Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Ne alaka ki Azerbaycan ?
Eşim gitti ve gerçekten hiç begenmedi.
Her şey ateş pahası ve maaşlar çok düşük diyordu.
Oradan millet Türkiye'ye gelirken gidecek bir ülke arıyorsanız illa en azından burası olmasın.
Kuzey ülkelerini tercih edebilirseniz eger gidebilme imkanınız varsa.
Konunun siyasi ve milliyetçi tarafını bir yere bıraktım eger ciddi anlamda kendinizi bu ülkede rahat etmiyor ve atatürkçü olarak ayrıştıgınızı düşünüyorsanız denecek bir şey yok.
Umarım gidebilirsiniz.

gün geçmiyorki bir gitme konusu açılmasın, ne planlarsınız ne yaparsınız bilmem de bu süreçte haberlerden uzak durmakta fayda var, yıl başı sabahı o kadar moralim bozuldu ki, o günden beri haber izlemiyorum, herkesin savunma mekanizması var işte, elimizden bişey gelemeyince görmezden geliyoruz
bu sene farklı olacak daha güzel olacak derken hiç bir şeyin değişmeyeceğini tokat gibi anladık

Nereye giderseniz gidin yabancı , ďışardan gelen olacaksınız. Belki sizi kast etmeyecekler ama milliyetçi konuşmaları hep üstünüze alınacaksınız. Italya'da bir hafta kaldım ;Ezan sesine hasret kaldım.

Avusturyada yasiyorum Burda hor görülüyor türkler durup dururken laf atabiliyolar müslümaniz diye. Buralarda yasamak kolaymi saniyorsunuz burda yokmu böyle seyler saniyorsunuz. Eger türkiyede bir evim veya dükkanim tarlam herhangi biseyim olsaydi 1dak durmazdim burda. Burda ölmek istemiyorum giderim menleketimde yasarim orda ölürüm. Dilim dinim ayni insanlarla yasamayi tercih ederim.

Konunuzla alakali yorum yapamayacagim pek fazla. Bana da bi ucak bileti verseler tek dk dusunmem gitmek icin. Sebebim sizinkiyle ayni.
Soylemek istedigim tek sey gorece iyi ülkelerde yasayip Tr'den gitmek isteyenleri elestirenler cok komik gorunuyorsunuz. Satin ordaki malinizi mülkünüzu gelin efendim cooook yasanasi ulkenize madem. Cok laf sifir icraat ama :)
Size gelince umarim istediginiz gibi bir ulkede istediginiz gibi bir yasam surebilirsiniz...

Bence şu konudaki yorumlar bile gitmek istemekte ne kadar haklı olduğunuzu gösteriyor. Herkes benim gibi düşünsün, herkes benim gibi yaşasın zihniyetinden midem bulandı artık. Yahu kadın gitmek istiyorum diyor, can guvenligimden endişeliyim diyor otekilestiriyorsun diyen bile olmuş. Birlik beraberlikmis, gülüyorum valla artık bu lafa. Bunlar onlar diye bagirilirken neredeydi birlik beraberlik? Bazı gazetelerin, haber kanallarının kendileri gibi yaşamayan düşünmeyen insanları terörist vatan haini ilan ettiği bir ülkede yaşıyoruz. Siz hayatınızdan memnunsunuz diye herkesi öyle zannetmeyin. İmkanı olan ve gitmek isteyen gider.

bence azerbaycan değil de italya, ingiltere gibi bir yere gidin. ben senelerdir kanadaya gitmeyi planlıyorum, bir türlü olmadı. anestezi uzmanı bir doktor kanadaya ielts ini verirse çok çabuk gider, doktora ihtiyaçları var. siyasetten, bu memleket kime kalacak safsatalarını da boşverin, en ufak bir fırsatım olsa kaçaer giderim burdan, defalarca denedim ama olmadı.

aynen sizin gibi düşünüyorum. bir de bu ülkede yaşamayaıp bura için oy kullnıp böğürenler var.

Başka ülkeye "mülteci" olarak gitmek istiyorsunuz hem de geçerli bir sebepsiz...
Suriyelileri istemeyenlerden misiniz? Bence öyledir.
Ne ironik..

mülteci dememiş ki. suriyelileri istemek zorundamıyız? sevgili din kardeşlerinin bizim başımıza birşey gelse bize yarım edeceklerini mi düşünüyorsun?

Başka ülkeye "mülteci" olarak gitmek istiyorsunuz hem de geçerli bir sebepsiz...
Suriyelileri istemeyenlerden misiniz? Bence öyledir.
Ne ironik..
Multeci mi? Hanimefendi ve esi calisip yasadiklari ulkeye vergi odeyecekler. Siz multeci ne demek bi sozluk karistirin bence:)

türk olduğun için nereye gidersen git ırkçılığa maruz kalıcağına emin olabilirsin. Türkiyenin taşı toprağı altın diye yurtdışından vatandaşlarımız geri geliyor siz kaçıyorsunuz. İllaki siyasi amaçlı bi konu ama yinede yanlış düşünüyosunuz vatan sonuçta sizde öğretmensiniz hizmet eden bi yönünüz var nice insanlar öldü şuan bi süreçten geçiyoruz böyle düşünmeniz bir öğretmen olarak şaşırtıcı geldi.

mülteci dememiş ki. suriyelileri istemek zorundamıyız? sevgili din kardeşlerinin bizim başımıza birşey gelse bize yarım edeceklerini mi düşünüyorsun?
Mülteci olarak alıyor mu demiş bir mesajında
Biraz önce okudum.
Alıntı yapayım mı

Canım konun çok sakıncalı bir konu, bence kapatmayı düşünmelisin.

Hamilesin anlıyorum seni. Burada bunu söyleye söyleye dilimde tüy bitti ama evet ben de yanı başımda yüzlercesi ölürken hamileydim, psikolojim hala çok bozuk.

Ama sen "ben azınlığım, biraz da param var, ülkeden gitmek istiyorum" dediğinde bizlere ne olacak? Bencilliğin sırası değil, herkes çok hassas.

Hayat senin, istediğini yap ama herkesin birbirine düşman olduğu bu dönemde sağduyulu olup etrafında huzursuzluk yaratmaktan kaçınmalısın. Konunu okuyan onlarca kadın yazdıkların sebebiyle kendini kötü hissetti bugün.

Benim de evladım var. Ben hiçbir yere gitmiyorum. Eğer gitmek istiyorsan yakın çevrenle otur konuş, bunları buraya yazma. Sosyal medyada komplo teorileri atıp tutanlardan bir farkın kalmıyor. Yaptığın şey alenen moral bozmak.

Dediklerimi bi düşün.

Ahanda mülteci demişsiniz.
Ne sebep gostereceksiniz.
Ülkeyi mi kötuleyeceksiniz yoksa
Türkiye'nin durumunu bütün dünya görüyor merak etmeyin. Kötülemek için enerji harcamaya gerek yok. Ben esas sizlerin ülkemizi nasıl gördüğünü çok merak ediyorum. Yukarıda biri de taşı toprağı altın demiş. Yahu bir şey mi içiyorsunuz bu kadar terör katliamlarına, çocuk tecavüzcülerine, tartışmalı yeni yasa meselelerine, batan ekonomiye, haksızlıklara vesaire rağmen ülkeyi gül bahçesi görmek için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…