- 5 Ekim 2020
- 14.323
- 38.960
- 548
- 36
- Konu Sahibi Kismetimbir
-
Bişey sormak istiyorum ya, üzerinden çoookk uzun zaman geçti ama benim hatırladığım kadarıyla ortaokulda erkekler ergenliğe girmişti sınıf arkadaşlarımdan öyle hatırlıyorum sanki lise de ergenlik hala devam ediyor mu?
Evet söylediler 21 yaşlarına kadar devam ediyormuşErgenlik bir günlük mevzu değil ki. Bir süreç. Ortaokul civarı başlar. Üniversitede de devam eder.
Ben bu konunun gerçek olmamasını, konu sahibinin dalga geçtiğini düşünmek istiyorum.
Gerçekse de, evinize derhal sosyal hizmet görevlileri gelmeli ve 16 yaşındaki ergen oğlunuza gereken psikolojik desteği vermeliler. Benim yaşadığım yerde yaşasanız yargılanır hapse girebilirdiniz. Oğlunuzla görüşmeniz bile engellenirdi.
Siz şaka mısınız ya? 6 yaş bile kendi odası kendi yatağı olmalıyken 16 yaşındaki erkek çocuğuyla aynı yatakta yatıyorsunuz. Hiç mi psikolog diye bir şey duymadınız, boşanma travmasına çözüm aynı yatakta beraber uyumak mı? Çocuklar 7-8 yaşında anneyi banyoya bile sokmuyor kendi yıkanmak istiyor. Çok garip detaylar var. Çağan Irmak'ın Karanlıktakiler filmindeki anne karakteri canlandı gözümde.
16 yaşında, annesiyle aynı yatakta yatan uyuyan biri kusura bakmayın ama sağlıklı birey olamaz. Şimdinin modası incel e döner, partner bulamayıp duygusal fiziksel ilişki yaşayamayan evden çıkmayan asosyal bir tipe dönüşür. Cahil biri değilim yazıp duruyorsunuz acaba psikoloji terapist vs hiç duydunuz mu? Ne hakkınız var bir çocuğa bunu yapmaya? Kimse de uyarmadı mı sizi çocuğun mahremiyetine giriyorsun diye? Ben hala inanamıyorum gerçek olduğuna, bu kadar olamaz böyle ebeveyn olmaz ya. Terapi tedavi görmeli ve gerekirse sizinle aynı ortamda yaşamamalı. Hatta siz de tedavi görmelisiniz, 16 yaşında ergenin sabah sertleşmeleri bile kendine mahremdir, bu bile sizinle aynı yataktayken oluyor. Siz dış dünyadan izole misiniz, hiç mi aileler yok etrafınızda, çocuğun arkadaşları da mı yok, görmüyor mu onların evinde nasıl yaşanıyor? Annesiyle uyuyan arkadaşı var mıymış?
Anladığım kadarıyla baba yok diye her türlü müsamahayı göstermiş, eksikliğini hissettirmiyim derken ilişkinin sınırı, normali kaybolmuş. Yattım uyuyamadım şaka gibi.Ya ben de onu anlamadım. Hani ben oğlumla uyuyorum desem herkes yok artık falan der.
Erkek Kardeşim korkan bir çocuktu. Geceleri gelip yanımıza yatmak isterdi 5-6 yaşından sonra almadık yani. Annem yatağına yatırıp uyuturdu geri odasına geçerdi. Beni de tembihlerdi alma yanına diye. Annem cahil bir kadın üstelik. Yani konu sahibi cahil değilim demiş ama. 9 yaş civarı da tamamen bıraktı gece bizi istemeyi.
Bir yere gittiğim yok. Sadece uykusuzluktan gözlerim kapanıyor ve telefon titreyince uyanıyorum.
Konuyu niye kitletsin ki? İnsanlar yazıyo, kadın her seferinde konu mu açacak?İnsanlar çok telaşlanacak gece yazdığımız onlarca yorumu kimse okuyamaz. Sabaha kadar uyumadın nasıl bunca telaşlanacak insana nasıl cevap yetiştireceksin. Konunun düzenle güncelleme ekle istersen doktora gideceğine her adımı paylaşacağına dair hatta konu kilitleme talebini mune adlı kullanıcıya bildirebilirsin.
Konu sahibi git uyu, dinlen yazık ya..Bunu yapay zekaya hiç sormadım. Ama sorarım. O konuda geride kaldım biraz böyle şeylere de mi cevap veriyor
Bir yere gittiğim yok. Sadece uykusuzluktan gözlerim kapanıyor ve telefon titreyince uyanıyorum. Benim için uyumayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yardımcı destekçi olmanız çok moral verdi. Bu konuyu takiben alacağım her adımı burada paylaşacağım şüpheniz olmasın.
Sizde yangına körükle gitmeyin. İnsanlar niye telaşlanıyor hayırdır..İnsanlar çok telaşlanacak gece yazdığımız onlarca yorumu kimse okuyamaz. Sabaha kadar uyumadın nasıl bunca telaşlanacak insana ncevap yetiştireceksin? Konunu düzenle güncelleme ekle istersen doktora gideceğine her adımı paylaşacağına dair hatta ilerki zamanda konu kilitleme talebin olursa mune adlı kullanıcıya bildirebilirsin.
Sizde yangına körükle gitmeyin. İnsanlar niye telaşlanıyor hayırdır..
evinize derhal sosyal hizmet görevlileri gelmeli
Lütfen yanlış anlamayın zaten sadece sizin için yazmadım ama hayırdır yani insanlar neden telaşlansın?Şu yorum dururken benimi hedef seçtiniz
Yazanlar konuyu unuttu bile mışıl mışıl uyuyorlardır.
