Fazlasıyla tehlikeli bi alışkanlık aslında. Çocukken korkutulduğumuz şekliyle değil tabi, tırnaklar midende büyür uzar vs. işin masal kısmıSize kesinlikle katılıyorum once stres ve kaygı azaltma olarak başlayıp aliskanliga donusuyo
Fazlasıyla tehlikeli bi alışkanlık aslında. Çocukken korkutulduğumuz şekliyle değil tabi, tırnaklar midende büyür uzar vs. işin masal kısmıAma tırnak eti iltihabı ( yazarken bile bi ürperdim, midesi sağlam olmayan dostlar hic google da aratmasın) ve tırnak altında gün icinde biriken kiri, mikrobu vücudumuza sokma kısmı pek iyi bi fikir değil.
Minik manikür kitlerinden taşıyıp her tırnak yemek istediginde manikür işine girişerek aşılabiliyo denemek isterseniz. Kesin, törpüleyin kafanıza göre. Dişlerinizin yaptıgı işi makasa bırakın yani.
Gerçi mutluyum halimden demişsiniz ilk mesajınızdaÖldürmüyo neticede keyfiniz de yerindeyse
O daha tehlikeli, zamanla seyrelme/tekrar cıkmama durumu olabilir ki bi de üstüne kozmetik kaygılar ekleyip stresi tavana vurmanın alemi yok.Valla bunu yapmazsam kaş ve Kirpiklerimi kopariyorum
Tirnaktan devam edeyim bari :)
Azaltarak bitiricem. Hayatımın su stresli donemleri bi gecsin de..
Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi
Bakıcısıyla arkadaş olmuş sonra da onu özlüyor olabilir mi?
Çok çok özür dileyerek belirtmek isterim ki 38 aylık ne demek oluyor hiç anlamıyorum? Bebeğin yaşının ilk 1 yıl ay hesabına göre söylenmesi çok normal ama 3 yaşını bitirip 4 yaşından 2 ay almış bir çocuk içim 3 yaşını doldurmuş oğlum var yerine neden ay hesabı ile söylendiğine hiç aklım mantığım ermiyorSelam kızlar
38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydırilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.
Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.
Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır
not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
canını yerım yaKarnında kurt beslemek için yiyormus. Görüp ona baktığımda verdiği cevap bu.
can sıkıntısından mı yapıyor kıSelam kızlar
38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydırilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.
Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.
Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
kızlar senı begenmıcek desen kesın cozum bence :)Selam kızlar
Öncelıkle gecmıs olsun.Selam kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?