Oğlumun kilosu:(

Himm sizinki daha kiloluymus ya o hazır mamalar çok kilo yapyomus.
Bende 7 inci aya kadar sadece anne sutu verdim,sqnliydim çok şükür 2 yaşına kadar emzirdim.
Ama genelde hep duyorum bebekler emmiyo yada erken birakiyo etrafimdada çok,öyle mamayla zor oluyomus,emzirmek cok rahat ben kestikten sonra anlqdim.

Baya kilolu Bence. Cocugun kilolu olmasi bana Göre annenin elinde.
Biseyler yapmazsaniz cocugun sagligi bakimindan ve ilerde okulda hic iyi
Olmaz.
Cocuklar kendi aralarinda acimasiz oluyolar ve sismanlik malesef
Alay konusu oluyo...

Siz annesiniz size yediği her zaman az gelir :))
Hatta yedikçe sevinirsiniz,içiniz hoş olur..

Doktordan yararlanmakta fayda var tabi ki.. Tatlı tatlıdır şimdi kıyamam öpün yerime
ama kilosu gercekten fazla ne yazık ki.. İleride daha fazla artmaması için birşeyler yapması gerekiyor.
Günlük ihtiyacından fazlasını vermemeye calısın. Son lokma son lokma diye agzına tıkmayın sakın kıyamam

Hareketli bir cocuksa zaten verecektir. Bol bol hareketli olsun zararı yok faydası var o yasta spor o sekilde oluyor ne güzel

ooyyy oyy oyyy kim bilir ne kadar tatlıdır Allah bağışlasın... ben pek anlamamda görüntüsünü hayal ettimde sevesim geldi

Ben yedi yaşımdayken 17 kiloydum.
Kilosu hakikaten fazla.

bir çocuğun 12 aylık olduğunda doğum kilosunun 3 katına ulaşması beklenir.
sizin çocuğunuz 4 kg doğduğuna göre bir yaşında 12 kg olması beklenir.
örnekler verilmiş benimki 2 yaşında 12,13 kg diye ,bu kıyaslama doğru değil doğum kilosu göz önüne alınmalı.
ayrıca 7 yaşındayken 17 kilo olan kişi normal değil ki sizin çocuğunuzu eleştiriyor,mantıklı olmak lazım.
ve evet, oğlunuzun kilosu fazla, kontrol edilebilse iyi olur, diyeceğim demesine de...benim kızım da akranlarına göre iri:))
çok fazla doktora götürdüm bununla ilgili, her şeyi normal bulundu.
boy -kilo orantısı gayet normal, bana götürdüğüm beslenme uzmanı da dahil olmak üzere tüm doktorlar normal beslenmesine devam etmemi söyledi.
ben de abur cubur vermiyorum, sağlıklı beslemeye çalışıyorum, günde 3 öğün yemek yiyor, aşırı bir yeme programı yok
ve doğdu doğalı boyu kilosu böyle.
ama bizdeki görüntü hiç kat kat et olmadı, sadece yaşından daha büyük duruyor.
siz de bir uzman desteği alabilirsiniz, içiniz rahatlar,
yanlış giden bir şey varsa önüne geçmiş olursunuz.

benim yigenimde 2 bucuk yaşında 18 kgg var heralde çok hantal yolda yürümek istemiyor hemen yoruluyor annesine kucana almasını istiyor merdiven çıkmıyor üşendiginden ve hiç yiyip içmiyor sadece süttt nasıl bu kadar kg anlam veremiyom ben oglanın azından depiyom almıyo daha beter veriyo

Bizimki de 23 aylık neredeyse 2 yaşında 16,5 kılo.
Doktor sadece makarna,pilav yedirmeyin gerek yok dedi.Onun dışında takmayın kafanıza bu kadar.Kreştir,anasınıfıdır verecektir kılo zaten.

cocukların yeme alışkanlıkları küçük yaşta kazanıldığından,çocuğunuza fastfood çikolata şeker,ağır yağlı yemekler pilav makarna börek çörek fazla yedirmeyin.

Benimkide öyle hep yaşıtlarından iriydi ama kat kat diildi bitek bacaklarını üstünde vardı iki kat Suan Oda yok .
Su internetteki hesapliycilar var persentil di galiba orda yasotlrindan %95 inden daha kilolu olduğu yazıyor.
Ben ilerisi için sıkıntı olmasından korkuyorum Suan çok tatlı ama.....
Bide mesela abim küçükken aşırı zqyifmis simdi cok kilolu.
Ve gorumumun bebekligide sismanmis simdi zayıf,ayrıca eltimin cocuklqrida tombik kızışan benimki gibiydi şimdi okula gidiyo zayıf yani normal.
Bence büyüdükce gidicek,zaten eskisi gibi diil.
Alay yavrularımizi bize bağışlasın....

