Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Öğretmen olup da, öğretmen adı altında görev yapan bu bayanı, sırf meslektaşını savunmak adına "ama bak bu soyle, şu şöyle diyerek haklı çıkarmaya çalışmak da neyin nesi? işte bu kafalar "Aaa konu başlığında öğretmen yazıyo, hemen gireyim şu konuya, içeriğini okumama gerek yok, öğretmendir her ne yapıyorsa haklıdır" mantığı ile yorumlarımı yazayım kafası bunlar... Kadın şakır şakır resim çekiyo, taklit yapıyo, sanki o çocukları ders saati sokaklarda sigara içip baska çocukları darp ederken yakalamış gibi anneniz dogurup salıyo ifadesini kullanarak duygusal şiddet uyguluyor resmen çocuklara. Ne münasebet!! Bu çocuklar olması gereken yerde, derste.. Savunulacak nesi var bu kadının Allah aşkına. Konu sahibi bu olayın peşini bırakma... Ne kadar dengesiz biriymiş ya

Öylemi
Ben hic bilmiyorum
Elimden geleni yapmaya calisiyorum
Yani ogretmenin bu tavirlari takinmamasi icin baska napabilirim ki
Yani dersini anlatsin ciksin gitsin.
Ne günlere kaldik ben anlamiyorum

Ben Bimer'den çözüme ulaşamadım. Kızım 6. sınıfta geçen yıl bir öğrenteminin kızımın sertçe kafasına vurduğunu öğrendim kızımdan. Daha sonra sınıfta sürekli böyle davranıyormuş, sorduğu sorulara cevap veremeyenlere, yanındakiyle konuşan çocuklara filan. Gittim konuşmaya öğretmenler odasının kapısında birkaç öğretmen duruyor, meğer biri müdür, biri yardımcısı diğeri de başka bir öğretmenmiş. Müdür anladı galiba ısrarla öğretmenle beni görüştürmedi benimle kendisi görüştü ben öğretmeni ikaz edeceğim dedi. Birkaç gün sonra dersinin olduğu gün kızım karnım ağrıyor dedi okula gitmek istemedi. Anladım tabii o öğretmenin dersi var o yüzden gitmek istemediğini. Neyse kızım o gün okula gitmedi akşam olduğunda sınıftan bir veli beni aradı. Öğretmen xxx'ler ayağa kalksın hanginizin velisi beni şikayet etti demiş. xx'in velisi öğretmenim o bugün gelmedi demişler. Ben size vuruyor muyum seviyorum sizi demiş. Çocuklardan birkaç vuruyorsun öğretmenim bizim kafamıza vurdun bazılarına da tokat attın demişler. Sonra öğretmen başlamış işte ben sizin kafanıza yanağınıza vurmadım okşadım diye. Ertesi gün yine okula gittim öğretmenler odasından çağırttım. (müdür kapıda yoktu bu sefer:) ) Merhaba dedim ben xx'in velisiyim beni arıyormuşsunuz dün sınıfta bütün xx'leri ayağa kaldırmışsınız dedim. Aa evet konuşmak istemiştim sadece dedi. İdareden telefonumu bulup arayabilirdiniz. Sınıfta çocukları ayağa kaldırmakta ne demek oluyor dedim. Kızım dün gelmedi okula gelseydi sınıfın ortasında rencide edecektiniz belli ki dedi. Yok siz beni yanlış anladınız ben kafasını okşadım filan dedi vurarak mı dedim. Benim sevme okşama tarzım öyle dedi. Bu tarza benim kızım alışık değil lütfen benim çocuğumu sevmeyin olur mu bundan sonra dedim. Nasıl ki ben çocuğuma öğretmenlerine saygısızlık yapamayacağını öğretiyorsan sizde öğrencilerinize şiddet uygulayamazsınız ve ben bir daha böyle bir durum yaşanırsa bu kadar sakin kalkmam bilginiz olsun. Son olarak bir problem olduğunda çocukları derste ayağa kaldırmak yerine direkt bana ulaşmanızı rica ediyorum dedim. Sonrasında kızım anne öğretmenime bir şey oldu galiba dedi (bu konuşmalardan haberi yok kızımın tabii) bana çok iyi davranmaya başladı artık kimseye vurmuyor dedi.

