Tesekkur ederim tavsiye icin , odev konusunu baska bir arkadas daha yazdi , bu sene farkli bir yol izleyecegim :)Eşinizin yeni çıkan sağlık sorunlarından bahsetmişsiniz sanırım biryerde. düşkünlüğü son dönemlerde arttıysa bu da tetiklemiş olabilir. Belki baba daha yorgun oluyordur ya da kaybetme korkusu size daha çok bağlanmasını sağlıyordur. Bir de ödevlerini gerçekten birlikte yapmamalısınız, bireysel çalışmayı öğrenemez bu şekilde. anladığım kadarıyla yoğun bir temponuz var, ev ödevleri birlikte geçirdiğiniz kısıtlı zamanın bir parçası ve içten içe siz de başbaşa olduğunuz zaman dilimini pek daraltmak istemiyorsunuz aslında ama o ödevlerini yaparken sizin yanında olsanız dahi kitap, dergi okumak gibi farklı bir işle uğraşmanız daha doğru olur.
Yok su anda iyi durumda esim sadece gunluk almasi gereken ilaclari var cok sukur bakim suresini atlattikOedipus sendromu desem çocuk 9 yaşında..
Oğlunuz sizi çok seviyor. Eşinizin sağlık durumu yüzünden sanırım ilgi göstereceksiniz bakacaksınız sonucta eşiniz. Ama çocuk etkilenmiş belli
Bir oyun arkadaşı var mı acaba veya sevdiği okul arkadaşı...Yok su anda iyi durumda esim sadece gunluk almasi gereken ilaclari var cok sukur bakim suresini atlattik
Oglumla aramizda buyuk ask var gercekten , ben sadece bana bu kadar bagimli olmasini istemiyorum :)
Aslinda xok sosyal bir cocuk inanilmaz genis bir cevresi var , eve gidip gelen arkadaslari da var tabi surekli degil ama sık sık bulusma ayarlariz diger annelerle koordine olarakBir oyun arkadaşı var mı acaba veya sevdiği okul arkadaşı...
Bende kücükken oğlunuz gibiydim, kardeş yoktu arkadaş yoktu. Olanlar ya çok büyüktü ya çok kücük
Bende annemle evde saklambaç oynamak isterdim. Annem çok sıkılırdı 2 oynadıktan sonra bırakırdı çok üzülürdüm.
Tabi kötü de sonuclandı her yere anne ile gitme isteği, anneye sormadan hiçbir karar alamama...
Sosyalleşsin çocuk zaten okul çağı, ebevyenlerinden biraz uzaklaşır arkadaş ortamına girerler liderlik, grup kurma, iyi davranıs, kötü davranıs gibi bir çok kavram girer hayatına
Ama aksi davranıslar olursa belki uzmanla konusmalısınız.
Ahhaa supermis gercekten aha da bizim halimiz
Okulun pedagogu var , bizim gecmis yillarda gittigimiz pedagog da var onu bi ariycam bu hafta zaten
Aslinda xok sosyal bir cocuk inanilmaz genis bir cevresi var , eve gidip gelen arkadaslari da var tabi surekli degil ama sık sık bulusma ayarlariz diger annelerle koordine olarak
Saklambac mevzusu bizde de vardi , bi ara her aksam 1 saat oynuyorduk , is cikisi gercekten muhtesem oluyordu :)
Ben onu kirmamak icin zaten her beraber yapalim dedigi seyi yapmaya calisiyorum , bahcede futbol bile oyniuoruz
Inanin bisiklete binerken beni seyret dedigi icin sokakta kucagimda bebek yarim saat beklrmisligim var
Ne yaparsam yapiyim bitmiyor talepleri belki de bu kadar cok herseye evet dememem gerekiyor
Mesela esim hep bunu soyler bana , her istedigine evet deme diye ama ben kirmamak adina ilgili anne olmak adina her beraber oyun talebine tamm diyorum
Sonra da olup bitiyorum yorgunluktan ve artik bu noktaya geldim iste
İlkokula başladı 6 yaşında. Normalde evden kaçmaya yer arayan babaannede kalmak için bahane arayan çocuk yaz tatilinde bi anda beni görmediğinde bi anda ağlayan çocuğa dönüştü.Okulun pedagogu var , bizim gecmis yillarda gittigimiz pedagog da var onu bi ariycam bu hafta zaten
Tesekkur ederim yorum icin :)
Senin buyuk kiz kac yasinda? Acaba belli bir donemi mi var bu bagimliligin
Tesekkur ederim :)Tebessümle okudum :) Belki kız kardeşi biraz büyük olsaydı 3 yaş gibi bu baglılık biraz azalırdı diye düşünüyorum :) Ama siz üstünüze düşen her şeyi yapmışsınız bence. Son çare uzmandır belki. Bide okullar açılıyor ya sorumlulukları olucak ödevleri olucak. Düzelme olur bence. Allah yardımcınız olsun
Ah kiyamam , cok duygusal demek ki seninki de , ay ilkokul 1.sinif basli basina olay zaten , benim psikolaga ihtiyacim olmustu oglan bire basladiginda o kadar diyimİlkokula başladı 6 yaşında. Normalde evden kaçmaya yer arayan babaannede kalmak için bahane arayan çocuk yaz tatilinde bi anda beni görmediğinde bi anda ağlayan çocuğa dönüştü.
