- 3 Nisan 2011
- 1.848
- 1.530
- 198
- Konu Sahibi permanganat
-
Sanki lay lay lom her şey de şımarıklık yapıyoruz. Keşke biz yanlış düşünsek keşke herkes güvende yaşasa, kendi çocuğum için ne istiyorsam herkesin çocuğu için onu istiyorum. Bekarken yurtdışı sınavı için tek Azerbaycan'da kadro vardı, hayatta gitmem diyordum, ama hayat işte..Çok üzülüyorum ama başka çare olduğunu da düşünmüyorum.Eşim ve ben de aynı düşüncedeyiz.Bizim tek kötü yanımız ikimizin de avukat olması,gitmeyi istediğimiz ülkelerde maalesef mesleğimizi yapamayacak oluşumuz.Bir kızım var ve acı ama ülkemde büyütmek istemiyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.Takipteyim konuyu:)
banlanmak istemıyorsan bence bu konuya yazma canım zira ben öyle yapacagım cunku hanımefendı ötekileştiriyor tamda istenılen gibi bölünme ve taraf olusturuyor. biraz daha ben sucuyum onlar buculuk yaparsa şikayet edecegım .bizde atatürkçüyüz ve ülkemizi bayramızı sevıyoruz çok sevıyoruz ve buradayız bir yere gitmıyoruz.Bakın illa siyasete doğru gidiyor belki gelen mülteci ler den bahsediyorsunuz
Ama sunu bilin ki bir çok ülke çok.uluslu
Çok.demisimdir bu forumda ben göçmenim ha tabi dedelerin babaları karaman dan götürülmüş o ayrı ama ben kendimi azınlık hissetmiyorum,n eden ,burası benim ülkem
Sadece biz değiliz ki ülke büyük nüfus çok her millet de olması normal
Bakın zor bir zamandan geçiyoruz ama bunun tek.sorumlusu birileri değil
Biz bir.olucaz ülkemizde kalmazsak,.ülkesinden kaçıp gelenleri eleştirme hakkımız da ortadan kalka
Biz genciz sahip cikicaz ülkemize
O lider Amerika ne halde siyaset dışı konuşuyorum kuzenim üniv için gitti banklar sokaklar dolu milyonlarca insan asevinden yemek yiyor berbat halde gosteeilen kısmı ile ülke genelinin alaksi yok diyor, insan hakları yok.polis kelime etmeden vuruyor,
Amerika'nın sosyal bir devlet olmadığını zaten biliyorum. Yaşanan olaylar bizi birleştireceğine daha da ayrıştırıyor. Sosyal medyadaki yorumlardan o kadar tiksindim ki, yapacak bir şey kalmamış gibi geliyor.Bakın illa siyasete doğru gidiyor belki gelen mülteci ler den bahsediyorsunuz
Ama sunu bilin ki bir çok ülke çok.uluslu
Çok.demisimdir bu forumda ben göçmenim ha tabi dedelerin babaları karaman dan götürülmüş o ayrı ama ben kendimi azınlık hissetmiyorum,n eden ,burası benim ülkem
Sadece biz değiliz ki ülke büyük nüfus çok her millet de olması normal
Bakın zor bir zamandan geçiyoruz ama bunun tek.sorumlusu birileri değil
Biz bir.olucaz ülkemizde kalmazsak,.ülkesinden kaçıp gelenleri eleştirme hakkımız da ortadan kalka
Biz genciz sahip cikicaz ülkemize
O lider Amerika ne halde siyaset dışı konuşuyorum kuzenim üniv için gitti banklar sokaklar dolu milyonlarca insan asevinden yemek yiyor berbat halde gosteeilen kısmı ile ülke genelinin alaksi yok diyor, insan hakları yok.polis kelime etmeden vuruyor,
Öyle yapmıyorum. Sosyal medyada yazılanlar beni çok ürkütüyor. Ben böyle düşünenlerle birada yaşayamayacağını düşünüyorum sadece.banlanmak istemıyorsan bence bu konuya yazma canım zira ben öyle yapacagım cunku hanımefendı ötekileştiriyor tamda istenılen gibi bölünme ve taraf olusturuyor. biraz daha ben şucuyum onlar buculuk yaparsa şikayet edecegım .bizde atatürkçüyüz ve ülkemizi bayramızı sevıyoruz çok sevıyoruz ve buradayız bir yere gitmıyoruz.
