Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Ogretmen 44 yasında arkadaslar.. 3 tane evladı varmış.. Resim çektim deyince şaşırdım. Sebebini sordum. Bana inanmazsanız diye size gostermek için dedi.. Gerek yok oyle bi şeye dedim.. Bunları duyunca öğretmenden oğluma sert konuştum istemsizce.. Sesimin tonu yükseldi biraz.. Oglum da bana sen çocukken annen sana bagırdıgı için mi sen çocuguna boyle bagırıyosun dedi çok üzgünüm

Ben oglunuza bayildimmMasallah
Sipaya bak sen diyip yanagini isirasim geldi

Cocuk asla terbiyesiz degil, zeki bir cocuk aksine..
Icinde bir kotuluk olmadan soyledigi de cok belli zaten..
Bu kadar uzulduyse yarin ozur dilerim diyecek kadar da yumsacik yurekli bir cocuk..
Bence ceza vermeyin annesi
Yeni nesil zehir gibi.. bir kez daha masallah

Babanı arayacağım bilsin diye sadece korkutmak amacıyla söylenmez.
Utandırmak amacıyla da söylenir hanımlar.
Ben öyle söylerim yani.

Niye utansın yahu mu diyorsunuz?
Ay lütfen utansınlar..Günümüz çocukları gerçekten utanmayı bilmeyen, şımarık
çocuklar olarak yetişiyor.
Biz ne utanırdık, al al olurdu yanaklarımız.
Şimdikilerde neler görüyorum yazsam roman olur.
Oysa utanmak ne güzeldir.

Ama bunu okula yeni başlamış bir çocuğa 4. günde söylemiyorum.
Eleştirebileceğim tek kısım sabırsız ve aceleci olması öğretmenin.

Şimdi bu davranışlar, inatlaşmalar ilerleyen süreçte ders disiplinini, sınıf huzurunu
bozan davranışlar olabiliyor.
Önlemi elbette alınmalı.

Çocuklar bazen okulda evdekinden çok farklı bir kişilik sergileyebiliyorlar.
Benim okulda çok sessiz, saygılı bir oğlum vardı annesi evde bana neler ediyor ah hocam diye ağlıyordu.

Sizde de tam tersi olmuş. Okul ortamında dikkat çekme amaçlı da yapmış olabilir.
Bilerek sivrilmek istemiş de olabilir.
Çocuk deyip geçmeyin, bilinçli olarak inatla yetişkin sabrını sınayan çocuklar var.

Benim sınıfımda ömrümü yiyen bir kaç oğlan var mesela. Başından beri böyleydiler.
Uyum süreci dedim, sevgi, hoşgörü, kızma, ceza hiç bir işe yaramıyor.
Başa çıkamıyorum. Ama ailesi de başa çıkamıyor bunlarla ve sabır diliyorlar zaten.

2. sınıf olduk. 2 derste bitiyor pilim sayelerinde..
Omuz kıvırmalar, istediğin kadar konuş deyip bildiğini okumalar.
Ders ortasında masa üzerinde emeklemeler ya da masa altında emekleyerek sınıfı birbirine sokmalar.
Hepsini yaşadım. Çığlık çığlığa ders kopuveriyordu.
Dersi bir kenara bırakıp mahkeme kuruyorduk sınıfta. Ve bu her gün olan bir şey.
Çeken bilir.

Öyle söylemeyin. Kendi çocuğunuz olduğunda duruma pembe bakabilirsiniz.
Ben her sabah güne diğer velilerin şikayetleri ile başlıyorum.

O sınıftaki diğer çocuklar için haksızlık oluyor bu bir süre sonra.

Bu arada ağzımızı kapatalım, kilitleyelim anahtarı bana verin derim ben de.
Yani belki cümlenin devamı böyle nereden biliyorsunuz?

Bazı yorumlar çok havadan atıp tutmacı kusura bakmayın ama..

Eleştirdiğim tek noktayı tekrarlıyorum.
Aceleci davranması 4. günde normal bu tarz davranışlar.
En azından 1 ay süre tanınmalı çocuğa.

Şikayet için erken yani.

Ama 1 ay geçtiği halde bu davranışları sürüyorsa üzgünüm ama evet ciddi sorun oluyor bunlar.
Her gün şikayet gelir çünkü. Diğer veliler öğretmene şikayete geliyor, öğretmen de doğal olarak veliye.

