Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

hayır koymam şimdilik çok kesin ve net bi düşünce ama zaman ne gösterir işte o bilinmez
bundan 7 yıl önce kızım doğacağı zaman kayınpederim annesinin ismini koymamı sölemişti ama rica etseydi yada uygun bi dille sölemiş olsaydı belki ozaman kalbini kırmamak veya saygı göstermek amacıyla koyabilirdim ama bana emrivakii yaptı ismi belli şu oluyo dedi bende ozaman senin 2 kızın olmuş o 2 kızın doğduğunda annnen yokmuş sen koysaydınya dedim ve koymadım
aslında ozamanda belki iyide sölesede koymayabilirdim ama nese sonuçç kayınpederimin de ismini koymam ne gerek var her ewe 1 tane yeterrr

benim de 2.5 yasında oğlum var, bu isim konusunda cok kötü bir anım var, tam oğluma sezeryana giderken o anda eşimin ailetarafı akrabalar eşime telefonla aramış isim konusunda, biz o güne kadar düşünmemiştik bile kayınpeder ismini, kur'an-ı kerimden koymak istedim ve koydum da ama o ameliyata ağlayarak gidişimi asla unutamam, ya bana veya bebeğe birşey olsaydı,bunun vebali kimin olurdu acaba.ikinciyi yaparsam da koymayı düşünmüyorum , imkansız artık, değil mi?

ben esimin dedesinin ismini koymak zorunda kaldım.
neymiş dedesi esimi çok sewdiği için bir erkek cocugu olursa kendisinin ismini koymasını istemiş ölmeden önceki son dileğiymiş.İkinci isim de koymak istedim ama esim istemedi onu da
hala bu konuda doluyum cocugumun adına herkes karıstı görümcelerim kayınpeder karısmayan tek taraf kendi annem ve babam oldu.
ikinci cocuk diye sorarsan onuda kayınvalidemin ismini koymam için baskı yapılır diye asla düşünmüyorum.
yani sonuçta sen kendini ne kadar yırtsan da erkek tarafı bir oldu mu kocanı da bi güzel doldurdularmı
sen ne yapsan boş...

asla öyle bisey olamaz anamin ismini koyalim babamin ismini koyalim onun adini yasatalim falan gibi seylerden hic hoslanmm ne kendi babamin nede kayinpederimin ismini asla ama asla koymm kimsede bunu söylemeye cesaret bile edemez zaten

çocuğum yok ama olsaydıda koymazdım zaten eşimde istemiyo böyle bişeyi
konusu bile geçmez aramızda geçmesinde:)

valla hiç fark etmez evlat yine benim evlat diye düşünürüm galiba bebeğe verilen isim önemli degil verilen sevgi saygı önemli bence.

ogünlere bir gelelim allahım bize bir evlat nasip edince kesinlikle koymak istemiyorum.zaten nişanlımda istemiyor.kendi adı çünkü dedesinin adı.

Arkadaşım ismin huya geçeceğini de nerden çıkardın? tamamen hurafe..Düşün fATİH SULTAN mEHMET CİHAN PADİŞAHI MÜKEMMEL BİR ŞAHSİYET AMA BASINDA GÖRDÜĞÜMÜZ YA DA DUYDUĞUMUZ TECAVÜZ EDEN,HIRSIZLIK YAPAN YA DA CİNAYET İŞLEYEN YÜZLERCE fATİH VE MEHMET VAR..Şimdi buradan hareketle huyun isme geçtiğini söyleyebilir misin? Sen istiyorsan ve içine sindiyse koy.koyarken şunları düşün bu isim koyma konusunda eşimle huzurum bozulur mu?Bu önemli koymak istemiyorsan eşini de ikna ederek koymazsın.Onu dokuz ay karnında taşıyıp doğuracak olan sensin isim koyma senin hakkındır ama eşini de ezip geçme derim.sadece konuşarak çözebilirsin.Sağlıklı doğum diliyorum.a.s.a.s.a.s.

merhaba bende çocuklara annebaba dışında birisini isim koymasına gıcığım.dokuzay tasıyan benim doğuran benim isim koyma hakkını benden daha cok hakeden kimse olmamalı diye düşünüyorum.
hem neden illa erkek tarafının ailesinden birinin ismi verilmeye çalısıyo.diğer tarafa saygısızlıkve haksızlık .bu bana her zamanki kadınlara uygulanan çifte standart gibi geliyo.

ben koydum yani sorulmadı koyarmısın diye zaten iç anadolu ve bir takım yerlerde adet haline gelmiş.ben mersinliyim abiminde oğlu var ama babamın ismini koymadı.kayınbabam da şeker hastasıydı.gözleri görmüyordu.oğlum doğduğunda isim olarak efe düşünmüştük eşimde ali efe diye yazdırmış.şimdi ikinci oğluma hamileyim isim olarak bende kendi babamın ismiyle birlikte başka bir isim koymayı düşündüğümü söylediğimde eşim işim olmaz dedi ve moralim çok bozuldu.üstüne gitmedim ama o da babamın adını koymazsa hakkımı helal etmeyeceğim.iş inat meselesi değil ama insanın zoruna gidiyor.kendi babası daha bizim çocuğumuz olmadan kız olursa kardeşinin ismini yani eşimin halasının adını koymamız için yemin ettirmişti.ayyy neyse sinirlerim zıpladı.

Koymadık koymakta istemem. Bana saçma geliyor bir büyüğünüzün adıyla
çocuğa seslenmek. Abim rahmetli babamın adını koydu yiğenime bazen severken
sıpa falan diyorum sonra öyle tuhafıma gidiyor ki.....

ben kendim istedim babasının adını koymayı çünkü aynı zamanda benim rahmetli dedeciğimin ismi olduğu için eşim ses etmedide kananam pek istememişti sebebini hala anlayabilmiş değilim

biz kayınperderımzn ısmını vermk istiyoruz tabı ogunler nasıp olursa bıze.amabız kayınpedrın ısmı diye değil.onalrda söle bışı olmuş ahmet oglu halit halitoglu ahmet ahmet oglu halit... böle gitmiş sılsıle bzı sadece onun devamı olsun dıye koyucz ınsallah.eger bı oglumz olursa halit oglu ahmet emın olucak :) (ama kız olursa kayınvalidemin ismini koymm)

bilmiyorum tabiki o şartlara ve duruma bağlı..ben koyardım sanırım tek çocuk ve erkek ee haliyle ayrıcalığı çok daha fazla evin tek gelini yani kızı olacağım için seve seve koyardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…