Belki Burda onu yönlendirebilecek, empati dahilinde ışık olabilecek bir fikir alacak.
Daha da Demorilize etmeye ne gerek var?
Dünyanın neresine gidersen git 16 yaşına kadar oğlunla aynı yatakta uyumak suçtur çocuk istismarıdır. Bildiğin yargılanır ceza alırsın. Yetişkin demek, anne baba demek çocuğu her türlü olumsuz koşuldan koruyup kollamaktır. Bu insanlar hiç mi kimseyle görüşmüyor, bu çocuk hiç mi arkadaşlarının evine gitmedi veya arkadaşları gelmedi? 16 yaşında kızım babasıyla aynı yatakta uyuyor dense neler geçer aklımızdan? Cahil değilim diyip duruyor, çocuğumun önünde sütyensiz gezerim ne var bunda diyor. Küçük çocuk değil, 2 sene sonra reşit olacak bir genç. Çocuğun mahremiyetine özel alanına saygı sıfır. Tekrar yazıyorum, bu çocuk istismarıdır ve cezası olmalı. Her çocuk sağlıklı huzurlu güvenli ortamda yaşayıp büyümeli. Aile bu ortamı sağlamıyorsa çocuğun ruhsal sağlığı için otoriteler devreye girmeli. Boşanma olduğunda bebek de değilmiş 10 yaşındaymış. Zaten o yaşa kadar anne babayla mı yatıyordu yoksa boşandıktan sonra mı anneyle yatmaya alıştırıldı? Baba da ilgilenmemiş görmemiş duymamış. Bu konu gerçekse o ergene bayağı üzüldüm.Ya ben de onu anlamadım. Hani ben oğlumla uyuyorum desem herkes yok artık falan der.
Erkek Kardeşim korkan bir çocuktu. Geceleri gelip yanımıza yatmak isterdi 5-6 yaşından sonra almadık yani. Annem yatağına yatırıp uyuturdu geri odasına geçerdi. Beni de tembihlerdi alma yanına diye. Annem cahil bir kadın üstelik. Yani konu sahibi cahil değilim demiş ama. 9 yaş civarı da tamamen bıraktı gece bizi istemeyi.
sütyensiz gezerim ne var bunda diyor.
Boşanmadan sonra oğlu babasından nefret etmeye başlamış, konu sahibi de benden de nefret eder korkusuyla her dediğine evet demiş sanırım. Evet bu yaptıklarının normal olduğunu düşünüyordu başta aklına bu ihtimali hiç getirmemiş konduramamış ama yorumlardan sonra o da yanlış yaptığını fark etti artık sınır çizmeye başlamış ve psikologa gidecek o yüzden kötü niyeti olduğunu sanmıyorum, tecrübesizlik ve bilgisizlikDünyanın neresine gidersen git 16 yaşına kadar oğlunla aynı yatakta uyumak suçtur çocuk istismarıdır. Bildiğin yargılanır ceza alırsın. Yetişkin demek, anne baba demek çocuğu her türlü olumsuz koşuldan koruyup kollamaktır. Bu insanlar hiç mi kimseyle görüşmüyor, bu çocuk hiç mi arkadaşlarının evine gitmedi veya arkadaşları gelmedi? 16 yaşında kızım babasıyla aynı yatakta uyuyor dense neler geçer aklımızdan? Cahil değilim diyip duruyor, çocuğumun önünde sütyensiz gezerim ne var bunda diyor. Küçük çocuk değil, 2 sene sonra reşit olacak bir genç. Çocuğun mahremiyetine özel alanına saygı sıfır. Tekrar yazıyorum, bu çocuk istismarıdır ve cezası olmalı. Her çocuk sağlıklı huzurlu güvenli ortamda yaşayıp büyümeli. Aile bu ortamı sağlamıyorsa çocuğun ruhsal sağlığı için otoriteler devreye girmeli. Boşanma olduğunda bebek de değilmiş 10 yaşındaymış. Zaten o yaşa kadar anne babayla mı yatıyordu yoksa boşandıktan sonra mı anneyle yatmaya alıştırıldı? Baba da ilgilenmemiş görmemiş duymamış. Bu konu gerçekse o ergene bayağı üzüldüm.
Abla okuduğum her yorumunda senden daha fazla tiksindim. 45 yaşında koca kadın olarak inanılmazsın gerçekten. Bir yerinde hissedince rahata erdin umarım.Sertlik hissedince ben uyandım ama dondum hareket edecek duruma gelemedim tedirgin oldum ve uyku halsizliği vardı üstümde. Yeni aydınlanmışti hava. Hareket etti ileri geri doğru birkaç saniye. Islaklık hissetmedim
Allah ben de tam tersi evde giymiyorum dediği mesajı gördüm sadece.Sütyen giyiyormuş. Hatta giyim tavsiyesi dahi sordu bayağı ilgilendi bu konuyla .
o da yanlış yaptığını fark etti artık sınır çizmeye başlamış ve psikologa gidecek o yüzden kötü niyeti olduğunu sanmıyorum, tecrübesizlik ve bilgisizlik
Hem muhteşem hem de kahkaha atamıyor muyuzHayatı görüyor musunuzZerriniffet gece boyu delikanlının penisi oynadı diye "uyanıktı" "uyanık değildi" derken gerginlik yaşadık. Şimdi bu garip konunun her noktasını özümseyip ve konu sahibine inandığımız için kendimiz kolluyoruz konuyu . Şimdi bana muhteşem atıp katsayımı arttırın ve barışmış olun . (Opsiyonel)
Ben attım senin yerine deHem muhteşem hem de kahkaha atamıyor muyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?