Oglumun tavri

Kiskanclik degil durumdan kaygi duyuyorum.
Bu gelen kayinvaldeydi, bnmde annem olabilirdi,ya da arkadasim ama oglum ayni tavirda olurdu, bu gelen her misafirde basima geliyor.
Kizim var, bu tavrin onda biri dahi yok, cok farkli, ikisini de bn buyutuyorum ama karakterleri farkli yani ne verirsen alirsin kisminda size tam anlamiyla katilmiyorum.
Bn evde kati kuralli biri asla degilim, evim oyun bahcesi gibidir cocuklarim ozgurdur.
Okul cikisi parka goturme niyetindeydim direkt eve geldim, oynarim onlarla..
Elbet bi yerde yanlis yapiyorumdur ama bu sostlyal iliskilerimi burnumdan getirince cok bunaliyorum
Kaygi duymanizi gerektiren durum seni seviyorum dememesi olmamali ama. Siz bunu belirtince ben kiskaclik oldugunu dusundum. Bu yuzden sizi yargilamiyorum. Benim kizimda bu tavri sergilese ben kiskanirim acikcasi. Nedir bana bu kadar bagli olan cocugu birden alikoyan derim. Ama yuz donmek gibi bir secenegimiz yok bizim. Bunu yansitma hakkimiz yok cocuklarimiza.

Gayet guzel bir anlatiminiz var. Cok kati kuralli biri oldugunuzu dusunmuyorum olaylari anlatis biciminize bakarak. Kurallar hepimizin evinde var. Olmak zorunda. Cocugun hareketlerininde bir siniri olmali. Ama baska insanlar saglikli-sagliksiz, faydali-faydasiz cok dusunmeden hareket edebiliyor. Belkide bu noktada kayinvalideniz cocugunuzu ihya etmistir.

Eminim bu tavrinizdan pisman olucaksiniz, belkide oldunuz. Ben sadece ona uzuldum. Daha fazla vakir gecirin. Guzelce gozlemleyin. Kimseye kalmaya gondermeyin bir sure. Bakalim nedir bu degisimin sebebi.

Biraz psikolojik olarak etkilenmiş baba yok akraba yok , sizde yalnız büyütmüşsünüz sinirleriniz yıpranmış belliki hoşgörüsüz davranmış olabilirsiniz, babaanne de her istediğini yaptıysa şımarmış onu istemiş olabilir.

Kaygi duymanizi gerektiren durum seni seviyorum dememesi olmamali ama. Siz bunu belirtince ben kiskaclik oldugunu dusundum. Bu yuzden sizi yargilamiyorum. Benim kizimda bu tavri sergilese ben kiskanirim acikcasi. Nedir bana bu kadar bagli olan cocugu birden alikoyan derim. Ama yuz donmek gibi bir secenegimiz yok bizim. Bunu yansitma hakkimiz yok cocuklarimiza.

Gayet guzel bir anlatiminiz var. Cok kati kuralli biri oldugunuzu dusunmuyorum olaylari anlatis biciminize bakarak. Kurallar hepimizin evinde var. Olmak zorunda. Cocugun hareketlerininde bir siniri olmali. Ama baska insanlar saglikli-sagliksiz, faydali-faydasiz cok dusunmeden hareket edebiliyor. Belkide bu noktada kayinvalideniz cocugunuzu ihya etmistir.

