- Konu Sahibi Lightofgod87
-
Merhaba 21 aylık oldu oğlum fakat gün geçtikçe dahada zorlasmaya basladi artık cagresiz kaldim ne yapsam olmuyor konusuyorum olmuyo artık cildiricam çok yoruldum sorun şu ki aşırı derecede huysuz hep benim istediğim olsun diyo evde sürekli pesimde beraber masal okuyoruz oyun oynuyoruz yok yok yok yine huysuzlancak birşey buluyor parka gidiyoruz oynuyoruz ama yolda yürürken bile benim istediğim yoldan gidicez diyo laf anlatamiyorum markete gidiyoruz benim istedigimi alicaz oğlumun yapılı çok kilolu değil ama kemikleri iri ve çok ağır yolda giderken yurumeyecem kucaginda taşı diyo mahfoluyorum onu kaldirana kadar yürü desem ne yapsam olmuyor bisekilde kucagimda tasitiyo iki yaş sendromunu duydum inanin herşeyi yasaklayan biride değilim ama tükendim yemin ederim cagresizim ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm
Bizde aynen böyle büyüttük, tek yapılabilecek şey dikkat dağıtmak başka türlüsü ateşe barutla yaklaşmak gibi oluyor.Çocuk direk kıssasa kıssas yapıyor.Kızımda 19 aylık. Nadirde olsa böyle tutturduğu oluyor. Tutturma ihtimallerini yok ediyorum ben. Edemediysem hemen dikkat dağıtıyorum. Cama koşuyoruz ya bi köpek geçmiştir ya bi kuş uçmuştur. Kafa dağılıyor başka bir oyuna geçiyoruz.
Dışrıda her zaman kucak istiyorsa mutlaka bir bisiklet yada puset alın. Evde kafasını vurmaya başladıysa gidin cama köpekle konuşuyr gibi yapın. Sinir krizine döndüyse güvenli bir yere geçirip ağlamasının bitmesini bekleyin.
:) Şeytan yelliyor lafiniza çok güldüm bencede bazen bende bunu düşünüyorum inaninki haklısınız anlasilamayincada huysuzlasiyor birşey anlatmaya calisiyo bazen anlamıyorum bu sefer daha da hircinlasiyo sanırım gecicek ya inşallah gecicekbenimki de 35 aylık. aynı aynı aynı. zaman zaman azalıyor zaman zaman artıyor. tam çok sakin bir sabah geçiriyoruz derken birden delleniyor sebepsiz felan. diyorum herhalde şeytan yelliyor.
geçecek elbet bitecek. sakin kaldıkça azalıyor emin ol. bizim de bi 3-4 ay öncesine göre daha mantıklılaştı. istediklerini sözlü olarak daha net ifade ettikçe hırçınlıkları azalıyor. sabır göstermek durumundayız.
İşte o dikkat dağıtmak konusunda ben başarılı olamıyorum bundan bı kaç ay evvel tutturduğu bisiyin aksine bişi verdiğimde onu unutuyodu fakat bu son zamanlar unutmuyo ille o istediği şey neyse onu istiyo baska yöntemler bulmaliyimBizde aynen böyle büyüttük, tek yapılabilecek şey dikkat dağıtmak başka türlüsü ateşe barutla yaklaşmak gibi oluyor.Çocuk direk kıssasa kıssas yapıyor.
Ağlama durumuna geçtiyse çok büyük ihtimalle sizi duymayacak. O yüzden o durumda başka bir şey verme yada konuşmayı sürekli devam ettirme yapmayın. Güvenli bir yere birlikte geçin. Yakın bir yere oturun. Kollarınız açık olsun. Arada kısa süreli konuşmayı deneyin. Susar ve dinlerse hemen başka şeyi öne sürün. Susturmak için değil oynamak için olduğuna önce siz ikna olun.Hmm camda köpekle konuşmak fikri evet bunu mutlaka denicem diğer duruma gelince inanin dagilmiyo kafasına ya inat ediyo ille o dediği eline başka bişi versemde atıyor firlatiyo ille onu istiyor bu yönden cagre olamadim ayrıca guvenli biyere geçirme şansım yok çünkü pesimden geliyo ben neredeysem oraya gelip bana vurmaya basliyo vurma konusunda buldum cagre agliyomus gibi yapiyorum canım çok yandı diyorum bu sefer geri çekiyor kendini
Aynen ben de ne diyeyim diye gecistiriyorum açıkçası bu arada sorumluluk vermekten kaçınma elinin yettiğince iş görsün ne bileyim suyunu ulaşabildiği yerden gitsin kendi alsın bezini çöpe atsin bisiler getirsin götürsün ona sorumluluk ver mutlaka oyunla karışık alışsın çocuğu sakın olanların seni anlaması zordur çeken bilir canım o yüzden yalnız degilsinDoğru çok haklısın ben sinirlendikce tahammülsüz davrandikca iyice kuduruyo sakin yaklastigimdada iyice zorluyor doğru çok şükür sagliklilar inşallah gecicek bu günler ne diyim
Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz tavsiyelerinizi mutlaka uygulacamAğlama durumuna geçtiyse çok büyük ihtimalle sizi duymayacak. O yüzden o durumda başka bir şey verme yada konuşmayı sürekli devam ettirme yapmayın. Güvenli bir yere birlikte geçin. Yakın bir yere oturun. Kollarınız açık olsun. Arada kısa süreli konuşmayı deneyin. Susar ve dinlerse hemen başka şeyi öne sürün. Susturmak için değil oynamak için olduğuna önce siz ikna olun.
