Oğlumu Sanki Ben Değil Kayınvalidem Doğurmuş..

Kızım 3 aylıktı memlekete gittim...ben kızımı emzirdiğim sürece hep 2,5-3 saat arayla emzirdim...doğumdan çıktığımda hemşiremiz 3 saatten önce yedirmeyin her ağladığında emzirmeye kalkmayın demişti...neyse...
memlekette çok bilen akrabalarım kızım her ağladığında yedirsene, ağlıyo bebek, ooo yazık aç yavrucak diye beynimi kemirdiler...anneme şikayet ettiler beni hatta aç bu yavru söyle yedirsin diye...karışmam dedi annem...o tutturdu bir düzen gidiyor, ben dahil olmam nasıl biliyorsa öyle yapsın dedi, sorarsa söylerim ihtiyacı olduğunda yardım ederim dedi...en son kadının biri sen nasıl anasın aç yavrucak deyince ipler koptu bende...kadına bir uçuşum var...çok utandım sonra bizim evimizde nihayetinde diye ama yapabileceğim bişey yok o benim kızım, anneliğime laf edeni paralarım...
Benim annem karışmıyorken çocuğuma, dış kapının mandalları halt etmiş...

işte hemen hemen aynı hesap benimkiyle...Annem,kocam bile müdahale etmiyorken....

Kırdımsa özür dilerim canım..Bir anlık sinir ile kaçtı =)) Gerçekten özür dilerim..

Pufff senin ki kötüymüş yahu yani bakkal olması heheh ben anlamıyorum ya bu pc takıntılarını valla çözemedim pc benim k.v. sadece oyun olarak görüyor gülüyorum sadece =D

Rabbim hepimizin yardımcısı olur inş. sabır ver Mevlamm..

canım benimkinin de var öle huyları eğlensin biraz deyip rahat bırakıyorum ikisini ama çok müdahale edince hop hemen alıyorum oğlumu. zaten nabız ölçerek karışır benimki.aman baştan çok yüz verme önünü alamayabilirsin. çocuk senin sen yetiştirip huyunu suyunu vereceksin sınırlarını çiz bence. zten zaman zaman tanıdıklarımda şahit oluyorum kayınvalideler çocuğun huysuz olmasında başlıca rol oynuyor çünkü yaramazlık yapıp anneyi uğraştırırsa kayınvalidenin keyfi katmerleniyor. ne garip bir bencillikse. çocuğun kişiliği olumsuz etkilenir demiyorlar da anneyi uğraştırmasını düşünüyorlar.

benim korkum da bu aslında sonrası..Umarım Rabbim yardımcım olur..Cümlemin inş.

Cnm aynen benim kayinvalidemde yalnız. Cocukları çok seviyor.ikiz olsun istiyor hamile kalmaya korkuyorum zaten evliliğime karışıyor birde cocuk olsa ne yaparım ben ?! İstiyorum aslında cocuğum olsun ama kayınvalidem yüzünden uykularım kaçıyor su kısa zamanda nefret ettim kendisinden. Yüzünü görmeye zaten dayanamıyorum. benden uzak dursunda ne yaparsa yapsın Bunalimdayim arkadaslar ne yapıyim akıl verin lütfen...

Spariş verme gibi bir şansım yok kusura bakma diyeceksin..Tövbe tövbee..Valla hamilelikten önce ve hamileliğim süresince söylediklerinin yarısı ya yapıyordur ya yapmıyordur he bu da yetiyor tabi o ayrı ama onların söyledikleri gibi olmuyor yani en azından bir kısmı..

Dün akşam anneanne de iftardaydık aynı zamanda da anneannenin doğum günü babama pasta aldırdım..65 yaşında ama mutlu olsun istedim..Anneannenin doğum gününü kimse kutlamıyormuş..Pasta aldım yaktım mumları süpriz yaptım çok mutlu oldu bir kaç defa kim akıl etti diyince k.v. babamın akıl ettiğini söyledi anneanne de şaşırdı şimdiye kadar kimse böyle yapmamış..Bir daha sordu k.v. halil işte dedi hıı sesini yükseltti sonra bende güldüm sonra yüzü asık şekilde gelinim söyledi dedi anneanne güldüüüüü ve çooooooooooooooooook mutlu oldu =))) Ebende sevindim ama k.v. heheh yüzünü görmenizi isterdim doğrusu..