Siz çocuğunuzu mümkün olduğunca destekleyin 5.sınıfta çok fazla konu yok zaten siz ona kitap okuma alışkanlığı kazandırın kompozisyon ödevlerine özen gösterin seneye öğretmen değişir belki 5.sınufta sözlü ya da yazılı ifade becerisini n gelişmesi önemli çok sıkıntı yaşamaz inş

Gercekden bu ögretmenlerin doguda zor sartlarda görev alması lazım
Belki akılları baslarına gelir

Açtığınız konuda haklısınız fakat bu söylediğiniz şeye katılmak mümkün değil. O zaman sadece öğretmenleri değil görevini iyi bi şekilde yapmayan herkesi doğuya gonderelim

Çocuk ya bu yıl nefret edecek yada sevecek..
Ama kişiliğini zedeleyici bir davranış sergiliyorsa o burnu yere güzelce indirtin.
Saygısız olmasın. Onun resmini de çekmek var ama çocuklar küçük gitsin de liselilere yapabilsin bunu.
Bunlara ben öğretmen diyemiyorum
Sırf parası iyi yok tatili fazla diye öğretmen olan bir grup var bu da onlardan
Öğrenci kazanmak için değil para kazanmak için uğraşanlardan ..
Bakın müdürle güzelce konuşun , ola ki çocuğum etkilenirse bu öğretmenin yaptığından MEB e kadar dilekçemi vereceğim kendimi savunabilmek için. Öğretmen hareketlerini düzeltsin.

Açtığınız konuda haklısınız fakat bu söylediğiniz şeye katılmak mümkün değil. O zaman sadece öğretmenleri değil görevini iyi bi şekilde yapmayan herkesi doğuya gonderelim
Sartlar daha zor kıymetini bilirler baabında soyledim öküz altinda buzag aramayin lutfen

Öğretmenler özellikle ilkokul orta okul öğretmenleri her yıl psikolojik testten geçmeli bence.
Küçücük çocukları emanet ediyoruz
Müdürle konuşun endişenizi dile getirin çözüm arayın

Şununla?? Çok hoş uslup ne güzel..

Ben aglanacak bir durum goremedim. Ah yavrum vah yavrumluk bir sey de goremedim. Ogretmen sizinle görüşmüş, görüşme günü olmadigi halde. Yazili kagidi talebiniz olmadigi halde iyilik yapmis gostermis. Ee cocuk ogretmenin pesinde koşacak tabii. Bulamadiysa ertesi gun baksin öğretmene kurs kitabi icin. Ortada dövme yok sövme yok. Kötü bir davranış da yok. Iyi yine ogretmen sabretmis tavirlariniza.

Bimere nasıl sikayet etmem gerekiyo yani netten mi hic bilgim yok bu konularda ilk defa boyle bisiyle karsilasiyorum

Hepsini aynı kefeye koyamayız ama işini sevmeyen,sırf memur olayım,gelirim,tatilim belli olsun kafasında olan insanlar bu şekilde davranıyor genelde. Bu işi severek ,layıkıyla yapan,isteyerek meslek edinenleri tenzih ederim ama sevmiyorsanız yapmayın bu mesleği,biz geleceğimizi emanet ediyoruz.
Bimere şikayet etmişsiniz,iyide yapmışsınız,sevmeyen,zorlanan,layıkıyla yapamacak olan yapmasın bu mesleği.
Bizim çocuklarımızın günahı ne?
Kaç ćocuk okuldan soğuyor böyle insanlar yüzünden. Ben ilkokul öğretmenimi hala sevmem,yaptıklarını unutamadım kaç yaşında kadınım. İlkokul dönemi azaptı bana,5 sene hergün ayağımı sürüyerek gittim okula. Ortaokulda tam aksine bir öğretmenim vardı,bana kitap okumayı okulu yeniden sevdirmişti. Kısacası geleceğini etkiliyor insanın bunlar

