Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Ben de sürekli olumsuz haber okuyup anksiyetemi zirveye çıkarıyorum galiba. Bende dadanayım bari şu oyunlara.

Bi kanal daha var 7/24 savaş kazanmış gibi belgesel yayınlıyor da cıks olmaz tutmaz o yayın.
Bdv nin üstüne tanımam. Yok kaynanam yok kocam yok görümcem derken kafa dağılıyor.

Bi kanal daha var 7/24 savaş kazanmış gibi belgesel yayınlıyor da cıks olmaz tutmaz o yayın.
Bdv nin üstüne tanımam. Yok kaynanam yok kocam yok görümcem derken kafa dağılıyor.
Eskiden benim burada çok güzel kafam dağılıyordu, bi ara kaynana sorunum vardı. Kaynanam elini çekti benden ben başka şeylere daldım, kayınvalideme desem de azıcık benimle mi uğraşsa...

Eskiden benim burada çok güzel kafam dağılıyordu, bi ara kaynana sorunum vardı. Kaynanam elini çekti benden ben başka şeylere daldım, kayınvalideme desem de azıcık benimle mi uğraşsa...
Valla şöyle 4-5 aydır konu okuyorum düzenli. bi twitterım bi sözlüğüm vardı şimdi hepsinden el ayak çektim. Zaten kendi kafamdakilerle siyaset konuşuyorum artık. Kız kaynana sevilmez mi? Hele bir de konyalıysa :) Az önce bi kaynana konusunda payladım birini.

Ayyy kaynana çekilmiyor Konyalı hiçççç :) Kadınla o kadar mesafe koymaya çalışıyorum iki güne bir arıyor, hiç koymasam saat başı arayacak, hepsi ayrı dert..

Bence şu durumda her ülke Türkiye'den iyidir. Daha 3 gün önce yılbaşı eğlencesi alanı tarandı, hatırlatırım. İnsanların tesadüfen yaşadığı bir yer haline geldi resmen. Can güvenliği olmayan bir yerde yaşamaktansa ırkçılığın zirvesinde yaşamayı bile tercih ederdim. Can bu ya, ötesi var mı... Bir de ben ırkçılığın hiç bir yerde yaşanilmayacak koşullar oluşturacak kadar kötü olduğuna inanmıyorum. Şimdi buraya biri geliyor, filanca ülkedeyim, her yerde ırkçılığa maruz kalıyorum diyor. Öteki geliyor, ben de aynı ülkedeyim ama hiç ırkçılık görmedim diyor. Tabii bölgeye bağlı olabilir. Ben ülke tavsiyesi veremem ama gidebilecek fırsatınız varsa hiç durmayın diyebiliyorum. Ülke seçmek bile lüks şu vaziyetlerde.

Siz nerede yaşıyorsunuz şu an?

Ayyy kaynana çekilmiyor Konyalı hiçççç :) Kadınla o kadar mesafe koymaya çalışıyorum iki güne bir arıyor, hiç koymasam saat başı arayacak, hepsi ayrı dert..
Doktor oğlunu bi sana bırakmaz o ana vay vay milletin kv 2 güne bi arıyormuş benim ki ayda 1-2. Ben de laf arıyorum. Eşime derim sık sık anneni ara da konuşalım diye

Siz nerede yaşıyorsunuz şu an?
Ben ABD'deyim. Türkiye'ye kesin dönüş planlarım vardı geçen seneye kadar. En son geçtiğimiz yaz 40 kere düşüne taşına tatile gitme cesareti buldum. Sonra olaylar arttı. Şimdi değil dönmek, tatile bile gelebileceğimi düşünmüyorum.

Doktor oğlunu bi sana bırakmaz o ana vay vay milletin kv 2 güne bi arıyormuş benim ki ayda 1-2. Ben de laf arıyorum. Eşime derim sık sık anneni ara da konuşalım diye
Keşke benimki de ayda 1 arasa :) Annemden çok arar Allah var ki ben hiç aramam. O da bende laf arıyor ne bekliyorsa.. Aynen oğlu çok kıymetli, öyle böyle değil..

Beni yıkan olaylar değil olaylara verilen tepkiler. Bir canım var, veririm diye düşünürüm ama hamile olunca böyle düşünemiyor insan. Gidersem mutlu olacak mıyım ailemi ve yeğenlerimi düşünmekten, olmayacağım. Çocuğum olmasaydı bu kadar etkilenmezdim. Ama o olunca işler değişiyor işte.

Uuu olaylara verilen tepkilere girersek siyasetin dibine vurur bu konu. Size katılıyorum. Bütün bunlar birleşince bu ülke yaşanmaz bir hal alıyor işte.

