- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.478
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Zorunamı gitmis yılda bi haftalığına g.tünü kapatmak. Bende açığım ama saygim var yani bizimkiler köyde yaşıyor ben köye gidince her türlü düzgün giyiniyorum. Allah ona başka dert vermesin. KomikBu annemin sözüdür ve bu sözü destekleyecek şekilde davranır yengeme.Ama bu bayram anneme dedikleri beni gerçekten çok üzdü onuda üzdüğünü anlatırken anlıyorum doluyor susuyor kesiliyor konuşması...Benim eşim dindar biridir karışık kadın erkekli ortamlarda oturmaz.Buna sülalemiz bile saygı gösterdi memnun kaldılar Allah razı olsun dediler sırf eşim için kadınlar bir yerde erkekler biryerde oturuyor bir arada olduğumuzda. Ama gelin görün ki bu sadece yengemle abimin işine gelmedi öyle olur muymuş insan ortama ayak uydurulmuş biz aileymişiz(o derece bir yakınlık yok uzakta yaşıyorlar senede bir hafta görüşüyoruz toplamda)yok yengemin annesi abimi uyurken yatakta başını kaldırıp öpermiş,severmiş, ablasıda öyleymiş, hatta ablasının kaynanası görümcesi bile öyleymiş abime karşı,yengemin babası bu durumu bilse yengemi birdaha koymazmış,yengem herşeyi kabul etmiş(evlenirken herşeyi abim yaptı sanırım kasdettiği bu) hem annemle ben çok kapalıymışız hem akrabalarım yengem bundan rahatsızmış hatta bize gelirken anlayış gösterip daha açık olduğu halde kapalı giyiniyormuş,babasının evi güzelmiş bizim evi beğenmiyormuş...vs
...Bunları duyunca yıllardır yengeme toz konduramayan ben resmen tiksindim ondan ben onun açıklığından yaşamışından hiç rahatsız olmadım abime suç bulup ona bulmadım bu hak mı reva mı nasıl bunları dedi o istiyor diye onun dilediği gibi mi olacağız hani saygı hani sevgi bu mu bahsettiği aile olmak...çok üzgünüm gerçekten üzgünüm körmüşüm yıllardır göremememişim bu yüzünü sizce artık ne yapmalı nasıl dabranmalıyım onlara karşı?
Neden uydurayım nerde bunda Allah rızası?
Yani fitneye sebep olmaktansa görüşmemek en güzeliNe degisik insanlarsiniz ya isinize gelincw dunyanin en medeni insaniyim herkesin fikirlerine saygim varr ama ohh yorumlarda yardirmaca 1) kadinin sesi erkege haram olma durumu cilveli konusma tarzidir normal konusmada oyle bir sey yok bilip bilmeden laf sokma cabaniza hayranim 2) siz sevmiyorsaniz haremlik selamlik yapmassiniz millet boyle rahat ediyo diye siz karisik oturanlar birbirnizin uzerine oturuyosunuz gibi bir sey denmedi siz oyle yazdiniz farkindaysaniz. Neyse konu sahibi yengeniz cok mu onemli gorusmeyin olsun bitsin ne onemi var.
Sapkin düşünceli olmak ne kötü degil mi arkadasin tarzi uslubu baya degisik.. bence asabiniza yazik etmeyinYani????? Ben kaynimla ayni ortamda olunca, yada kiz kardesim esimle arabada bi yere giderken, yengem babamla ´sohbet ederken dinden mi cikmis oluyoruz????? HARAM olan ne yapiyoruz biz o esnada??? Yok yani aklim almiyo su an resmen. Cinnetin esigindeyim....... yazmayim daha fazla hem cok dini boyuta girecek, hem benim cinlerim tepeme gelecek ban yicem.
Açık bi insan saygı gösterebilir sürekli yaşayacağı birşey degil ama kapalı bi insan acilamazki. Biz müslüman bi ülkeyiz niye böyle şeylere daha çok saygı duymayi öğrenemedik anlamiyorum+1000000
Tabi canım ayıpsin.herkes ona uyacak.