Amerika'nın sosyal bir devlet olmadığını zaten biliyorum. Yaşanan olaylar bizi birleştireceğine daha da ayrıştırıyor. Sosyal medyadaki yorumlardan o kadar tiksindim ki, yapacak bir şey kalmamış gibi geliyor.
Sanki lay lay lom her şey de şımarıklık yapıyoruz. Keşke biz yanlış düşünsek keşke herkes güvende yaşasa, kendi çocuğum için ne istiyorsam herkesin çocuğu için onu istiyorum. Bekarken yurtdışı sınavı için tek Azerbaycan'da kadro vardı, hayatta gitmem diyordum, ama hayat işte..Çok üzülüyorum ama başka çare olduğunu da düşünmüyorum.
Allah razı olsun sonunda soruma cevap bulabildim. Azerbaycan hakkında fikrim yok eşim güzel bir ülke olduğunu söylüyor, eşim 4 yıl kalmış orada. Maaşlardan haberimiz yok, Dubai çok uzak, aileme o kadar uzak olmaya dayanabilir miyim bilmiyorum..Azerbaycan da dr. Maaşından haberiniz yok sanırım. Buradaki anestezi uzm dr. Maaşı 10-15 bin orada en fazla 2 bin. Öğretmen maaşını hiç konuşmayalım dilerseniz.
Dubai diye geçen biri konu açmıştı. Orada ücretler dolgun, aile ile gidince konaklamayı da, çocukların eğitim masrafını da karşılıyorlar anlaşmalı giderseniz.
Aynen katılıyorum size. Gelecekten çok korkuyorum. Kaygılarım her gün artıyor. Düşün düşün işin içinden çıkamıyorum. Herkes için hayırlısı olsun.Ben gitme taraftarı değilim, herkes giderse ortalığın kimlere kalacağını düşünecek olursam ülkeme sahip çıkmalıyım. Ama gitmek isteyene de saygı duyarım, can güvenliğimiz yok ne yazık ki. Ben Avrupa ülkelerinin de burası kadar olmasa da can güvenliği açısından sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Belki İskandinav ülkeleri tercih edilebilir ya da Avustralya falan olabilir. Ama kolay bir iş değil kesinlikle, malum herkes kucağını açmış bizi beklemiyor. Eşinize kapılar daha kolay açılabilir belki. Azerbaycan konusunda bir fikrim yok, Azeri öğrenciler de buraya okumaya geliyorlar mesela yani bilemiyorum durumlar ne kadar iyi orada.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Eşim ve kültür yüzünden Azerbaycan düşünüyorduk ama demek ki yanılmışız. Zaten zengin bir hayatta gözüm yok. Güvende olalım, çocuğum iyi eğitim alsın yeter.10 yıl hastahanede çalıştım. Azeriler asistanlığını yapmaya geliyordu bizim buraya. Onlarla çalıştım. Hemen hemen hepsi Azerbaycan a dönemeyiz, maaşımoz çok düşük, eğitim hiç iyi değil diyorlardı. Bir çok tanıdpım azeri dr. Türkiyede şimdi, memleketine geri döneni görmedim.
İngiltere dr. Maaşlarının en yüksek olduğu yer. Kazancınız sizi orada idame ettirmeli ki gayenizi gerçekleştirin.Eğitimini konuşmaya ne hacet zaten.
Aynen sözlük takip ediyorum ve çok kötüyüm, her gün kabus görüyorum. Rüyamda savaşın içindeyiz falan, çok kötü etkileniyorum. Yaşadığım şehirde hiçbir olay yok ama psikolojim çok bozuldu. Büyük şehirde yaşayanlara Allah kolaylık versin.son bir önerim var konu sahıbıne sözlükleri takip ediyorsanız site ismi vermek istemıyorum bu sözlüklerde yazılanlar aşırı psiklojik travmaya yol acıyor ınsanı olumsuzluga ve paniğe sürüklüyor çünkü bunu kendıne iş edınmıs insanlar provakatörler var sözlüklerden uzak durun psikolojiniz biraz olsun normele döner bende her gundemde hemen sözlük takip edıyordum sonuc el ayak titremeleri uykusuzluk çok acımasızlar bilgi kirliliği,zihniyet kirliliğinden başka birsey değil. güzel yorumlarda olmuyormu umut veren yada gercekleri yansıtan evet oluyor ama olumsuzluklar daha ağırlıkta...