Zor bu işler zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ne yapmalısınız?

Bence çocuğa yavrum okulda belli kurallar vardır.
Bunlara uymalıyız, öğretmenimiz de üzülür arkadaşlarımız da.
Masa oturmak için mi var benden böyle mi öğrendin sen?
Lütfen oyun amaçlı bile olsa yapma böyle şeyler. Hele de seni öğretmen uyarmışsa sözünü ikiletme.

Bu durumda ben de böyle şikayetler duyarsam üzülürüm hem de utanırım.
Beni utandırmak istemezsin değil mi?
Gibi konuşmalar yapmalısınız şimdilik.
Ceza için erken.
Ona zaman tanıyın..

Ben çocuğunuzun söylediği lafları saygısızlık olarak algıladım.O yüzden çok zeki çocuğunuz var ah canım benim diyemeyeceğim ne yazık ki.Sonuçta sınıfta başka çocuklarda var,onlar neden sizin çocuğunuzun verdiği cevabı vermemişler? Sizin çocuğunuz zeki,diğer çocuklar gerizekalı mı,tabi ki hayır.O yüzden fazla üzerine gitmeden,yaptığı şeyin saygısızlık olduğunu,öğretmeniyle bu şekilde konuşmasının doğru bir şey olmadığını ona anlatmalısınız.Öğretmenin aceleci davranmış olduğunu düşünmüyorum,sonuçta o da baştan önlemini almak zorunda,kendisinin ve tüm sınıfın huzuru için.Sizin çocuğunuz evde çok sakin bir çocuk olabilir,ilk defa böyle bir şey yapmış olabilir ama öğretmeni bunu bilemez sonuçta,size kibarca uyarısını yapmış,siz de önleminizi alırsınız.

Ben zaten ne yapabilirim, nasıl bi yol izlemeliyim diye konu açtım buraya!!! sanki çocugum zeki mi değil mi diye sormuşum gibi bi cevap olmuş... Yaptığını savunsam ceza vermem heralde di mi???

Aynen öyle bana ilk başta böyle esprili cevaplar vererek kıkırdayan çocukla birlikte ben de gülerim.
Sevimli gelir evet. 2. de belki, 3. de evet yine onunla gülüp şakasına katılabilirim ama bu devamlılık
halini alıp, olur olmaz yerde ortaya çıktığında komik ve sevimli gelmiyor yersiz ve saygısızca geliyor artık.
Çünkü sınıf huzurunu olumsuz etkileyen bir duruma dönüşüyor.

Anne gözüyle bakınca hep sevimli gelebilir.

Öğretmen gözüyle, okul ortamında onlarca çocuk içinde bir zaman sonra olan bu hanımlar.
Bu gerçekler hoş olmasa da kabullenmek zorundasınız.
Kusura bakmayın.

Yarın öğretmen uyarmaz. Başka bir veli gelir bu kez senin oğlan benimkine bunu yapmış.
Aman sınıf huzurunu bozup duruyor, ders işleyemez olmuşlar.
Hep şikayetle geliyor kızım vay yetti artık diye velilerle uğraşır durursunuz sonra.

Emin olun bu çok daha zor..

Ben zaten ne yapabilirim, nasıl bi yol izlemeliyim diye konu açtım buraya!!! sanki çocugum zeki mi değil mi diye sormuşum gibi bi cevap olmuş... Yaptığını savunsam ceza vermem heralde di mi???
Hanımefendi biraz sakin olun,üslubunuza dikkat edin lütfen,döver gibi cevap vermeyin,ben size kötü bir şey mi yazdım? Çocuğunuz çok zeki ondan böyle demiş diyen arkadaşlarımız olmuş,ben de onların aksine ben öyle diyemeyeceğim,saygısızlık olarak görüyorum bunu dedim.Çocuğum zeki mi diye sormuşsunuz mu dedim size? Kendi düşünceme göre ne yapmanız gerektiğinide yazdım,tatmin olmadıysanız bir pedagogdan yardım alırsınız o zaman.Ay çocuğunuz çok zekiymiş,aferim ona öğretmene ağzının payını vermiş deseydim sanırım bu şekilde bir yorum yazmayacaktınız bana,önce ki sayfalarda da bu şekilde yazanlara böyle cevap vermemişsiniz çünkü.Kusura bakmayın çocuğunuz benim gözümde saygısızca konuşmuş,fikrimi söyledim bu kadar,iyi akşamlar.

