Oğlumun sadece bana anne demesini istiyorum

benim kuzenim de babaannemize anne demeye alışmıştı. anası babası da hiç rahatsız olmuyordu. ben sinir oldum nedense. oraya gittikçe babaanne demeye alıştırdım çocuğu. artık anne demiyo neyse ki:)
o kadar büyütülecek bir sorun değil, zamanla öğrenir kim anne kim babaanne ama rahatsız oluyorsan söyle gitsin.

Yeğenimde anneme, anneanne yerine anne derdi. Çünkü ablam doğum yaptıktan sonra 3.5 ay hastanede yatmak zorunda kalmıştı ve yeğenime annemle ben bakmıştık. Hala da bakıyoruz o bizim canımız ayrı mevzu ama küçükken biz bakarken ister istemez anne diyordu, ben derken duyuyordu o da anne diyordu. Ablama da anne derdi anneme de anne derdi. Ama zamanlı aklı ermeye başladığında kime anne deyip kime demeyeceğini idrak etti ve kendi kendine anneanne demeye başladı ki doğrusuda bu zaten. (Bu arada ablamlarla altlı üstlü oturuyorduk şimdi birlikte oturuyoruz, yiğenim 5 gidiyor ve yine çoğunlukla biz bakıyoruz) :109::119:

Sizde haklısınız bende sizin yerinizde olsam kayınvalideme anne demesine bozulurdum ama şuan da oğlunuza o baktığı için bu kaçınılmaz olucaktır ama dediğim gibi büyüdükçe idrak ediyorlar zaten. İsterseniz konuşmayıda deneyebilirsiniz.

ya muhakkak doğruyu zamanla öğrenecektir ama ne biliyim işte içten içe üzülüyorum..
sanırım eşime devredicem konuyu...

Canım sıkma canını.
Büyüyünce kime ne deneceğini anlayacaktır.
Ben olsam benim de canım sıkılırdı böyle bir durumda.
Bir kere söylediğin halde devam ediyorlarsa ne desen değişeceklerini sanmıyorum.
Onun için yorma kendini.
Elinden geldiğince sen öğret kime ne diyeceğini

ya zaten ben bir arada olduğunda hep babaanne kelimesini kullanıyorum..
hatta özellikle sık sık al bunu babaanneye ver filan diyorum hem onların hemde çocuğun kulağı alışsın diye
ama sonuçta sabah 8 akşam 7 onların yanında

eltimde aynı dertten muzdaripti...hatta anne demekle kalmıyordu birşeyi annesi yedirmek istese hemen kayınvalidemin yanına gidiyordu kayınvalidem yediriyordu...zaten aynı apartmanda oturuyorlardı akşamları annesi geldiğinde bile pek oralı olmuyordu çocuk...bana çok garip gelmişti ilk evlendiğimizde ama sonra kayınvalidem bile bu durumdan rahatsız oldu...bu çocuk büyüyünce annesini dinlemeyecek bizde kıyamıyoruz kreşe verelim düzene girsin dedi...eltim şimdi çok memnun gerçekten çocuk değişti...belki sizde ileride düşünebilirsiniz

benim teyzemin kızınada teyzem çalıştığı için anneannem teyzelrim fln bakıyodu..
bizim fıstık kim bakıyosa ona anne derdi...
zamanla alıştı teyze anneanne demeye....
teyzemde evde sürekli öğretiyodu tabi...
bu teyzen bu ablan bu anneannen diye....

Bence duygusal olarka da bilimsel olarka da haklısınız. Çocuk büyüynce "anne" demeyi öğrenir diye birşey yok. Evet öğrenir ama anne figürü daha doğumdan itibaren yerleşir. Siz çalışan bir anne olsanız da ona bakan kişinin mutlaka sizin anne olduğunuzu ve otoritenin siz olduğunu hissettirmesi gerekir. Benim de oğluma anneannesi bakıyor. Sürekli vurgular annenin otoritesini, sürekli anneanne dedirtmeye çalışır, "anneannem, kuzum, bebeğim" diye sever. Arada bizden gelen alışkanlıkla ağzından "Getir annem." gibi sözcükler kaçıyor ama temelde beni anne olarak tanıtıyor. Zaten oğlum ilk kez tam olarak anneanne dediğinde çok sevindi. Eğer sizde de durum böyle arada ağızdan kaçmaysa takmayın, normaldir. Ama görümceniz "Anneye götür." diyorsa bu bir anlık alışkanlık değildir. Birkaç kez daha laf arasında tatlı dille ve yeri geldiğinde söyleyin. Hala olmazsa eşiniz girsin devreye.

