şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....
ben memnunum,çocuklar da mutlu.herkes relaks...bravo canımçok güsel kurallar koymuşsun bende uygulamaya başladım seninkilerdende faydalanacağım çok sağol....
benim çocuğumun yaşıtı bi tane bile arkadaşı yok keşke olsalarda kirli pasaklı olsalar umrumda bile olmaz yeterki oğlum sıkılmasın .ama yok arkadaşsız çocuk büyütmek çok zor .
şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....
sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
benim küçük yeğenlerim bize her geldiğinde eşyalarımı saklamak zorunda kalıyorum..
üstelik onların anneside başlarında oluyor ama yapmayın oğlum diyor tamam bitti..
kirli ayaklarıyla yatağımın üzerine çıkıyorlar orda oturuyorlar..yatağımın halini düşünün..üstünde cips yiyorlar..anneside orda oturuyor ama işin garip kısmı bir şey diyemiyorum..ilginç bir şey gördüklerinde mutlaka kırıyorlar..
karınları sürekli acıkıyor..kendimiz koyucaz derken akşama yapılmış yemeği bitiriyorlar her yere döküyorlar..
evin içinde koşuşturuyorlar..dağıtıyorlar..balkondan aşşağı tükürüyorlar..
komşular kızar yapmayın diyoruz annesi yine yapmayın oğlum! bitti..
bi kaç bardak kırmadan gitmezler..çalışan bir oyuncak bulduklarında mutlaka bozarlar..
dolapların tutmalı yerlerin vidasını çıkarmışlar geçen gün..her geldiklerinde bilgisayarı soruyorlar..anneside bir şey demiyoor..yok dediğimde hesap sorar gibi noldu diyor..çocuk bozucak haberi yok..sürekli mızmızlar..büyük olan hemen ağlar..
6 ve 9 yaşında çocuk bunlar..yetişrilme tarzı tamamen..
yani diycem o ki..siz yine şanslıymışsınız..el alemin çocuğu der gerekirse almazsınız evinize
Yakın akraba olunca daha fena hakikaten, eve almama şansın da yok.. Hele anneleri de rahatsa o zaman hepten çekilmez oluyor..
Benim kuzenimin oğlu da çok yaramaz ve kuzenim onu hiç uyarmaz. Hatta ben uyarınca kızar, ağlarsa susturamayız der.
Daha 2 yaşında falandı oğlui, benim kzıımla yaşıt zaten. Benimkinin elinden oyuncak almaya çalışırdı, annesi de kızımın elindne alır oğluna verirdi. Neymiş efendim, onun oğlu asla bırakmazmış. Benim oğlum ağlamasın, mantığı.. Kimbilir evlenince hangi kızın başını yakacaklar ana-oğul..
Geçenlerde de oğlu ağır hastayken bize geldi, sağolsun hem bana hem kızıma bulaştırdı gitti. Bir de böyle hasta çocuğuyla kapı kapı gezen tuhaflar var yani..
harikasın canım 20 aylık bebeği ne güzel öğretmişsin yerim ben onu senin gibi annenin kızı alınmaz mı? sağol canım düşüncelerime tercüman olmuşsun işte bende senin gibiyim oğlum bi arkadaşına gidecekse eline yüzüne duş alması gerekiyorsa aldırır temiz giydirir parfümünü sıkar öyle gönderirim çocuk küçükken bunları öğrenirse ilerleyen yaşlarlada kendisi rahatsız olur pis dolaşamaz buda bi çevre kirliliği evlendiğindede eşine karşı temiz olmak zorunda bunları kendi isteğiyle yapar artık...
çocuklarla konuşsanız? eve geldiğinizde elinizi yüzünüzü yıkayın, yemeklerden önce elinizi yıkayın, akşamları yatağa girmeden ayaklarınızı, tuvaletinizi yapınca ellerinizi yıkayın filan diye? çamaşırlarını hiç değilse 3 günde bir değiştirmelerini söyleyin, temiz olmanın güzelliklerini anlatın. ama öyle ders verir gibi değil de onlar yemek yerken onlarla sohbet eder gibi. anneleri öğretemiyor ama siz onlarla ilgilenerek bir iki bir şey kapmalarına yardımcı olabilirsiniz belki? beraber gitsin çocuklar banyoya, sizin oğlunuz göstersin onlara? sudan korkacak halleri yok ya bu çocukların.
onun dışında her gün sizin eve gelmelerine zaten izin vermeyin. akşama misafirim var, başım ağrıyor, pazara gitmem gerek başınızda duramam evde yalnız kalmayın, temizlik yapıyorum gibi bahanelerle diğer çocukların evine veya bahçeye yollayın. oğlunuza da söyleyin eğer o davet ediyorsa sadece belli günlerde davet etsin.
Evli olmadığınızı ve çocuğunuzun da olmadığını düşünüyorum.
Bu söylediklerinizi insanın kendi çocuğuna bile öğretmesi kaç zamanını alıyor sizin haberiniz var mı?
İşi gücü bırakıp konu komşunun çocuğunu eğitmeye mi adasın kadın kendini?
Oldu olacak kreş açsın da bari para kazansın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?