Oğlumla sorunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teyze yapma etme ölünün arkasindan konusulmaz. Torununun annesi o. Ay bana fenalik geldi
İşte var ya, sırf böyle kayınvalidelerin fazla olma ihtimali ağır bastığından, evlenecek kadınlara aileden hiçbir şey istemeyin diye öğüt veriyoruz, bir toplu iğne bile alsalar ölseniz de arkanızdan lafı ediliyor, çok şükür Ya Rabbiiiim iyi ki çulsuz çaputsuz ama eş ailesinden zerre maddi destek almadan evlenmişim, kayınvalidem böyle biri olsaydı mezarımda ters dönerdim.

İşte var ya, sırf böyle kayınvalidelerin fazla olma ihtimali ağır bastığından, evlenecek kadınlara aileden hiçbir şey istemeyin diye öğüt veriyoruz, bir toplu iğne bile alsalar ölseniz de arkanızdan lafı ediliyor, çok şükür Ya Rabbiiiim iyi ki çulsuz çaputsuz ama eş ailesinden zerre maddi destek almadan evlenmişim, kayınvalidem böyle biri olsaydı mezarımda ters dönerdim.
Esasinda kimse gelinine damadina birsey yapmiyor. Evladinin mutlulugu icin yapiyor. Evlat hayirsiz cikinca kabak geline patliyor, yine oğluna toz kondurmuyor. Valla öldükten sonra bile arkamdan boyle konusulacaksa bir igne istemem. Ölmüş gitmis, arkasinda yavrusunu birakmis. Bu sacma seyleri insallah cocugada empoze etmiyordur. Oturdugum yerde ter basti okurken. Karmakarışık cevap yazdim ya kusura bakmayın

Tebrik ediyorum sizi sorunum bu çözdünüz teşekkür ederim 🙏 aynı dediğini anlattım benim babamdan miras ile o evi aldım kiraya veremezsin satıcam dedim anne borcum var 1 yıl kirayı alayım sonra ne yaparsan yap dedi. O süre doldu..gittim kiracılara kirayı bana verin ev sahibi benim biz senin oğlundan korkuyoruz.siz aranızda anlaşın diyorlar.ama benim oğlum 1 sene daha kirayı ben Alıcam diyor.birak kiracılara annem gelirse kapıyı açmayın demiş.bunu kiracılar söyledi.. kendi aralarında kontrat y almışlar elden kira veriliyor.

Annemle babam evlenince babaannem kredi cekip onlara ev almis. Babam vefat ettikten sonra anneme sadece kizinin basinda dur dediler, evden cikarmadilar, annemin kendi annesinin evine gitmesine engel oldular sirf ben rahat edeyim diye. Su zamana kadar annemin bir kase corbasini icmis degiller. Ayni mahalleden gecer, evlerine ugramazlar. Oglum sevmiş, getirmis, saygi duyuyoruz derler hep. Bu cok uç bir ornek olabilir. Ama sizde az degilsiniz. ölmüş insanın arkasindan konuşulmaz. Kadin arkasinda kucucuk yavrusunu, torununu birakmis. Ayip değil mi yaptiginiz?

Benim babamdan miras kalmış istediğimi yaparım.oglum o evden çıkmış hakkını kaybetti.benim olan evi kiraya ev sahibi oymuş gibi veremez

Yahu elbette istediğinizi yaparsınız kimse itiraz etmiyor zaten. Ama 2 kızınız dururken oğlunuza evi vermeniz evlat ayırma diyoruz. Kızlarınızla aranız kötü olsa oğlunuzla iyi olsa derdik ki sevdiği çocuğu kayırıyor. Ama siz cinsiyete göre çocuk kayırmışsınız. Ah oğlan vah oğlan diye diye istemediğiniz şekilde ev satmışsınız başka ev almışsınız. Şimdi oğlum hayırsız diyorsunuz da resmen etme bulma dünyası olmuş. Kızlarınızı oğlunuzun arkasında konumlandırmışsınız, talih de sizi oğlunuzdan güldürmemiş.

Evi satın ya da avukatla halledin. Oğlunuz hukuki olarak haksız, siz haklısınız. Dava ya da satış biraz sürer ama kazanırsınız. Umarım içinizdeki ataerkilliği törpüleyip bundan sonra kızlarınızı ezdirmezsiniz oğlunuza.

Esasinda kimse gelinine damadina birsey yapmiyor. Evladinin mutlulugu icin yapiyor. Evlat hayirsiz cikinca kabak geline patliyor, yine oğluna toz kondurmuyor. Valla öldükten sonra bile arkamdan boyle konusulacaksa bir igne istemem. Ölmüş gitmis, arkasinda yavrusunu birakmis. Bu sacma seyleri insallah cocugada empoze etmiyordur. Oturdugum yerde ter basti okurken. Karmakarışık cevap yazdim ya kusura bakmayın
Ama maalesef olaya oğluma yaptım diye bakılmıyor, geline yaptım, para harcadım gelin aldım döktüğüm paraların karşılığında bana bir bardak çay vermedi gözüne dizine dursun diyorlar, kimse melek değildir hiçbirimiz insanlardan melek gibi olmalarını da beklemiyoruz ama iyisiyle kötüsüyle göçüp gitmiş bir kadının bu konuyla alakası bile yok çünkü evi sattıran oğul, evde oturan oğul, daha büyük bir eve kiraya çıkıp annesinin evini kiraya veren oğul, kirayı annesine vermeyen, tehdit eden yine oğul.

