Bence çok abartıyorsunuz.Onlar çocuk.Öğrenmeye de açıklar.Onlara ellerini yüzlerini yıkatabilirsiniz.Benim kzımda 7 yaşında.Haftalardır alman arkadaşları geliyor eve.Çocuklar alışkın olmadıklarından ayakkabıyla girmeye çalışıyorlar.Başlarında durup sürekli söylüyorum.eğer çorapları aşırı kirliyse de çıkarttrıyorum.daha küçükken evin her yerinde oynuyorlardı.tabii sonradan toplarken canım çıkıyordu.büyüdükçe bazı yerlere girmemeleri gerektiğini anlatıyorum.Çocuğuma başka odalara eğer o girmezse diğerlerinin de girmyeceğini söylüyorum.Zatende öyle.Sonuçta benim çocuğum diğerlerinin evinde her yere girmiyor çünkü izin verilmiyor.Bunların hepsi yavaşa yavaş zamanla.daha şimdi konuştum.
Ama diyorum ki onlar çocuk.Zihinsel engellilerde çalışırdım.Çocuklar sidik kokardı elllerinden tutardık.temizik elbetteki,hijyen elbetteki önemli ama her şey değil.
Doğuda çalışıyorum okulumun yanında lağım akıyor.çocuklar sürekli orada duruyor.Oynuyorlar hayret ederdik.ilçe millieğtim müdürüne söyledik bize dedi ki onlara hiç bir şey olmaz hocam ama siz kendinize dikkat edin asıl siz hastalanabilirsiniz.haklıydıda.
O yüzden diyorum ki dikkat etmeniz çok normal ama elbette temizlikte önemli ama kendini huzursuz edecek kadar değil.
kırıcı bir insan olsa okadar müsamaha göstermezdi zaten...en iyisi canım. hatta bir paket peçete ver.. cebinde bulunsun falan de. yine de çocuktur kırmamak gerekir. insaniyetle yaklaşman en iyisi oluroğulunuza da bu durumdan rahatsız olduğunuzu, sadece bir odada oynamalarını istediğinizi kırmadan anlatın bence :80:
arkadaşım onu ergenlik çağındaki gençler için yazdılar deodarant konusunu yazın günde bir kez duş alsa çok kısa psikolojisi bozulmaz çocuk rahat uyur bence...Ya tabi ki çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırılsın ama 7 yaşındaki bir çocuğun arkadaşına giderken parfüm sürüp saç tarayıp gitmesi de çok normal gelmiyor bana. Benzer şekilde, bir çocuk arkadaşlarıyla oynamaya gidince uslu uslu oturyorsa yerinden kımıldamıyorsa bu iyi bir özellik midir? Sonuçta çocuklar oyun oynasın diye bir araya geliyorlar, büyükler gibi oturup sohbet emtelerini beklemek mantıklı mı?
Çocuk bu burun da akar ter de kokar. Öyle hareketliler ki. Benim oğlum 11 aylık, yürümeye başlamak üzere, çok çok hareketli bir bebek. Hergün banyo yaptırıyorum. Arada erken uyur veya ateşi olur yıkayamazsam o bile ertesi gün ter kokuyor. 7 yaşında zıpır zıpır koşan çocuğun ter kokmasından daha doğal ne olabilir ki!
Şimdi temizlik alışkanlığı vermek adına aynen yetişkinler gibi temizlik ritüellerini uygulanması bekleyen çocukların ileride obsesiv kompulsif bozukluk hastası olma eğilimi var. Bu bilimsel bir gerçek.
Biraz özgür olsunlar, biraz kirlensinler. Deterjan reklamı gibi olacak ama doğruluğuna çok inanıyorum; kirlenmek güzeldir!
