Oğlumu Sanki Ben Değil Kayınvalidem Doğurmuş..

iyilik yapayım derken insanı deli ediyorlar..çok çok saçma annesi almıyor yatırmıyor ise yanında sana ne oluyor

annesinin kuzusu diye sevmesi normal de şunu giydir bunu giydir diye yarım saat önceden gelip söylemesi hele de bal vermesi alerji oldu yasak diye söylediğin halde hakiten sinir bozucu ve tehlikeli bir durum.bal verecek olursa birdaha ciddi ciddi oğlunu kucağına al vermesini engelle kavga çıkarsa çıksın küserse küssün!çocuğun sağlığı önemli!ay anlamıyorum oturun sevin arada mamasını yedirin hani tecrübelerinizi arada söyleyin "istersen şöyle yap kzım "deyin ama ille de şunu giydir bunu giydir şöyle yap diye niye karışırsınız ki!
lohusalığımda kayınvalidem aldı götürdü memleketine..15 günlüktük daha..kızım yarım saatte 45 dk da emerdi her verişimde isterdi ama oradan kayınvalidem hatta yetmedi eşimin halası "çocuk o kadar emmez kusturacaksın diye karışırdı hatta bi kere çocuk isterken çekip kucağımdan almışlardı sinirden deliye dönmüştüm.balık değil ya bu bebek doyunca zaten emmeyi bırakıyor!!garezim mi var çocuğuma benim!sonra çocuğa suyu yatarak veriyor "anne biraz çocuğu dik öyle diyorum "yok tabi çocuk da alamıyor...yine söyledim biberonu yanıma fırlattı gitti!sinir oldum ama yine büyüktür orada da zoraki kalacağım için gönlünü almaya çalıştım.lohusalığım bitti 2/3 gün sonra ramazan geldi oruca dayanamadım çünkü bebeğim küçük ayrıca evin işleri bana bakıyor...tutamadım orucu bir sabah çekinerek anne ben peynir ekmek bişiler yapcam dedim.."nie tutmuyormuşum oruç tutulmaz mıymış!mama bisküvi denen bişi var onlardan vermiyormuşum!" artık bana geldiler sonunda; "iyi de anne dinimiz bile emzikli kadına orucu tutamazsan sonra tutma ruhsatını vermiş,hocalar camilerde bas bas söylüyor emzikliye ruhsat var diye..sen neden karışıyorsun tut diye" deyip ekmeğimi yieceğimi alıp çıktım oradan ama yiyecekler boğazıma dizildi tek tek..emen bebeğe mama vereceğim bisküvili süt vereceğim hem de 2 aylık bebek bahsettiğimiz...
neyse kızım büyüdü biraz öyle gittik başkalarının yanında ben bunu annesinsen çok seviyorum o benim gibi sevemez deyince çıldırdım !başkası bile "etme anesinden fazla kimse sevemez 9 ay o taşıdı karnında her acısını sancısını çekti" diyor.."hayır hayır ben annesinden fazla çok seviyorum "diyor .iyi de anne onu 9 ay karnında taşıyan benim dedim ama ısrarla "siz bilemezsiniz ben onu öyle çok seviyorum ki herkesten çok seviyorum dedi..belki de hani torun sevgisi başka oluyor demek istedi ama böyle söylenmez ki!

bence tavrını koy ortaya eşine anlat güzel bir dille annenin böyle yapmasından hoşlanmıyorum onu severim ama bunlarhoş değil hele de sağlığı konusunda de..!araya biraz resmiyet kat anlamıyorsa...ya siz hevesinizi almışsınız işte bırak şimdi gelinin ne renk giydirirse giydirsin ne karışıp kendini sevgini aşağı düşürürsün anlamam!

Son düzenleme:

Valla canım sen iyi dayanmışsın..Benim oğlum 5. ayına girdi eşim bana müsade etmiyor oruç tutmama..Mama yeni başladık az az veriyorum çünkü kilosu yerinde..K.v. bana da dedi aslında tutabilirsin ben hamile iken de emzirirken de tuttum dedi..Sinir oldum..Ben ek gıdaya geçsem ok ama dinimiz müsade ediyorken de oğlumu mahrum bırakmak istemiyorum sütten..Hem sanane demi eşim yok diyor ille laf söyleyecekler..Kendi ağustos sıcağında mı tutmuş sana laf söylüyor gerizekalı hem 2 aylık bebeğe biberen mamasından başka verilmez.. Sen oruç tutsan 7 8 defa mama veremen gerek günler uzun ne gerek var..Saçmalık ya delirtiyorlar beniiiiiiiiiiiiiii

Annesi benken annesinin kuzusu diye sevmesi de normal değil bence yaa..Çünkü benim anneleri..Zor geçen hamileilğimde nerdeyse hamileliğinin % 80 ini bir hastane odasında sadece wc ye giderek geçiren bendim...Herneyse uyardım halamı bir kaç kez..Ama yine bildiğini okuyordu...İyiki uzak memlekette yaşıyoruz diye halime şükrettim....