K.v. Pastanın kremasından oğluma verdi ayyy benim şartel attı verme dedim bişiycik olmaz dedi olur dedim verme dedim ama tabi çoktan verdi ki ben pastanın bir dilimini yiyemedim kremasını da ayırdım içindekini bile..Var ya o an kimse olmasa kesin kıyameti koparırdım ki sesimi yüksettim o ara biri çay istedi ona da bağırdım ne var die ya ben k.v. bişey diyorum o ordan büşra büşra çay doldursana sonra bozuldu kız gerçi özür diledim durumu açıkladım ama laf sokamadım bala da bişeycik olmaz dedin bak hala izi var geçmedi diyecektim..

Bi oğullarını paylaşamıyorlar bi torunlarını bu ne ya . Hiç özele saygı yok . Giydirdiğine karışması ne ya . Çok ayıp yaptığı çokk .. Ben olsam eşimle konuşurdum bu konuyu .

Bi oğullarını paylaşamıyorlar bi torunlarını bu ne ya . Hiç özele saygı yok . Giydirdiğine karışması ne ya . Çok ayıp yaptığı çokk .. Ben olsam eşimle konuşurdum bu konuyu .

Eşim herşeyi biliyor canım çok defa konuştu annesi ile hatta babası ile de ama yok fayda etmiyor hep aynı bir çark içindeyiz konuşuyor bir kaç ay karışmıyor sonra yine aynı..Ama oğlum ile ilgili konuşmak fayda etmiyor..Dengesiz die nitelendiriyorum artık bir yaptığı bir yaptığını söylediğini tutmuyor..Şaşkın ve yorgun devam ediyoruz nereye kadar gider bilmiyorum inan hiç bilmiyorum..

ayyyy sen böle herkese heryerde akıl hocalığı yapmasan....kim neler yaşıyo biliyomusun sen kardeşim..........kaynannaları amma savunuyosun yafuuuuuu....yoksa sen kaynanaların ajanımısın :76:belki iyileri vardır ama geneli adinin teki
ii.................lütfen insanların aklı kendine yeter .......saçmalayıp durma insanı daha çok sinir ediyosun............ayrıca profilin neden bu kadar gizli çooook merak ettim..........................bu kanularda yorum yapmasan iyi olur............

galiba seninle kimse muhattap olmamış....................ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........insanlar burda sıkıntılarını paylaşıyo sen bayan çooook bilimiş ....o burnunu bu konulara sokma...............koparrım vallaaaaa

bir arkadaşımda aynı bu tip bir sorunla karşılaştı;

çok üzüldü kızcağız,kucağına zor alıyordu

sonra bir gün tepesi bir atmış;

bencede haklı insan kendi evladını kucağına alırken kayınvalidiesinden çekinir mi ya?

ona hep diyormuş ki;sen seversin şimdi biz sevelim;

ya kardeşim hepiniz sevin işte....dimi ya...

neyse sonra o akşam kayınvalidesine yeter artık bu çocuk benim ve istediğim zaman alırım kucağıma diye söylemiş..

ogünden sonra eskisi gibi olmamış tabi..

yani bu derece rahatsızlık duyuyorsanız ki haklısınız kesinlikle söyleyin..uyarın...tabi o zamanda onun sevmesini istemediğinizi gündeme getirip oğluna duygu sömürüsü yapacak....

eşinizede deyin net bir şekilde tavrını koysun;
buna hakları yok
ben söylersem kırılır ama sen uyar de...

