Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

Ben hayatta olan kişilerin adlarının konması taraftarı değilim. Yine de oğlum doğduğunda eşimin bu konudaki görüşünü sormuştum. Bana, çift isim koymayı önerdi. Biri babasının adı olacaktı, diğeri benim istediğim bir ad.
Daha duyar duymaz hayır dedim. Eğer babasına jest yapmak istiyorsa ikinci bir ad koymak ve çocuğa bu adla hitap etmek büyük bir saygısızlık olurdu. Eşim de düşününce bana hak verdi ve babasının adını koymaktan vazgeçti.

eşim daha biz nişanlıyken,oğlumuz olursa babamın adını koyarız dedi,evlendikten sonrada kız olursa sen koy,oğlan olursa babamın ismi olsun dedi,bişey diyemedim,
kayınvalidemde geçenlerde benim ismim güzel değilde :1shok: ,babanızın adını koyarsınız dedi,yine sesimi çıkarmadım.Emrivaki şeyleri hiç sevmiyorum.içimden gelerek yapmak isterim.bu şekildeki konuşmalara sinir oluyorum nedense,ama bir taraftanda eşimin yerine koyuyorum kendimi,üzmekte istemem.ismi çok kötü değilse koyulabilir bence.ama dediğim gibi,yok babamın ismini koyarız,yada koyarsınız gibi laflara sinir oluyorum,insanın inatlaşası geliyor.

üzgünüm ama koymam bir kızım bir oğlum var eşim çok istedi annesinin ismini koymayı bende çocuğa kızarsam ismiyle bağırıp ağır konuşursam zoruna gitmesin sanki annene kızıyormuşum düşüncesi olmasın bunu başta sen düşünürsün dedim vede razı oldu koymadım koydurmamda ne kadar sevsemde

Ben kayinpederimi cok severim ama
yinede ismini koymazdim.Böyle seylere ben
karsiyim.Cok sükür esimin aileside hic
böyle bir talepte dahi bulunmadilar.
Ama benim kizkardesim rahmetli kayinpederinin
ismini koydu.Esinin ailesi öyle istedi diye.
Ben yapma etme dedim ama dinlemedi.
Cok eski ,kulaga hos gelmeyen bir isimdi.
Ben anlami güzel kulaga hos gelen isimler koymayi seviyorum.

yok koymam zaten hamile kalınca inşallah kız olur diye çok dua ettim kızım oldu
eltim gelin gelince sen oğlan doğur sen koy ben koymam dedim oda saolsun benim için farketmez dedi ve koydu
ben sevmiyorum
istemiyoruuuuuuuuummmmmmmm

İlk çocuğum erkek olsaydı adı kesin kayınpederin adıydı.
Kız olunca hiç zorlanmadan ,isteyerk eşimin anneannesinin adını koydum.
Hiiiiç makbule geçmedi.
Sonra oğlum oldu ,kurmadım.İsmini kuracak hal mi koydular insanda.

canım sana tamamen katılıorum. ne o öle ingiliz kraliyet aileleri gibi 3.elisabeth şeklinde bir isimden 5 kişi bir ailede. -tatlicadiarzu- bence herkesin kendi çocuğuna isim verme hakkı vardır ve kimse bencilce davranışlar ve eski moda isimlerle bu hakkı baltalamamalıdır. büyük konuşmıyım ama ne oğluma ne de kızıma böyle bir isim vermeyi düşünmüyorum. kuzenimin başına geldi böyle bir olay ve kayınpederi yüzünden oğluna eski moda bir isim koymak zorunda kaldı.üstelik iki isim konmasına da izin vermedi.onun koyduğu isim kullanılmaz diye.böyle de bencilce bir davranış işte...klava:

ben ve esim buna herzaman ayni fikirde yaklastik surekli bir onceki nesilin adi konuldumu yeni isimler yeni anlamlar olmaz dedik ki bebek bizim bize ait o yuzden isim hakkida bize aittir kizimiz oldu ikimizde ortaklasa isim verdik oglumuz olursada birlikte isim bulucaz hatta bir iki isim bile var aklimizda birde anlamadigim erkegin babasi annesinin isimleri konuluyorda kadinlarin anne babasi ne yerine konuluyor bu resmen saygisizlik sonucta bizleride bir ana baba doguruyor

ben ve eşimde bu fikre taki bebek olana kadar karşıydık. bebek olduktan sonra eşim babasının ismini koymak istedi ama ben bu fikre karşıydım zaten. en sonunda bebeğimize iki isim koyduk. ilki benim babamın ikincisi eşimin babasının ismi oldu. bakalım gelecekte ne olacak?