yuhhh artıkkkk..sevme o zaman bu ne ya!ayıp denen bişi var hem ağzına ötürür hem de evine gelirim hesabı!seviyesizliğin bu kadarı..benim kayınvalidem de yavrumun yavrusu dedi hep 2 ay orada kalırken bir gün "iyi de oğlun doğurmadı heralde kendi başına" demeden edemedim gülerek .tabi yavrumun yavrusu senin de yavrun kızım dedi Allah tan

Son düzenleme:

canım normal olarak "annesinin kuzusu" demesinde ben bi sakınca görmüyorum çünkü annesi benim orada normal bir sevgi var diye düşünürüm.ama işin içine kısakançlık hareketleri girecekse benim kayınvalidem gibi "ben onu annesinden fazla seviyorum annesi benim gibi sevemez" derse milletin içinde o zman kızarım işte..

Benim annem değil,kayınvalidem değil..Halam :) Annesinin kuzusuzu derken beni değil,kendini kastediyordu...Annem annem diye seviyor,benim kucağımda ağladığını görse beni istiyor diyordu....

yavrumun yavrusu yarısı da yılan yavrusu

Eşimin anneannesi bir defasında birinden bahsetmişti torununu böyle seviyor die k.v. de yanımızda..Yok artık ya Dedim olmaz böyle bişey kadın bişey demiyor mu sesini çıkartmıyor mu ya dedim k.v. durdu bana baktı tuhaf tuhaf..

Bende bi arkadaşımdan bahsettim torununu oğul balım die seviyormuş..Ayy ne kadar saçma ya sanki oğlu doğurmuş da öyle söylüyor arkadaşım çok üzlüyor k.v. çok sinir oldum dedim..Anane de Oğul balı çok tatlı olur kızım dedi arıların en tatlısı oğul un oluşturduğu balmış..Heee ondan öyle diyor dedim kendi oğlunu kast ederek değilmiş dedim ama bence yine de tuhaf ya benim zoruma gider dedim..Ondan sonra hem anane hem k.v. oğul balımız diye sevdiler hemen bu konuşmadan sonra güldüm çok güldümmmm çocukca geldi bana al bak sana inat der gibi saçma da tabi ki..

Benim annem değil,kayınvalidem değil..Halam :) Annesinin kuzusuzu derken beni değil,kendini kastediyordu...Annem annem diye seviyor,benim kucağımda ağladığını görse beni istiyor diyordu....

hee 9 ay senin içinde idi seni hissetti ondan seni istiyor diyeceksin de işte olmuyor

bu olaya sinir olurum işte ağlar alıp kucağına bastırmak istersin sus yavrum diye senden önce alır kucağına ...hele seninn ki de halanmış..kızımı hastaneye götürdük topuğundan kan alınacak aplıyor benim önüme geçiyor yok kızım yok yavrum...ben arkadan bakıyorum.kızımın elinden tahlil için kan alınacak doktor emziğini ver al annesi diyor benden önce alıyor yok yok diyyor ya da ben almaya kalksam kucağıma kucağımdan alıyor kendisi pışpışlıyor "yok yok " diye..ama bi gün doktor fena azarladı "hanım çekil lütfen işimizi yapamıyoruz bırak ağlasın daha 1 aylık bile değil ciğerleri açılır ağladıkça "deyince yüreğimin yağları erimedi dersem yalan olur... bana 2. si olursa gelir burada doğum yaparsın diyordu hala da konusu açılsa der..ama Rabbim 2. yi nasip ederse çok bekler bir daha orada kafayı yemeye niyetim yok!

vala sorma hakikaten öyle oldu bazen dilimi tutamadım tabi sana aslında tutabilrsin demiş bu normal ama benimle resmen kavga eder gibi konuştu diyeceksen ben tamm dolaptan sabah kahvaltı için bişiler alacakken mi diyesin tuttu...neyse geçti gitti..ama canım kayınvaliden için gerizekalı demeni onaylamadım bilesin..tamam kızmışsındır ama yine de büyüğün eşinin annesi için kullanma bence bu lafı...

Biz eşimle iş icabı ailelerimizden çok uzak şehirde yaşıyoruz..Annem rahatsızlığı yüzünden gelemiyor...Üstelik kardeşim de yeni doğum yaptı..Kayınvalidem de rahmetli oldu...Annemlerde kaldığımda annem ben istemezsem asla bir şey yapmazdı...Annem dikkat ediyorken halama ne oluyordu bilmem...
Yemek yedirme düzenime de karışıyordu..Şöyle yedir,böyle yedirme diye...Ama aylarca o çocuklara bakan,yediren,emziren bendim..Daha 2 gün önce evime gelen insan ahkam kesiyordu bana..."Halacım,bu çocuklara aylarca tek başıma ben baktım.Bu zamana getirdim...Bu gün doğurmadım bunları" dedim...

