Oğlumun kilosu:(

büskivi çok gereksiz arkadaşım. benim de 27 aylık oğlum var 14,3 kg. benim eve daha büskivi girmemiştir.büsküviyi direk kes. faydasız lüzumsuz kalori yüklemesi. bebek için de yetişkin için de gereksiz bir şey. sütü sade ver. uyumaz kesinlikle demişsin. bir gün ağlar iki gün ağlar 3.gün alışır. nelere alışıyorlar düşünki anne memesi emmeden uyuyamayan çocuk uyuyor artık. pilav bayılır asla evimde pilav pişmez. pişirsem başka şey yemez 1 tabak pilav yer biliyorum. o yüzden yapmıyorum. ancak misafirlikte bulursa yer .makarna da hiç yapmadım evlendim evleneli ki oğlum ne olduğunu bilmez. bence bunları yedirmezsen atar çocuk kiloyu.

Siz fazla kilodan ben zayifliktan şikayetçiyim iki oglum var ikiside çok zayif istahsiz çocukla ugrasmasi çok zor böyle istahli bebekle nasil basa çıkılır bilmiyorum bence önce bisküviyi kesin ben bisküvi veriyorum kalorisi yüksek olduğu icin veriyorum bi diyetisyenle görüşüp ona göre besleyebilirsiniz bizede allah iştah versin inşallah...

benim oğlumda 31 aylık 19 kilo . . geçen ay doktora götürdük biraz kilolu ama zararı yok dedi . . .boyuda uuzun oğlumun pek göstermiyor o yüzden. Birde yemek pek yemeyen çocuk . kahvaltı doğru dürüst yapmaz mesela ama çorba hastasıdır. .

yaşına göre biraz fazlaymış gerçekten.
bu yaşlarda kazanılır yemek alışkanlığı. Dikkat etmek lazım.
Genelde hazır mamayla beslenen çocuklar biraz daha kilolu oluyor.
Ben kızımı emziremedim o yüzden hep hazır mama vermek zorunda kalmıştım. O da normalden daha kiloluydu 3 yaşına kadar. Ama boyu da uzundu yaşıtlarından baya. Şimdi normali yakalamış gibiyiz. Benim kızım hiç ekmek yemiyor mesela. Kendi yemedi, ben vermek istedim ama yemiyor çoğu zaman tost hariç.

Sanirim benim oglumda 2 yasina gelince sizinki gibi olucak
suan 9 aylik ve 13.5 kilo
bebe biskuisini cok seviyor her sabah 10 tane yediriyorum
evde ona hazirladigim sebze yemeklerine bayiliyor yurumeye baslarsa cokta kilo almaz saniyorum ama iri kemikli bi cocuk yemeyide cok seviyor

aslında kilo konusunda önemli olan gelişimiyle orantısıdır.mesela benim oğlum da 4 kilodan fazla doğdu,anne sütü çok yaradı ve kilosu çoktu.ek gıdaya geçtikçe yürümeye başladıkça verdi.
ancak şu anda gelişimi itibariyle 3 yaşında olmasına rağmenidoktorumuzun söylediği 5 yaş boyutlarında,bu sebeple kilo sorunu var diyemeyiz.
yeme düzeni şu şekilde yapıyorum.
sabah kahvaltısı: yumurta süt 1 dilim ekmek peynir en sonda bal veya reçel.hepsi kararında fazla değil.
ara öğün 1 küçük kase yoğurt
öğlen yemeği genelde çorba veya et tavuk yanına 1 kaşık pilav
uykudan sonra yarım elma yarım portakal gibi mevsim meyveleri
akşam yemeğinde ;öğlen sebze yediyse et,et yediyse sebze...

tabii bu yemekler bizimkilerle aynı ayrıca özel bişey yapmıyorum..

yalnız artık gece beslemsini kesmelisiniz,zararlıdır..büsküvi vs gıdalar fazladan kalori getirir,besin değeri yok bu yaştaki çocuk için..

ama makarna kilo yapmaz,kilo yapan yağlı soslarıdır. çocukların ihtiyacı vardır karbonhidrat yemeye..bence makarnayı ve pilavı tamamen kesmekle doğru yapmamışsınız..ölçülü şekilde yemeli herşeyden çocuklar mutlaka..
ama şuna katılıyorum 1-2 gün ağlar 3. gün alışır,tüm çocuklar böyledir..:):)

benım oglumda 23 aylık ve 17kg suan ama yemek fln yedıgı yok durmadan sut ıcııorr abur cuburda cok nadır veırıım ama benım oğlum yapılıı boyuda cok uzunn ve bu ne zamandır bole anne baba zayıfız sımdı dıyetesıyene gıtsem ne dıcek kı bana sutu kes sut bu kadr kılo yaparmı tek basına yarm yaglı mı vermelıyım cok hareketlııı bı cocuk ama tombıkkk umarım kıloyu atar sımdı tatlıı ama ılerısı ıcın kotu bı duurmm:))) bı de herkes yorum yapmıs yok 3 yasında 15 kfg fln dıye kıyasmalak dogru degıll kı genetık faktorler dıye bısey varr tabıkı onlem alınmalı ama bu yaslarda dıyet cok zorr sadewce bebe bıskuvısımı kılo yapıor yanıı benım yıgenım aksama kadar abur cubur yer ama cok cok zayıff yanı bunye meselesı her cocuk farklııı guzel herseyden yıyo dıosun bence atarlar ya ben takmıorum makarna pılavı haftada bır ver ne bılım dengelemek cok zor bu yaslarda

Sevgi hanima katılıyorum. Telefondan alinti yapamadım. Her cocugun bunyesi, genetigi farklı. Ben tum gun boyunca kavrulmus kuruyemis, cips, cikolata vs yiyen cocuk biliyorum. Adam akilli hic yemek yemiyor.abartili boyutlarda abur cuburla besleniyor.ama kilosuna bakan igne deliginden gececek der.amabkimi cocukbda ne yese kilo aliyor.

