- 25 Şubat 2024
- 616
- 1.864
- 33
- 34
Peki eşin diyemiyor mu “benim eşim hamile, yemeğimi onunla yiyeceğim gelemem” veya “benim işim var kardeşim seni götürsün” diye? Her şey de kaynananın suçu değilValla burama kadar geldim… bence abartmıyorum ve artık dayanamıyorum. Saat 21:00 eşim daha yeni ailesinin yanından eve geldi. Eve gelir gelmez annesi arayıp dayının karısı ameliyatı olmuş beni hastaneye götür müsün diye kocamı aradı. Ziyaret saati bitmiştir anne almazlar demesine rağmen olsun dayın kapıya iner dedi. Kayınpederim evde ve yaşlı değiller. Arabaları da var kapıda. Neymiş götürmek istemiyormuş. Başka oğluda var. Ve onun evi onlara daha yakın. Bugüne kadar zerre iyilikleri dokunmadı. Düğünümü sözümü istememi her şeyimi yemin ederim ki eşim yaptı zerre ne maddi ne manevi destekleri olmadı. Yakın oturan kaynımın ise her şeyine koşarlar çocuklarına bakarlar, kaynanam yemek yapar yollar daha neler neler… Ve ben 12 haftalık hamileyim çok zorlu geçiyor süreçim hep kusuyorum 6 kilo verdim o derece zorlu bir süreç benim için… ona rağmen çağırıyorlar. Eşimin kendi işi her akşam zorla yemeğe çağırıyorlar yediriyorlar. Eşim eve gelirken ben annemde yedim sana dışarıdan ne alayım diyor… bir kapa yemek koyması zor olmasa gerek. Daha bir sürü şeyler var da hamileliğin verdiği şeyden mi bilmiyorum ama dayanamıyorum ya böyle çığlık atasım var. Kaynamam kocasından göremediği sevgiyi resmen oğlunla yaşamaya çalışıyor. Allaha havale ediyorum. Anlatıp rahatlamak istedim. Dayanamıyorum çünkü
Kaynanan tam deli orası ayrı da 12 haftalık karısına daha kocası merhamet etmiyosa elin anası babsı hiç etmez sorun kv falan değil eşinValla burama kadar geldim… bence abartmıyorum ve artık dayanamıyorum. Saat 21:00 eşim daha yeni ailesinin yanından eve geldi. Eve gelir gelmez annesi arayıp dayının karısı ameliyatı olmuş beni hastaneye götür müsün diye kocamı aradı. Ziyaret saati bitmiştir anne almazlar demesine rağmen olsun dayın kapıya iner dedi. Kayınpederim evde ve yaşlı değiller. Arabaları da var kapıda. Neymiş götürmek istemiyormuş. Başka oğluda var. Ve onun evi onlara daha yakın. Bugüne kadar zerre iyilikleri dokunmadı. Düğünümü sözümü istememi her şeyimi yemin ederim ki eşim yaptı zerre ne maddi ne manevi destekleri olmadı. Yakın oturan kaynımın ise her şeyine koşarlar çocuklarına bakarlar, kaynanam yemek yapar yollar daha neler neler… Ve ben 12 haftalık hamileyim çok zorlu geçiyor süreçim hep kusuyorum 6 kilo verdim o derece zorlu bir süreç benim için… ona rağmen çağırıyorlar. Eşimin kendi işi her akşam zorla yemeğe çağırıyorlar yediriyorlar. Eşim eve gelirken ben annemde yedim sana dışarıdan ne alayım diyor… bir kapa yemek koyması zor olmasa gerek. Daha bir sürü şeyler var da hamileliğin verdiği şeyden mi bilmiyorum ama dayanamıyorum ya böyle çığlık atasım var. Kaynamam kocasından göremediği sevgiyi resmen oğlunla yaşamaya çalışıyor. Allaha havale ediyorum. Anlatıp rahatlamak istedim. Dayanamıyorum çünkü
