- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
Öylemi
Ben hic bilmiyorum
Elimden geleni yapmaya calisiyorum
Yani ogretmenin bu tavirlari takinmamasi icin baska napabilirim ki
Yani dersini anlatsin ciksin gitsin.
Ne günlere kaldik ben anlamiyorum
Siz çocuğunuzu mümkün olduğunca destekleyin 5.sınıfta çok fazla konu yok zaten siz ona kitap okuma alışkanlığı kazandırın kompozisyon ödevlerine özen gösterin seneye öğretmen değişir belki 5.sınufta sözlü ya da yazılı ifade becerisini n gelişmesi önemli çok sıkıntı yaşamaz inşHerkes sizin gibi degil
Takdir ediyorum eli öpülesi ogretmenleri
Ata yayinlarinin kitabini aldigimi
Suan buyuk unlu uyumunu anlattigimı falan da soyledim mesela
Hı hı hı diyo
Ben kadikoye gidip kitap evlerinden kaynak aliyorum
Dershaneye okul kurslarina yolluyorum ki temeli iyi olsun diye
Suan sifatlar belgesiz,soru,sayi hepsine hakim
Ki ogretmen gayet ustun körü anlatmasına ragmen.
Bimere sikayetimi yaptim
Okul muduruyle gorusup ona milli egitime kadar gidebilecegimi dile getiricem
Gercekden bu ögretmenlerin doguda zor sartlarda görev alması lazım
Belki akılları baslarına gelir
Sartlar daha zor kıymetini bilirler baabında soyledim öküz altinda buzag aramayin lutfenAçtığınız konuda haklısınız fakat bu söylediğiniz şeye katılmak mümkün değil. O zaman sadece öğretmenleri değil görevini iyi bi şekilde yapmayan herkesi doğuya gonderelim
Şununla?? Çok hoş uslup ne güzel..Ögretmenin cay saatini boldugum icin özur dilicem.
Bide cicek yaptrim hatta
Ne densiz , salak bir veliyim tüh.
Cay icmesini engelledim yada iciyo olmasini yazdim
Nasil yazarim tu kaka ben.
Bana yardimci olan tum arkadaslarima tesekkur ederim
Gayet sinirliyim sununla ugrasamicam ashabim bozuluyo
Hoscakalin.
Bimere nasıl sikayet etmem gerekiyo yani netten mi hic bilgim yok bu konularda ilk defa boyle bisiyle karsilasiyorum
Hepsini aynı kefeye koyamayız ama işini sevmeyen,sırf memur olayım,gelirim,tatilim belli olsun kafasında olan insanlar bu şekilde davranıyor genelde. Bu işi severek ,layıkıyla yapan,isteyerek meslek edinenleri tenzih ederim ama sevmiyorsanız yapmayın bu mesleği,biz geleceğimizi emanet ediyoruz.facete öğretmenlerin paylaşımlarına bakın sürekli aynı seyler post it seklinde paylaşımlar kendilerinin söylemediklerini bir yerlerden alıp paylaşmak ve hepsinin ortak söylediği dogurup sokaga atıp analık yapmadıkları çocuklara dört dörtlük ögretmen yapmamızı beklemeleri.varsayın ki çocuklar sokaga atıldı o zaman onların görevleri değişiyor mu bir türlü kafaları basmıyor.bu ülkede eğitim sistemi bir şey olamazsan öğretmen ol mantığıyla öğretmen alımı aldugu için yazık çocuklarımıza
Bimere şikayet etmişsiniz,iyide yapmışsınız,sevmeyen,zorlanan,layıkıyla yapamacak olan yapmasın bu mesleği.Benim.sikayetim ses getirirmi bilmiyorum
Ama bu kadına dur! Demek adına yapicam.
Bimerden yaptim.
Okulda da yapicam ayrica okulda ben sahsa degil tavirlara bir egitimciye yakismayacak tavirlara sikayetim dicem.
Bende ogrenci oldum bir cok ogretmen tanidim boylesini ne gordum ne duydum.
Cay muhabbetine takilmissiniz
Cay yudumlayip beni ukala tavirlarla hı hı hı hı diye geveleyip umursamaz tavra itafen yazmistim.
5dk tenefusun aldiysam 2dk almisimdir.
Diger tum tenefusler onun.
Zira ben gayet sakinlikle tanismak amacli geldigimi bildirdim.
Vaktini caldigim icin kusurabakmayin dahi dedim.
Gorusme saatleri oldugunu bilmedigimi bildirdim.
Ama oglum bana taklit olayini dun soyledi
Olay gecen hafta oldu
O gun bana bisi dedi bana yalanci der gibi ama soylemem demisti
Bende uzerine gittim aglamakli oldu boyle bi soylemicem falan dedi
Dun aksam soyledi
Demek cocuk bana soylemeye bile utandi yada korktu bilmiyorum.
