Oğlumun sadece bana anne demesini istiyorum

Aldiris etme diyemeyecegim ben malesef

kuzenim 20 yasinda annesine ABLA,babaannesine ANNE diyor

arkadasimin kizi 10 yasinda annesine ADIYLA ,babaannesine ANNE diye hitap ediyor

yerinde olsam hic bu kadar düsünmeden direk uyarirdim.

canım benim oğlumda baba,dede,kedi filan gibi kelimeleri uzun zamandır söylüyor ama daha aktif olarak konuşmuyor..sanırım erkek çocuklar geç konuşuyor..ama bu ay sonu dr kontrolümüz kendisine tekrar sorucam durumu bi problem var mı diye

halasının hakkını yabana atamam.üzerinde gerçekten çok emeği var oğlumun

Aldiris etme diyemeyecegim ben malesef

kuzenim 20 yasinda annesine ABLA,babaannesine ANNE diyor

arkadasimin kizi 10 yasinda annesine ADIYLA ,babaannesine ANNE diye hitap ediyor

yerinde olsam hic bu kadar düsünmeden direk uyarirdim.

o bu durum gerçekten vahim..
işin ilginci eşim ve ablalarıda babalarına emmi diyor

Yengemin amcasi ablasiyla ayni coyaslarda oldugu icin amcasi abla dermis ve cocuklarda boyle alismis amcalarindan igrenmisler babaanneyede anne dolayisiyla evet belki bu ogretilmemis kabul edilinebilir ama sizİN gorumce cok olmus ne kadar iyi.niyetli olurlarsa olsunlar yaptirmam kendi annemede dedirtmem ona hele hic...
Cozum istemissin ister tatli ister tuzlu soyle o cocugun annesi senain canim.benim bunu her firsttta hatirlat onlara esinide dahil et gerekirse duruma

Duruma nereden baktığına bağlı, ben olsam "anne bu tür şeyler kavram kargaşasına yol açar lütfen böyle hitap edilmesin" derim. Çocuğum bana anne demeyip adımla hitap ederse de onu zorlamam ama kimseye de anne diyemez.

İnsan niye anne denmesinden mutlu olur ki ? minik bir yeğenim var uğruna ölürüm ve konuşmaya başlayıp teyze diyeceği günlerin hayalini kuruyorum.

Son düzenleme:
bi daha böyle bi durum gerçekleştiğinde babaanne dersen çocuk için daha iyi olur.kavram karmaşası yaşamasın dicem..
ve eğer ben bunu dedikten sonra aynı şekilde devam ederse o zaman eşimin devreye girmesini sağlıcam...
bakılm hayırlısı

katılıyorummmm birebir düşüncelerimi yansıtıyor..

ayyy aynen yaa benimde ablamın 6 aylık bir prensesi var konuşmaya başlasa da teyze dese. yer onu teyzesiiiii. özledim keratayı yaw

annem uzun yıllardır evimizde çocuk bakıyor
şimdiye kadar 4 tane çocuk büyüttü
annemin adı Melek. Büyüttüğü bütün çocuklar ona "melek anne" der, hatta şimdi bir tane bebişe bakıyoruz annemi o kadar çok seviyor ki "anneeemmmm" diyor:))

bu sebeple bana normal geliyor ama görümcenin ısrarla "anne" diye söyletmesi çok itici

uyarırsınız baktınız olmuyo desin nolcakki, annesi sizsiniz çocuk büyüyünce nasılsa herşeyin farkına varıcak , oğlunuza çok iyi bakıyormuşlar çok seviyorlar ,o kadar emeği var anne derse egosu okşanıcak boşver sorun çıkarma

bence kesınlıkle soyleyın cunku aynı sorunu bende yasıyorumm cok zorlanıyorum ve uzuluyorumm cocuklarımın kafası karıstı resmen benı gorunce anne kendı annemı gorunce bırde ona anne dıyorlar

Benim kayınvalidemde annem annesinin canı annen kurban olsun diyor anlatsam da laf anlamaz sağ olsun Allahtan uzakta. Benim derdim çocuğun kavram karmaşası yaşamasından çok onu anne sanması ben bebeğimi kıskanıyorum galiba çok kıskanıyorum en çok beni sevsin bana gülsün başkasındayken bana gelmek istesin istiyorum halbuki hiç kıskanç değildim doğumdan önce offf offf

Bide çocuk benim ben olmasam o olmazdı benim bebeğim o diyo kıyafet alıcam oğluma diyorum sen beceremezsin ben alırım diyo oğlum benle kalıcak benle yatıcak diyo o öyle yaptıkça bende kıskançlık başlıyo sanki alıcak benden gibi hissediyorum ismini koymak da onun hakkıymış ben doğurdum ben koydum kendileri koyamamış eskiden bizim zamanımızda büyükler koyardı dedi bana ne oğlum evlenince gelinle yarışmıycam ben benim çocuğum bana doya doya büyütürüm gelinim de büyütsün

İnsanlar bazen iyi niyetlede olsa yanlış şeyler yapabiliyorlar.

Bence söyle açıkça. "Çocuğuma çok iyi bakıyorsunuz, Allah razı olsun ama onun annesi benim. Bana anne demesini isterim. Bir anne olarak beni anlayacağınızı biliyorum." de...

Sıkma canını.

Tabiiki de yaptiklari yalnis hatta bana bir az kasitli gibi geldi.ilerde boyle sorunlar yine yasamamak icin cocugunun iki yasi olduktan sonra al krese falan ver.ama tabi ayni evde yasiyorsaniz bu bir az zor.

Acik acik kendin soyle kocani karistirma ama soylerken sinirlenme sakin konus

bence anneanne ve babaanne olmak ayrıcalıktır...ben nasılsa anne olmuşum...babaanneliği terfi olarak düşünürüm...torunum olsa anne demesinden önce ben rahatsız olurum...ilginç insanlar var...bakıyorum diye niye çocuğun annesi sıfatını alayım ki...mis gibi babaanne olmak varken....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…