Ben burdaki yorumlara katılmıyorum , çocuğunuzun verdiği cevaplar onun ne kadar zeki olduğunu falan göstermiyor . Zeka bunlar ile ölçülmez . Ki günümüz çocuklarının çoğu zaten böyle konuşuyor artık .Böyle gaza geliyoruz ve sonuç fos çıkıyor.

Öğretmen uyarmış sadece önceden önlemini almak için , fermuar cevabı hoş bir cevap değil . Tabi ki çocuk hoş görülür ama uyarılır ki bir daha yapılmasın .

Toplum için de yaşadığımız için bazı kurallar ve düzen çerçevesinde yaşıyoruz . Bu kural ve düzen de önce aile başlar daha sonra okulda devam eder .

Sınıfta 20 30 öğrenci var ve bir öğrencinin düzeni bozması diğer öğrencileri de etkiler .

Ben öğretmen haklı mı haksız mı? Cocugum zeki mi degil mi diye bir soru sormadım... Normalde bu tür davranışlar sergilemeyen çocugum neden okulda boyle bi tutum içerisine girmiş olabilir ve bunun onune gecmek için ne yapılabilir nasıl bi yol izlenebilir diye sordum... Cogunluk öğretmenin şikayet için aceleci oldugunu, fotograf cekmesinin yanlış oldugunu ve babası ile korkuttugu için baska bir ögretmene gecmemizi önerdi.. Bende bunu dikkate aldım.. Cocuguma da "seni zeki çocuk, o nasıl cevap oyle bravoo" falan demedim.. Uyarı yaptım ufak da olsa bi ceza verdim.. Bundan sonrası için aynı hareketler tekrarlanırsa ne yapmalı dıye danıştım

Öğretmenini değiştirin bence de çok amatörce... Ben de öğretmenlik yaptım 3 sene küçük sınıflara girdim ve bir sürü sınıf öğretmeni gördüm böyle davranan da görmedim gülerler adama...Neler neler oluyordu kula yeni başlamış küçük çocuklar sonuçta. Çocuğun her şeyine veli çağırsak veliler okulda yatıp kalkar. Sınıf içinde çözülebilecek basit sorunlar bunlar. Sizin ya da çocuğunuzun suçu yok. Zaten küçükmüş. Resmen çözüm üretememesi ve uğraşmak isteemesi sebebiyle size paslamış ama durumu daha da kötü hale getirdiğinin farkında değil.

ezber güçleri değil hayal dünyaları oluyo :) ve hala

Cocuk "fermuar" kelimesiyle zeki mi oluyor? çogu cok zeki ondan demiş. şaştım.

şimdiki nesil fazla özgüvenli ve ukala...ve seyrettiktikleri çizgi filmlerin sayesinde bu boyuta geldiler. Konunun zeki olmakla alakası yok. Tamamen dikkat çekmek olay.

Bu arada çocuğun verdiği cevabın zeka göstergesi olduğunu düşünmeyin. Benim sınıftakilerin %90'ı böyle cevaplar verebiliyor, ancak çok zorlasak 5 tanesine zeki diyebilirim
Çok normal artık bu yaslarda kı çocukların bu tarz sozler söylemesi.. Hayal güçleri o kadar geniş ki.. Benim derdim o değil zaten umarım anlatabilmişimdir

Siz halledecekmissiniz de öğretmen ne yapacakmış? Birlikte asicaz bu sorunu falan der insan. Zamane öğretmenleri de bi tuhaf ya.

Çok normal artık bu yaslarda kı çocukların bu tarz sozler söylemesi.. Hayal güçleri o kadar geniş ki.. Benim derdim o değil zaten umarım anlatabilmişimdir

Ben çocuğun cevabından çok öğretmenin daha 4.gününde olan 1.sınıf cocuklarina kapatın ağzınızi tarzında bir cümle kurmasın takıldım.

çocuk her türlü cevabı verebilir okula yeni başlamış sınıf ortamını yeni görmüş bir çocuk çeşitli cevaplar verir bu çok normal ama öğretmenin uyarı şekli ve akabinde yaptığı davranışlar çok garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…