Eğer dinlemiyorsa hiç konuşmayın. Sakinleşmeni bekliyorum diyin. Arada dokunup kucağa gelip gelmek istemediğini sorabilirsiniz. Gelirse açın bi müzik, dans edin.
Birde çocuk ağlarken mümkün mertebe onun hizasında kalın. Başka şeylerle uğraşmayın. Otorite olarak kabul ettiğinde bu davranışlar zamanla sönecek.
Dışarı çıkarken yanınıza onun bilmediği ama seveceğini düşündüğünüz şeyler alın.Kriz anlarında aaa bak burda ne varmış deyin.Aaa kedi geçiyor gördün mü.. Sevdiği bir meyve alabilirsiniz.Yani bu kriz anlarını hem onun hem sizin en az yıpranacağı şekilde geçiştirin.Kolay gelsin canım.İşte o dikkat dağıtmak konusunda ben başarılı olamıyorum bundan bı kaç ay evvel tutturduğu bisiyin aksine bişi verdiğimde onu unutuyodu fakat bu son zamanlar unutmuyo ille o istediği şey neyse onu istiyo baska yöntemler bulmaliyim
En nefret ettiğim insan tipleri sana be teyzecim ne karışıyorsun?Aynen dediğiniz gibi yaklaşıyorum bu seferde sokakta insanlar tıp tıp bakiyo bana atıyorum kucak istiyo ve almiyosam arkamdan bı teyze geliyo kızım yazık yazık nasıl annesin alsana kucagina çocuk yorulmus diyo e be teyze ne yorulması daha yeni binadan adım atmisiz sen nerden biliyosunda konusuyosun yada sokakta kendini yerlere atıyor dedigini yapmadığım için millet tıp tıp bakiyo bi şekilde disardan mudahalelerle karsilasiyorum buda iice yıpratıyor beni
Haklısın zaten sürekli benimle hep yanımda olmak istiyo sorumluluk fikri belki onunda hoşuna gidebilir bunuda deniycem çok teşekkür ederimAynen ben de ne diyeyim diye gecistiriyorum açıkçası bu arada sorumluluk vermekten kaçınma elinin yettiğince iş görsün ne bileyim suyunu ulaşabildiği yerden gitsin kendi alsın bezini çöpe atsin bisiler getirsin götürsün ona sorumluluk ver mutlaka oyunla karışık alışsın çocuğu sakın olanların seni anlaması zordur çeken bilir canım o yüzden yalnız degilsin
Evet yiyecek dikkatini çekebilir dediğiniz gibi birde yanıma yiyecek birsey alıp çıkmayı deneyim çok teşekkür ederimDışarı çıkarken yanınıza onun bilmediği ama seveceğini düşündüğünüz şeyler alın.Kriz anlarında aaa bak burda ne varmış deyin.Aaa kedi geçiyor gördün mü.. Sevdiği bir meyve alabilirsiniz.Yani bu kriz anlarını hem onun hem sizin en az yıpranacağı şekilde geçiştirin.Kolay gelsin canım.
