Ahaa kiyamam yaa sezeryanli kadin nasil oynasin onuÇocuklar bİzden daha farklı bakıyorlar hayata. Kızım geçen gün ama azıcık kendin oyna dedim. Bana dedi ki o zaman sende evlen. Kardeşim olsun. Evlenmeyeceksen kardeş edinelim (evlat edinmek) tek başıma olmaktan sıkılıyorum.
Bize göre çocukların hayatlarını sürekli değiştiriyoruz gibi geliyor. Ama onlar başka türlüsünü bilmedikleri için bu onların normali. (Allah esirgesin büyük kayıplar, kavgalar olmadığı sürece).
Kardeş kıskançlığı fikri çok olabilir. Annem sezeryanla kardeşimi doğurup eve geldi. Çinçan oynayacağım ipin içine gir diye ağladım. :) hala söyler
Inanin surekli opusup koklasiyoruzFirsat buldukca siz sarılin öpun .O sıkılir heralde diyecegim ama bende de var. Biri on biri onyedi ikiside anne düşkünü Sicakta sarıl anne öp anne öpiym anne okulda şu oldu yolda bu oldu vs.....
Cok sıkılirsam "üniversiteye gidince çok ararsın "diyorum kendime. Oģlanlar öyle oluyor malesef .
Hadi bakalim insallah olur , bu hafta deniyim bi :)Başınızdan savmak değil tam aksine büyüdüğünü artık kendi ödevlerinin üstesinden gelebileceği şeklinde konuşursanız sanırım ufak çaplı gaza gelebilir
Cok guzel anlattiniz :) onu soyle bir ornekle acikliyim ; gecenlerde dedi ki bana " anne sana birsey dedigimde hemen telefonu birakip gozlerime bakarak beni dinliyorsun ama anneannem oyle yapmiyor :) "Sorunun ne zaman çıktığını tespit etmeniz cozum yolunda önemli bir adımdır. Evlenince mi, kardesi mi dogunca mi, siz işe başlayınca mi vs vs. Bunu bi düşünün. Siz isteyken kim bakıyor?
Bir de, bazen bedenen çocukların yaninda oluyoruz, sorularina cevap veriyoruz, yemek yediriyoruz, yikiyoruz, uyutuyoruz. Ama ruhen orda olmuyoruz. Belki yorgunluk, belki uykusuzluk, belki iş yerindeki olaylar vs kafamizin bir kenarindayken, çocuğa yuzde yuz odaklanamiyoruz. Yani ruhen tamamen çocuğa birakamiyoruz kendimizi. Tam anlatabildim mi bilmiyorum. Ama çocuklar bunu hissediyor ve ne kadar vakit gecirirseniz gecirin, doyuma ulaşamıyor
İnşallah. :)Ahaa kiyamam yaa sezeryanli kadin nasil oynasin onu
Ya bizde zaten oglanin israriyla hemen evlendik
Bana baba bul deyip duruyordu , esimi de cok aevdi tanistiginda , daha biz nisanlanmadan baba demeye basladi
Evlenir evlenmez de karsima gecip hadi bana kardes yapin desi
Gercekten farkli bir dunyalari var
Hep mutlu olsunlar insallah
17 yaşındaki 1.90 boyunda bi sariliyor belim geriye kıvriliyor .Belim koptu diyorum sen dur ben seni kucaklarım diyor olmadı çömeliyor .Kış gelince bolca sarilalım çok sıcak diyorum .Inanin surekli opusup koklasiyoruz
Koltukta kucak kucaga oturuyoruz
Yarim saatte bir seni seviyorum diyoruz birbirimize
Univ konusu acilinca benim sipa agliyor seni birakip gitmem diye
Cok sukur iyi ki varlar
Oy masallah , allah ayirmasin17 yaşındaki 1.90 boyunda bi sariliyor belim geriye kıvriliyor .Belim koptu diyorum sen dur ben seni kucaklarım diyor olmadı çömeliyor .Kış gelince bolca sarilalım çok sıcak diyorum .
30 ay emzirdim sipayiOzellikle birlikte uyuma kısmı çok sıkıntılı.