Eminim bu tavrinizdan pisman olucaksiniz, belkide oldunuz. Ben sadece ona uzuldum. Daha fazla vakir gecirin. Guzelce gozlemleyin. Kimseye kalmaya gondermeyin bir sure. Bakalim nedir bu degisimin sebebi.

konustuk koklastik, yedirdim icirdim yikadim yatirdim ama icim buruk tabi..
Bilmiyorum belkide saglikli baglanma gerceklestiremedik ondan bu tavirlari..
Bnm kolay bi hayatim yok, buyuk bi ailede yada bakici elinde buyuse zaten aldiris etmem bu hallerine cunku etrafi insanla dolu olurdu.. kucuk bi kasabada yurtdisinda kendim bakiyorum, isimi kariyerimi mecburen cocuklar icin biraktim bi sureligine, esim olmayacak aylarca, surda olsem olum kokar ve cocuklar kapiyi acip cikamaz perisan olurlar o derece kimsesizlik icindeyim ve yinede evlatlarim diyip bu sartlara gogus germeye calisiyorum sanirim bundan dolayi hassasim bu aralar.
Kiskanclik gubi geliyor ama degil.. sanki boyle kendimi bakici gibi hissettim bian.
Kayinvalidem bnden cok daha kuralcidir buarada, nazlamaz pek ama gozunu actigi gibi giyinir disari cikar oglumla, sabah 8 de cikip oglen 2 de geldiklerini bilirim, evde oyalamayi beceremiyorum disarda oyalayim der.
Nys cok uzattim.
Tesekkur ederim

Ayyy 4 yaşındayken benim kizımda çok tuttururdu babaanne diye..4 yaş çocuğu karakterinin oturmaya başladığı zamanlar oluyor.inatçı ve bencil olabiliyorlar.üzülmeyin düzelir. Ama bu arada kus kalmak gibi bir hata yapmayın çocuğa.Bu onu daha çok etkiler.
Benim yeğenim de 4 yaşında..Fakat kendisine annesi küsse bir şey anlamaz bile, oyununa devam eder çizgi filmini izler. Umrunda dahi olmaz çünkü anlamaz. Bize küstüm size der, bir dakika sonra unutup oyuncaklarını anlatır. Sizinki yaşına göre olgun sanırım. :) Babaannesine hemen alışmış belli ki..Benim yeğenimde benim yanıma gelince evine gitmemek için yerlerde sürünüyor, zor götürüyorlar, öyle ağlıyor ki sokak inliyor. Bu yaşlarda oluyor böyle şeyler.. Çok fazla takmayın kafanıza, küsmeyin de.. Güzel güzel iletişim kurmaya çaba sarfedin..

Tesekkur ederim, haklisiniz

Okuldaki tavrina kizginim, konussam yikici olacagim icin bekliyorum,tabiki konuscam
sizden daha iy dusunemez kimse evladinizi. ama tavsiyem kuskunluk araniza girmesin. onu cocugunuza asilamayin. konusmamak sorun cozmemek icinde halletmek demek. cocugunuza bunu degil de konusmayi sorunu cozmeyi ogretin.

Sen ona tavır aldıkça küstükçe dahada çok babanneyi ister çünkü o küsmüyor

Böyle sırf anne babayı görerek yetişen çocuklar babaanne dayı,amca,teyzeye çok çabuk baglaniyor bu insan gözden çıkarmak değil yazık babaannesini çok sevmiş Kıyamam ya
Benim çocuklarimda yanlız buyudu,o yüzden oglunuzu çok iyi anlıyorum
İzin bitipte donecegimizde havaalanlarin da zor ayiriyorduk çocuklari bağırarak agliyorlardi ve unutmalari normal duzenimize donmemiz haftalar alıyor
Çocuk anne babadan başka babaanne,anneanne,hala,teyze,amca sevgisinede muhtaçtır bu geçici bir süre
Öpüyorum delikanlıyi yanaklarından❤

siz yapayalnız büyüttugünüz icin artık dolmuşsunuz evet yalnızlık cok zor gercekten.Ama belliki oğlunuzda yalnızlıktan cok bunalmış.O yüzden babaannenin gitmesine çok üzülmüş.Henüz dört yaşında olduğu içinde duygularını bu şekilde ifade ediyor.Biz bile uzun süre yalnız kalıp sosyalleşemeyince patlıyoruz bir yerde.Bu yüzden kızmayın oğlunuza onu bu yönden bakarak anlamaya çalısın.

Back
X