Oglumun tavri

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhaba,
4 yasinda bir oglum var,esim 2 aydir gorevde iki cocuguma da kendim bakiyorum, es dost akraba kimse yok.
Kayinvalidem gecen hafta 3 gunlugune geldi,pazartesi sabahi da gitti oglumu krese birakip.
Dun aksam ustu okuldan ben almaya gidince sasirdi agladi, babaanneyi bekliyordu, anlayisla karsiladim, ogretmeni dondurma verdi sevdik vs sustu.
Eve gidince acikladin babaanne gitti ve yine gelecek diye.Neyse bugun yine aynisini yapti, bu kez kendini yerlere atti, sov yapti bildiginiz ki epeydir bu tarz seyler yapmiyordu belki 1-1,5 senedir.
Benim cinlerim tepeme cikti haliyle, ogretmeni de artik abartmamasini soyledi ve eve geldik.
Eve geldigimiz gibi odasina gonderdim, yaptiginin kabul edilebilir bisey olmadigini soyledim ve suan yuzune bakmiyorum cunku cok doluyum.
Sorun su ki normalde gunde enaz 3-4 kez seni cok seviyorum anne diyen cocuk ucup gitti,kucagima gelmiyor bildiginiz dusman gibi bakiyor..
bikac gunde cocuk bu kadar degisebilir mi ? Ne kadar saglikli bu durum..
Oglumun bu huyu yuzunden kendi ailemin yanina dahi gidemiyorum, cunku inanilmaz insan kullaniyor, etrafimdaki insanlarin cogunun dedigi biz boyle cocuk gormedik oluyor..
En cok ilerde bu kadar kolay insan gozden cikarma ihtimali beni uzuyor, 4 senedir bi basima baktim, kimsenin emegi yok uzerinde bnden baska..
Cocuktur diyip gecsem hep boyle hep..
Napacagimi nasil tavir alacagimi bilmiyorum.

Babaannesinin gitmesine üzüldüğü içinmi yüzüne bakmıyorsunuz ve neden dolusunuz?
Demek ki babaannesi sevgisini kazanmış,böyle küs gibi duracağınıza neden mutlu etmeye ,teselli etmeye çalışmıyorsunuz?Babaanesine karşı bir kıskançlık sezdim şuan sizde yanılıyorda olabilirim..

Ay bilirim valla çok zor çocuk bakımı bide laftan anlasalar insan yıpranıyor yeminle rabbim sağlık versin deyip geçiyorum.

Sanırım sadece sizin bakmanız sizin etrafında olmanızdan sıkılmış diğer aile bireylerini de az da olsa görmek istiyor.

Babaannesinin gitmesine üzüldüğü içinmi yüzüne bakmıyorsunuz ve neden dolusunuz?
Demek ki babaannesi sevgisini kazanmış,böyle küs gibi duracağınıza neden mutlu etmeye ,teselli etmeye çalışmıyorsunuz?Babaanesine karşı bir kıskançlık sezdim şuan sizde yanılıyorda olabilirim..
Bence kıskançlık değil her anne çocuğu başkasına değer verince bide bu kadar emek sarf edince karşılık göremeyince ufak bi yıkım yaşayabilir.

2 ay baba yardımı olmadan bakmak çok zor olsa gerek.

Ay kötü bi durum ya ben olsam bende cok bozulurum yani. Kv ile araniz nasil ? acaba size karsi cocugu doldurmus olabilir mi yada sizin yasaklarinizi sizden habersiz yaptirdiysa cocuga cazip gelmistir

Merhaba,
4 yasinda bir oglum var,esim 2 aydir gorevde iki cocuguma da kendim bakiyorum, es dost akraba kimse yok.
Kayinvalidem gecen hafta 3 gunlugune geldi,pazartesi sabahi da gitti oglumu krese birakip.
Dun aksam ustu okuldan ben almaya gidince sasirdi agladi, babaanneyi bekliyordu, anlayisla karsiladim, ogretmeni dondurma verdi sevdik vs sustu.
Eve gidince acikladin babaanne gitti ve yine gelecek diye.Neyse bugun yine aynisini yapti, bu kez kendini yerlere atti, sov yapti bildiginiz ki epeydir bu tarz seyler yapmiyordu belki 1-1,5 senedir.
Benim cinlerim tepeme cikti haliyle, ogretmeni de artik abartmamasini soyledi ve eve geldik.
Eve geldigimiz gibi odasina gonderdim, yaptiginin kabul edilebilir bisey olmadigini soyledim ve suan yuzune bakmiyorum cunku cok doluyum.
Sorun su ki normalde gunde enaz 3-4 kez seni cok seviyorum anne diyen cocuk ucup gitti,kucagima gelmiyor bildiginiz dusman gibi bakiyor..
bikac gunde cocuk bu kadar degisebilir mi ? Ne kadar saglikli bu durum..
Oglumun bu huyu yuzunden kendi ailemin yanina dahi gidemiyorum, cunku inanilmaz insan kullaniyor, etrafimdaki insanlarin cogunun dedigi biz boyle cocuk gormedik oluyor..
En cok ilerde bu kadar kolay insan gozden cikarma ihtimali beni uzuyor, 4 senedir bi basima baktim, kimsenin emegi yok uzerinde bnden baska..
Cocuktur diyip gecsem hep boyle hep..
Napacagimi nasil tavir alacagimi bilmiyorum.
Yok canım o şimdi çocuk, ilerde böyle kolay gözden çıkarma olmaz . Çocuk kendini sevene ilgilenene gidiyor, babaanne de arada geldiği için öyle yapmıştır, yoksa sen herzaman annesisin, senin yerin hep ayrı. Büyüdüğü zaman böyle olmaz merak etme