Doğurup sokağa salındıysa o çocukların okulda ne işi var o zaman? Orası bir eğitim yuvası, sokak değil. Nasıl bir laf o öyle? Sokak çocuğu mu, sahipsiz mi o çocuklar? Bizim zamanımızda öğretmenler velilerin gözünün içine bakardı biraz ilgili davransınlar diye. Teneffüste veli de gelirdi, öğrenci de. Bugüne kadar bir kere bile yakındıklarına şahit olmadım yok çay içemedim, yok oturamadım falan diye. Hele matematik öğretmenlerimizin tuvalete gitmeye fırsatı olmazdı, her teneffüs mutlaka anlamadığımız bir soru olur bişey olur onlar da hiç usanmadan bize anlatırlardı. Kaç kere içmek üzere aldıkları çayları soğudu o insanların bizim yüzümüzden. Hiç unutmam bi keresinde arkadaşlarla hocaya birkaç soru çözdürmüştük teneffüste, hoca bütün teneffüs bizimle meşgul oldu ve çaydan bir yudum bile alamadan çayı soğumuştu. Arkadaşlarımızdan birisi dedi ki, hocam kusura bakmayın size bi çay bile içirmedik, fırsat vermedik... Hocamız güldü, önemli değil çocuklar, siz yeter ki iyi bir üniversiteye yerleşin, ileride mesleğinizi elinize aldığınız zaman bana bi çay ısmarlarsınız demişti. Biz sizin için uğraşıyoruz falan demişti. Şimdikilere bakıyorum ama herhalde onlar gibi olan öğretmenler sayılıdır yani yeni nesilden...

böyleleri yüzünden çucukların hevesi okuma isteği kırılıyor
benim 1. sınıf öğretmenım böyleydı 4 öğrenciyi bizden iyi yetiştirdi paramızı yedi ve beni yalanlayıp durdu annemler doğruyu söylediğimi fark edince 2 sınıf bıtmıştı iş işten geçmişti ve asla daha okula uyum sağlayamadım
kendime güvenimi bile kırdı o herif

Bizim ilkokul öğretmenimiz beş yıl boyunca aynı kişiydi, görseniz çok cool bir kadındı yani, bir giydiğini bir daha giymez falan, dersiniz ki ya bu kadın evinde hiç iş yapmıyordur kesin, hiç uğraşmıyordur öyle şeylerle... Çok havalı görünürdü, eşi doktordu falan, kendisi devlet okulunda kadrolu sınıf öğretmeniydi. Bizim annelerimiz kısır günü falan yaparlardı, ne zaman öğretmeni de çağırsalar hep gitti öğretmenimiz. Ciddiyim yani, o kadar cool bir kadın bizim annelerimizle birlikte çay içip kısır, kurabiye falan yerdi, havadan sudan, bizden, derslerden falan sohbet ederdi yani. Her konuda birikimliydi. Ailelerin içine kadar kısır günü vasıtasıyla girerdi ve bizim yaşadığımız ortamı, aile ortamımızı görüp muhtemelen psikolojimiz hakkında daha fazla fikir sahibi olurdu. Veli toplantılarına babaları falan özellikle çağırırdı, hep anneler geliyor ama biraz da babalar gelsin, onlarla da çocukların durumunu görüşelim falan derdi. Kendinden örnek verirdi, geçen gün kızımın toplantısı vardı eşimle beraber gittik falan diye.
Şimdikiler gibi nerde öyle görüşme saatinde gelin falan demeler, çoluk çocuk taklidi yapmalar... Ayıp yani.

öğretmenlik zor
sistem berbat
yeni nesiller cahil saygısız umarsız
evet çevremde okul açılsa da çocukları başımızdan savsak diyen çok anne de var
geçmişteki öğretmeni ilah yapan anlayış kadar bugün veliyi öğrenciyi öğretmenin tepesine çıkaran anlayış da yanlış
amma velakin öğretmen olan vatandaş dağlarda ölebileceğini bilen asker gibi 687687687 çeşit ailenin içinden çıkan çocuklarla karşılaşacağını bilerek öğretmen oluyor

