Oğlumla baş edemiyorum

benimki de 35 aylık. aynı aynı aynı. zaman zaman azalıyor zaman zaman artıyor. tam çok sakin bir sabah geçiriyoruz derken birden delleniyor sebepsiz felan. diyorum herhalde şeytan yelliyor.
geçecek elbet bitecek. sakin kaldıkça azalıyor emin ol. bizim de bi 3-4 ay öncesine göre daha mantıklılaştı. istediklerini sözlü olarak daha net ifade ettikçe hırçınlıkları azalıyor. sabır göstermek durumundayız.

Bizde aynen böyle büyüttük, tek yapılabilecek şey dikkat dağıtmak başka türlüsü ateşe barutla yaklaşmak gibi oluyor.Çocuk direk kıssasa kıssas yapıyor.

:) Şeytan yelliyor lafiniza çok güldüm bencede bazen bende bunu düşünüyorum inaninki haklısınız anlasilamayincada huysuzlasiyor birşey anlatmaya calisiyo bazen anlamıyorum bu sefer daha da hircinlasiyo sanırım gecicek ya inşallah gecicek

Bizde aynen böyle büyüttük, tek yapılabilecek şey dikkat dağıtmak başka türlüsü ateşe barutla yaklaşmak gibi oluyor.Çocuk direk kıssasa kıssas yapıyor.
İşte o dikkat dağıtmak konusunda ben başarılı olamıyorum bundan bı kaç ay evvel tutturduğu bisiyin aksine bişi verdiğimde onu unutuyodu fakat bu son zamanlar unutmuyo ille o istediği şey neyse onu istiyo baska yöntemler bulmaliyim

Ağlama durumuna geçtiyse çok büyük ihtimalle sizi duymayacak. O yüzden o durumda başka bir şey verme yada konuşmayı sürekli devam ettirme yapmayın. Güvenli bir yere birlikte geçin. Yakın bir yere oturun. Kollarınız açık olsun. Arada kısa süreli konuşmayı deneyin. Susar ve dinlerse hemen başka şeyi öne sürün. Susturmak için değil oynamak için olduğuna önce siz ikna olun.

Eğer dinlemiyorsa hiç konuşmayın. Sakinleşmeni bekliyorum diyin. Arada dokunup kucağa gelip gelmek istemediğini sorabilirsiniz. Gelirse açın bi müzik, dans edin.

Birde çocuk ağlarken mümkün mertebe onun hizasında kalın. Başka şeylerle uğraşmayın. Otorite olarak kabul ettiğinde bu davranışlar zamanla sönecek.

Doğru çok haklısın ben sinirlendikce tahammülsüz davrandikca iyice kuduruyo sakin yaklastigimdada iyice zorluyor doğru çok şükür sagliklilar inşallah gecicek bu günler ne diyim
Aynen ben de ne diyeyim diye gecistiriyorum açıkçası bu arada sorumluluk vermekten kaçınma elinin yettiğince iş görsün ne bileyim suyunu ulaşabildiği yerden gitsin kendi alsın bezini çöpe atsin bisiler getirsin götürsün ona sorumluluk ver mutlaka oyunla karışık alışsın çocuğu sakın olanların seni anlaması zordur çeken bilir canım o yüzden yalnız degilsin

Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz tavsiyelerinizi mutlaka uygulacam

Dışarı çıkarken yanınıza onun bilmediği ama seveceğini düşündüğünüz şeyler alın.Kriz anlarında aaa bak burda ne varmış deyin.Aaa kedi geçiyor gördün mü.. Sevdiği bir meyve alabilirsiniz.Yani bu kriz anlarını hem onun hem sizin en az yıpranacağı şekilde geçiştirin.Kolay gelsin canım.

biraz sabır gerekiyor sanırım ... ağlasa bile istediklerini yapmayın ve kararlı olun lütfen zamanla anlayacak...

E
En nefret ettiğim insan tipleri sana be teyzecim ne karışıyorsun?

Haklısın zaten sürekli benimle hep yanımda olmak istiyo sorumluluk fikri belki onunda hoşuna gidebilir bunuda deniycem çok teşekkür ederim

Evet yiyecek dikkatini çekebilir dediğiniz gibi birde yanıma yiyecek birsey alıp çıkmayı deneyim çok teşekkür ederim

Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz tavsiyelerinizi mutlaka uygulacam
Rica ederim, ne demek. Birde fısıltıyla konuşmakta çok işe yarıyor. Gel bak kulağına bir şey söyleyeceğim diyince birden pür dikkat kesiliyorlar. Sonra zaten yüz kere tekrarlatıyor ve gıdıklamayla son buluyor :)

Ayni dert bende de mevcut. Bebek arabasina binmez, elimi tutmaz arabalar vizir vizir.
Artik scooter ile ceke ceke goturuyorum her yere.
Yasadiginiz kaldirimlari uygunsa tavsiye ederim

20 aylık oğlum var küçükken kuzu gibi olan çocuk bu aralar acayip yaramazlaştı.koktuk tepelerinde geziyo.istediği olmayınca kendini yerlere atıp ağlıyo.ben ağlarken hiç ilgilenmiyorum.ağlayıp ağlayıp susuyor bi süre sonra.2 yaş sendromuna giriyorlar yavaş yavaş.

Kaynananm esimin kucuklugunu aynen dediginiz gibi anlattiydi. 3 yasinda hersey duzeldi demisti. Benim oglanda tarif ettiginiz gibi olma yolunda caresiz 3 yasi bekleyecegiz. Biz disarda yemek yemeyi unuttuk asla disariya gidemiyoruz. Misafirlige de gitmemeye calisiyoruz eve 1. Dereceden olmadigi muddetce misafir kabul etmiyoruz (calisiyorum bahanem bu). Hatta esim en son ne zaman disarda kahvaltiya gitmistik diyo sosyal yasam sifir oldu bizde durum bu bide benim zibidi oglum 18 aylik daha :) canlari sağ olsun napalim duzelecek elbet.Cocuga gore duzenledik hayatimizi 3 yasina kadar cekecez gibi duruyor. Allah sabır versin.

En son yemeğe gittiğimizde dışarıya tövbe ettik eşimle çocukla büyüyene kadar dışarı gitmeyecegiz ya biz eşimle gideceğiz takilacagiz çocuk anneannede ya da babaannede olacak ya da 3umuz birşeyler yapacaksak park,oyun alanı açık havada olacağız ama oğlum akıllanana kadar restaurant falan bize haram

Bebeklerin bir kilo ortalaması vardır ve seninki obeze giriyor nasıl kemikleri ağır diyebiliyorsunuz anlamadım. 3,5 yaşında ki oğlum 16 kilo.
Ayrıca çocuğumun bebek arabasıyla hamile bir arkadaşımı taşımışlığım var. 27 kiloluk bir çocuk nasıl kırıyor orasınıda anlamadım.

Kesinlikle pedagog bir uzmandan yardım almalısın benimde oğlum 21 aylık olacak tamam bezen huzursuzluk yapıyor ama bence altında psikolojik bir neden var Anne karnında bile hissediyorlar herşeyi kilosu biraz fazla gibi boyu kaç peki karşılaştırmak doğru değil ama eğer oda kilosundan rahatsız ise ondan yürümek istemeyebilir diye düşündüm Allah kolaylık versin bundan aşağı etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…