Zaten ülkece sorunumuz ağzında dua olan herkesi iyi sanmamızGörsen ilk başlarda dünyanın en iyi adamı. Ee allahtan korkuyor namaz kılıyor kuran okuyor ezbere biliyor okumuş etmiş oh ne güzel kendimi yetiştirmiş bir adam diyorsun sonra bir bakıyorsun narsist babanın aşık ananın oğluymuş. İlk başlarda böyle kıymetli değildi ne zaman benle evlendi o zaman kıymete bindi
Yazık kendi hayatınız yetmemiş, kocamı eve bağlarım diyerek bir de çocuk yaparak onun hayatını ziyan ediyorsunuz. 2.yi yapmayın en azından.Hiç bir iyiliklerini görmedim istemiyorum da ama bulaşmasınlar artık saat 23 e geliyor hala yok. Bundan dolayı sürat bile yapsam kıyamet kopar. Eski güçte ben olsam aman kopsun kıyamet derdim de ne psikolojim ne de bedenim bunu kaldıracak durumda değil
Bu onların sorunu, diğer oğlu sınırı koymuş kendini ve ailesini kurtarmış, sorun sizin baba yapmakta sakınca görmediğiniz yetişkin bile olamamış embesil kocanızda.Ona dolmamın sebebi kendi kocası çok kötü bu yaşta bile hala döver izinsin markete çıkamaz. Kendi oğlunu koca gibi görüyor. Her işini ona yaptırıyor. Resmen hastalar narsist bir baba oğlunu kocası gibi gören anne annesine babasına bağımlı bir eş. Diğer oğlu gelemem işim var der çünkü. Diğer oğlunun evinde niye huzursuzluk çıksın ki elinin altında bir tane köle varken
Sorunun kaynağı komple eşin zaten. Çok mu lazımdı bu adama hamilelik? Ben bu kadınların inatla hamile kalma sevdasını anlamıyorum gerçekten ya.Doğru o ayrı laftan anlamaz. Ben böyle söylesem kıyamet kopar. Onlar melek. Toz kondurmaz. Bu ayrı canımı sıkıyor. Anlıyorum ailesine iyilik yapıyor saygı gösteriyor dinde de öyle yazar ama bu bağlılık değil bağımlılık. Bu durum daha çok canımı yakıyor
Gerçekten nereden buluyorsunuz bu olmamış adamları?Valla burama kadar geldim… bence abartmıyorum ve artık dayanamıyorum. Saat 21:00 eşim daha yeni ailesinin yanından eve geldi. Eve gelir gelmez annesi arayıp dayının karısı ameliyatı olmuş beni hastaneye götür müsün diye kocamı aradı. Ziyaret saati bitmiştir anne almazlar demesine rağmen olsun dayın kapıya iner dedi. Kayınpederim evde ve yaşlı değiller. Arabaları da var kapıda. Neymiş götürmek istemiyormuş. Başka oğluda var. Ve onun evi onlara daha yakın. Bugüne kadar zerre iyilikleri dokunmadı. Düğünümü sözümü istememi her şeyimi yemin ederim ki eşim yaptı zerre ne maddi ne manevi destekleri olmadı. Yakın oturan kaynımın ise her şeyine koşarlar çocuklarına bakarlar, kaynanam yemek yapar yollar daha neler neler… Ve ben 12 haftalık hamileyim çok zorlu geçiyor süreçim hep kusuyorum 6 kilo verdim o derece zorlu bir süreç benim için… ona rağmen çağırıyorlar. Eşimin kendi işi her akşam zorla yemeğe çağırıyorlar yediriyorlar. Eşim eve gelirken ben annemde yedim sana dışarıdan ne alayım diyor… bir kapa yemek koyması zor olmasa gerek. Daha bir sürü şeyler var da hamileliğin verdiği şeyden mi bilmiyorum ama dayanamıyorum ya böyle çığlık atasım var. Kaynamam kocasından göremediği sevgiyi resmen oğlunla yaşamaya çalışıyor. Allaha havale ediyorum. Anlatıp rahatlamak istedim. Dayanamıyorum çünkü
Valla hayatım Diyarbakırlıyım kürdüm bizim buralarda kimse kimsenin üstüne 3 tane daha almadı alamadı daha , siz nerde yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu , hatta bizim erkekler kadınlarının üzerine titrer genelleme yapmasak mı?Doğru boşatmayıp üstüne 3 tane daha aldırırlar