kayınpederimin ismi zaten büyük torununda ikinci isim olarak var....
şayet bir oğlum oldu
ismine babasıyla ikimiz karar vericez tabiki...
ne onun dediği nede benim istediğim
sonuçta ortak karar olmalı
yani ikimizinde o isimde bir olmamız önemli benim için...
buna kendi babamın adıda dahil....yerimseniben

Çok anlamsız bir durum çocuğa kayınpederin ismini koymak, hemde çok. Hani vefat etmiş olsa eş istese belki. ama diğer türlü çok saçma..

bencede çok saçma...erkek arkdaşımla konuşuorz ne koysak çocuklarımızın ismini diye o da 2 isimli olsun bi senin bi benim babamın dio ama o zaman çocuğun adı güreşçi ismi gibi olur ve ömrübillah nefret eder bizden:)))) yaa bence çocuk kendi seçsin ismini:)

eger bı gun oglum olursa eşimin babasının adını koyucaz tabıkıde babası hayatta degıl, eşim cok istiyo, ayrıca ben ALİ adını cok seviyorum
benim annem babam da cok sever
sorun yok o bakımdan
kızım olursa da adını kız kardeşim koyucak kaydirigubbakcemile5

Allah izin verirse isalah bir oglum olacak yakin zamanda. ve neyazikki kaynata adini koyma dayatmasi mevcut bizde.illlaa kesinliklee koyulacaak o isiim. kecinin sevmedigi ot burnunun dibinde biter misali.hayatta en karsi oldugum sey basima geldi.ogluma candeniz adini vermeyi cok istiyordum. esimle anlasirken olur neden olmasin derken evlendikten sonra babasinin adini koyarsak nolurmus muhabbetine girdi.zaten evlendigim gunden beri kaynanam gorumcelerim illlaa babamizin adi olcak dayatmasi yapiyor.iyice o isimden nefret geldi bana.kaynatayi seviyorum oda beni sever ama adini sevmiyorum kardesim!
ben mi dedim babaaanneye git ogluna bayram adini ver diye.butun cocuklarina guzel isimler vermis rahmetli babaanne benim kaynataya bayram demis.simdi durup dusunuyorum uyumu
bayram candeniz.. ogg oluyorum. 17harf :) bunun oss si var belkiii bigun universitesi olacak.esim illa bayram kagan olsun diyor.
busefer bizim taraf kan bayram,hacı bayramcan diye kafa bulmaya basladi.esimin ailesi illlaa bayramcan diyor.kusasim geliyorr bu isimleri duydukca yaa.ay sinirlerim bozuldu.doguma 20gun var kocamda sehir disinda ya kaynata giderde nufusa sadece adini yazdirir getirirse diye uc bucuk atiyorum.bu isin 18ine gelince sildirmesi var ama 18 sene icinde de vay oglusumun haline.cevresince cagirilis bicimi falan.
arkadaslar sizce cok mu buyutuyorum? ama elimde degil 2009dogumlu bebege bayram vb takılan isimler iiyyy (

canım benim Laah yaırla büyütmeyi nasip etsin...
tabi öncelikle senin duygusal dönemlerin şimdi doğumun da yaklaşmış...
tabi zorunda olmamalısın bu senin hakkın hatta bana bencil diyebilirsiniz ama kocalardan çok bizim hakkmmız...
9 ay karnımızda taşıyoruz çünkü...
kocanla bir kere daha konuş ve niye istemediğini anlat belki anlar bu sefer...
öyle bir zorunluluğun yok.. çünkü...

biz flört ederken eşim bi kızımo olursa adını idil koymak isterim derdi..
evlendikten sonra bi ara konusu açıldı... anne baba isimleri demez miii??
tabi kendi anne babasının ismi...
beni kırmamak için de ikimizin de anne babasının isimleri diyor tabi..
ben fikrimi açıkca söylerim..
mümkün değil benim onayım olmadan bir simi konması...
onlar hevesini alsın diye doğurmuyorum ben çocuğumu değil mii??
isim koyma hakkı bayanlarındır kimse alamaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…