• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Neden şapka takıyorsunuz 👀 bir ay kontrolüydü sanırım artık şapka takılmasına gerek yok demişlerdi bırakmıştık 🤷🏼‍♀️

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Bence, sallayarak uyutuyorsanız, uykusu olduğu için bunu yapıyordur.

Benim oğlum da o aylarda kafasını sağa sola ileri geri atma, sallama olayını yapıyordu, ablam hatta beni panikletmisti videoya al doktora göster bu hiç normal değil bir şey çıkmasın altından demişti, sağolsun felaket tellalı gibi dolanır ortalıkta. Yapmadım valla zamanla da geçti, hiç merak etmeyin dönemsel ortaya çıkan davranışlar olabiliyor bu da öyle bir şeydir

Merhaba Hanımlar,
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Neler yok ki..
Ohoooo....

cocuk normal, siz degilsiniz.

buyuyunce de boyle evhamli olursaniz, cocuga yansitirsiniz. bence destek alin.

Benim oğlum eğlenmek istediğinde ya da bizi güldürmek için yapıyor bunu, sonra da gülüyor. Ben hiç kotuye yormadım. 14 aylık. Ayrıca erkek çocukları sıcağa gelemiyor. Şapka, çorap, battaniye filan bunlar çok fazla... uyku tulumu ve ayakucuna hafif bir örtü veya yumusacık lastiksiz bir corap filan yeter. Yazık bunalınca söyleyemez de. Ayrıca 6.5 aylık her bebek sıkılınca şapkayı çıkaracak el becerisinde olmaz.

Benim oğlum eğlenmek istediğinde ya da bizi güldürmek için yapıyor bunu, sonra da gülüyor. Ben hiç kotuye yormadım. 14 aylık. Ayrıca erkek çocukları sıcağa gelemiyor. Şapka, çorap, battaniye filan bunlar çok fazla... uyku tulumu ve ayakucuna hafif bir örtü veya yumusacık lastiksiz bir corap filan yeter. Yazık bunalınca söyleyemez de. Ayrıca 6.5 aylık her bebek sıkılınca şapkayı çıkaracak el becerisinde olmaz.
Banyo yapmıştı saçları ıslaktı
Yoksa çorapsız uyku tulumu ile yatıyor

cocuk normal, siz degilsiniz.

buyuyunce de boyle evhamli olursaniz, cocuga yansitirsiniz. bence destek alin.
Aslında çok rahatım. Sadece arada bir bazı konulara takılıyorum. Aslında iyiki de takılıyorum. Mesela "ya bu çocuğun kafası azıcık sola mı eğik" diye evham yapmasaydım doktora koşmayacak ve tortikollis olduğunu öğrenemeyecektim. Erken teşhisle ameliyatsız fizik tedavi ile iyileşti.
O zamanlar 2 aylıktı ve herkes daha küçük olduğu için boynunu tutamıyor demişti.
O yüzden bebeğe yansıtmadığım sürece aklıma takılanları araştırmanın sakıncası yok bence.
Evde oğluuuum diye karalar bağlayıp sağa sola koşturmuyorum😃

6 aylik bebegin hareketlerindende anlam cikarmayin yani benim en uzuldugum asiri pimpirikli ve evhamli ailelerin yetistirdigi cocuklar ne yapin edin kendizi torpuleyin
Daha çok üzülecek bebekler var yahu...
Bu kadar kasmayın
Evhamımı oğluma davranışlarıma vs yansıtmıyorum çünkü bunun zararları konusunda bilinçliyim

Blender kullanacaksan da tamamen puruzsuz halde olmasin.Catalla da olur ama yine de yumusak gecis yapa yapa gideecegim dersen ki ben o sekilde yaptim cam rende iyi bir alternatif.O pütürü hissetsin.Bende blw yapmadim yapamazdim kendimi biliyorum :) Corbalarin pütürü bile yetti normal cignemeye gecmeye.Su anda 2bucuk yasindalar dağı taşı yiyolar.

Bogazina takilmayla ilgili korkularin varsa ki brnim aşırı vardı.Cok ilginc bir sekilde patatesli tava dökmrsi+yogurtla onu da aştım.Hala da borek,mucver,patates koftesi vs kahvaltida yogurtla kaktirtirim o ilk cigneme surecindeki aliskanliktan.

Aslında çok rahatım. Sadece arada bir bazı konulara takılıyorum. Aslında iyiki de takılıyorum. Mesela "ya bu çocuğun kafası azıcık sola mı eğik" diye evham yapmasaydım doktora koşmayacak ve tortikollis olduğunu öğrenemeyecektim. Erken teşhisle ameliyatsız fizik tedavi ile iyileşti.
O zamanlar 2 aylıktı ve herkes daha küçük olduğu için boynunu tutamıyor demişti.
O yüzden bebeğe yansıtmadığım sürece aklıma takılanları araştırmanın sakıncası yok bence.
Evde oğluuuum diye karalar bağlayıp sağa sola koşturmuyorum😃
Hatun sen böyle devam et, o yavrunun annesi sensin, içine düşen her şüphede doktora danış, ayyy benimki de yapıyoduuu diyenlere tıka kulağını, hislerine güven, en fazla fazladan bir doktor kontrolünden geçer bunun da zararı değil faydası olur

Merhaba Hanımlar,

Neler yok ki..
Ohoooo....

Tamamen normal. Bu dönemde yeni hareketleri yapmaktan ve onları tekrarlamamak hoşlanıyorlar. Buna dongusel tepkiler deniyor. Yani endişe edecek bir durum yok.

bebişlerin hareketini bilmiyorum ama aşırı kaygılı biri olarak kendime internetten birşey araştırmayı yasakladım
sende öyle yap bence Muhtelif
ne zaman baksam yoğun strese giriyorum
hep en kötü senaryo var bir kere doğru çıkmadı
inşallah sağlıkla huzurla büyür bebişin:KK36:

Merhaba Hanımlar,

Neler yok ki..
Ohoooo....

Yanlış hatırlamıyorsam sizin konunuzdu sanırım belediye otobüsüne eşi çarpan ve günlük bilmem kaç Euro otobüsün sefere çıkmadığı günlerin cezasını ödeyen. Ne güzel cümle kurdum :) ne yaptınız çok merak ettim de çünkü yeni bir fobi oluştu bende belediye otobüsü görünce kalbim çarpmaya başladı :))

Konuya gelirsek bebek bu kafa da sallar daha ayak parmaklarını yalayacak. Çok takmayın internete basım agriyo yazsanız tümör var der.

Bahsettiğin durum abes gelmedi. Benim kızım da şapkadan, önlükten daralınca yapıyor. Yada çok uykusu varsa hadi beni salla diye. O da 5 aylık. Ki şu anda yeni öğreniyorlar hareketleri, öğrendiği herşeyi yapıyorlar alakasız şekilde :) bu kadar evhamlanma.

Back
X