Konu sahibi kendisi sormuş aynı yaş çocuğunuz var mı, varsa kaç kilo diye. Aksi halde tabii ki çocuklar dahil hiç bir birey arasında yapılmamalı
2 yaşında kızım 11 kilo.
Bu dönemde minimum 9 - maksimum 15 diye biliyorum.

Son düzenleme:
kilosu fazlaymış.Niye bisküvi veriyorsunuz ki.Faydası olmadığı gibi zararı da çok.

Boyunu unutum ama yaşıtlarınaj gore 3 4 kilo fazlası var.
Evet su 5 ayın içinde aldı kiloyu,yani katı gıdalar artı bebe biskyvisi yiyince oldu,bide babasının pekmezi tabi.
Evet o aylarda normaldi çünki drug bana bisey demedi,demekki bu aylarda daha yavaş kilo alması gerekiyor.

Allah bağislasin avrularini canim.
Benimki aşırı iştahlı diil aslında cok açılırsa gider buzdolabının başına,yani hata benim aslında bisküvi vermiycektim,ama mecbur kaldım katı şeyleri yakın bi tarihe kadar yemiyodu.Bende karnı doysun diye bi ogun bisküvi bi ogun içinde herşey bulunan çorba yediriyodum.
Yani ihtiyacı olan eti sebzeyi,baklagilleri çorbadan aldiriyodum,biskiviyide karnını tutsun diye veriyodum,bide üstüne emsiriyodum ama öyle az diil yeni doğmuş bebek gibi.Cok düşkündü..
Iştah açıcı suruplar varmış onlardan denedinmi?

Seninkini kilosu ideal,sen doğru beslemissin.
Benim ilk çocuğum biraz tecrubesislikten oldu bide ben çok pimpirikliyim boğazına kacicak diye(ki ne zaman katı gıda versem bırakmıştı o dönem)korkumdan alistiramadim.Oda bisküvi verdim aslında üstünde vitamin değerleri yazıyor iyi olduğunu düşünmüştüm ama Oda kilo aldiriyomus.
Dr da bizi ilk kez uyardı suan cok dikkatliyim ınşallah normale donucek.
Eridi zaten oğlumun tombis yanakları

boyunu unuttum demişsiniz ama en önemli kısım o.. boy ile kilo oranı önemli.. her bebek 15 kilo olacak değil aynı aylarda.. kızımla aynı yaşta 15cm kısa bebekle karşılaştık geçen.. nasıl aynı kiloda olsunlar.. kızımın kilosu persentile göre yüzde 97lerde.. ama boyu da yüzde 95lerde.. görüntü olarak neredeyse cılız.. yani boy + kilo düşünün.. doktoru da öyle yapar zaten..
tüm bebekler tombiş olmasalar da tatlılar bu arada.. zayıf ve sağlıklı olmaları daha iyi..
çoğu arkadaş söylemiş.. bisküvi gibi gereksizkilo aldıran şeyleri kesip kısıp bol bol park bahçe koşsun kilo alımı yavaşlamış olur.. zayıflatmak değil de kilo alımını yavaşlatmak daha sağlıklı.. bu kiloya sağlıklı besleyerek getirdim demişsiniz o zaman akla anne sütünüz çok mu yağlı o geldi.. olabilir çok yaramıştır ama bu kadar etkiler mi bilemedim.. ne yediği kadar ne zaman yediği de önemli.. gece yatmadan bebe bisküvisi kilo aldırmış bence..
küçük değişikliklerle çözülecek bir durum gibi geldi bana.. ama en doğrusunu doktor bilirtabi.. sevgiler..

Ooo canim seninki daha tombikmis benimki okadarken dis cikariyodu hiç yediremiyodum.1yasindayken 10 kiloydu seninki bayağı fazla kilosu şimdiden dikkat et bende bisküvi iyi değil diyo arkadaşlar bende ufaktan kesiyorum zaten.
Bebisini Allah bağışlasın canim...

Tesekkürletr yorum için Suan ev ve uyku düzenimiz cok bozuldu eşim gece işe gittiği için,normale dönünce bende uyku ve yeme düzeni olusturucam ınşallah.
Bide hergün aynı saatlerdemi yemek yediriyorsunuz?

Ben zaten büyüyünce kilosu kalicagini sanmıyorum,benim tek derdim cok hareketli bi cocuk ve kilolu olduğu için terliyor.hasta olucak diye korkuyorum devamli elimde biseyler sırtına sokuyorum,devamli kıyafet değiştiriyorum.E bu durumdan Oda sıkıldı bende...

Benim sorma amacım karşılaştırmak diilde benimki gerçekten Cokmu kilolu tesbit etmek ve anneler ne yediriyo,benimkinin kilosunda olanlar varmı ve ne yediriyolar onu öğrenmek .
Yoksa tabiki her çocuğun gelişimi kendine hastir,konuşması,kilosu,yürüme zamanı.....
Önemli olan hepsinin sağlığı bende her anne gibi çocuğuma en doğru şekilde bakmak istiyorum ve sizlerden cok yardım alıyorum,sisede yorum yapan herkesede teşekkürler....

Boyunu yarın kendim olcucem.
Evet sutum cok yagliydi ve coktu yariyodu.
Sagip bardağa doktugumde bembeyazdi inek şutu gibi(bu arada annemgil falan bana takılırlardi oglumuzun inegi verimli diye).
zaten sutu kestim biraz yüzü eridi yatirmadan en az 1 saat once yedirmeye başladım.
Tesekkurler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…