- 19 Nisan 2017
- 328
- 15.957
- 108
- 43
- Konu Sahibi prettywoman89
-
Baybars in tinisi kötü, haktan sahne ismi gibi, ille ucunden biri olacaksa ertugrul koyun.
Ama madem oz turkce isimlere ilginiz var, mete, metehan, alp, Altuğ gibi her biri ayri guzel isimleri degelndirsenize.
3unu de begenmedim. Ama siz 3 secenek belirlediginiz icin Haktan'i tercih ettim.
Nacizane bu konuda bir fikir beyan etmek istiyorum, siz boylesine milliyetçi isimler koyarken cocuga bir siyasi kimlik biciyorsunuz. Ama bu cocuk bir yetiskin oldugunda sizin fikirlerinizi benimsemeyebilir. Sizin inandiklariniza inanmayabilir. Turkiye'de yasamayabilir.
O yuzden tarafsiz ve Turkce karakter icermeyen isimler tercih etmek daha mantıklı bir yatırım olacaktir.
Ismi islam olan ateist bir arkadasim vardi mesela. Komik oluyor. Mahkemeyle filan ugrasip degistirmek zorunda kalmisti. O yuzden daha dogmadan cocuklarimizi bir kaliba koymamaliyiz bence.
Mesela ben oglumun ismini ömer koydum . Hz omer gibi adaletli yureklere heybet salan bir oglum olsun diye dusundum. Kalkipta ne biliyim yabanci isimleri cagristiran tuhaf tuhaf isimler koyamam . Dini icerik yasakti sanirim o yuzden pek detay yazmiyorumda bence anlami guzel olan isimler konulabilir. demir . Celik bunlarida koymam ya anlamsiz yani ..
yurtdisinda da yasasaki mesela yusuf ismi yasef oluyo gayet hos :)))
Sizin tercihiniz tabii ki. Ama müslüman olmama ihtimalini goz ardi etmemek gerek.
Bir de ö harfi zaten Ingilizceyle uyumsuz.
Tarafsiz olsun diye yabancı isim koymaya lüzum yok. Gayet Turkcenin bagrindan olan tarafsiz isimlerden bahsetmistim.
Dedigim gibi bu benim görüşüm. Tersi de gecerli sonucta. Sol görüsu cagristiran bir isim de koymamak lazim, belki de milliyetci olacaktır.
O yuzden bu isim koyma meselesinden kendi siyasi ve dini goruslerimizi soyutlamaliyiz diye düşünüyorum.
Oy kullanan arkadaşlara teşekkür ederim. Beğenmeyen arkadaşlar oy kullanmayabilir en doğal hakları, ben seçim yapılması adına açtım bu başlığı, fikir almak istesem dahi benim veya eşimin beğendiği bir isme ayyy çok kötü diye yorum yapılması hoş değil. Satılmış, durmuş gibi koyulma sebebini tam bilmediğimiz isimlere dahi ayy çok kötü bu isim demedim, bu hakkı da görmedim kendimde.
Bunun dışında Haktan, mana olarak Allah'tan gelen demek; bu kadar tepki almasına anlam veremedim başta, ateist arkadaşlara ağır gelebilir, çocuklara ağır geleceğini düşünmüyorum. Baybars ismini beğensem de telaffuz konusunda uyaran arkadaşlara da hak veriyorum, ben de çocuğumun bu anlamda zorluk yaşamasını istemem.
Ben size beğenecekseniz demiyorum, burdaki isimleri kullanan binlerce insan var hakaretler hepsine yapılmış sayılır benim gözümde. Burda mağdur olabileceği bir isim yok, Baybars hakkında telaffuz konusunu ben de düşündüm uyaran arkadaşlara da teşekkür ettim. Onun dışında siyasi kimlikle ne alakası var anlamadım, partilerin belli isim listeleri mi var? İslam bir insanın ulaşabileceği en şerefli makamdır, bu insanın kişisel tercihi değildir, Allah dilediğini doğru yola iletir, dilediğini saptırır. Biz elimizden geleni yapabiliriz bu kişi evladımız dahi olsa, takdir Allah'tandır.Çocuğuma bu ismi koydum diyip anketteki 3 isimden birini söyleseydiniz “ay ne güzel canım” şeklinde yorum yapardım ben. Ama daha ismi koymamışsınız. O yüzden fikir vermek istemiştim.
Haktan’ın ateistlikle ilgisi yok. Anlamı güzel ama söylemesi kaba bir isim sadece. Diğer isimler de öyle.
Siz ve eşiniz beğendi diye bizimde beğenecek halimiz yok ki. Çocuk, ismi yüzünden mağdur olmasın istedik sadece. Ayrıca çocuğunuzun ileride seçeceği dinden ya da siyasi kimlikten haberdar değiliz. İsmi ona göre koymak gerekiyor bence.
Eşim, tarihte kölelikten gelerek Memlüklere sultan olmuş bir Türk olduğu için bu ismi istedi. Ben de telaffuz konusunda kararsızım ama tarihte araştırınca gerçekten hayran kaldım.Baybars değilde Aybars olmaz mı canım aybars duymuştum aybarsta öz türkçe diye biliyorum âma Baybars hiç duymadım
Ben size beğenecekseniz demiyorum, burdaki isimleri kullanan binlerce insan var hakaretler hepsine yapılmış sayılır benim gözümde. Burda mağdur olabileceği bir isim yok, Baybars hakkında telaffuz konusunu ben de düşündüm uyaran arkadaşlara da teşekkür ettim. Onun dışında siyasi kimlikle ne alakası var anlamadım, partilerin belli isim listeleri mi var? İslam bir insanın ulaşabileceği en şerefli makamdır, bu insanın kişisel tercihi değildir, Allah dilediğini doğru yola iletir, dilediğini saptırır. Biz elimizden geleni yapabiliriz bu kişi evladımız dahi olsa, takdir Allah'tandır.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, tartışmak değil benim amacım da.Ben zaten size yazmamıştım ilk mesajı, önceki sayfalarda, ayy ne biçim isim, bu nedir ya, tarzında mesajlar okuduğum için genel bir yorum yaptım. Yoksa tabi ki farklı fikirlere de açığım.Haklısınız aslında. Bu isme sahip insanların okuyup üzüleceğini düşünmemiştim hiç. Ama hakaret eden olmadı ya da en azından ben etmedim. Sadece seçtikleriniz ağır isimler.
İşin din kısmına girmiyorum. Forumda yasak olması bir yana bu şekilde tartışmalar da hoşuma gitmiyor zaten. Eğer din konusunda düşünceleriniz buysa saygı duyarım tabii ki.
İsimlerin hepsini özenerek seçmişsiniz ve anlamları hoş isimler. Ancak söylenişleri zor. Söylenişi daha kolay kısa isimler seçebilirsiniz bence.
Neyse sağlıklı sıhhatli doğsun da isim koyarsınız yahu derdimiz bu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?