Zamanında sizin de problemleriniz olmuş ki kucağınızda çocukla yallah demişsiniz ? Ve eşiniz de düzelme olmuş ! Kendi ağzınızla söylüyorsunuz bunu ? Kimseyi koruduğum yok olayları çarptırmayın ? Bende 19 yıllık evliliğiniz sizin psikolojinizi baya yıpratmış üsluba bakar mısınız? Ya okuduğunuzu anlamanız da problem var ya da şuan ağır bir depresif durumunuz var.Güçlü ol mesajı alınca güçlü mü olunuyor? Yarın, haftaya önümüzdeki ay ne olacak? Her gün burada sen güçlüsün mü yazılacak size güçlü olabilmeniz için. Sizden bir adım bir hareket gelmeyecek mi? Kocanız gerçeği görüp ailesine rest mi çekecek, babası höt yapınca korkmayacak mı? Bir sürü şey yazmışsınız ama hiç biri somut değil. Nedir planınız isteğiniz amacınız, bunlara cevap verin. Aşağı çekme yukarı çekme vs... Kocanız kayınvalideniz kayınpederiniz sizi yukarıda tutuyor da ben mi aşağı çektim?
Ben kucağımda çocuk varken adama hadi selametle dedim. İşine gelirse kal işine gelmezse yallah dedim. Babaysa bende de var anneyse bende de var siz kimsiniz dedim. Bunu burada yıllardır da yazarım açıp okursunuz. 19 senedir evliyiz şimdi. Bunu yaptığım için sağlıklı düzgün evliliğim oldu. Ezilmeye eziklenmeye elli tane bahane bulacaksanız sadece o yönde yorumlar yazılmasını belirtin. Kocama laf edecekler sakın etmesinler yazın biz de bilelim. Çocuklarım boyumu aştı biri üniversite çağında. Kendi başına istediği ülkeye gidiyor çünkü eğitimli, kendine güveni var, annesi babası hep destek oldu. Fiziksel psikolojik şiddetin ş sini bilmez. Dedesi babaannesi annesini eziklemeye cesaret bile edemedi. Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Kayınvalidenin kayınpederin iki dudağının ucunda sizin kaderiniz. Boşa bunu demişler adam da boşanayım bari demiş. Korunan kollanan adama bak. Eş-eş ailesi yapıyor ediyor ama kocam kocamın ailesi oluyor, kabahat gerçeği söyleyene kalıyor.
Ya ne alakası var !! Potansiyel mi var dedim. Benim adıma konuşmayın. Fikrinizi beyan edin çok güzel ama yok anlaşırız diye mi bekliyorsunuz gibi abest cümleler neden ?Eşinizde bu potansiyeli görüyorsanız niye hala evlisiniz belki kumam iyi biri çıkar anlaşırız diye mi bekliyorsunuz
Yok kuzum bulamadım. Senin kocanla aranızda mutluluklarValla hayatım Diyarbakırlıyım kürdüm bizim buralarda kimse kimsenin üstüne 3 tane daha almadı alamadı daha , siz nerde yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu , hatta bizim erkekler kadınlarının üzerine titrer genelleme yapmasak mı?
Ayrıca madem 3 tane getiriyorlar ya, neden bu adamı baba yaptınız başka adam kalmamış mıydı sizin oralarda da gelip bunu buldunuz ?
Kaynanam suçlu demedim zaten sadece. En büyük suç eşim olacak o kişidePeki eşin diyemiyor mu “benim eşim hamile, yemeğimi onunla yiyeceğim gelemem” veya “benim işim var kardeşim seni götürsün” diye? Her şey de kaynananın suçu değil
Evet kuzum büyük sıkıntı Hemde inşallah bu sıkıntıdan en güzeliyle kurtulucamEşinde sıkıntı bebişim. Senin yanında olmamak onun tercihi.
