kalkıp almak zorunda kalsın baksın bakalım nasıl gidecek benim karnı ağrıyan kuzunun dondurmayı görünce ne ağrısı kalıyor ne sızısı

valal bılmıyorum :) ozel hastane ısmı verebılırsın ama bu gıttıgımızde emın ol ıyı hastanelerden bırı nobetcı doktorunmu azızlıgıne ugradık bılemıyorum sen genede hastane oner bana anladıgım kadarıyla sende hastanede calısıyorsun bılgın daha coktur

banada nedense ozelde hıc arastırmıyorlar anlık sonuclara goturuyorlar gıbı gelıyor bılemıyorum :)

dun odasında gangam style acmıs oynuyordu aklıma geldı fotolarını cekmıstım bır bakayım ben hemen ayakları gozukuyormu

Özelleri insanlar kullanmayı bilmiyor Sonuçta siz buraya para ile geliyorsunuz inan canım para ile geldiğin yerde seni kapıda karşılarlar özele geçiyorum hangisine gittin merak ettim (acil doktorları ilgilenemez adı üstünde acil durum varsa stabil hale getirir uzmana devreder acil durum yoksa o anlık sızıyı geçirir sabah uzmana devreder) olması gerektiği gibi bakmış yani, mucize bekleme

Acil doktoru degildi sanirim ama ortopedi nobetcisiymis ama esim hic bisey anlamadi bu dr diyor :) suan is yerinde elektrikler kesildi uzun yaxamiyorim telden yaziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…