Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

niye koyacakmışım benim ailem 2. sııf vatandaş mı yani
eşim diyo arada sırada ama yemezler ben 9 ay taşıcaaam sonra hooppp konucaklar çocuğumun ismine haa
çok beklerler çatlasalar da koymam

ben şu an hamileyim cinsiyeti daha belli değil eğer oğlum olursa ismini eşimin ismini koymak istiyorum ilk isim olarak kayımpederimin kayınvalidemin ismini asla koymam

ben kayınpederimi de rahmetli kayınvalidemi de çok severim ama onların isimlerini de koymak istemem şahsen. sonuçta o kocamla bizim çocuğumuz. ismini kendi zevkimizle seçmeliyiz. zaten kayınpederimin de hiçbir zaman öyle bir arzusu olmaz. olsaydı iki tane erkek torunu var zaten. onlara kendi ismini vermek isterdi.

bende koydum ama ikinci isim olarak,çevre çok ısrar etti kıramadım...

koymam çünkü adı osman :) yani tek isim olmıycagından komik olurdu osman berk fln gibi düşünsenize :)

Biz ne kendi annemlerin ne de kayinvalidemlerin isimlerinden koyacagiz...ben bu tür seyleri sevmem ki esimin ailesinde yaptilar, yani esim ailenin kücügü oldugu icin öyle bi sorun yok

ben istemem ama nişanlım koyalım dıyor.bende o zaman neden benim babamın adı değil diye sorduğumda iki babanın ismini koymaya karar kıldık.ya iki isim birden olur yada hicbiri..... onun babasının benim babamdan ne ayrıcalığı var.................

bana bu kadar değer veren ve kendi kızından ayırmayan birinin adı koymak ;bana mutluluk verir :1hug:

sana katılıyorum canım guzle söylmışsin ama ben ikisnin ismide bı bebge vermem herlade abes olur gıbı gelıyo belkı 2.ye olur ama bukezde bbegıme babmın ismiyle seslenmek değişk geldı bak şimdi :) ama ben kendı anne ve babamın ismini versem emınim bzımkılerde çok mutlu olurdu ama ben vermem.kayınvalıdmeın isminide vermem ama kayınpedrımın ismini vericez inş(oncekı msjalrımda sebbeını yazmştım gerci ortada bebek yokta.

benim kayınmpederim bayılır kendi adının koyulmasına ama başta ben karşı çıkarım hayatta olmaz

benim kayınpederin adı bi ilginç FELEMEZ :))) oyüzden koyabilme ihtimalini bile düşünmüyorum. sayılar

hayır koymadım,kayınpederiminkini koysaydım kendi babam kırılabilirdi!hem ben sevmiyorum böyle şeyleri,kaç defa çocuk doğuruyorum ki,neden kendi istediğim bir ismi koymayayım! birde korkarım ben adı aynı,huyuda ona çekerse diye!hem laf aramızda kayın pederimide pek sevmem,sürekli oğlunu över,ben kadir gecesinde doğmuşum ona göre,sanki oğlunu hiç tanımıyorum.6 senedir aynı evdeyim oğluyla!

cok özendigini belli ediyorsa konulabilir, tabi iliskiler güzelse daha istekli olur insan sanirim

aranızdaki ilişkiye bağlı bi durum. Benim kızım var ve ben kendi isteğimle kayınvaldemin ismini koydum. Adıyla yaşasın allah uzun ömür versin

ben koydum canım ama 2. isim olarak
çünkü kayınpederimin yanında oğluma ismiyle seslenemem şimdi de kayınpederim oğlumun diğer ismini kullanarak ben oyum diyor

gzüel olsun olmasın..türk toplumun da genel bir adettir bu..tabiki uymak zorunda değilsin ama en azından arkadaşımın yaptığı gibi iki isim koyup biri kendi istediğin diğeri kayınpederinin olabilir.ilk ismi kayınpederininki olursa daha az kullanılır 2.isim geçerli oluyor hep çünkü diğeri gönül almaca oluyo biraz da..denge için bende ilk çocuğum kız olduğu için ilk ismi kayın valideminkini koymuştum.ikincisi benim arzu ettiğim oldu.nüfusta da benim koyduğum yazıldı.evde ailede
ilk isim kullanıldı.babası ben ve dışarda ikinci kullanıldı.bi sorun da olmadı.her ne kadar eşlerin sesleri çıkmasa da bu aslında onları da memenun ediyo genelde ikinci de kendi ailenize şans vermiş oluyosunuz böylece.bi de eşinizin babası vefat etmişse zaten koymamak bi yerde ayıp oluyosanki en azından ilk isim koy ama kullanma..

mecburmuyuz ama tabi ki değiliz.gene de fikrimi söylemek istedim.dilerim yanlış anlaşılmamışımdır
herşey gönlünüzce olsun..a.s.

oglum olursa kayinpederimin adini seve seve koyarim (ki fazlasiyla hos olmayan bir isim olsa da:))) kendi babamin adini asla koymam ama. gurbetteyim, ona her seslenisimde aglarim herhalde.

ahh ahh ben sezeryanla dogum yapmistim esimede cogu kez soyledim sakin babamin ismi deme zaten babayin ismini koymuslar diye malesef ben kendi halimde kivranirken ikinci isim olarak koymus haliyle cok sinirlendim kayinpederimi severim yalniz hep onun deigi olacak simdi oglumda oyle allahtan ikinci isim kullanmiyoruz simdi birdaha bebek olur oda kiz olursa annemin ismi derse kiyameti koparim o zaman

benim babam muhteşem bir insandır esas,
koyacak olsam onun adını koyardım..
ama adil olmaz,benim babamın adını koymak,
aslında eşim de babama çok düşkün,
koysak memnun olur ama ben
adil olmak için ne onunkini ne benimkini..
koymam.
zaten çok güzel isimler war..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…