Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Gerçekten kendimi güçlü hissediyorum böyle güzel şeyler yazanları görünceSakın sessiz kalma.Tepki göstermezsen hayatın boyunca aynı şeylere maruz kalıp ruh sağlığını bozarsın.Bebeginin saglikli bir anneye ihtiyacı var unutma.Eşin evlenip aile kurduğunun eş olduğunun baba olacağının farkında olmayan kök ailesinden ayrisamamis bir yetiskin ergen.Rahatsiz oldugun her konuda konus tepki goster.Gerekirse o kavga yapılacak o çıngar çıkacak.Herkesin asıl yüzü kararı görülecek.İşin var ailen arkanda.Bu insanları neden çekeceksin.Lütfen harekete geç kendin ve bebeğin için pasif kalma.
Güçlü ol pes etme.Bizler çok güçlü kadınlarız anneleriz.Kimsenin olmamış çocuğunu manyak ailesini çekme zorunluluğumuz yok.Ya herkes kendine çeki düzen verecek ya da hayatımız nasil güzel olacaksa her şeyden vazgeçip yolumuzu çizeceğiz.Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Gerçekten kendimi güçlü hissediyorum böyle güzel şeyler yazanları görünce
Çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.Üzmeyin kendinizi paranız var işiniz var bebek olsun çok kafanız atarsa bı rest ceker bakarsınız noluyor en kötü ne olabilir .İster düzelir iyi eş baba olur isterse de kendi bilir .Sizde destek aileniz var dediğim gibi işiniz var size hicbirsey olmaz o düşünsün
Gerçekten çok doğru. Biz güçlüyüzGüçlü ol pes etme.Bizler çok güçlü kadınlarız anneleriz.Kimsenin olmamış çocuğunu manyak ailesini çekme zorunluluğumuz yok.Ya herkes kendine çeki düzen verecek ya da hayatımız nasil güzel olacaksa her şeyden vazgeçip yolumuzu çizeceğiz.
Kürtlerde boşanmak gunah gibi bisey yani çok şaşırdım bu ailenin Kürt olmasına çok acayipOnu da yaptımadımı deliye çıkardılar. Kürtlerde dinik lafı varmış ben Kürt değilim trabzonluyum o ayrı sorun dinik diyorlar. Babası arıyor eşim olacak o şahıs da telefonu kapatırken babacım bir isteyin var mı diyor kayınpederim de oğullarımın boşanıp yanıma gelmesi diyor ve bende bunu duyup ertesi gün kaynanamı arayıp gelinine eden kızından bulur inşallah yaşattığınız hayatı yaşarsınız diyip yüzüne kapattım. Ama bunlar namusuma bile iftira atarlar
Doğru boşatmayıp üstüne 3 tane daha aldırırlarKürtlerde boşanmak gunah gibi bisey yani çok şaşırdım bu ailenin Kürt olmasına çok acayip
Amin çok teşekkür ediyorum ben yine ne olursa olsun iyi ki hamileyim şükürler olsun diyorum. Ve evlatımı sağlıkla kucağıma almak istiyorumSize inşallah hayırlı doğumlar dilerim biraz daha sesinizi çıkarın ilerde dediğim gibi sizi kaybeden vursun kafasını
Her akşam oluyor ve bende artık bebeğe yazık dışardan yemek olmaz diye kendi aileme gidiyorum. Ben akşamları ailemde yiyorum o da kendi ailesinde yiyip içip istediği zaman beni alıyor
O zaman eşiniz mutfağa girip yemek yapacak bir zahmet. Dışardan yemeniz sağlıklı değil hergün zaten. Bir de hamileyken kocanın ilgisizligi unutulmuyor . Bir de lohusalık ve doğumda.Yemek yapmaya halim yok mutfak kapısından bile geçemiyorum diye kendimi suçlu hissediyorum susuyorum ama psikolojim bozuldu
