Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

yau bu erkekler niye boyle aklim almiyor.bekarken hayaller kuruyorsun ortaklasa seviniyorsun mutlu oluyorsun. nikahi basinca hoooppp hayallere veda fasli baslayiveriyor.kac konustum babanin adini koymak istemiyorum bu ikimizin meyvesi bizim onlarin degil.cilesinide kahrinida sevdasini da biz yasayacagiz onlar uzaktan bakacaklar bu hak bizim dedim
anladim ki bir erkekk karisiniii nekadar severseee sevsiiinn naparsa yapsin aslaa anasinin isteklerini beklentilerini yerine getirdigi gibi yapmiyor bunu anladim.

ılk tanıstıgımız gunden berı esım soluyodu babamın ısmını koyucam oglum olursa dıye bende kabul ettım hamıle kaldım vazgectım ama soz vermıs bulundugum ıcın kabul etmek zorunda kaldım 4kız torunun ıcınde tek erkek ısmıde kadir oldu sımdı hıc pısman deılım alıstım dedesı delı oluyo ogluma cok sevıyo aynı ısmı tasıdıgı ıcınde gurur duyuyo

ay canım çok zor bir durum ya, ufacık bebeklere nasıl uygun görüyor nasıl yakıştırıyorlar eski isimleri anlam veremiyorum ya benim torunum olsa asla ve asla ne kendi adımı ne de eşimin adını koydurmazdım kıyamazdım nasıl geri kafalı oluyor bu yaşlılar anlam veremiyorum hoşalarına gidecek minicik yavruya 1000 yıllık ismi vermek hayret ya bende dua ediyorum allahım inşallah kızım olur diye o zaman kayınvalidemin adını hayatta koymam, ama erkek olursa işte ilk erkek torun diye isterler büyük ihtimal aman ya (

11 yaşında oğlum var ... kendim seçtim ismi...eşim babamın ismini koyalım deseydi de istemezdim...isim koyma hakkı anneye verilmeli diye düşünüyorum :1closedeyes: ...karışılması gereken bir durum değil...herkes çocuğunu hangi isimle çağırmak istiyorsa onu koysun değilmi amayerimseniben ... kolay gelsin...:lepi:

benim bir kızım var..
ismini tamamen ben koydum kimseyi karıştırmadım...
ama daha evlenmeden oğlun olursa adı ali olacak dendi hayır demedim..eşim bi evin bi oğlu..
sadece tek başına ali olmaz ikinci bişi koyarız dedim. tamam dediler...
ali yi onlar seçti arası ben...
allah nasip eder de bir oğlumuz olursa ALİ ARAS olacak adı...
kimsenin gönlü kırılmadı...
ama allahtan kızıma kaynanamın adını söylemediler Şengül olurdu yoksa...

kızım var kayınvalidemin ismini koymak istedi eşim, bende kendi istediğim istediğim ismi sonuçta kızımızn 2 ismi oldu ve şu anda benim koyduğum ismi kullanıyoruz

benim ismimi dedem koymuş güümser diye..annem pek istemediysede babam koydurmus..
benim çocugum olsaa kayınpederimin adı güzelse sevdiğim bi isimse koyarım ama eskilerde cok rasgele konmuş isimler olabiliyor öyle ola koymazdım..
ama benim çocugum benim istediğim isim olsun isterim(eşimle bizim )

Oğlumuza isim için eşimden önce ben teklif ettim kayınpederimin ismini.Çünkü çok sever ve sayarım kayınpederimi .Üstelik ismide güzel.volkan.Şu an oğlumun ismi Volkan.Belki hoşuma gitmeyen bir isim olmasaydı kurmayabilirdim.

10 tane oğlum olsa yine de koymazdım. Saygısızlıktan değil ama. Saygı görememekten.

Varsa yoksa büyük oğlunu ve onun çocuklarını sever, açık açık ta söyler. Benim ismimi de koymayın dedi zaten. Allahıma çok şükür benim babam var.

Eşim tarafı koymamı istiyor çünkü eşimin babası vefat etmiş yoksa isteselerde koymazdım gerçi daha oğlum olacak mı onu da bilemiyorum ama hele bi olsunda koyarız nolacak ki isim isimdir 2 isimli koyarım bende herkesin gönlü olsun.

kayınpederimin adı Mustafa babamın adı Sait kocamın adı Ertuğrul eğer oğlum olursa adını kimsenin hatırı kalmasın diye Mustafanın MU'su Sait'in SA'sı Ertuğrul'un ERTUĞ'u yani MUSA ERTUĞ koyucam hayatımdaki 3 önemli erkeğin isimleri

ben de kayin pederin adini koydum istemeyerek ben birsene oglumun isminle cagirmadim ama sonunda pes ettim ama ismini sulayman nebileyim hala icimden gelmez oglumun ismi suleyman ama ben ona sulo derim sulo can derim herkez ona sulo diyor artik

oyle birsey bizde soz konusu degil :) oyle olsa bile aslaaa :) turk kulturlarini anlayamiyorum :/ bu hak anne babanindir.

büyük konuşmayayım da koydurmammm....ben yeni doğan çocuğa yeni bir isim verilmesi taraftarım..benim ailemde herkese farklı isimler verilmiştir.

niye koyayım ki??? BEnim bebeğim, isminide ben koyarım

hem noluyo ki onların ismi koyulunca

Oğlum yok. Ama eğer kısmet olup da olsaydı kayınpederimin ismi diye asla koymazdım. Eğer ismi güzelse o zaman belki koyardım. Kimse kusura bakmasın ama 9 ay karnımda taşıdıktan sonra sadcee eşimin ailesi mutlu olacak diye babasının ismini koymak bana doğru gelmiyor. Karı-koca ortak bir karar vermeli diye düşünüyorum.

ben koydum :çok üzgünüm:
başlarda çok zor gelmişti hatta bebeğimin adını ilk aylarda diyememiştim bile
kayınpederimle hiç anlaşamazdım oyüzden :çok üzgünüm:
ama aradan zaman geçtikçe oğlumunda ayrı bir birey olduğunu anlamaya başladım a.s
yıllar geçti
oğlum 20 yaşında
hatta isminin acayip derecedede faydasını görüyor üniversitede okuyor şimdi türkiyenin çok meşhur ve siyasetçi lerini çıkaran bir üniversite
arkadaşlarından isminden dolayı 1 0 galip başladı eğitim hayatına
öğretmenleri bayılıyor :asigim:
eski isim diye ilk onun ismi akılda kalıyor falan falan
hatta bayan öğretim üyelirden bir bayanın babasının adıda aynıymış
seni babam yerine koyuyorum diyormuş oğluma :asigim:

benim çocuğum yok henüz ama ne kndi ailemin ne de eşimin ailesinden birinin ismini koymam heralde

henüz bebeğim yok ama bende koymazdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…