bunu ben değil psikoloji söylüyor yanlız.
ayrıca çok fazla doyurulan/emzirilen çocuklarda da aynı belirtiler söz konusu zaten.
dengeli olması gerek ne çok az ne çok fazla.
şimdi 1 mm uzadi.. yememek için zor tutuyorum...Ben hiç yememisim. Ama kardeşim çok yedi daha o da yeni yeni bıraktı da tırnakları tırnağa benzedi valla.
Mutlaka pes eder , sabırlı olun bakalım bıde acır ayol tırnagımı yesem dıslerım kamasır tırnaklarımda agrır gıbı gelıyor onunda agrıyodur ıllakıGittim cutecim gitmez olur muyum Hayır diye kaçtı. Sadece ayak tirnaklarina müsade ediyor. Tirnaklarimizi keserken özellikle çağırıyoruz ki görürse belki bırakır diye. Çocuk inat
Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi
Canim bu donemde uzun uzun konuşmalar bir ise yaramaz. Çünkü zaten çocuğun dikkat suresi 1,2 cümleyle sınırlı. Sonrasında ne dersen de dinlemez. Çocuğun ihtiyacı olan şey az konuşma ve fiziksel yönlendirmedir.Selam kızlar
38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydırilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.
Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.
Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
Bu huyların hepsinin altında psikolojik nedenler var zaten. Bakıcısından ayrılmak etkilemiş o zaman senin dediğine göre. Bence zamanla bırakır ya da azaltır. Israr edersen onu zoraki bırakıp başka bir şeye yönelebilir.
Ben ilkokul dönemimde saçımı ağzıma alıyordum. Şimdi aklıma geldikçe midem bir tuhaf oluyor. Hususi saç kuyruğumdan tutup bir tutamını alıp ağzıma götürüyordum. Derste öğretmen karşımda ne kadar gıcık oluyodur Allah bilir.O dönem çok öğretmen değiştirmiştim mesela. Belki de bu etkiledi beni. Ne zaman bıraktım hatırlamıyorum bile.
Şimdi de tırnak yeme değil de kenardaki derileri koparıyorum. Farketmeden yapıyorum ama öyle elim ağzımdan çıkmayacak kadar değil. Çok dert etme er geç bırakacaktır.
Canim bu donemde uzun uzun konuşmalar bir ise yaramaz. Çünkü zaten çocuğun dikkat suresi 1,2 cümleyle sınırlı. Sonrasında ne dersen de dinlemez. Çocuğun ihtiyacı olan şey az konuşma ve fiziksel yönlendirmedir.
Yapmamasi gerektiğini bir defa 1,2 cümleyle ifade edip. Başka şeye yonlendirmelisin ( hadi seninle kule yapalim gibi) her defasinda sabirla ayni tepkiyi verirsen bir sure sonra vazgecicektir. Tabi bi uzman yardimi da alabilirsin.
o kadının ona kötü davranıp davranmadığını bakıcının adını söyleyip gidelim mi diyin
bakalım ne tepki verecek orda ki psikolojik baskı aldıysa sebebi o olabilir
Mutlaka pes eder , sabırlı olun bakalım bıde acır ayol tırnagımı yesem dıslerım kamasır tırnaklarımda agrır gıbı gelıyor onunda agrıyodur ıllakı
şimdi 1 mm uzadi.. yememek için zor tutuyorum...tırnaklara hiç bakmamam lazim elimi agzima sürmemem lazim. inanki denemeye çalışıyorum bu mecara kısa sürecek
Anaaaaam26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır
not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
Sürekli oraya gitmek istiyor. Bakicisini çok seviyor asla şiddet ve türevleri yasamadi oğlum. Bakıcısı çok özenli.
Selam kızlar
38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydırilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.
Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.
Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
Evet ben de gözde erdoganin kitaplarından edindiğim bilgiyi paylasmistim aslinda. :) kendisine ulasamasaniz bile kitaplarıyla da bu sorunu cozebilirsibiz diye düşünüyorum.Bizim uzman desteği almamiz şart. Gözde Erdoğan ile gorussem diye de düşünüyorum.
Selam kızlar
26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır
not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?