Sabahları yumurta peynir ve biskuviden oluşan kahvaltı yapiyo yara ekmekle kahvaltiliklardan yiyo .
Sonra gün icinde pisirdigim yaemeklerden yiyo ,secmiyo sukur,makarnayı çok seviyo bayadir yapmadım,genelde etli dolma tarzında yapıyorum,meyveyi de yiyo muzu seviyo,yatirirkende yine sütlü bebe biskuvisi yediriyorumki yoksa uyumaz.
Sizce yanlismi besliyorum her besin gurubundqn yediriyorum çorba falanda,acaba biskuviyimi kessem?
büskivi çok gereksiz arkadaşım. benim de 27 aylık oğlum var 14,3 kg. benim eve daha büskivi girmemiştir.büsküviyi direk kes. faydasız lüzumsuz kalori yüklemesi. bebek için de yetişkin için de gereksiz bir şey. sütü sade ver. uyumaz kesinlikle demişsin. bir gün ağlar iki gün ağlar 3.gün alışır. nelere alışıyorlar düşünki anne memesi emmeden uyuyamayan çocuk uyuyor artık. pilav bayılır asla evimde pilav pişmez. pişirsem başka şey yemez 1 tabak pilav yer biliyorum. o yüzden yapmıyorum. ancak misafirlikte bulursa yer .makarna da hiç yapmadım evlendim evleneli ki oğlum ne olduğunu bilmez. bence bunları yedirmezsen atar çocuk kiloyu.
Ya arkadaslar benim oğlum 2 yaşında ve 18 kilo herkes çok kilolu diyo babasida bana kiziyo ilerde obez edicen diye oysa ben zorlanıyorum çocuğu kendisi iştahlı ve birazda yariyo kendi yediği ve bana normal geliyo gözüm alıştı galiba ondan:) çok tatli gobusum falan var yanakları tombik çok seviyorum ama biraz kistim yediğini ve kendimi kötü hissediyorum
Bide hemsireside dedi kilosu fazla diye.
Oynarken falan çok terluyo.
Sizcede Cokmu kilolu yoksa iyimi sizin varsa aynı yaş çocuğunuz Kac kilo acaba?
benım oglumda 23 aylık ve 17kg suan ama yemek fln yedıgı yok durmadan sut ıcııorr abur cuburda cok nadır veırıım ama benım oğlum yapılıı boyuda cok uzunn ve bu ne zamandır bole anne baba zayıfız sımdı dıyetesıyene gıtsem ne dıcek kı bana sutu kes sut bu kadr kılo yaparmı tek basına yarm yaglı mı vermelıyım cok hareketlııı bı cocuk ama tombıkkk umarım kıloyu atar sımdı tatlıı ama ılerısı ıcın kotu bı duurmm:))) bı de herkes yorum yapmıs yok 3 yasında 15 kfg fln dıye kıyasmalak dogru degıll kı genetık faktorler dıye bısey varr tabıkı onlem alınmalı ama bu yaslarda dıyet cok zorr sadewce bebe bıskuvısımı kılo yapıor yanıı benım yıgenım aksama kadar abur cubur yer ama cok cok zayıff yanı bunye meselesı her cocuk farklııı guzel herseyden yıyo dıosun bence atarlar ya ben takmıorum makarna pılavı haftada bır ver ne bılım dengelemek cok zor bu yaslarda
demek ki 2-3 ayda 6 kilo felan aldı ozaman.abur cuburda vermediğinize göre bayağı bir artış olmuş.
benim oğlum da bal,pekmezi çok yer,sizden farkı bebe bisküvisi,makarna,pilav yemiyoruz.
birde ekmek bir dilim kadar.abur cubur olarakta hafta da 2-3 kere küçücük bir çikolata.
başka bişey yok.bunun dışında yemek,çorba,süt,meyve vs.
ben 3560 gram doğurdum ama sadece emzirmeyle 6 aylık benimde 7900 kadardı.
yani 6 aylıkken normalmiş.siz bu 2-3 ayda neleri fazla verdiniz ona dikkat edin.
bide önceki mesajımda da sordum.boyu çok önemli.boyu kaç cm?eğer boyu varsa problem yok bence.
ama boyu kısa kilosu fazlaysa dikkat et.
Siz fazla kilodan ben zayifliktan şikayetçiyim iki oglum var ikiside çok zayif istahsiz çocukla ugrasmasi çok zor böyle istahli bebekle nasil basa çıkılır bilmiyorum bence önce bisküviyi kesin ben bisküvi veriyorum kalorisi yüksek olduğu icin veriyorum bi diyetisyenle görüşüp ona göre besleyebilirsiniz bizede allah iştah versin inşallah...
büskivi çok gereksiz arkadaşım. benim de 27 aylık oğlum var 14,3 kg. benim eve daha büskivi girmemiştir.büsküviyi direk kes. faydasız lüzumsuz kalori yüklemesi. bebek için de yetişkin için de gereksiz bir şey. sütü sade ver. uyumaz kesinlikle demişsin. bir gün ağlar iki gün ağlar 3.gün alışır. nelere alışıyorlar düşünki anne memesi emmeden uyuyamayan çocuk uyuyor artık. pilav bayılır asla evimde pilav pişmez. pişirsem başka şey yemez 1 tabak pilav yer biliyorum. o yüzden yapmıyorum. ancak misafirlikte bulursa yer .makarna da hiç yapmadım evlendim evleneli ki oğlum ne olduğunu bilmez. bence bunları yedirmezsen atar çocuk kiloyu.