Niye bi canınızı fikirden yoksun katillere veresiniz. Yok kardeşim benim canım kıymetli diyeceksiniz. Bi mertebedir gidiyor. Ben mertebe değil yaşamak istiyorum! Düşüneceksin, okuyacaksın, çocuğuna iyi bir eğitim vereceksin. Sonra ülken değişecek.

Canim oncelikle kendini azinlik görmen kendi adima uzuldugumu belirtmek isterim neden boyle dusumuyosun ki bu ulkede herkes özgür bundan birkere emin ol bakk bende Atatürkçüyüm küçüklüğümden bu yana annem ilgilenmistir bizimle annem bana sewdirmistir Atamı ama Atamı sewdiren annem sirf kapali oldugu icin ilkokul ogretmenim tarafindan hep asagilandim cezalara maruz kaldim buyudum okudum ama o hocayi hic unutmadim annemden kucukken utaniyordum ama o ogretmen bozuntusu yuzunden neysee benim ailemde goruşlerimize karisilmaz benim ateist sagci solcu gey sunni alewi yani her kesimden arkadasimda wardi benim icin sorun yoktu cok iyi bi meslegim wardi yoruldugumi farkettim isten ayrildim 28 yasinda kapandim cogu arkadasim sirf kapandom diye benimle iletisimini kesti isin icine başprtusu girince Atama karşi aldilar beni dislandim yalniz kaldim sadece bi ailem kaldi bukadar yasanmisliklara karsi ben hala Ataturkcuyum ben gene ulkemden nefret etmedim ulkemi terketmedim de umarim biseyler anlamissinizdir ayrilan hor gorulen sizler degilsiniz bizleri kabul etmediginiz icin sindiremediginiz icin ulkemden gitmek istiyorsunuz cok yazikk diyorum uzuluyorum sizin gibi zihniyetlere ayricaaaa Azerbaycan gideceginiz son yer olsun bilmiyorum biliyomusunuz ama azerbaycan zamaninda rusya somurgesinde cok kaldigi icin genel olarak rus watandas fazlalikta turkleri sadece para olarak bakiyolar insanliklari sifir
Gidicekseniz isvicre idealdir orada daha huzur bulabilirsiniz
Saygilarimla efemmm

Genc azeriler Azerbaycandan kosarak uzaklasiyor,bnce cok yerinde bi secim degil.
bnm esiminde bransi anestezi,bi doktor icin en karli secim Dubai Katar BAE..ozellikle BAEnde verilen maasla 1 yilda ev araba cekiyor insanlar altina borcsuz sekilde ama bransta en az 2 yil deneyim isteniyor.
eger AB ulksei olsun diyorsaniz son 2 yildir irkcilik oldukca artti,ben 7 senedir avrupadayim ama son 2 senedir duydugum gordugum seyler bni korkutuyor

Kanada'ya gidin, hem gocmen aliyor, hem misafirperver hem de yabanci dusmanligi daha az olan bir ulke. Cocugunuz da mutlu mesut buyur orada. Kaygilariniz da normal, bir suru insanin kaygisi ayni "ulkenin ne olacagi belli degil, cocuklarimizin geleceginden korkuyoruz", o kadar sik duyuyorum ki bu laflari inanamazsiniz, acayip bir korku var, ve bir suru yeterliligi olan insan kacmanin yollarini ariyor. Siz Kanada'ya bir bakin derim ben. Bir de Yeni Zelanda ve Avustralya var. Bayagi uzun zaman once Yeni Zelanda'ya bakiyordum ben (ruyamda gormustum ve merak edip arastirdim o yuzden), siz de bakin, onlar veteriner, hayvancilik ile ugrasan ve insaat sektoru ile alakali insanlar falan filan aliyorlar, oraya da bir bakin isterseniz ki eminim hekim ihtiyaclari da vardir.Bu arada ogretmenlik ile is yaparsiniz aslinda, akredite etttirmeniz lazim, ozellikle "ozel egitim ogretmeni " iseniz, bir cok ulkenin ihtiyaci var ozel egitim ogretmenlerine, haberiniz olsun.

Bence beyin göçü bu ülkeyi bu hale sokanların ekmeğine yağ sürmekten başka bir sey değil . Zaten Türkiyeden cıkıp Azerbaycana gitmeyi düşünmek bilmiyorum bana komik geldi . Şu durumda bir çok ülkede şuan benim ülkemde olan sorunlar yaşanabilir bunun garantisi istisnasız bir sekilde yok . Gidecekseniz bunun farkında olarak gidin .

Bu ülkede bulduğunuz %25 lik kısmı gittiğiniz ülkede bulamayacaksınız bunuda düşünün .

Öneri ülke konusuna gelirsek : Norveç der kenara çekilirim . Adamlar sosyal devlet anlayışı altında eğitim ve sağlıkta dünya markası .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…