Daha bebeğimiz yok ama Allah kısmet eder olursa kayınpederimim değil de
Eşimin dedesinin yani kayınpederin babasının adını koyacakmışız eşim öyle dedi.
konuştuk bu konuyu defalarca fikri değişmiyor:çok üzgünüm:
Bende kısmet olursa hamile kalırsam bebeğimin kız olmasını istiyorum..:jeyyar: Kız olursa karışmıycak isme çünkü eşim..hihoyyyt
benimde 1 oğlum var ben kendim istedim vefat ettiği için kayınpaderimin ismini koymayı eşimde çok mutlu oldu kendisini 1 yıl görebildim çok iyi birisiydi çünkü ama kızım olursa büyük konuşmayayım kaynanamın ismini koymam
oğlum oldu kimseden böyle bi teklif gelmedi gelseydi kessinlikle istemezdm kayınpederimin isminide kendi babamın isminide o isimler kendi isimleriyle zaten bi ömür yaşamışlar toruna konulmasına hiiç gerek yok herkes kendi ismiyle anılmalı dedesinin babasının ismiyle değil:smiley-cool:
koymazdım
yanına isim de ekleyemem sanki ismine hakaret eder gibi olur fakat yanına isim koymazsam çocuğumu onun ismiyle çağıramam kızamam sevemem üstüne alınabilir.
çözümsüz
ve çok gereksiz
ismi güzelse eşim çok istiyosa onu kirmamak için koyarim ama ayriyetten bitane kisa bisimde kendi istediğmi yanina eklerim. Sonuçta onca ay karnimda taşimişim binbir güçlükle doğurmuşum beyfendi gelecek ismini koyacak oyuzden eger konulcak ismi beğenmiyosan yanina bitanede sen kisa bi isim koy
ya aslına bakarsanız ben aynı isim koyma taraftarı degilim ne o öyle bakıyorsun sülale hep aynı isim herkesin farklı olmalı bakalım ilerde kızımız yada oğlumuz kabul edecekmi ya anne baba başka isim yokmuyduda aynı isim koydunuz desin.
mesela benim eşimin ailesi hep aynı isimleri birbirlerinin isimlerini koymuşlar. ayşe diyorsun hayyydeee düşün bakalım hangi ayşe halanmi diyorsun yok ya amcamın kızının adı haaa falan oluyorsun yani hiçde hoş degil hem başka isimmi kalmamışda ben aynı ismi koyayım eşimin babasını ismi sülaede 4 tane annesinin ismi 2 tane ablasının 2 tane falan filan yani ben hoşlanmıyorum pek fazla birde üstüne üstlük babası nedesin ya eşimin annesinin yada ablasının ismini koycakmışım bende olduuu dedim yetmiyomu 2 şertane aynı isim dedim valla kimse karışmasın kızımızın ismini biz kendimiz kouyucaz dedim ve konu kapandıı neyse çok uzatmışım yaa a.s.
eşimin tarafında kız erkek farketmiyo malesef
kız olursa kaynanamın adı olacak medine
erkek olursa kayınbabamın adı olacak hasan
eşimde seninkilerin isimleriyle benimkilerini bi koyalım 2 isim olsun diyo
hasan ömer ve ya medine sultan yani
ama ben kendiminkileri koymayacam
2 isimli olacaklar ama 2. isimleri benim istediğim isim olacak
henüz hamile değilim ama eğer erkek çocuğum olursa kayınpederimin ismini koycam. normalde olsa böyle bişeye kesinlikle karşı çıkardım. ama kayınpederimi düğünümden 2 ay sonra kanserden kaybettik. ve babamı diyorum çok sewiyodum çok iyi bi insandı yokluğu hala şaka gibi geliyo insana..
eşim bi kere böyle bişey söledi bana erkek çocuğum olursa ismini mehmet koymak istiyorum diye..
öncelikle bir an şaşırdım ama asla eşimi bu konuda kıramam olur tabi dedim hem babamı hem eşimi çok sewdiğimden kesinlikle bu konuya olumlu bakıyorum..
benim daha bebeğim yok.ama arkadaşım sırf istiyorlar diye kayınpederinin adını koydu.hiç memnun değil bu durumdan.çocuğuyla ilgili bütün sıkıntıları anne ve baba çekiyor.büyüklerin bu konuda anlayışlı olması lazım.anne ve babanın rızasına bırakılmalı.ben her seferinde isim konusunda kendimizin karar vereceğimizi söylüyorum.bilmem anlıyorlarmıdır.
Ben kayınpederimin ismini koydum arkadaşlar ama yanına ikinci isimde ekledik. Biz eşimle kızımızada iki isim koyduk. Birini eşim seçti diğerini ben. Oğlumda da aynısını uyguladık. Ben özgür irademle beğendiğim ismi koydum :jeyyar: , eşimde oğlunun doğduğunu babasına haber verince "adımı koy!" emrinden sonra kayınpederimin adını koydu. Ama ben kayınpederimin yanında onun adını söylemem ve onun adını da sevmem.
Bahanem ise "baba sana sesleniyor gibi oluyorum ayıp geliyor". Nasıl ama kırmadan ama gönlümce :sm_cool: bu arada oğluna adını sorunca alıştıracağın isim de senin elinde. :jeyyar: :lepi: :lepi: :lepi:
bence burda amaç kimseyi kırmadan halletmek bu konuyu ne eşin nede sen üzül eger begenmiyorsan ismi iki isimli olur sende memnun eşinde memnun olur sorunda çıkmaz bak ne güzel oldu
ben tekrar çocuk yapmayı düşünmüyorum ama erkek çocuğum olsaydı eşim babasının adını koyacaktı hemde tek isim olarak bana en baştan dedi.kayınbabam vefat etti eşimde babasına çok düşkünmüş bu nedenle babasının adını koyacaktı ama kısmet olmadı.
Oğluma eşimin ve benim beğendiğimiz bir ismi koyduk..kayınpederimin ismini koymam sözkonusu bile olamazdı..böyle bir konuşmayıda yapmaya kimse cesaret edemez.herkes kendi çocuğuna kendi beğendiği ismi koymalı..