- Konu Sahibi tacsizprenses
-
Kızım 3 aylıktı memlekete gittim...ben kızımı emzirdiğim sürece hep 2,5-3 saat arayla emzirdim...doğumdan çıktığımda hemşiremiz 3 saatten önce yedirmeyin her ağladığında emzirmeye kalkmayın demişti...neyse...
memlekette çok bilen akrabalarım kızım her ağladığında yedirsene, ağlıyo bebek, ooo yazık aç yavrucak diye beynimi kemirdiler...anneme şikayet ettiler beni hatta aç bu yavru söyle yedirsin diye...karışmam dedi annem...o tutturdu bir düzen gidiyor, ben dahil olmam nasıl biliyorsa öyle yapsın dedi, sorarsa söylerim ihtiyacı olduğunda yardım ederim dedi...en son kadının biri sen nasıl anasın aç yavrucak deyince ipler koptu bende...kadına bir uçuşum var...çok utandım sonra bizim evimizde nihayetinde diye ama yapabileceğim bişey yok o benim kızım, anneliğime laf edeni paralarım...
Benim annem karışmıyorken çocuğuma, dış kapının mandalları halt etmiş...
bak canım kendikayınvalideme de kızsam da "gerizekalı " gibi bir sözün söylenmesine karşıyım bunu bilesin!..çünkü eşimin annesi saygım vardır başkasının da bu saygıyı duymasını isterim!
bisküvi konusuna gelince;ona kalsa belki börek kuru fasülye verecektik
aynen cnm valla dün kendime maden suyu aldım kzıımda gördü meyveli olanından yarısını içti sonra gittim kendime bitane daha aldım kaynanam bakkalcı ondan alıyorum nisa içti yarsını bitane daha alıcam dedim oda 2 yaşındaki çocuğa verilirimi ciğerlerini yakacakmışım bende dedim cola fanta veriyosun onlar daha zararlı o zaman bişey olmuyor ama ne zaman vermişim dediki kızım görüp istese veriyor ben verme diyorum cips cola şeker bunlar çok zararlı bişey olmaz be diyor ama ben verince çok verilirmi diyor hayır kendisinin yaptığda yanlış benim yaptığım doğruya neden yanlışş diyor kızım hatsa olmuştu bronşit başlangıcı demişti dr iğne vermişti kaynanamda dr iğne verirse alma çocuğun cnı yanyor dedim hastalığı ilerlesinmi dr dan dahamı iyi bilicez banada karşır gezmeme giymime gezme dediğimde ablamla annem başkada bi yere gitmiyorum yani oda sürekli değil bi elbise alıyorum çok kısaymış dha uzunu yokmu bilgisayardn işimi gücümü yapamıyormuşum halbuki evimde işim gücüm aksamaz yapar bitiririm öle otururum bun un başına eşimin tarafı hep kapalılar benimde kapnamamı istiyor kaynanam eşim o konuda arkamda olmsa kapatırlardı hep etek giysene uzun bişi giysene oje sürünce bile bundan gusul abdesti geçmiyor ddiyor bende biliyorum çıkartıyorum zaten bana neysede kızımda akan sular duruyo Rabbim biliyo kötüde olmak istemiyorum kalvi kırılsın üzülsün sonuçta anne diyorum saygısızlık etmek istemiyorum aramız kötü olmasın iyi olsun istiyorm ama ölke yapınca bende kendimi durduramıyorum sonra eşim gelip bana kızıyor huzursuz oluyoruz madem evladını düşünüyorsun o kadar müdahele etme
canım benimkinin de var öle huyları eğlensin biraz deyip rahat bırakıyorum ikisini ama çok müdahale edince hop hemen alıyorum oğlumu. zaten nabız ölçerek karışır benimki.aman baştan çok yüz verme önünü alamayabilirsin. çocuk senin sen yetiştirip huyunu suyunu vereceksin sınırlarını çiz bence. zten zaman zaman tanıdıklarımda şahit oluyorum kayınvalideler çocuğun huysuz olmasında başlıca rol oynuyor çünkü yaramazlık yapıp anneyi uğraştırırsa kayınvalidenin keyfi katmerleniyor. ne garip bir bencillikse. çocuğun kişiliği olumsuz etkilenir demiyorlar da anneyi uğraştırmasını düşünüyorlar.