Yok yok sözlüğü falan geçiniz efenim benim tavsiyem tv de bi kanal var Hem haber dinliyorum diyosunuz( böyle akşamdan sonra ne yememliyiz, komikli videolar paylaşan) yandaş ama olsun ülke güllük gülüstanlık gibi... kafa temiz mis. Beyin bedava ya bedava diyen adam geldi aklıma töbe :))son bir önerim var konu sahıbıne sözlükleri takip ediyorsanız site ismi vermek istemıyorum bu sözlüklerde yazılanlar aşırı psiklojik travmaya yol acıyor ınsanı olumsuzluga ve paniğe sürüklüyor çünkü bunu kendıne iş edınmıs insanlar provakatörler var sözlüklerden uzak durun psikolojiniz biraz olsun normele döner bende her gundemde hemen sözlük takip edıyordum sonuc el ayak titremeleri uykusuzluk çok acımasızlar bilgi kirliliği,zihniyet kirliliğinden başka birsey değil. güzel yorumlarda olmuyormu umut veren yada gercekleri yansıtan evet oluyor ama olumsuzluklar daha ağırlıkta...
Yaa ne ürkütücüson bir önerim var konu sahıbıne sözlükleri takip ediyorsanız site ismi vermek istemıyorum bu sözlüklerde yazılanlar aşırı psiklojik travmaya yol acıyor ınsanı olumsuzluga ve paniğe sürüklüyor çünkü bunu kendıne iş edınmıs insanlar provakatörler var sözlüklerden uzak durun psikolojiniz biraz olsun normele döner bende her gundemde hemen sözlük takip edıyordum sonuc el ayak titremeleri uykusuzluk çok acımasızlar bilgi kirliliği,zihniyet kirliliğinden başka birsey değil. güzel yorumlarda olmuyormu umut veren yada gercekleri yansıtan evet oluyor ama olumsuzluklar daha ağırlıkta...
Eşiniz üniversite hastanesinde çalışıyorsa her bölümden azeri biri mutlaka çalışıyordur. Onlara bire bir sorsun ona göre hareket edin.Teşekkür ederim yanıtınız için. Eşim ve kültür yüzünden Azerbaycan düşünüyorduk ama demek ki yanılmışız. Zaten zengin bir hayatta gözüm yok. Güvende olalım, çocuğum iyi eğitim alsın yeter.
Eşim üniversite hastahanesinde çalışıyor ama orada Azeri yok. Eşimin Azeri arkadaşları var. Eşim 4 yıl orada, 3 yıl Türkiye'de okumuş. Azeri doktor çok arkadaşı var ve hepsi Azerbaycan'a çağırıyor. Hallerinden memnun gibiler, o yüzden Azerbaycan düşündük ama iyi ki konuyu açmışım yoksa gidebilirdik.Eşiniz üniversite hastanesinde çalışıyorsa her bölümden azeri biri mutlaka çalışıyordur. Onlara bire bir sorsun ona göre hareket edin.
Konyalıyız ama Sivas'ta yaşıyoruz.Konya da mısınız? Benim memleket. Size tam adres vereyim madem. Meram tıp fak. Her bölüm de yabancı uyruklu dr. Var. En çok azeri, kazakistanlı. Onlara sorun.
işte böyle şeyleri özlüyoruz :) en iyisini yapıyorsunuz bende böyle yapıyorum biraz daha rahatladım son zamanlarda uyuyordum ama bilincim açıktı çok kötü geceler yasadım kaliteli uyku nedir bilmıyordum kendımı konsol oyunlarına verdim o ara biraz daha atlatım şükür :)Yok yok sözlüğü falan geçiniz efenim benim tavsiyem tv de bi kanal var Hem haber dinliyorum diyosunuz( böyle akşamdan sonra ne yememliyiz, komikli videolar paylaşan) yandaş ama olsun ülke güllük gülüstanlık gibi... kafa temiz mis. Beyin bedava ya bedava diyen adam geldi aklıma töbe :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?