Baya kilolu Bence. Cocugun kilolu olmasi bana Göre annenin elinde.
Biseyler yapmazsaniz cocugun sagligi bakimindan ve ilerde okulda hic iyi
Olmaz.
Cocuklar kendi aralarinda acimasiz oluyolar ve sismanlik malesef
Alay konusu oluyo...

Evet kilosu 3 yaşında cocuk kilosu dediğim gibi dr bizi ilk defa uyardı zaten cok kilolu demedi kilosu biraz fazla dışarda bol bol oynat dedi.
Bende öyle yepiyorum bugun sulu köfte yapmıştım ekmeksiz yedirdim,suyuyla beraber icirdim,bu sabah ta bisküvi vermedim.
Herşey kontrol altıda:)

Yorum için tesekkür...

amin,
inşallah hiçbir yavrunun sıkıntısı olmaz ilerde,
bana doktorlar normal dese de ben de hep tetikteyim, korkuyorum,
sağlıklı beslemeye çalıştığımı düşünüp içimi rahatlatıyorum.
bizim ailede kilolu kimse yok, genelde uzun boylu eşim ve benim tarafımız, ve eşimle ben de öyle.
doktorun biri genetik dedi mesela, siz yapılısınız çıtı pıtı çocuk beklemeyin falan dedi,ama yine de tedirginim.
benimki kız, inşallah ilerde kilo problemleriyle uğraşmak zorunda kalmaz diye dua ediyorum sürekli.
3 yaşında, 107 cm 19 kg şu an.persentillere göre üst sınırda, vücut kitle endeksi normal çıkıyor.
en son doktora hastalığı sebebiyle gittik, ilaç dozu ayarlarken yaşını sordu, 3 deyince maşallah 5 gibi duruyor dedi,
ben önceleri hemen bıdı bıdı başlardım, çok mu kilolu, obez mi olur ilerde vs vs diye, her sorduğumda normal cevabını alınca artık sormamaya
başladım.
doktora da evet biraz iri kıyım deyip geçtim:))o da farklı bir şey söylemedi.
tabi daha küçükken sadece bu konuyla ilgili de doktora götürdüğüm için artık karıştırmamaya çalışıyorum işleri.

ooyyy oyy oyyy kim bilir ne kadar tatlıdır Allah bağışlasın... ben pek anlamamda görüntüsünü hayal ettimde sevesim geldi

Evet acayip bişey bide buna yeni konuşmaya çalışan yaramaz bi cocuk ekleyin acayip tatlı.
Bazen diyorum acaba annesiyim diyemi bana tatlı geliyo diye ama yok herkes cok seviyo:) :)

Benim yeğenin 4 yasinda 26-27 kilo.
Çok istahli.
Vermesem dayanamiyorum sanki AC kalacak gibi hissediyorum.
Ne bulsa yiyor ...
Kus yemi yemişti kucukkende

benim oglum 3.5 yaşinda 15 kilo benimki 3 kilo kadar zayıf bence siz oglunuzun yediklerine dikkat edin vicdanda yapmayın bu onun iyiligi için

doktora goturup dıyetısyen bakmalı
ilerde sısman toparlak bı cocouk olucagına kendını kotu hısset
hem kımse aclıktan basına bısı gelmez uzulme
sısman cocuklar kucuk yasta obez ve seker hastalına yakalanma rıskı var
eger cıdden önunu alamazsanız ılerde cok uzulursunuz

bıde parka goturun hareket etsın

Canım benimkide o aylarda 12 kilo falandi araya kış girince biraz evde kaldık bide babası çok zayifmis gibi ballar pekmezler yedirdtti şimdide bana kiziyo.:)

demek ki 2-3 ayda 6 kilo felan aldı ozaman.abur cuburda vermediğinize göre bayağı bir artış olmuş.
benim oğlum da bal,pekmezi çok yer,sizden farkı bebe bisküvisi,makarna,pilav yemiyoruz.
birde ekmek bir dilim kadar.abur cubur olarakta hafta da 2-3 kere küçücük bir çikolata.
başka bişey yok.bunun dışında yemek,çorba,süt,meyve vs.
ben 3560 gram doğurdum ama sadece emzirmeyle 6 aylık benimde 7900 kadardı.
yani 6 aylıkken normalmiş.siz bu 2-3 ayda neleri fazla verdiniz ona dikkat edin.
bide önceki mesajımda da sordum.boyu çok önemli.boyu kaç cm?eğer boyu varsa problem yok bence.
ama boyu kısa kilosu fazlaysa dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…