- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi ipekbocegikoza
-
Otizm zeka problemi değildir hatta daha zekidirler yaşıtlarından. İletişim ve sosyalleşme problemidir. Ama diğer sorunları için pedogoğa danışın.
Bence fazla ince düşünüyorsunuz
neden arada kaçırsın ki eylülde 38 aylık olacak
oğlunuz büyümüş bunu hem sizin hem de onun kabul etmesi gerekiyor
çiş öğrenince bir sene kaçırılır gibi bir durum yok ki
21 aylık öğrenen oğlum sadece bir kere okulda altına kaçırmış ki bence o da kreşin hatası tanımadığı birisi ile tuvalete göndermişler oturmuş ama yapmamış o da yaptırdım sanıp getirmiş çocuk da müdürün kucağına yapmış
oğlum o zaman 25 aylıktı bu arada
evde babaanne ile tv karşısında geçireceği bir sene onu yorar
en azından yarım gün gidip sosyalleşmeli
Evet ama şuan kreşe gönderecek durumum yok. Birazda onun için seneye dedim.
kreş diyorum,
benim oğlum da çok çekingendir,
kreş sayesinde baya açıldı.
şu an hala yetişkinlerle iletişim kurmak istemiyor ama öğretmeni ile, bebekliğinden beri gördüğü arkadaşlarımla ve akrabalarla gayet iyi anlaşıyor. Kendi yaşıtları ile de gayet iyi. küçükleri benim oğlum da sevmez, bir şey oynayamıyor ya onlarla, o sebeple :)
Kreşe alışması kolay oldu mu. Zorluk çıkardı mı size. Çünkü benim oğlum eminim en az bir hafta ağlar.
Kreşe alışması kolay oldu mu. Zorluk çıkardı mı size. Çünkü benim oğlum eminim en az bir hafta ağlar.
Suzin cocuğunuz da dısari da kendini yere atıp mı ağlıyor istediği olmadığında ? Benim ki de 2 yaşında şuan çok hırçín
Merhaba oncelikle korkayin lutfen bazi cocuklarda bu 2 yas sendromu cok agir gecebilr hatta uzunda surebilir..bir pedegog yardimiyla ustesinden geliceksinizdr merak etmeyinArtık ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım kızlar. Ben çocuk sahibi olmadan önce çok güzel çocuk yetiştiricem diye hayal kurardım. İki yaşına kadar öyle de oldu çok sakin kendi halinde bi çocuktu. Ne zaman çalışmaya başladım işler değişti şuan 3 yaşında ve hareketleri çok değişti hırçınlaştı hiç söz dinlemiyor. Evde oyuncakları fırlatıyor kendinden küçük kuzenine oyuncak atıyor yere düşürüyor onu kıskanıyor. Dışarı çıkıyoruz elimizden geldiği kadar önce onu memnun etmeye çalışıyoruz sonra kendi işlerimize bakıyoruz ama memnun olmuyor. Bazen ne istediğini bile anlayamadan bakıyorum kendini yere atıyor ya da yanımdan hızla koşmaya başlıyor yetişemiyorum. Yaşıtlarından ve kendinden küçük çocuklardan hiç haz etmiyor. Yanına bi çocuk yaklaşsın hemen ya ağlar ya yere yatar. Eve gelen misafirin yanına bile yarım saat alışma süreci geçmeden çıkmaz kuytu bi yerde saklanır beni de yanında ister. Geçen gün perdeciye gittik orda kız ona göz mü kırptı ne yaptı bilmiyorum hemen kendini yere attı kimse ona bişe demeyecek yani o derece kapalı dışarıya. Ama kendinden bi kaç yaş büyük çocuklarla iyi anlaşıyor oyun falan oynuyor o da yine alışma süreci geçtikten sonra. Bir anda adapte olamıyor insanlara. Daha aklıma gelmeyen bir sürü garip davranışı var. Şimdi ben oğlumla nasıl konuşmalıyım güzellikle anlatıyorum ama tamam anne demiyo yine yapıcam diyo inat yani. Çaresiz kaldım artık birilerinden yardım almam lazım nasıl davranmam gerektiği konusunda. Çocuk psikoloğu yardımcı olur mu?
2 yaşında mı kreşe verdiniz ne gibi zorlukları oldu bende çalışıyorum ve kreşe vericem seneye bana yardımcı olabilirmisinizbir de tuvalet eğitimi konusu var,
temmuz demişsiniz, kendinize göre iyi bir tarih anladığım da,
havalar çok sıcak değil mi, ben 7 aylık oğluma kıyamıyorum bu sıcakta altında hava almayan bezle dolaşıyor diye,
ne yapsam diye düşünüyorum.
yazık 3 yaşında çocuğa da, haftasonları hafiften bezsiz durmaya alıştırsanız, herkes aynı yöntemle bıraktıracak diye bir kaide yok ki, siz oğlunuza hava çok sıcak bir kaç saat takmayalım diye söyleyin mesela.
yavaş yavaş alışacaktır diye düşünüyorum.
Haftasonları ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama pikniğe vs giderken de bezsiz çıkarabilirsiniz, yedek kıyafet alırsınız yanınıza.
tuvalet iletişimini araştırın netten mesela, çoğu anne birden bezi bıraktırmaktansa bir dönem belirli saatlerde bezsiz tutarak alıştırıyor. Ben aynı yöntemler 20 aylıkken büyük oğluma bezi tamamen bıraktırdım. Bir yaşında başlamıştım bezsiz saatlere. Çalıştığım için çok saatlerini tutturamadığımdan o kadar uzun sürdü bırakması, yoksa daha erken kuru bezle dolaşmaya başlamıştı.
Çiş eğitimi olmadan da alıyor kreşler. Kreşin çok faydası olur diye düşünüyorumBabaannesi bakıyor. Seneye kreş gibi bi yere vermeyi düşünüyorum daha çiş eğitimi yok çünkü.
Devlet okulu araştırın
Bez vs masrafı da olmayacak
Hem babaanne de ferahlar yarım gün
Oyun evi nasıl oluyor heryerde olur mu ve ücretleri nasıl oluyorsiz işe başladığınız için tepki gösteriyor bence. çiş eğitimi konunuza da yazmıştım, 2 yaştan sonra çok geciktirmemek gerekiyor diye düşünüyorum çocuk da rahatsız oluyor çünkü. benim kayınvalidem bu konuda çok çaba göstermişti, yani atla deve değil iki oğlan büyüten bir kadın benim oğluma da benden kolay çiş eğitimi verdi.
babanneyi ikna edebilirseniz bence başlayın yavaştan. benim oğlum da asosyaldi çocuk görünce kaçardı, oyun grubuna götürdüm haftada 3 gün benimle ya da babannesiyle gitti, oyun terapisi aldırdım. baya açıldı. şimdi ara verdi oyun evi ama haziranda yine başliyacağız. size de tavsiye ederim. kreş öncesi de hazırlık olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?