K.v. demedim canım 2 aylık bebeğe bisküvi diyince ona kızdım ben öyle konuşmam kendime yakışmadığından büyüğüm olması benim için açıkcası çok bişey ifade etmiyor çünkü benim büyüğüm gibi davranmıyor..Ve saygım elbette var ama sadece eşimin annesi olduğu için..

canım evlenememiş çocuk hasreti var içinde boşver onu da öyle mazur gör artık ama yemek düzenine mudahale ediyorsa onların düzeni böyle hala deyiver..

bak canım kendikayınvalideme de kızsam da "gerizekalı " gibi bir sözün söylenmesine karşıyım bunu bilesin!..çünkü eşimin annesi saygım vardır başkasının da bu saygıyı duymasını isterim!
bisküvi konusuna gelince;ona kalsa belki börek kuru fasülye verecektik

Son düzenleme:
zaten bişey demiyordmki hiç mesala güzellikle dediğinde olur anne dediğimde oldu huyunada gittiğimde oldu ama bi yere kadar genede pek bişey demek istemiyorum dün mesala tartıştık bugün suratı beş karış bide küsüyo ben neden küsmüyorum acaba bi kere lafları yüzünden ağladığımı bilirim yok ben çocuğa bakamıyormuşumda yok sürekli hasta oluyormuşta inanki komşularımında çocukları var kızımla yaşıtlar onlar hep hasta oluyor benim kızım onlara nazaran daha az hasta oluyor bide bana diyorki bi hasta olsun ben sana sorarım hastaysada ben çekiyorum ceremesini yani neyin hesabını sorucakki ben onun zaten annesiyim annemlere gitsem ablamlara gitsem hasta etme çocuğu oralarda hep gittiğimde hasta oluyomuş halbuki orlarada hiç hasta olmadı kızım hep evde oldu kaptı hastalık bilemiyomuşum bakamıyormuşum hergün çocuk gelişimiyle ilgili bilgiler öğreniyorum mesala ben kızdığımda kızma çocuğuma ben döverim anneni diyor sen ağlama diyor kızımı susturmak için ağlatma çocuğu diyor sanki benmi ağlatıyorum çok evhamlı ama burda eltileriminde çocukları var onlara öle değil onlar erkek bu kız diyemi öle anlamadım iyiliğide var yani ama çocuk konusunda anlaşamıyoruz bu kadar karışmasa oda annesidri bakar deseki bakıyorumda hiç kirli gezdirmem ona özel yemekler yapıyorum kremiydi osuydu busuydu herşeyini düşünürüm ama kaynanama gre bakımsız çocuk bakamıyorumm
aynen cnm valla dün kendime maden suyu aldım kzıımda gördü meyveli olanından yarısını içti sonra gittim kendime bitane daha aldım kaynanam bakkalcı ondan alıyorum nisa içti yarsını bitane daha alıcam dedim oda 2 yaşındaki çocuğa verilirimi ciğerlerini yakacakmışım bende dedim cola fanta veriyosun onlar daha zararlı o zaman bişey olmuyor ama ne zaman vermişim dediki kızım görüp istese veriyor ben verme diyorum cips cola şeker bunlar çok zararlı bişey olmaz be diyor ama ben verince çok verilirmi diyor hayır kendisinin yaptığda yanlış benim yaptığım doğruya neden yanlışş diyor kızım hatsa olmuştu bronşit başlangıcı demişti dr iğne vermişti kaynanamda dr iğne verirse alma çocuğun cnı yanyor dedim hastalığı ilerlesinmi dr dan dahamı iyi bilicez banada karşır gezmeme giymime gezme dediğimde ablamla annem başkada bi yere gitmiyorum yani oda sürekli değil bi elbise alıyorum çok kısaymış dha uzunu yokmu bilgisayardn işimi gücümü yapamıyormuşum halbuki evimde işim gücüm aksamaz yapar bitiririm öle otururum bun un başına eşimin tarafı hep kapalılar benimde kapnamamı istiyor kaynanam eşim o konuda arkamda olmsa kapatırlardı hep etek giysene uzun bişi giysene oje sürünce bile bundan gusul abdesti geçmiyor ddiyor bende biliyorum çıkartıyorum zaten bana neysede kızımda akan sular duruyo Rabbim biliyo kötüde olmak istemiyorum kalvi kırılsın üzülsün sonuçta anne diyorum saygısızlık etmek istemiyorum aramız kötü olmasın iyi olsun istiyorm ama ölke yapınca bende kendimi durduramıyorum sonra eşim gelip bana kızıyor huzursuz oluyoruz madem evladını düşünüyorsun o kadar müdahele etme

onlar tutmuş olabilir ama biz çocuklarımızın sağlığını düşünüyoruz aynen kaynanamda bi kere öle demişti ben herkesten daha çok seviyorum acaba biz odunmuyuz duygu taşımıyomuyuz ki öle dşünüyolar anlamak zor

canım evlenememiş çocuk hasreti var içinde boşver onu da öyle mazur gör artık ama yemek düzenine mudahale ediyorsa onların düzeni böyle hala deyiver..

İçinde hasret olabilir ama o çocuklara çok kolay kavuşmadım ben...O yüzden ilk söz sahibi benim çocuklarım üzerinde...Eşim bile benden sonra gelir....Neyseki 10 günlük bir ziyaretti...Daha fazla kalmadığına memnunum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…