Ben Bimer'den çözüme ulaşamadım. Kızım 6. sınıfta geçen yıl bir öğrenteminin kızımın sertçe kafasına vurduğunu öğrendim kızımdan. Daha sonra sınıfta sürekli böyle davranıyormuş, sorduğu sorulara cevap veremeyenlere, yanındakiyle konuşan çocuklara filan. Gittim konuşmaya öğretmenler odasının kapısında birkaç öğretmen duruyor, meğer biri müdür, biri yardımcısı diğeri de başka bir öğretmenmiş. Müdür anladı galiba ısrarla öğretmenle beni görüştürmedi benimle kendisi görüştü ben öğretmeni ikaz edeceğim dedi. Birkaç gün sonra dersinin olduğu gün kızım karnım ağrıyor dedi okula gitmek istemedi. Anladım tabii o öğretmenin dersi var o yüzden gitmek istemediğini. Neyse kızım o gün okula gitmedi akşam olduğunda sınıftan bir veli beni aradı. Öğretmen xxx'ler ayağa kalksın hanginizin velisi beni şikayet etti demiş. xx'in velisi öğretmenim o bugün gelmedi demişler. Ben size vuruyor muyum seviyorum sizi demiş. Çocuklardan birkaç vuruyorsun öğretmenim bizim kafamıza vurdun bazılarına da tokat attın demişler. Sonra öğretmen başlamış işte ben sizin kafanıza yanağınıza vurmadım okşadım diye. Ertesi gün yine okula gittim öğretmenler odasından çağırttım. (müdür kapıda yoktu bu sefer:) ) Merhaba dedim ben xx'in velisiyim beni arıyormuşsunuz dün sınıfta bütün xx'leri ayağa kaldırmışsınız dedim. Aa evet konuşmak istemiştim sadece dedi. İdareden telefonumu bulup arayabilirdiniz. Sınıfta çocukları ayağa kaldırmakta ne demek oluyor dedim. Kızım dün gelmedi okula gelseydi sınıfın ortasında rencide edecektiniz belli ki dedi. Yok siz beni yanlış anladınız ben kafasını okşadım filan dedi vurarak mı dedim. Benim sevme okşama tarzım öyle dedi. Bu tarza benim kızım alışık değil lütfen benim çocuğumu sevmeyin olur mu bundan sonra dedim. Nasıl ki ben çocuğuma öğretmenlerine saygısızlık yapamayacağını öğretiyorsan sizde öğrencilerinize şiddet uygulayamazsınız ve ben bir daha böyle bir durum yaşanırsa bu kadar sakin kalkmam bilginiz olsun. Son olarak bir problem olduğunda çocukları derste ayağa kaldırmak yerine direkt bana ulaşmanızı rica ediyorum dedim. Sonrasında kızım anne öğretmenime bir şey oldu galiba dedi (bu konuşmalardan haberi yok kızımın tabii) bana çok iyi davranmaya başladı artık kimseye vurmuyor dedi.
Hayır aklamaya çalışmıyorum.. Ben tenefüste çay içilmesine neden bu kadar takıldıgını anlamıyorum. Bana da öğrencilerim gelip teneffüste sorular soruyorlar. Ben bir yandan çay içip , sorularını da yanıtlıyorum. Ya da herhangi bir veli geldiğinde çaydan ona da ikram edip öğrenci hakkına konuşabiliyoruz ne var ki bunda.. Derse elimizde çayla girmiyoruz ya. Burda öğretmenin çay içmesine takılanlar herhangi bir devlet dairesinde elinde çayla vatandaşın işini halleden memurları da şikayet edebiliyorlar mı buna takıldım..
Sayın hocam benden önce bu konuya takılan veliymiş ki bunu konusunda dile getirmiş.. Tek sorun ettiği şey öğretmenin öğrencilere karşı tavırları olsaydı, onları yazardı sadece di mi? Ben velinin yerinde olsam öğretmenin öğrencilerin fotoğraflarını ne amaçla çektiklerini sorgulardım..Sayın hocam, çay mevzusuna siz takılıp kaldınız. Buradakiler öğretmenin çocuklara olan tavrını konuşurken ısrarla çay, çay diyen sizsiniz.
Burada bir anne dersten soğumak üzere olan çocuğunu kurtarmaya çalışıyor. Hemde türkçe gibi önemli bir ders. Lütfen ama biraz anlayış gösterin. Şu çay mevzusunu da kapatın artık.
Hatta çekip facebook ta twitterda paylaşanlar oluyordu.. Mebin bu konuyla ilgili açıklama yaptığını da hatırlıyorum, suç olduğu ile ilgili..Fotoğraf olayını anlamadım. yani çekince noluyo ? napıyo o fotoğrafları.
Bi de öyle kişinin rızası dışında foto falan çekmek yasaktır, hukuka aykırıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?