O hamilelik ve bulantı dönemlerini yaşamış biri olarak keşke kapı çalsa da bir bir kap yemek getirse diye düşünürdüm heppp. Kaynanan çok ayıp etmiş. Çağırsa ve gitmesen bile o yemeği sana göndermeli. Hadi kaynanan göndermedi niye eşin istemiyor ?? Veya gelip evinde yemiyor ??Valla burama kadar geldim… bence abartmıyorum ve artık dayanamıyorum. Saat 21:00 eşim daha yeni ailesinin yanından eve geldi. Eve gelir gelmez annesi arayıp dayının karısı ameliyatı olmuş beni hastaneye götür müsün diye kocamı aradı. Ziyaret saati bitmiştir anne almazlar demesine rağmen olsun dayın kapıya iner dedi. Kayınpederim evde ve yaşlı değiller. Arabaları da var kapıda. Neymiş götürmek istemiyormuş. Başka oğluda var. Ve onun evi onlara daha yakın. Bugüne kadar zerre iyilikleri dokunmadı. Düğünümü sözümü istememi her şeyimi yemin ederim ki eşim yaptı zerre ne maddi ne manevi destekleri olmadı. Yakın oturan kaynımın ise her şeyine koşarlar çocuklarına bakarlar, kaynanam yemek yapar yollar daha neler neler… Ve ben 12 haftalık hamileyim çok zorlu geçiyor süreçim hep kusuyorum 6 kilo verdim o derece zorlu bir süreç benim için… ona rağmen çağırıyorlar. Eşimin kendi işi her akşam zorla yemeğe çağırıyorlar yediriyorlar. Eşim eve gelirken ben annemde yedim sana dışarıdan ne alayım diyor… bir kapa yemek koyması zor olmasa gerek. Daha bir sürü şeyler var da hamileliğin verdiği şeyden mi bilmiyorum ama dayanamıyorum ya böyle çığlık atasım var. Kaynamam kocasından göremediği sevgiyi resmen oğlunla yaşamaya çalışıyor. Allaha havale ediyorum. Anlatıp rahatlamak istedim. Dayanamıyorum çünkü
Neden kabul ediyorsun, eve alma bu dangalağı. Anasında kalsın gelmesin eve
Doğru iyi bir şekilde söylesem bile kavga çıkıyor. Ama durum şu iki eli kanda olsa bile gider. Bir kere pikniğe diye çıktık. Aradan yarım saat geçmedi annesi karpuz istiyoruz alır mısın dedi ve yemin ediyorum market iki üç bina yanlarında , bizim evde uzak pikniğe gittiğimiz yerde öyle ve biz o piknikten onlar aradıktan yarım saat sonra kalktık. Ve eşim beni bırakıp onlara karpuz almaya gitti. Yaşlı olsalar muhtaç olsalar ben bakarım. Ama yaşlı değiller kaynanam eltimin kızına bakıyor 4 yaşında bir de görümcemin kızına bakıyor 1 yaşında. Bu zamanda gençler bile bu yaşdaki çocuklarına bakarken zorluk çekiyor. Anlat istediğim elden ayaktan düşlememişler.Bu gibi durumları çok yaşadım arkadaşlarda yazmış buna izin veren eş oluyor genelde tavrını koysa istemese zaten k.v yapamaz. Kayınvalideler genelde oğullarından kopmamak adına eşleri olsa dahi bu tip durumları bahane ederek oğullarını yanlarına çekiyorlar ve bu saçmalıklar silsilesi hiç bitmiyor.benim eşim çocuktan sonra ve kardeşiyle arası açılınca biraz değişti artık eskisi gibi saçmalayamıyor kayınvalidem hatta şikayetini dile getiriyor bana karşı eskisi gibi değil diye. Sen ne kadar anlatmaya çalışsan da olmaz tartışma çıkar bu sefer en iyisi biraz çaktırmadan yürütmek işleri yani çağırınca hemen bende şöyle bir plan yapmıştım kafamda ama yapamıyorum falan diye alttan alttan olayları azalmaya çalış
Valla ne diyim ki armut dibine düşermiş…O hamilelik ve bulantı dönemlerini yaşamış biri olarak keşke kapı çalsa da bir bir kap yemek getirse diye düşünürdüm heppp. Kaynanan çok ayıp etmiş. Çağırsa ve gitmesen bile o yemeği sana göndermeli. Hadi kaynanan göndermedi niye eşin istemiyor ?? Veya gelip evinde yemiyor ??
