- 5 Eylül 2013
- 2.269
- 1.775
- 333
- Konu Sahibi basim dertte
-
Emin olabilirsiniz söylemeyeceğimden :) Hayır cidden manası ne ,neyi vurgulamak istiyorsunuz çok merak ediyorum,Siz ilkokula gönderirken söylemeyin olur mu:)
Hangi devletin okuluymuş bu ya yok öyle bısey 1000 desen hadi abartmişlar dıycem de 10000 hıkaye en fazla ısteyeceklerı yüz lira onuda veremem dersen bı halt edemezler daha üstünü isteyen bı okul ne gördüm ne duydum sızınkı şehir masalı herhaldeEvet bunu da diyorum eşime.devlete gönderince 10000 ile kalmiyoruz diyorum.
Eşim de bu sefer özelde 25000 le kalmayacak diyor:)ve bu kadar paraya değecek biseyler katacaklar mi gerçekten oğlumuza diyor.
Yok ben baya koşturdum o kadının peşinde .Eski mezunlarından biliyordum . Ona denk gelsin diye erken verdim zaten .Öğretmenin iyi olduğunu çevreden mi duydun yoksa okul mu diyo şu öğretmenimiz iyidir şu kötüdür diye, cidden polemik olsun diye yazmıyorum eninde sonunda biz de uğraşıcaz bu işlerle merak ettim bu iyi öğretmen nasıl seciliyo
Emin olabilirsiniz söylemeyeceğimden :) Hayır cidden manası ne ,neyi vurgulamak istiyorsunuz çok merak ediyorum,
Bilmediğimiz birşeyse biz de öğrenmiş oluruz
okula başlarken ay baz alınır .72 ayda 6 yaş 61 ayda 6 yaş eder sizin mantığınıza göre.69 aylık nedir Allah aşkına ya, yaşını söyleyemiyor musunuz, hastasıyım şu annelerin ay mevzusuna ,
18 aylık bıdı bıdı. yav he he
Ama işte bizim gittiğimiz devlet 20 30 sene önceki devlet değil bence.Devlet kesinlikle ben de her ikisime gittim en azindan liseyr madar devlet daha iyi olur sosyal yasami icin
Ama işte bizim gittiğimiz devlet 20 30 sene önceki devlet değil bence.
Öğretmen yoksa devlet "0"Ama işte bizim gittiğimiz devlet 20 30 sene önceki devlet değil bence.
İngiltere de galiba sanırsamDevlet okulu 10000 bağış istiyor öyle mi?
On bin?
Doğru anlamış olamam yaaa
Adresinizin tuttuğu okula kayıt ettirirseniz 150+150 okul aidatı verirsiniz. Ki vermezseniz bile sizden zorla alamazlar bu parayı . Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama Erenköy Kadiköy vs okul kayıt ücretleri 10 000 den bile fazla . Tabi ki siz en fazla 100 TL vererek kayıt ettirebilirsiniz.Hangi devletin okuluymuş bu ya yok öyle bısey 1000 desen hadi abartmişlar dıycem de 10000 hıkaye en fazla ısteyeceklerı yüz lira onuda veremem dersen bı halt edemezler daha üstünü isteyen bı okul ne gördüm ne duydum sızınkı şehir masalı herhalde
Ama yanılmıyorsam 4.sınıftan sonra (yanlişsam düzeltir bilen arkadaşlar)burs alma şansı var oğlunuzun. Yüzde 40/50 belki daha fazla oranda burs kazanıp daha cüzi miktarlarla okuyabilir.Ama şöyle bir durum var.devlete bir kere 10000 vericez ama özele her sene
Evet benim düşüncem de bu yönde zaten.ilkokulda biraz para veririz sonrasında bursla okur diyorum.esimde garanti olmayan bişey diyor.Ama yanılmıyorsam 4.sınıftan sonra (yanlişsam düzeltir bilen arkadaşlar)burs alma şansı var oğlunuzun. Yüzde 40/50 belki daha fazla oranda burs kazanıp daha cüzi miktarlarla okuyabilir.
Yok ben çok mükemmeliyetçi bir insan değilim.oglumun.mutlulugu daha önemli.benim.icin.dikkat ederseniz bunda da akademik açıdan tercih yapmakta zorlanıyor musunuz.tek derdim oğlumun mutluluğu ve sağlıklı bir kişiliği olması.Bu seferde çocuğa burs kazan baskısı olmaz mı ya
siz batıkentteydiniz değil mi, yanlışım yoksa.Ben ankaradayım ve bulunduğum semtte önüm arkam sağım solum kolej şu an 12 tanesini saydım fazlada olabilir mantar gibi
siz batıkentteydiniz değil mi, yanlışım yoksa.
orada her dubleksi özel okul yapmışlar
Okula kayıt için gittiğinizde kaç aylık diye soruyorlar. Mesela 66-67-68 aylık cocukta mantıken 5.5 yaşını doldurmuş oluyor 69 aylıkta ama 69 aylık ilkokula başlayabiliyor 66,67,68 aylık çocuk dilekce verilerek okula başlıyor. 69 aydan sonra zorunlu ilkokul sistemde kaydı cıkıyor evinizin yakınındaki okula.Emin olabilirsiniz söylemeyeceğimden :) Hayır cidden manası ne ,neyi vurgulamak istiyorsunuz çok merak ediyorum,
Bilmediğimiz birşeyse biz de öğrenmiş oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?