Bir dönem gittiğimiz cinsel terapist erkek çocuklarının anneye aşırı bağımlı olmasını uzun süre emmesinin birlikte uyumasinin ilerde cinsel hayatını olumsuz etkilediginden bahsetmişti.
Hatta bizzat eşim yaşadı böyle sorunlar ve evliliğimiz bitme noktasına geldi.
O nedenle ben ay aman ne tatlı anne oğul gibi bakamadim olaya.
Bence kesinlikle destek almalısınız biraz daha bağımsız olmalı oğlunuz.
Hep boyleydik biz ama bazi konularda yanlis yapmisim , simdi disardan bizi tanimayan insanlar yorum yazdimca fark ediyorum bazi seyleriDoğal olun ona fazla ılgi göstermeye calismayin çocuk kendini güvende hissetmiyor siz aşırı ilgi gosterince çocuk bu aşırı ve doğal olmayan ilgi neden diye düşünüyor
Futbola ve bateriye gidiyorAz biraz daha dayan ergenliğe girince ki bir kaç seneye girer başka şeylerin peşine düşecektir :) tabi basket voleybol futbol gibi kurslara göndersen iyi olur sanki
Aynı benim büyük kız kıskanıyorlar anneyi paylaşmak zor geliyor konuşarak cozebilirsin bak o çok minik tuvalete bile gidemez yemek bile yiyemez bakıma muhtaç ama sen öyle misin abi oldun aynı zamanları seninle de yaşadık buyudun sıra onda buyusede sana arkadaş olsa biran önce birlikte gezsek vs vs :))Oğlunuz sizinle mi yaşıyor babasıyla mı ? Ilk aklıma gelen bu yasta sizi ve Kardeşini kıskanması bu yasta bir çocuğun anneyi paylaşmak istememesi çok doğal
Amin allah hepimizin evlatlarini korusunAllah sizin ve cümlemizin evlatlarinizi güzellikle büyütmeyi nasip eder insallah. Öncelikle biraz kendinizi dinlendirin cok agir bir tempoda 7 gün calisiyorsunuz hic dinlenmeden aokudugum kadariyla. Kendinize bukadar yüklenmeyin ki, evlatlarinizla daha fazla vakit gecirmeye vaktiniz kalsin. Oglunuz bence sizi cok özlüyor ve sizi kaybetme korkusu yasiyor üstüne bkrde kardes gelince tamamen size baglanmis. Bence eyer mümkünse maddi olarak bir süreliyine ise ara verin ve gün icerisinde oglunuzla iki defa birer saat beraberce sadece ona ait oldugunuzu hissetiricek aktivitelerde bulunun, bebeyiniz uyanincada kardesiyle ve sizinle beraber birseyleri paylasmasina olanak taniyin ve istediyi sevgigi bol bol verin kucaginizda olmak istiyorsa birakin kucaginiza doysun. Yeni bir kardesin gelmesi belki oglunuzu etkilemis olabilir ve sizi paylasmak istemiyor olabilir, birde calisma temponuz üstüne binince oglunuz sizi icten ice cok özlüyor ve siz yanindaykende maximum sizinle olmak istiyor olabilir.
Bol bol konusuyorum :) bide surekli kendisinden ornekler veriyorum , sende bebekken boyle yapardin , sen su zaman emeklemeye baslamistin , bak bu mamayi sende cok severdin vs.. surekli yanimda oldugu icin surekli sohbet de ediyoruz :)Aynı benim büyük kız kıskanıyorlar anneyi paylaşmak zor geliyor konuşarak cozebilirsin bak o çok minik tuvalete bile gidemez yemek bile yiyemez bakıma muhtaç ama sen öyle misin abi oldun aynı zamanları seninle de yaşadık buyudun sıra onda buyusede sana arkadaş olsa biran önce birlikte gezsek vs vs :))
Bizim zamanimizda babalar normal at essek olurdu pinkie pie neküçükken babam işten ne kadar yorgun gelirse gelsin "hadiiii my little pony" diye üstüne atlardım koskoca adam pinkie pie olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?