bu konuda açık olun ve anlatın direk duygularınızı görümcenize ve kayınvalidenize ilerde kavram kagaşası yaşamasını istemiyorum diyebilirsiniz

ben bu arkadaşa katılıyorum sorun edileck bir konu değil bizim kiracımız vardı iki çocuk doğurdu benm annem onlara çok baktı hatta evlerinden çok bizim evde büyüdüler ikiside anneme anne diyerek büyüdü hala bir tanesi diyor 1.buçuk yaşında diğeri 6 yaşında artık demiyr şerife teyze diyor çocuklar belli yaşa gelince kendileri anlıyor biliyor zaten şu an demesinde bir sakınca görmek yanlış ki onlarda babaannesi zaten

ben bizimkilerin bu durumdan rahatsız olacağını sanmıyorum tam tersi memnun bile olurlar

kararımı verdim bi daha aynı durum meydana geldiğinde anne değil babaanne demesinin oğlum için daha sağlıklı olacağını nazik bir dille belirticem..
baktım yine bir değişme yok o zaman da eşime paslıcam...

karşı tarfı bu kadar çok düşünürseniz her zaman üzülen tarf siz olursunuz
söyleyin açık açık boşverin herşeyii
benim de çocuğum baskasına anne derse ben kıskanırım annem dahi olsa oyüzden söyleyin açık açık
hiç bir şey sizin düşüncenizden önemli değil ya böyle kendi kendinizi üzüceksiniz yada söliceksiniz
ben bu durumu daha yeni anladım ondan benım konum farklı ama sonuç açısın öyle
kimse sizden değerli değerli değill dime çocuğunuz hariç tabi

tamam kimse benden ve çocuğumdan değerli değil ama bu durum onların değersiz olduğu anlamına gelmiyor..
seninde bahsettiğin gibi sanırım şu anda durumundan dolayı bu kadar gergin olduğunu düşünüyorum :)

tabiki ama ben onların değersiz olduğunu söylemedim bence sen en doğru şekilde anlatmıssın ama aynı
geriye açıkça söylemekten baska bir şey kalmıyo gibi yada bu durumu eşine anlatmalısın

bende, bana anneannem baktığı için anneanneme ANNE dermişim... bence bu kadar üzülmenize gerek yok... bir zaman sonra anne demekten vazgeçeçektir... ben anneanneme ANNE dediğim için onu annemden daha çok sevmedim... ANNEM benim için her zaman tekti :) ama bebişinizin babaanne demesi şu an için çok zor, anne demek daha kolay olduğu için öyle diyor olabilirler... yada nene dedirtin çocuğunuza ,babaannesine :) kolayca söyleyebilir hemde ....

ben olsam kıskanırdım başkasına anne demesini. bence annene götür dediklerinde babaneye götür oğlum diye her seferinde düzeltirseniz anlarlar.

bide 15 aylık bebeğin anne diyebilmesi gerekmiyor mu? bana bile anne diyemiyor demişsinizde.. merak ettim. arkadaşımın kızı 11 aylık anne teyze dede herşeyi söylüyor.. erkek bebekler geçmi başlıyor konuşmaya ?

27 yaşındayım bu yaşımda bile babaannem bşey isteyecek olsa "şunu getirirmisin annem" tarzında konuşur herdefasında bende üzerine basa basa tamam babaanne derim. ama bir kere bişey oldu "yapacaksın tabii ben de senin annenim hatta annenden bile önce gelirim" dedi. bende benim annemden önce kimse gelemez, benim sadece 1 tane annem var dedim. şimdi böyle dese bile çocuğunuz büyüyünce sinir olacak istemeyecek hiç merak etmeyin. gıcık oluyorum annemin yerine geçme çabasına...

bence kocana söyle o söylesin kardesiyle annesine.. senin söylediginde degisen birsey olmamis cünkü ciddiye almadilar belkide.. haklisin sadece sana anne demesini istersin tabiki

benim oğlumda hem anneme hem kayınvalideme anne dedi bir süre. bana da bebeğim:) baktım zevkten 4 köşe oluyorlar hiç düzeltmedim. annem bakıyordu zaten. baktım onun düzeltmeye hiç niyeti yoktu. benimki anne dedikçe o da oğlum diyordu. bir süre sonra kendiliğinden geçti zaten. hazır iyi bakan birilerini bulmuşsunuz hiç arıza çıkarmayın bence. zaten kendiliğinden düzelecektir. sen de evde babaannesinin fotoğrafını gösterip babaanne dedirtmeye çalış. (Hatta halasını da dayı diye öğret, görsün gününü cadaloz:) ) onlara götürürken özellikle babaanneye gidiyoruz diye vurgula. çocuk babaanne dedikten sonra da anne diye düzeltecek halleri yok herhalde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…