çok kötü bişey bu ya..Rabbim yardımcısı olsun inş. bu dengesizler yüzünden bizim de dengemiz kalmadı..

tatilden döndük geçen hafta perşembe..KAyınvalidem oğluma oğlum kime gelmiş Annesine gelmiş die seviyor eşim sesini çıkarmadı bende güldüm sinirli bir şekilde ama anlamaz ki sonra eşime dedim ayıp değil mi yaptığı ne yaptı diyor duymamış bile eşime de sinir oldum kızdım sonra hep aynı şeyler ya artık tahammülüm yok bu ara yeni adet çıkardı gündüz gelip seviyor akşam da küçük oğlunu gönderiyor oğlumu istiyor yenge annem yusuf kayrayı istiyor sevecekmiş die..Geçen de geldi dün hatta amcası soruyordu dedi bende gelsin sevsin eve mi almıyoruz sanki..Spariş usulu nerden çıktı insin sevsin dedim..Hayır yani yukarı istese ne oluyormuş ki dedi seslendim geldi amcası sevdi k.v. de küstü gitti astı yüzünü şuan konuşmuyorum.. eşime anlattım ne gerek vardı cevap vermeseydin dedi o zaman başlatmasın desim ille bana bulaşacak yoksa duramaz..

konuşuyorum ama maalesef eşim ne yapayım diyor konuş diyorum daha önce konuştum bu kadın böyle diyor iyi o zaman bende böyleyim diyorum..sür git işte devam edecek nereye kadar çok merak ediyorum..

çok ayıp çok

ne kadar çok kıskanç kadın var yaa..

bakıyorum da kıskanç kaynanalara, küçükken kızkardeşini, arkadaşlarını kıskanmış, evlenmiş eltisini, görümcesini kıskanmış, yaşlanmış gelinini kıskanmış...

doyumsuz kaynanan. her güzel şey onun olsun istiyor. bunu da hak görüyor.

çocuk senin. ne anaanne ne babaanne "annelik" yapamaz. anne, babai anaanne, babanne... hepsinin yeri ayrı.

çocuğunun psikolojisi de bozulur.

yarın disiplin vermeye çalışınca sen kızdığında kaynana poppohlar... olmazz çok yanlış kaynananın yaptığı.

her konuda her zaman kadınların alttan almasını desteklerimi ama evlat ayrı.

onun psikolojisi bozulursa vebali de anne üstüne. evladınız için çekin restinizi kocanıza da kaynananıza da...

Allah yardımcınız olsun.

bizdede böyle olaylar olucaktı eminim amaa ben doğumumun 5.günü patladım dayanamadım
kundak yapalım diye tutturdu kaç kere söyledi ama belki 10 kere üst üstte.
en sonunda yeter bi daha karışma benim çocuğum bu. ben senden daha iyi düşünürüm dedim ve daha bir sürü laf saydım
zaten ağrım vardı, sinirlerim bozuktu o zaman.
oda bi daha ne sana nede çocuğuna karışırım dedi. şimdide komşu gibi sever. babaanne gibi diil.
memnunuz biz.

öncelikle merhaba,allah sabır versin ben o konuları yavaş yavaş atlatmıştımki şimdi ikinci bebeyi istiyoruz,yani sil baştan.çok karıştılar emzirme şeklime,giydiğine ,içtiğine herşeyine örnek;bebeyimi ilk defa kanguruya koyup dışarıya çıkarıcem ilk çocuğum hevesliyim tutturdu ben takıp gezdiricem hayır dedim sakın ısrar etmeyin sustu.biz o sıralar yapşık ikiz gibiydik k.valideyle bebeyimi arabasına koydum(beni tek göndermiyor çocuğu kaybedermişim)bir arabayı iki kişi nasıl kullanır ben duruyorum araba geliyo o sürüyor.ben sürüyorum o durduruyor deli olmuştum o iki yılı hatırlamak bile istemiyorum.bir kere yukarı verdim çıktığımda memesini bebeyime vermişti,annem napıyosun dedim emiyormu diye bakıyorum dedi bir daha sakın yapma yoksa bir daha vermem çocuğu sana dedim o an eşim geldi o da gördü o da güzel söylendi...offf of eski gülerim depreşti bide ikinci çocuğu yapıyorum sanırım ben Mazoşistim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…