Bende sizden rahatsız oldum ne yalan söyleyim=) benim yaşadığım yerde yani eşim in bi kısım arkadaşı böyle.ben buraya gelin geldim. Bi misafirliğe gittim eşim 10 yıldır esinin karıini görmemiş bilmiyor bile adam ama her ramazan yemeğe davet edilir. Bu sene bana da kısmet oldu gittim kocamin yanında oturdum.kadın daönce mutfakta oturdu sonra geldi yanımıza... benimle aynı yerde oturmak istemeyen beni gördüğünde gitsin başka yerde otursun mümkünse... ayrıca hepimizin eşi dostu var vıcık vıcık olmak derken ? Selamlasip konuşmak aynı yerde oturmak vıcık olmak mi? Hayır evlenmeden önce aynı yerde oturuyormussunuz "mesafeli olarak" O zaman dinden haberiniz yok muydu?? Kocan başka yerde otursun madem istemiyor yada size gitmesin zaten kimsenin yüzünü görmüyor oturmadıgi için...
Hayır yok çünkü onlarla bir aile değilizee senede bir haftacık neticede abinizin hatırı yok mu?
Hayır yok çünkü onlarla bir aile değiliz
allah allah abin ailenin bir parçası değil mi? onu cami avlusundan mı buldunuz. vallahi çok üzüldüm sizin adınıza. sakın unutmayın yarın bir gün eşinizle bir probleminiz olsa ardınızdaki dağ babanız ve abiniz olacak. ama siz şimdiden eşiniz için babanıza abinize sırt çevirmişsiniz. allah affetsin..Hayır yok çünkü onlarla bir aile değiliz
Eşimin bu tavrı herkese aynı ortamdan ortama değişmiyor kalpleri ancak Allah bilir.yani eşin abinin karısından etkilenirim diye mi korkuyor?
bir allah rızası tutturmuşsunuz gdiyorsunuz beyinizi kim yıkadıysa başarılı olmuş..
o dediğiniz bir arada oturma öyle olmuyor araştırıp öğrenseniz keşke .. eşinizin aklıyla nereye kadar..
Rahatsız olan kim varsa gelmesin...Bide su ör
o zaman konu sahibinin kocasi gelmesin? Cünkü o istemiyor kadinli erkekli otturmak. Otturunca ne olacaksa artik!
Hayır yok çünkü onlarla bir aile değiliz
Aile degilsen dert etme abinle de karisiyla da gorusme buraya yengeni çekistirmeye mi geldin o zaman ?Hayır yok çünkü onlarla bir aile değiliz
Açılsin diyen mi oldu pardon? Oda sürekli yaşamıyor ki bu durumu..Açık bi insan saygı gösterebilir sürekli yaşayacağı birşey degil ama kapalı bi insan acilamazki. Biz müslüman bi ülkeyiz niye böyle şeylere daha çok saygı duymayi öğrenemedik anlamiyorum
Abim yeni evli değil hal hareketleri ortada bize olan yakınlığı belli bir aileyiz demekle aile olunmuyorkime göre eşinize göre mi?
abinle gayette ailesin eşin öyle dedi diye kan bağını yok sayamazsın ki..
Bunda Allah rizasi aile iliskilerini saglam tutmakta. Ailece oturulan bir ortamda mesafe korundugu surece kimse gunaha girmez bay bayan karisik diye. Otobuse dolmusa biniyoruz. Pazara carsiya gidiyoruz. Kadin var erkek var. Kimse de gunaha girmiyor. Esegin kulagina su kaciriyorsunuz kari koca.Neden uydurayım nerde bunda Allah rızası?
Benim uslubumda ne var pardon bu konuda yengem benimle konuşmadı iyikide konuşmamış çünkü birdaha hiç konuşamazdıkAile degilsen dert etme abinle de karisiyla da gorusme buraya yengeni çekistirmeye mi geldin o zaman ?
Yengen cok hakliymis bu uslubla bi insanla muhattap oluyor
Tek yorumu o değil ki yok evimiz ypk giyimimiz bunları ben düşmanıma diyememİşin dini yönü hakkında yorum yapmak bana düşmez, emirler nettir ve kendimize göre yorumlayamayız.
Ancak damat istediği için değişen bir şeyden hoşlanmadığını dile getiren geline bu kadar bilenmek bence haksızlık..
Nerden çıkardınız bunu?Siz bence abinizle yengenizi kiskaniyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?