Sanirim benim oglumda 2 yasina gelince sizinki gibi olucak
suan 9 aylik ve 13.5 kilo
bebe biskuisini cok seviyor her sabah 10 tane yediriyorum
evde ona hazirladigim sebze yemeklerine bayiliyor yurumeye baslarsa cokta kilo almaz saniyorum ama iri kemikli bi cocuk yemeyide cok seviyor
aslında kilo konusunda önemli olan gelişimiyle orantısıdır.mesela benim oğlum da 4 kilodan fazla doğdu,anne sütü çok yaradı ve kilosu çoktu.ek gıdaya geçtikçe yürümeye başladıkça verdi.
ancak şu anda gelişimi itibariyle 3 yaşında olmasına rağmenidoktorumuzun söylediği 5 yaş boyutlarında,bu sebeple kilo sorunu var diyemeyiz.
yeme düzeni şu şekilde yapıyorum.
sabah kahvaltısı: yumurta süt 1 dilim ekmek peynir en sonda bal veya reçel.hepsi kararında fazla değil.
ara öğün 1 küçük kase yoğurt
öğlen yemeği genelde çorba veya et tavuk yanına 1 kaşık pilav
uykudan sonra yarım elma yarım portakal gibi mevsim meyveleri
akşam yemeğinde ;öğlen sebze yediyse et,et yediyse sebze...
tabii bu yemekler bizimkilerle aynı ayrıca özel bişey yapmıyorum..
yalnız artık gece beslemsini kesmelisiniz,zararlıdır..büsküvi vs gıdalar fazladan kalori getirir,besin değeri yok bu yaştaki çocuk için..
benım oglumda 23 aylık ve 17kg suan ama yemek fln yedıgı yok durmadan sut ıcııorr abur cuburda cok nadır veırıım ama benım oğlum yapılıı boyuda cok uzunn ve bu ne zamandır bole anne baba zayıfız sımdı dıyetesıyene gıtsem ne dıcek kı bana sutu kes sut bu kadr kılo yaparmı tek basına yarm yaglı mı vermelıyım cok hareketlııı bı cocuk ama tombıkkk umarım kıloyu atar sımdı tatlıı ama ılerısı ıcın kotu bı duurmm:))) bı de herkes yorum yapmıs yok 3 yasında 15 kfg fln dıye kıyasmalak dogru degıll kı genetık faktorler dıye bısey varr tabıkı onlem alınmalı ama bu yaslarda dıyet cok zorr sadewce bebe bıskuvısımı kılo yapıor yanıı benım yıgenım aksama kadar abur cubur yer ama cok cok zayıff yanı bunye meselesı her cocuk farklııı guzel herseyden yıyo dıosun bence atarlar ya ben takmıorum makarna pılavı haftada bır ver ne bılım dengelemek cok zor bu yaslarda
Konu sahibi kendisi sormuş aynı yaş çocuğunuz var mı, varsa kaç kilo diye. Aksi halde tabii ki çocuklar dahil hiç bir birey arasında yapılmamalı
2 yaşında kızım 11 kilo.
Bu dönemde minimum 9 - maksimum 15 diye biliyorum.
Konu sahibi kendisi sormuş aynı yaş çocuğunuz var mı, varsa kaç kilo diye. Aksi halde tabii ki çocuklar dahil hiç bir birey arasında yapılmamalı
2 yaşında kızım 11 kilo.
Bu dönemde minimum 9 - maksimum 15 diye biliyorum.
boyunu unuttum demişsiniz ama en önemli kısım o.. boy ile kilo oranı önemli.. her bebek 15 kilo olacak değil aynı aylarda.. kızımla aynı yaşta 15cm kısa bebekle karşılaştık geçen.. nasıl aynı kiloda olsunlar.. kızımın kilosu persentile göre yüzde 97lerde.. ama boyu da yüzde 95lerde.. görüntü olarak neredeyse cılız.. yani boy + kilo düşünün.. doktoru da öyle yapar zaten..
tüm bebekler tombiş olmasalar da tatlılar bu arada.. zayıf ve sağlıklı olmaları daha iyi..
çoğu arkadaş söylemiş.. bisküvi gibi gereksizkilo aldıran şeyleri kesip kısıp bol bol park bahçe koşsun kilo alımı yavaşlamış olur.. zayıflatmak değil de kilo alımını yavaşlatmak daha sağlıklı.. bu kiloya sağlıklı besleyerek getirdim demişsiniz o zaman akla anne sütünüz çok mu yağlı o geldi.. olabilir çok yaramıştır ama bu kadar etkiler mi bilemedim.. ne yediği kadar ne zaman yediği de önemli.. gece yatmadan bebe bisküvisi kilo aldırmış bence..
küçük değişikliklerle çözülecek bir durum gibi geldi bana.. ama en doğrusunu doktor bilirtabi.. sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?