6 yaş sendromu oluyor bazen kısa bazen uzun sürüyor dediler ama bilmiyorum. Ara ara tırnak yerdi onu da artırdı iyice. Pedagogla iş birliğiyle üzerinde duruyoruz ama umarım kısa sürer.
Bide kız çocuğu , herşeyi kendine dert ediyo bu sefer bütün yazı nasıl geçirdim hiç bilmiyorum İnan.
Tesekkur ederim :)
Okullarin acilmasi biraz yorar onu diye umit ediyorum
Ya cok komik , dun kardesi ilk defa topla oynamaya basladi , sipa havalara uctu oley artik beraber top oynayacagiz diye :) o kadar cok seviyor ki bebegi insallah hep boyle devam eder
Bu hafta burdan aldigim tavsiyeleri uygulayacagim , pedagogu da arayip telde gorusecegim , grlismelere gore bir yol izleyecegim
Galiba benimde olacak :)Ah kiyamam , cok duygusal demek ki seninki de , ay ilkokul 1.sinif basli basina olay zaten , benim psikolaga ihtiyacim olmustu oglan bire basladiginda o kadar diyim
Sana da kolayliklar diliyorum :)
Evet kardesi olmasini com istemisti :) sabirsizlikla buyumesini istiyor ama aralarinda 8 yas var kiz buyudugunde oglan yuzune bile bakmayacak onun :)Kardeşi biraz büyüsün daha mutlu olucak onunla oynamak isticek abisi olarak :)
Bakın bir hareketiyle nasıl mutlu olmuş kardeşinin. Daha kücücük bebek ne hareketler yapacak abisi de yanında olucak :)
Yukarda her şeye evet demekle ilgili birşey yazmışsınız bakın problem bu da olabilir.. O yüzden diyelim ki ödevi sizinle yapmak istiyor evet demeyin. Eğer takıldıgı yerler varsa yardım edin sadece ona. Sorumlulugu oldugunu ve annenin her ödevde sorumlulukta ona yardım etmeyeceğini bilsin. Görevin sorumlulugun bilincinde olsun...
Seni cok iyi anliyorumGaliba benimde olacak :)
Bide okulun saat dilimi uzun baya, umarım bi arıza çıkarmaz içim içimi yiyor desem yalan olmaz. Okula gidip duvarın arkasından izleyesim geliyo. Zaten çocukla asla görüştürmüyorlar, oryantasyonda da 2-3 saat bitene kadar görünmek yasaktı gitsem 2 yaşında çocukla oralarda napıcam ama çok telaşlıyım evde şuan
Ahh ahh inşallah.. sabırla bekliyorum. Anaokulunda böyle değildim acaba benim paniğim heyecanımda ona yansıyor mudur bilmiyorum.Seni cok iyi anliyorum
1.sinifta ilk iki hafta izin almistim , sabah okula birakip yakin yerlerde takiliyordum 4 e kadar , cikista da gidip aliyordum :)
Insanin ici gidiyor , yedi mi , tuvalete gitti mi , arkadaslar nasil falab diye
Gecicek merak etme :)
Yansiyodur buyuk ihtimalle ama rahat ol diyemiyorum cunku bende paniktim cok :)Ahh ahh inşallah.. sabırla bekliyorum. Anaokulunda böyle değildim acaba benim paniğim heyecanımda ona yansıyor mudur bilmiyorum.
Geçen hafta okuldaydık hep öyle bi konumuz olmadı. Ama direk özel no ile değil kurumsal numaralarıyla arayacaklar. Düzenli olarak her hafta aranacak.Yansiyodur buyuk ihtimalle ama rahat ol diyemiyorum cunku bende paniktim cok :)
Ama bi kac hafta sonra rahatlarsin alisirsin
Ogretmenle iletisimi nasil kuruyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?