öğretmen çay içebilir derste bile içebilir
isterse teneffüste veliyle görüşmeyebilir bile
ama bunu anlatma şekli bu değildir
şu an müsait değilim şu zamanda gelseniz veya şu saatler dışında görüşmek yasak şu zamanlarda görüşelim diyebilir
velilerin okul içinde dolaşması zırt pırt dersi bölmesi de doğru değil ancak veli görüşme saati ayarlandıysa bunu öğrenmek velinin işi öğretmek öğretmenin işi değil
idare velilere bilgilendirme yapar ya da her öğretmen kendi sınıfına söyler
ailelerin ilgisizliğinden yakınan çağırdığında bile gelmeyen veliler keşke okula gelse konuşsam diyen onca öğretmen var ki
yazık bunlar gibiler de var
çocukları taklit etmesine diğer yaptıklarına girmiyorum bile
ve bunların tek sebebi son 15 yılda idealle değil kapağı devlete atayım mantığıyla öğretmen olanlar
ben dahil bir çok insan bu sistemden bi şey beklemiyoruz da istemiyoruz da
yasal zorunluluk olduğu için gönderiyorum kızımı sadece okula

ve yine ancak hiç bir şikayetle hiç bir şey elde edemezsiniz
müdür aman hocam daha dikkatli ol diyecek
mebe yansırsa olay bi savunma bişi isteyecekler ve olay kapanıp gidecek
ve evet o öğretmen de ve belki diğerleri de çocuğa cephe alacak(çocuk çalışkan olduğu için burda diğer öğretmenlerin tavrı başka olabilir,kim ne derse desin ki okulda ayrım vardır)
burası tacizi ortaya çıkaran öğretmenin sürüldüğü tacizcinin ceza almadığı ülke,bizzat arkadaşım yaşadı
bu gözler çocuğa mal gerizekalı diyen ne öğretmenler gördü
hey yavrum hey
hasan ali yücel ruhun şad olsun

tek çözüm ne mi
bence şu
anladınız siz onu

cnm bende turkce ogrrtmeniyim. ogrrtmeni cok onur kirici buldu.. foto cekmek taklit yapmak ne haddine. ogrenciler birbirinin taklidini yapsa bile ceza veriyorum.

veli gel.is ne güzel biz bi veli gelsin die bin takla atiyoruz kiiiii siniflarimiz 45er kisi......

teneffus konusunda gakli çay icebilir sikinti yok. ha bi de bende kompozisyon öykü tamamlama sorarim. Hatta acikcasi fazla puan verebilmek icin sorarim cocuklari tesvik amacli.....

bi de cnm artik her ogrenilen deftere yazilmak zorunda degildir, hele ki yeni sistemde bilirsiniz daha cok calisma kitapları kullanilir. önemli gorulenler yazdirilir. ben cok az yazdiririm mesela alistirmayla devam ederiz hep.

ama foto ve taklit konusunda uzerine düşün.

Sayın hocam, çay mevzusuna siz takılıp kaldınız. Buradakiler öğretmenin çocuklara olan tavrını konuşurken ısrarla çay, çay diyen sizsiniz.
Burada bir anne dersten soğumak üzere olan çocuğunu kurtarmaya çalışıyor. Hemde türkçe gibi önemli bir ders. Lütfen ama biraz anlayış gösterin. Şu çay mevzusunu da kapatın artık.

Fotoğraf olayını anlamadım. yani çekince noluyo ? napıyo o fotoğrafları.
Bi de öyle kişinin rızası dışında foto falan çekmek yasaktır, hukuka aykırıdır.

Sayın hocam benden önce bu konuya takılan veliymiş ki bunu konusunda dile getirmiş.. Tek sorun ettiği şey öğretmenin öğrencilere karşı tavırları olsaydı, onları yazardı sadece di mi? Ben velinin yerinde olsam öğretmenin öğrencilerin fotoğraflarını ne amaçla çektiklerini sorgulardım..

Fotoğraf olayını anlamadım. yani çekince noluyo ? napıyo o fotoğrafları.
Bi de öyle kişinin rızası dışında foto falan çekmek yasaktır, hukuka aykırıdır.
Hatta çekip facebook ta twitterda paylaşanlar oluyordu.. Mebin bu konuyla ilgili açıklama yaptığını da hatırlıyorum, suç olduğu ile ilgili..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…