Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

evt koayrım rabımhayırlısıyla bı nasıp etse ençokistedıgım sey.bılıyorum yazdıgımı okuyunca HADı ORDAN ATMA diyosunzdur ama :)
eşim tarafında hep babalrının isminivermişler bı gelenk gibi.eşimde bu gelenegı surdurmk istiyor.en buyuk istegindne botanesı desem yaaln sölemişolmam

benim henüz bebeğim yok ama eşim ilk erkek çocuk ve ilk erkek torun o yüzden eminim kayınpederim ister adını koymamızı ama ben istermiyim :1no2: bilmiyorum :uhm: kızlar ya siz?

aynen benimde yok ve esim diyoki oglum olursa adini babasinin adi koyucakmiss niyee yaa Çok üzgünüm çoookben buna cok karsiyim bence buna annesii karar verir cnk 9 ay karninda o tasiyo kimsenin karismaya hakki yokk ben sahsen istemem kendim hangi ismi seversem onu koymak isterim eger illada dayatirsa babamin adi olucak diye iki isim koyarim biri benim biride onun istedigi

Evet koydum da...rahmetlinin adı Ali'ydi...bir de HAN ekledim...çocuğum da ismini çok seviyor üstelik...bence hiç sakıncası yok..

benim kızımı biz 6 ay erkek biliyorduk ve kaynanamlar ölmüş kayı npederimin ismini koyarız dedi tam ben cevap verecekken eşim hemen hayır anne eşim zaten daha hiç cinsiyeti belli değilken erkek olursa şu şu kız olursa şu şu diye isimlerini koymuştu o taşıyo o doğuracak o emzirecek bütün cefasını o çekecek o yüzden o ne isterse o olacak zaten bir büyüğün ismini koymak da çok yanlış bize göre dedi ohhh benim de içimin yağları eridi sonra kız olduğunu öğrendik gerçi ama sonuçta ne olursa olsun benim istediğim isimler oldu alkisalkisalkis

bizim öyle bir derdimiz olmadı çünkü bizde çok büyük ayıptır kayın pederin adını koymak. bence hoş olmazdıda çocuğunuzu kayın pederinizin ismiyle çağırmak :1no2:

Eğer ortada bir büyük ismi ve kayınpeder ismi varsa o eşimin kayınpederinin ismi olur :lepi:
Canım babamın adını koyarım yani naniknanik
Çok güzel ismi vardır babamın o olsun isterim 2. ismi özellikle...

Benim çocuğum yok ama olursa erkek bir çocuğum adını ben koyacağım eşimle öyle kararverdik kızım olursade eşim koyacak böyle bir sıkıntım olmayacağını umut ediyorumbayanssulusmile

bizde öyle anlastik 2 isim koyacagiz.
oglumuz olursa 1.ismini babasinin adini koymak istiyor 2.isminide sen koy dedi.
kizimiz olursada 1.ismini sen 2.isminide ben koyarim dedi

ben babasinin adini koymak istemiyordum aslinda ama o cok isteyince kiyamadim hem severimde kayinpederimi hem babasida sevinsin diye tamam dedim ama oglumuzun 2.ismiyle kizimizin her 2 isminide ben ayarladim sırnaşık şey

Soyadını zaten baba tarafından alıyorsa bıraksın büyük ismi konulacaksa benim ailemden olsun...
Ben oğlum olursa babamın veya dedemin, kızım olursa annemin ismini 2. isim koymak istiyorum...
:1rolleyes:

ben istemiyorum ama konulacak.bende kızımda olduğu gibi onada çift isim koyarım.anlaşılacağı üzere maalesef hiç istemesemde kv. ismi konuldu

ben istemiyorum ama konulacak.bende kızımda olduğu gibi onada çift isim koyarım.anlaşılacağı üzere maalesef hiç istemesemde kv. ismi konuldu

Ay ben olsam sinir olurum...
Ne gerek var ya?
Ben annesinin hem babasının ismi???
O zaman gidip onlarla yaşasaydı...
Anne babasının ismini kimse unutmuyor değil mi eşinin? Nedir bu merak kim çıkarmış bu saçma sapan geleneği deli oluyorum...

maalesef canım.bende çok sinir oluyorum.eşim tek erkek.annesi babası isimlerini koymazsak darılırmışta.bende dedim senin ailende yaşayan herkesin imini sırayla koyarız artık dedim oda pişkin pişkin olur dedi-tatlicadiarzu-
benimde çift isim koymaktan başka çarem yok.gerçi oda çok hoş olmuyor ama yapacak başka bişey yok:1no2:

2. çocuğun erkek olmasaydı kız olsaydı teyzesinin adını koyacaktı heralde!
şakkıdı
Büyük konuşmayayım bekar halimle ama cidden çok düşücesizce bir davranış...

Ben 2 isim koydum ilki kendi babamın adı diğeride çok sevdiğimiz bir genel isim birine ait değil

koyduk koyduk,ama yine yaranamadık.

eşim babasına yalakalık olsun diye koydu ama sonradan bütün aile ayaklandı yok sağ adamın adı

konmazmış,o ölmüş mü de onun ismini koymuşlar.kendisi bile surat asmıştı.ama iş işten geçmişti.

isim kulağına ezanla okunmuş ve nüfus kağıdı çıkartılmıştı.

beni o lohusa halimle günlerce ağlattığı için( o ismin konulmasını istemiyordum)eşime

çok kızmıştım, sonra da oh iyi oldu yaranamadığın gibi bi de üstüne daha çok bozuldular diye

söylenmiştim.

İyi olmuş eşine boshayallersmile

Aslında benim adım da henüz 1 haftalıkken ölen halamın adıymış.
Babaannem tutturmuş bu olsun diye onu koymuşlar Allah'tan çok modern ve güzel bir isim...
bayanssulusmile
Gene de kaderi 1 haftalık olan bir bebeğin ismini taşıyor olmak biraz garip...
bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…