ben tahmin ediyorum konu sahibi arkadaşın bahsettiği çocukları anneleri yatarkende pijama vermiyor öyle yatıyorlar bazıları kendim gördüm..temizlik imandan gelir...her namazdan önce abdest alınır neden çünki eller ayaklar en çabuk kirlrnrn yerler...aşırı titiz olduğunuz için bunlar başınıza geliyor olabilir. sakındığınız göze çöp kaçar misali.aşırı titiz annelerin çocukları ileride tepkisel olarak pasaklı olabilirler allah muhafaza.çocuk bıkıyor bir zaman sonra sürekli kırklanır gibi yıkanmaktan...benim de oğlum var 4 yaşında.temiz bakarım.ter kokmaz, herzaman temizdir.bir de şöyle birşey var; üniversitede okurken bazı arkadaşlarım vardı.duştan sonra bile tenleri ağır kokardı.odayı kokuturdu.bizde bebekler tuzlanır.bazı yerlerde tuzlanma yokmuş.biz hiç kokmayız o yüzden...
aşırı titiz olduğunuz için bunlar başınıza geliyor olabilir. sakındığınız göze çöp kaçar misali.aşırı titiz annelerin çocukları ileride tepkisel olarak pasaklı olabilirler allah muhafaza.çocuk bıkıyor bir zaman sonra sürekli kırklanır gibi yıkanmaktan...benim de oğlum var 4 yaşında.temiz bakarım.ter kokmaz, herzaman temizdir.bir de şöyle birşey var; üniversitede okurken bazı arkadaşlarım vardı.duştan sonra bile tenleri ağır kokardı.odayı kokuturdu.bizde bebekler tuzlanır.bazı yerlerde tuzlanma yokmuş.biz hiç kokmayız o yüzden...
ben tahmin ediyorum konu sahibi arkadaşın bahsettiği çocukları anneleri yatarkende pijama vermiyor öyle yatıyorlar bazıları kendim gördüm..temizlik imandan gelir...her namazdan önce abdest alınır neden çünki eller ayaklar en çabuk kirlrnrn yerler...
konu sahibinin anlattığı konu farklı ... kendisi iyimser biri olmasa eve almaz çocukları kahırlarını çekip zorda kalıp buraya yazmaz onlara hayır diyemediği için yazmış...hergün bir sürü sokakta oynayıp sonra eve gelip at koşturan çocuklar sinir bozucu olabilir...normal o genç ve tecrubesiz olduğundan bize danışmak istemiş bence...tabiki temizlik başka.ama ben hastalık derecesindeki titizlikten bahsetmiştim.öyleleri var ki aşırı titiz olup da yaşlılığında hiç istemediği durumlara düşenler var.Allah kimseye yaşatmasın.hem temiz hem de azıcık rahat olmalıyız.ama tabi biraz orta yolu bulmak zor....
konu sahibinin anlattığı konu farklı ... kendisi iyimser biri olmasa eve almaz çocukları kahırlarını çekip zorda kalıp buraya yazmaz onlara hayır diyemediği için yazmış...hergün bir sürü sokakta oynayıp sonra eve gelip at koşturan çocuklar sinir bozucu olabilir...normal o genç ve tecrubesiz olduğundan bize danışmak istemiş bence...
kızlar boşverin yazışmalarda bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor.....bendeki haberleri duyun...hergün hergün çocuk avutmaktan kurtuldum...sayenizde hepinizin güzel fikirleri sayesinde...çok teşekkürederim çok sağolun...seviyorum sizi hepnizi nasıl neşeliyim anlatamamşimdi önce oğlumla onun anlayacağı şekilde bi konuşma yaptım hergün gelmesinler arada bi gelsin arkadaşların dedim anne bende istemiyorum ama kendileri geliyorlar dedi çocuklar yine geldiler bende banyoda ellerimizi yüzlerimizi yıkayalım ayaklarımızı yıkayalım dedim koşuştururken lütfen odadan dışarıya çıkmayın koşmayın dedim oturduğunuz yerden oyuncaklarla oynayın dedim ...ben müdahale edince canları sıkıldı gitmek istediler bir dahada gelmediler...:92::92::92:
senin adına sevindim canım.en doğrusu olmuş..şahsen ben hergün hergün katlanamazdım.anneleri ne rahatmış vallahi.saldım çayıra misali....
tebrik ederim tatlım :) sonunda kurtulmuşsun çok sevindim :109:
Tatile girince çocuklar komşulara atılmak isteniyo tabi, okuldaki öğretmen bakıcıları yok oldu bi anda.
Titizlik konusunda anlattıklarınızda haklısınız ben de olsam her şeyi çamaşır suyuyla yıkardım, sanırım kurtulmuşsunuz geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?