Bu yüzden çocuk yapmaya korkuyorum kaynanam bana bu kadar yakın yerde otururken her defasında cocuk olsun bende kalcak koynumda uyutcam derken... Ama bende tepkımı verdım cocugumu kımseye vermem dıye bozuldu aman cokta umrumdaydı.. Siz cocuk yapın benım yanımda kalır dıyor mantıkmı bu kaynanam bu arada tek kalıyor .. Sürekli cocuk baskısı var ustumde ıkız olsun dıyor şimdide bırını o bakcakmıs bırını ben
Cnm aynen benim kayinvalidemde yalnız. Cocukları çok seviyor.ikiz olsun istiyor hamile kalmaya korkuyorum zaten evliliğime karışıyor birde cocuk olsa ne yaparım ben ?! İstiyorum aslında cocuğum olsun ama kayınvalidem yüzünden uykularım kaçıyor su kısa zamanda nefret ettim kendisinden. Yüzünü görmeye zaten dayanamıyorum. benden uzak dursunda ne yaparsa yapsın Bunalimdayim arkadaslar ne yapıyim akıl verin lütfen...
Bi oğullarını paylaşamıyorlar bi torunlarını bu ne ya . Hiç özele saygı yok . Giydirdiğine karışması ne ya . Çok ayıp yaptığı çokk .. Ben olsam eşimle konuşurdum bu konuyu .
çok gençsiniz hayatı kaynana koca arasına sıkıştırp birde birbirinzi kışkırtmayın ne olur.insanlar torununu sevmeyecek ona sahip çıkmayacak ne yapsa size karışıyor olacak anlamak çok zor çocuğunuz sevgi görerek büyürse inanın daha sağlıklı olur sahipleniyor sanmayın size öyle geliyor ayrıca kendisi de doğursun filan çok kabaca konuşmalar siz gibi gençler yakışmıyor doğrusus
çok gençsiniz hayatı kaynana koca arasına sıkıştırp birde birbirinzi kışkırtmayın ne olur.insanlar torununu sevmeyecek ona sahip çıkmayacak ne yapsa size karışıyor olacak anlamak çok zor çocuğunuz sevgi görerek büyürse inanın daha sağlıklı olur sahipleniyor sanmayın size öyle geliyor ayrıca kendisi de doğursun filan çok kabaca konuşmalar siz gibi gençler yakışmıyor doğrusus
bir arkadaşımda aynı bu tip bir sorunla karşılaştı;
çok üzüldü kızcağız,kucağına zor alıyordu
sonra bir gün tepesi bir atmış;
bencede haklı insan kendi evladını kucağına alırken kayınvalidiesinden çekinir mi ya?
ona hep diyormuş ki;sen seversin şimdi biz sevelim;
ya kardeşim hepiniz sevin işte....dimi ya...
neyse sonra o akşam kayınvalidesine yeter artık bu çocuk benim ve istediğim zaman alırım kucağıma diye söylemiş..
ogünden sonra eskisi gibi olmamış tabi..
yani bu derece rahatsızlık duyuyorsanız ki haklısınız kesinlikle söyleyin..uyarın...tabi o zamanda onun sevmesini istemediğinizi gündeme getirip oğluna duygu sömürüsü yapacak....
eşinizede deyin net bir şekilde tavrını koysun;
buna hakları yok
ben söylersem kırılır ama sen uyar de...
Bi oğullarını paylaşamıyorlar bi torunlarını bu ne ya . Hiç özele saygı yok . Giydirdiğine karışması ne ya . Çok ayıp yaptığı çokk .. Ben olsam eşimle konuşurdum bu konuyu .
galiba seninle kimse muhattap olmamış....................ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........insanlar burda sıkıntılarını paylaşıyo sen bayan çooook bilimiş ....o burnunu bu konulara sokma...............koparrım vallaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?