Şimdi niye yapmıyorsunuz bunu? Çocuk doğunca mucize mi olacak, kocanız birden sizi sevmeye mi başlayacak, ailesi size saygı duymaya mı başlayacak? İnşallah maşallah Allaha havale ettim... Siz bir şey yapmayın harekete geçmeyin, ilahi güçler yapar sizin adınıza. Madem maddi manevi gücünüz var şimdi niye kaçıp kurtulmuyorsunuz bunlardan? Bu ezik adamdan ayrılmamak için bir tane geçerli sebep sunar mısınız lütfen? Annesi bugün boşanıyorsun dese soluğu mahkemede alacak adama aşık mısınız? Babası höt dese korkudan çamaşır ıslatan adam çocuğunuza baba olmaya layık mı? Çocuğu da at karını da at yenisini alalım dese hayır ben karımı çocuğumu seviyorum diyecek mi?hamileyim ama bunu hiç sorun etmiyorum tek başıma evimi alıp çocuğuma bakacak güçteyim inşallah. Aynısını yaşıyorum. Yaşayan bilir zaten. Hamile olmayı ben istedim en kötü aman damızlık olarak kullandım derim
Aksini inkar ettiğim bir yazı mı okudunuz ? Aksine sizin gibi aşağıya çekmek yerine güçlü olmam için bir sürü kadınlarımız mesaj attı ve ben de hepsine sayenizde daha güçlü hissediyorum yazıp kendime bir nebze de olsa güvendim inandım. Yazınızı okuyunca da birden aşağıya çekildim. Vasıflı veya vasıfsız zamanında sevmişiz evlenmişiz ayrıca sevmenin boşanmaya engel olduğunu da düşünmüyorum. Sadece böyle zamanlarda kadınlar kendine destek arar çevresinden güç bekler. Belki bu ve bunun gibi olaylar yaşamadığınız için anlayabilirsiniz ya da yapınız farklıdır bilemiyorum…Şimdi niye yapmıyorsunuz bunu? Çocuk doğunca mucize mi olacak, kocanız birden sizi sevmeye mi başlayacak, ailesi size saygı duymaya mı başlayacak? İnşallah maşallah Allaha havale ettim... Siz bir şey yapmayın harekete geçmeyin, ilahi güçler yapar sizin adınıza. Madem maddi manevi gücünüz var şimdi niye kaçıp kurtulmuyorsunuz bunlardan? Bu ezik adamdan ayrılmamak için bir tane geçerli sebep sunar mısınız lütfen? Annesi bugün boşanıyorsun dese soluğu mahkemede alacak adama aşık mısınız? Babası höt dese korkudan çamaşır ıslatan adam çocuğunuza baba olmaya layık mı? Çocuğu da at karını da at yenisini alalım dese hayır ben karımı çocuğumu seviyorum diyecek mi?
Maddi gücü aile desteği olan kadınların böyle evliliklerde kalmalarının tek sebebi var, inkar etmeyin bu vasıfsız adamcıkları seviyorsunuz. Sevin, aşkınızdan gözünüz bir şey görmesin isterseniz ama çocuk yapmayın. Ya da yapıyorsanız çocuklara da bu hayatı reva görmeyin. Sağlıklı normal huzurlu güvenli ortamda büyümeyi hak etmiyor mu çocuğunuz?
Güçlü ol mesajı alınca güçlü mü olunuyor? Yarın, haftaya önümüzdeki ay ne olacak? Her gün burada sen güçlüsün mü yazılacak size güçlü olabilmeniz için. Sizden bir adım bir hareket gelmeyecek mi? Kocanız gerçeği görüp ailesine rest mi çekecek, babası höt yapınca korkmayacak mı? Bir sürü şey yazmışsınız ama hiç biri somut değil. Nedir planınız isteğiniz amacınız, bunlara cevap verin. Aşağı çekme yukarı çekme vs... Kocanız kayınvalideniz kayınpederiniz sizi yukarıda tutuyor da ben mi aşağı çektim?Aksini inkar ettiğim bir yazı mı okudunuz ? Aksine sizin gibi aşağıya çekmek yerine güçlü olmam için bir sürü kadınlarımız mesaj attı ve ben de hepsine sayenizde daha güçlü hissediyorum yazıp kendime bir nebze de olsa güvendim inandım. Yazınızı okuyunca da birden aşağıya çekildim. Vasıflı veya vasıfsız zamanında sevmişiz evlenmişiz ayrıca sevmenin boşanmaya engel olduğunu da düşünmüyorum. Sadece böyle zamanlarda kadınlar kendine destek arar çevresinden güç bekler. Belki bu ve bunun gibi olaylar yaşamadığınız için anlayabilirsiniz ya da yapınız farklıdır bilemiyorum…
Çocuk yapıp yapmayacağımı da size soracak değilim. Bugün ünlü saygı değer kadınlar çocuk için evlenip boşanınca alkışlayanlar, zamanında düzgün gördüğü yoluna gireceğine inandıkları evliliklerini bir ortak parçamız olsun istediği adamdan çocuk yapınca niye yaptına dönüyor. Umarım siz çok düzgün bir adamdan çocuk yapar ve o çok düzgün adamın sonsuza kadar düzgün olmasını sağlarsınız.
Çocuğum için de tabi ki güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümesini isterim sağlıkla kuçağıma alabilirsem inşallah.
Eşinizde bu potansiyeli görüyorsanız niye hala evlisiniz belki kumam iyi biri çıkar anlaşırız diye mi bekliyorsunuzDoğru boşatmayıp üstüne 3 tane daha aldırırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?