Bence kıskançlık değil her anne çocuğu başkasına değer verince bide bu kadar emek sarf edince karşılık göremeyince ufak bi yıkım yaşayabilir.

2 ay baba yardımı olmadan bakmak çok zor olsa gerek.
4 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz,anlık duygularla hareket edebilir,bu sizin onun annesi olduğu gerçeğini değiştirmez,kim geçebilir sizden daha öne? Ama ben tavrınızı yanlış buldum küsmek falan..İşte ozaman uzaklaştırırsınız çocuğunuzu kendinizden.

Yanlız 4 yaşında bi çocuk için, karakterine dair, çok keskin ve sivri cümleler kurmuşsunuz.. Tavrınız da keza öyle.. Yapmayın... Yüzüne bakmamak nedir? Gidin sarılın, koklayın birbirinizi. Çocuk bu nihayetinde. Elbet vardır bi kırılma noktası. Ve bunu en iyi siz bilirsiniz.. onu kendinizden mahrum etmeyin nolur..

Kızımın 3 saatlik yolun yarısına kadar anneanne diye ağladığını bilirim.gece yatmadan ben annanemi istiyorum diye ağlardı.benim kızda annaneye çok düşkündür.ama artık 6 yaşında ve alıştı.şimdi hiç ağlamaz.oğlunuz küçük daha belliki babaanneyi de seviyo.ama zamanla alışacak merak etmeyin.

4 yasinda olan cocuga baktiginizda sadece ona davranislarinizin ve verdiklerinizin meyvesini gorursunuz. "Odasina yolladim ve yuzune bakmadim" dedihiniz cocuk elbette ki ceza vermeyen, her dedigini yapan babaanne gittiginde aglar.

Bizim kurallarimiz var. Ama genelde aile buyuklerinin, halalarin, dayilarin vs. kurallari yok. "Birak ilisme cocuga" diye baslayan bir suru cumleleri var. 4 yas cocugu bundan cok kolay etkilenir. Kuralsizlik onun icin dunyanin en guzel seyi. Lutfen tutarli olun. Ofke duymayin. "Onu ben buyuttum. Ne ugraslar verdim. Nasil babaannesi icin bana sirtini doner" kiskancligina girmeyin. O cocuk sizden ne gorecekse karakteri oyle sekillenecek.

Aksine cok severim kayinvalidemi, arkadas gibiyizdir.
Dun butun gece teselli ettim,optum sarildim vs..
sevgi kazanmada sorunum yok, bi arkadasa biraksam aksamina aynisini yapiyor cok uzuluyorum

Bakın bende tek başıma büyüttüm kimse yoktu yanımda kızımı hem benimki 7 yaşındaydı.çocuk yanlız ve sıkılıyor birilerini görünce farklılık hissediyor sanırım.Benimki de öyleydi hatta arada annemler ve kızkardeşim geldiğinde beni unuturdu.Bi keresinde kızkardeşimi yolcu ederken çok ağladı teyzeciğim yalvarıyorum bırakma beni diye annesi sanmışlar:)Sanırım bizi sürekli gördükleri için böyle yapıyorlar.Keza şimdi oglum da öyle tanıdık tanımadık herkesle iletişim kurmak istiyor.

Çocuğunuza küsmeyin lütfen, bu çok hatalı bir davranış.
Anlıyorum canınızın sıkılmasını ancak bu yaşlardaki çocuklar tutturuyorlar arada; mümkün olduğunca olayı basite indirgeyin, sanki ağlamıyor, tepinmiyormuş gibi tepkisiz kalın. Dondurma vb. şeyler vererek onu sakinleştirmeye çalışırken, arka planda bu yanlış hareketi ödüllendirdiğinizi unutmayın.