gelininiz kaç yaşındaydı. vefat eden. sigara içiyor muydu. böyle şeyler okuyunca etkileniyorum. o yüzden detay sordum. en iyisi evi satın. kendinize yakın yerden başka ev alırsınız

12 yaşında ki torunum oğlum iyi olsun diye hep sustum.yeter ki onlar geçinsin dedim.rahmetli gelinim yapar eder özür dilerdi iyiki bize ev alıp otutturuyosun diye.. borç harç içinde oğlumu evlendirdim destek oldum..hiç unutmuyorum bir gün ev telefonu ile evlerini aradım torunum 6 yaşında idi.kimsin dedi babaannenim dedim hangi babaannem dedi.kaynar sular indi çok ağladım.gelinimin bir yakın arkadaşını babaanne yapmış.torunuma babaanne dedirtiyorlar..kızı abisinin kapısına gidiyor.rahmetli gelin oğluma bak misafirin geldi kapıya bak diyor.

Ama maalesef olaya oğluma yaptım diye bakılmıyor, geline yaptım, para harcadım gelin aldım döktüğüm paraların karşılığında bana bir bardak çay vermedi gözüne dizine dursun diyorlar, kimse melek değildir hiçbirimiz insanlardan melek gibi olmalarını da beklemiyoruz ama iyisiyle kötüsüyle göçüp gitmiş bir kadının bu konuyla alakası bile yok çünkü evi sattıran oğul, evde oturan oğul, daha büyük bir eve kiraya çıkıp annesinin evini kiraya veren oğul, kirayı annesine vermeyen, tehdit eden yine oğul.

Gelininde hatalari olabilir ama hem ölmüş hem kendini savunamayacak durumda hemde konuyla alakasi yok kadinin. Inanilmaz rahatsiz oldum anlatamam. O kadar sey yazdim hala cekistiriyor kadini saka gibi

Hanım teyze mahallede yaptığın dedikodular kesmedi anlaşılan seni , aradın taradin burayı buldun.
madem geldin bir iki tespit yapayım..

İnşallah biz zamane modern gelinlerini tam can yerinden vurmaya gelmiş bir trol değilsindir... 🤔😒

Neyse ,
eeee demek çay vermedi ...
Bak sennn şu geline.

Bir bardak çayı çok görmüş ama evin kirasını almayı biliyor. Olacak iş mi.

Ama senin oglanda az değil ben sana diyim.
Ne demisler ;
Süt veren geri , zöt veren beri 😂

12 yaşında ki torunum oğlum iyi olsun diye hep sustum.yeter ki onlar geçinsin dedim.rahmetli gelinim yapar eder özür dilerdi iyiki bize ev alıp otutturuyosun diye.. borç harç içinde oğlumu evlendirdim destek oldum..hiç unutmuyorum bir gün ev telefonu ile evlerini aradım torunum 6 yaşında idi.kimsin dedi babaannenim dedim hangi babaannem dedi.kaynar sular indi çok ağladım.gelinimin bir yakın arkadaşını babaanne yapmış.torunuma babaanne dedirtiyorlar..kızı abisinin kapısına gidiyor.rahmetli gelin oğluma bak misafirin geldi kapıya bak diyor.

Cocuk bu, oyun oynamislardir. Cocuklar birbirlerine sen annesin, sen cocuksun, sen dedesin seklinde roller vererek oyun oynar. Teyze daha gunaha girme. Senin meselen oglun. Karakola git, durumu anlat bakalim en azindan fikir alirsin. Onlar savciliga gideceksen vs fikir veriyor

Cocuk bu, oyun oynamislardir. Cocuklar birbirlerine sen annesin, sen cocuksun, sen dedesin seklinde roller vererek oyun oynar. Teyze daha gunaha girme. Senin meselen oglun. Karakola git, durumu anlat bakalim en azindan fikir alirsin. Onlar savciliga gideceksen vs fikir veriyor

Sözleşme onun adına oğlumun el den kirayı alıyor utanmadan anne bana vermiyecekmiydin evi diyor.ben babamdan miras ile o evi aldım.satarimda yerimde kimse karışamaz
Ama yapamıyorum.
Yapamazsın, çünkü biricik paşa oğluşun o. Bi gülse yeter. Yanındaki garibim de kendini paralasın dursun. Yazık valla.

Gelininde hatalari olabilir ama hem ölmüş hem kendini savunamayacak durumda hemde konuyla alakasi yok kadinin. Inanilmaz rahatsiz oldum anlatamam. O kadar sey yazdim hala cekistiriyor kadini saka gibi
Aynen, tapusu hanımefendiye ait evin kirasını alan oğluyla alakalı bir mevzuya ölen gelinim rahatlıktan şişti yazmak konuyla ne alaka, ayrıca çok ayıp, 64 yaşındaymış ben de genç değilim 50 yaşında kadınım, benzer örflerle yetiştirildiğimizi sanıyorum ama demek ki yetiştirilirken sadece örf yetmiyormuş, biz ölen kötü de olsa ölmüş gitmiş, onun hesabı artık dünyalık değil, ölenin arkasından konuşup gıybet ederek günaha girmeyin diye büyütüldük, herkesin defteri kendine.

Mesele ev ama maşallah biraz daha sorarsak rahmetlinin anne babası da konuya dahil olacak, ben topikten çıkıyorum zira evle alakalı verecebileceğim tavsiyeyi verdim, benim günahım bana yeter fazlasını yüklenmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X