Rica ederim, ne demek. Birde fısıltıyla konuşmakta çok işe yarıyor. Gel bak kulağına bir şey söyleyeceğim diyince birden pür dikkat kesiliyorlar. Sonra zaten yüz kere tekrarlatıyor ve gıdıklamayla son buluyor :)Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz tavsiyelerinizi mutlaka uygulacam
Kaynananm esimin kucuklugunu aynen dediginiz gibi anlattiydi. 3 yasinda hersey duzeldi demisti. Benim oglanda tarif ettiginiz gibi olma yolunda caresiz 3 yasi bekleyecegiz. Biz disarda yemek yemeyi unuttuk asla disariya gidemiyoruz. Misafirlige de gitmemeye calisiyoruz eve 1. Dereceden olmadigi muddetce misafir kabul etmiyoruz (calisiyorum bahanem bu). Hatta esim en son ne zaman disarda kahvaltiya gitmistik diyoCanım dışarı çıkar çıkmaz kucak istiyo hiç yürümek istemiyo hep kucakta taşı diyo arabası vardı agirligindan sanırım kırıldı yenisinide maksimum 15 kilo diyo benim oğlum 17 kilo görünürde şişman değil ama kemikleri ağır sanırım ben bugüne kadar akışına bıraktım zaten ama inanin dayanilir gibi değil bı misafirlige gidemiyoruz beş dk oturuyo sonra montunu getiriyor gidelim diye eve misafir gelse benim onlarla ilgilenmemi kiskaniyo milleti tutuyo kolundan kapiyi aciyo evden atmak istiyo konusuyorum olmuyo dahada sinirlensin kafasini yerlere vurmaya basliyo kendini dövüyor evlat benim evladım tmm ama artık bende tükendim cagresizim ne yapacagimi sasirdim
Ne demekcnm bnm inşallah faydalı olirHaklısın zaten sürekli benimle hep yanımda olmak istiyo sorumluluk fikri belki onunda hoşuna gidebilir bunuda deniycem çok teşekkür ederim
En son yemeğe gittiğimizde dışarıya tövbe ettik eşimle çocukla büyüyene kadar dışarı gitmeyecegiz ya biz eşimle gideceğiz takilacagiz çocuk anneannede ya da babaannede olacak ya da 3umuz birşeyler yapacaksak park,oyun alanı açık havada olacağız ama oğlum akıllanana kadar restaurant falan bize haramKaynananm esimin kucuklugunu aynen dediginiz gibi anlattiydi. 3 yasinda hersey duzeldi demisti. Benim oglanda tarif ettiginiz gibi olma yolunda caresiz 3 yasi bekleyecegiz. Biz disarda yemek yemeyi unuttuk asla disariya gidemiyoruz. Misafirlige de gitmemeye calisiyoruz eve 1. Dereceden olmadigi muddetce misafir kabul etmiyoruz (calisiyorum bahanem bu). Hatta esim en son ne zaman disarda kahvaltiya gitmistik diyososyal yasam sifir oldu bizde durum bu bide benim zibidi oglum 18 aylik daha :) canlari sağ olsun napalim duzelecek elbet.Cocuga gore duzenledik hayatimizi 3 yasina kadar cekecez gibi duruyor. Allah sabır versin.
Bebeklerin bir kilo ortalaması vardır ve seninki obeze giriyor nasıl kemikleri ağır diyebiliyorsunuz anlamadım. 3,5 yaşında ki oğlum 16 kilo.Canım dışarı çıkar çıkmaz kucak istiyo hiç yürümek istemiyo hep kucakta taşı diyo arabası vardı agirligindan sanırım kırıldı yenisinide maksimum 15 kilo diyo benim oğlum 17 kilo görünürde şişman değil ama kemikleri ağır sanırım ben bugüne kadar akışına bıraktım zaten ama inanin dayanilir gibi değil bı misafirlige gidemiyoruz beş dk oturuyo sonra montunu getiriyor gidelim diye eve misafir gelse benim onlarla ilgilenmemi kiskaniyo milleti tutuyo kolundan kapiyi aciyo evden atmak istiyo konusuyorum olmuyo dahada sinirlensin kafasini yerlere vurmaya basliyo kendini dövüyor evlat benim evladım tmm ama artık bende tükendim cagresizim ne yapacagimi sasirdim
Kesinlikle pedagog bir uzmandan yardım almalısın benimde oğlum 21 aylık olacak tamam bezen huzursuzluk yapıyor ama bence altında psikolojik bir neden var Anne karnında bile hissediyorlar herşeyi kilosu biraz fazla gibi boyu kaç peki karşılaştırmak doğru değil ama eğer oda kilosundan rahatsız ise ondan yürümek istemeyebilir diye düşündüm Allah kolaylık versin bundan aşağı etmesinBen çok kötü bı hamilelik geçirdim eşimden şiddet gördüm kucağımda daha 40 kıydı dayak yedim çok kötü günler geçirdim bosanma davası açtım şuan ayriyiz ama bütün bunlara şahit olmasına rağmen çok küçüktü şuanda birseyleri farkedecek durumda olabilir elbette bunların etkisinin farkindayim ama nasıl duzeltebilirim ne yapabilirim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?