Ağlıyorsa ağlasın, ilgilenmeyin, kendini yere attığında siz "Ben gidiyorum, burada tek başına kalmak istiyorsan sen bilirsin" filan deyip arkanızı dönün gidin. Eminim peşinizden gelecek.

size kendi çocukluğumdan örnek vereyim
babaannemlerde kalırdım gündüz onlar bakardı annem almaya geldiğinde ağlamaktan helak olurdum
annem de üzülür o da ağlardı
orada kalmak istememin sebebi onları daha fazla sevdiğimden değil ortamın daha kalabalık daha eğlenceli olmasındandı ilk torun ben olduğum için çok sevildiğim her isteğimde ağzımın içine bakan 10 kişi vardı o evde

4 yasinda olan cocuga baktiginizda sadece ona davranislarinizin ve verdiklerinizin meyvesini gorursunuz. "Odasina yolladim ve yuzune bakmadim" dedihiniz cocuk elbette ki ceza vermeyen, her dedigini yapan babaanne gittiginde aglar.

Bizim kurallarimiz var. Ama genelde aile buyuklerinin, halalarin, dayilarin vs. kurallari yok. "Birak ilisme cocuga" diye baslayan bir suru cumleleri var. 4 yas cocugu bundan cok kolay etkilenir. Kuralsizlik onun icin dunyanin en guzel seyi. Lutfen tutarli olun. Ofke duymayin. "Onu ben buyuttum. Ne ugraslar verdim. Nasil babaannesi icin bana sirtini doner" kiskancligina girmeyin. O cocuk sizden ne gorecekse karakteri oyle sekillenecek.

Kiskanclik degil durumdan kaygi duyuyorum.
Bu gelen kayinvaldeydi, bnmde annem olabilirdi,ya da arkadasim ama oglum ayni tavirda olurdu, bu gelen her misafirde basima geliyor.
Kizim var, bu tavrin onda biri dahi yok, cok farkli, ikisini de bn buyutuyorum ama karakterleri farkli yani ne verirsen alirsin kisminda size tam anlamiyla katilmiyorum.
Bn evde kati kuralli biri asla degilim, evim oyun bahcesi gibidir cocuklarim ozgurdur.
Okul cikisi parka goturme niyetindeydim direkt eve geldim, oynarim onlarla..
Elbet bi yerde yanlis yapiyorumdur ama bu sostlyal iliskilerimi burnumdan getirince cok bunaliyorum

size kendi çocukluğumdan örnek vereyim
babaannemlerde kalırdım gündüz onlar bakardı annem almaya geldiğinde ağlamaktan helak olurdum
annem de üzülür o da ağlardı
orada kalmak istememin sebebi onları daha fazla sevdiğimden değil ortamın daha kalabalık daha eğlenceli olmasındandı ilk torun ben olduğum için çok sevildiğim her isteğimde ağzımın içine bakan 10 kişi vardı o evde

Surekli oyle olsa bnde bunu dusunurdum, kayinvaldem gelmeden once okuldan ciktigi gibi boynuma atlardi oglum, uyandigi gibi seni seviyorum annem derdi, simdi boyle donuk donuk..
Kim nederse desin koyuyo insana

boyle cocuk gormedik denecek kadar nesi oldugunu anlayamadim cocgunuzun... abartiyormussunuz gibi geldi bana. 4 yas 14 degil ki bu. cocuga kusmek onunla konusmamak yuzune bakmamak dogru degil.

Okuldaki tavrina kizginim, konussam yikici olacagim icin bekliyorum,tabiki konuscam

Benim yeğenim de 4 yaşında..Fakat kendisine annesi küsse bir şey anlamaz bile, oyununa devam eder çizgi filmini izler. Umrunda dahi olmaz çünkü anlamaz. Bize küstüm size der, bir dakika sonra unutup oyuncaklarını anlatır. Sizinki yaşına göre olgun sanırım. :) Babaannesine hemen alışmış belli ki..Benim yeğenimde benim yanıma gelince evine gitmemek için yerlerde sürünüyor, zor götürüyorlar, öyle ağlıyor ki sokak inliyor. Bu yaşlarda oluyor böyle şeyler.. Çok fazla takmayın kafanıza, küsmeyin de.. Güzel güzel iletişim kurmaya çaba sarfedin..

Ayyy 4 yaşındayken benim kizımda çok tuttururdu babaanne diye..4 yaş çocuğu karakterinin oturmaya başladığı zamanlar oluyor.inatçı ve bencil olabiliyorlar.üzülmeyin düzelir. Ama bu arada kus kalmak gibi bir hata yapmayın çocuğa.Bu onu daha çok etkiler.

Back
X