Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Daha ilk hafta öğretmen gerçekten sabırsız.çocuğunuz da küçük ve daha alışma aşamasında. Yalnız burdaki arkadaşların farklı çocuk iyidir zekiymiş öğretmenin tahammülü yok gibi cümleleri doğru olmakla beraber bize uymuyor. Ben de severim öğrenciyle sohbet edeyim farklı düşünceleri olsun kendini ifade etsin vs. Tabii böyle bir ifade çocuk küçük oomadıktan sonra kabul edilemez. Neyse ama bizim sınıflar kalabalık benim girdiğim sınıflar 39-40 kişilik. Bir de başkentteyim. Böyle olaylar olduğunda birbirlerinden öğrenip konuşuyorlar. Bir de öğretmene karşı gelen çocuk cidden seviliyor diğer öğrenciler tarafından. Yani demem o ki o kadar öğrenci 40 dakika ders ee tabii böyle şeylere vakit olmuyor. Birisi saygısızlık yapıyor. Diğeri öyle sohbet ediyor ders boşmuş gibi. Sınıflar en fazla 15 kişilik olsa çok da güzel olur o zaman amacımıza daha kolay ulaşırız. Konu sahibi ilkokul öğretmeni çok önemlidir tamam bu öğretmen de otorite korumak dersi dolu dolu işlemek için böyle şeyler olmasını istemiyor ama yöntem ve teknik yanlış. Siz düşünün öğretmen değiştirmeyi

Zekaya bak hem afacan hemde zeki maşallah. 1.sınıfları mı aldın Bu sene

Ya ama cocuk bu ogretmen alinganlik yapmis bence komik bisey soylemis yani ufacik cocuk nasil oturabilir robot gibi..Bazi egitmenler gercekten tuhaf ya

çocuk akıllıca cevap verince öğretmen hanımın egosu zedelenmiş ve yine sanki masadan kalmayınca sınıftaki otoritesi sarsıldı gibi düşünmüş. daha dün 1, bugün 2.. ne şikayeti. mümkünse değiştirin öğretmenini..
bana çocuğu fotoğraflaması da yanlış geldi.

Hayır 4 oldular şimdi:) Seneye 1 inşallah.
Çocukların okula alışma süreci gibi sizinde çocuklara alışma süreciniz oluyordur. Bizlere hep "amaaann öğretmen işte nolcakk hep öğrencilerle" gibi gelse bile.. mini mini birler, yepisyeni öğrenciler sizin içinde yeni bir başlangıç, heyecan olsa gerek. Mesleğinizde uzun ve başarılı yıllar dilerim

Ben öğretmene hak verdim çocuk
küçükkene eğilir ,demek ki çocuğa
ne büyüğe nede küçüğe saygısı var, bunlar öğretilmemiş , şimdi önlem alınmazsa ergenlikte raydan çıkacak sonrada biz nerde yanlış yaptık diyeceksiniz

Hahaha hazir cevap çocuklara bayılırım.öğretmeni her çocuğun aynı olamayacağını bilmiyor galiba.adaptasyon süreci değişebilir.çok sallamayin bence çocuk bu sonuçta.

Ağzımızı kapatalım diyen öğretmene verilecek en iyi cevap
Kendisi nasıl talep etmiş ne cevap bekliyor....
Fotoğrafını çekmesi bence çok daha ilginç
Bende öğretmenim mesleğimi yapmasam da şuan
İlk günden çağırılır mı ? Adaptasyon süreci diye bir şey var

Bence sorun cocugunuzda degil 7 yasinda veletten 30 yasinda adam olgunlugu bekleyen ogretmeninde
Daha once simarik cocuk gormemis herhalde, sizinkinin gayet sempatik tavirlarini hayretle karsiladigina gore...

maşallah çok zekiymiş oğlunuz.
hem öğretmene hem size verdiği cevaplar süper.

tabii ki saygısızlığa gitmemesi gerek. ama çocuğu bastırmayın. ceza vermek için oldukça erken.

kesinlikle katılıyorum sizee

bunu yeni okudum bu nasıl ilkokul öğretmeni ya

çocuk psikolojisinden falan anlamadığı besbelli. yerinizde olsam böyle bir öğretmene çocuğumu emanet etmezdim.

Ağzımızı kapatalım ne kadar amiyane bir tabirse çocuğunuzun cevabı o kadar zekice bence.
Dersi dinleyelim,şimdi susup dinleyelim vb bir dünya cümle kurulabilecekken ne alaka ağzımızı kapatalım? Oğlunuz daha önce duymadıysa tuhaf gelmiştir ve cevap vermiş kendince ki normal,daha kaç gün oldu okula başlayalı. Alışacak,öğrenecek yani nasıl davranması gerektiğini. Anaokulunda daha serbestler,bu kadar katı kurallar yok,bocalamaları gayet normal çocukların ama öğretmeninin bu yargıya varması ve ilerde başınız ağrira kadar vardırması yanlış geldi bana.
Oğlunuza ceza vermek yerine güzelce konuşun derim,çok zeki ve esprili bir çocuk belliki.

Farkındaysanız daha once yapmadıgı bir hareket diye belirtmiştim.. 2 sene krese gitti hiç öğretmenden boyle bişey duymadım.. Keza aile içerisinde de oyle saygısızlık yapıp gezen bi çocuk olmadıgı için şaşkınlıgımı dile getirdim ben...

Ya verdiği cevaplar çok cool
Saka bir yana evet uyarın ama çok üstüne gitmeyin zamana alışacaktır
Bayıldım ben valla çok tatlı çocuğunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…