Güçlü ol mesajı alınca güçlü mü olunuyor? Yarın, haftaya önümüzdeki ay ne olacak? Her gün burada sen güçlüsün mü yazılacak size güçlü olabilmeniz için. Sizden bir adım bir hareket gelmeyecek mi? Kocanız gerçeği görüp ailesine rest mi çekecek, babası höt yapınca korkmayacak mı? Bir sürü şey yazmışsınız ama hiç biri somut değil. Nedir planınız isteğiniz amacınız, bunlara cevap verin. Aşağı çekme yukarı çekme vs... Kocanız kayınvalideniz kayınpederiniz sizi yukarıda tutuyor da ben mi aşağı çektim?
Ben kucağımda çocuk varken adama hadi selametle dedim. İşine gelirse kal işine gelmezse yallah dedim. Babaysa bende de var anneyse bende de var siz kimsiniz dedim. Bunu burada yıllardır da yazarım açıp okursunuz. 19 senedir evliyiz şimdi. Bunu yaptığım için sağlıklı düzgün evliliğim oldu. Ezilmeye eziklenmeye elli tane bahane bulacaksanız sadece o yönde yorumlar yazılmasını belirtin. Kocama laf edecekler sakın etmesinler yazın biz de bilelim. Çocuklarım boyumu aştı biri üniversite çağında. Kendi başına istediği ülkeye gidiyor çünkü eğitimli, kendine güveni var, annesi babası hep destek oldu. Fiziksel psikolojik şiddetin ş sini bilmez. Dedesi babaannesi annesini eziklemeye cesaret bile edemedi. Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Kayınvalidenin kayınpederin iki dudağının ucunda sizin kaderiniz. Boşa bunu demişler adam da boşanayım bari demiş. Korunan kollanan adama bak. Eş-eş ailesi yapıyor ediyor ama kocam kocamın ailesi oluyor, kabahat gerçeği söyleyene kalıyor.
He inatla hamile kaldım. Özellikle dedim ki nolur hamile kalayım yalvardım. Tövbe estağfurullah..Sorunun kaynağı komple eşin zaten. Çok mu lazımdı bu adama hamilelik? Ben bu kadınların inatla hamile kalma sevdasını anlamıyorum gerçekten ya.
Sizde boyle adama ödül olarak çocuk yaptınız. Çok yerinde ve aklı başında bir davranış tebrik ederim.Konuşsam ve konuştuğumda oldu bana şeytan düşünceli diye tepkiler verdi. Allah rızası için iyilik yapıyormuş.
Aminnn. Rabbim böyle insanların gerçek yüzünü en erkeninden göstersin ki kurtula bilsin kadınlarımız.Bu yorum ele dokunur bir şey olsa inanın öperim alnıma koyarım. Böyle güçlü kadınları görmek çok gurur verici. Bu ülkede kadın olmak, hayatta kalmak bu kadar zor iken, kendi canımızı, kendi değerimizi, kendi namusumuzu kendimiz dimdik ayakta durup korumak zorundayız. K.peder eşine p.... derken aslında kendisine başka bir imada bulunan adama gereken cevap orada verilmeli. O adam orada kendisine sunulan lakabı kabul edebilir ama ben orada o adama haddini bildiririm. Oğlun p.... ise ben sattığı o..... muyum derim... Yazıklar olsun böyle adamlara. Adam bile denmez, cücük olur bunlardan anca... Böyle olacaksa evlilik hiç olmasın, evde kaldı desinler.... Midem bulandı. Allah kadınları böyle insanlardan korusun, saklasın...
Teşekkür ediyorum darısı başınıza inşallahSizde boyle adama ödül olarak çocuk yaptınız. Çok yerinde ve aklı başında bir davranış tebrik ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?